Boekenplank:
Kies

Boeken van Janet Dailey

Meer over Janet Dailey

Genre: Roman

Website: Janet Dailey


Overzicht

 • Belofte van morgen - Tangled vines
 • De belofte van het noorderlicht - The great alone
 • De dag waarop haar leven stilstond - The glory game
 • De ketens van het hart - Night way
 • Het verloren erfgoed - Heiress
 • Hoe bitter was haar bruiloftslied - The pride of Hannah Wade
 • In de ban van de hartstocht - Touch the wind
 • Ongetemde hartstocht - The rogue
 • Op golven van verlangen - Masquerade
 • Op vleugels van hartstocht - Aspen gold
 • Op zilveren vleugels - Silver wings-Santiago blue
 • Prooi van haar hartstocht - Ride the thunder
 • Vrouw tussen twee vuren - Rivals

De Calder Saga

 1. Land van belofte - This Calder range
 2. Land van toekomst - Stands a Calder man
 3. Land van dromen - This Calder sky
 4. Land van geluk - Calder born, Calder bred

gedetailleerd overzicht

OverzichtBelofte van morgen
Kelly Douglas heeft zich weten op te werken tot een chique carrièrevrouw in New York. Haar liefste wens lijkt in vervulling te gaan als ze wordt gevraagd als gastvrouw voor een nieuwe televisieshow. Kelly ziet de show als de kroon op haar werk, de beloning voor alle offers die ze heeft moeten brengen. Tot ze voor een opdracht naar haar geboortestreek Napa Valley in Californië wordt gestuurd. Sam Rutledge, telg uit een beroemde wijnbouwersfamilie, leeft volgens het motto: 'Als je een Rutledge bent, stroomt er geen bloed maar wijn door je aderen'. Sam heeft de dagelijkse leiding over de wijnmakerij van het Rutledge Estate in Napa Valley en wordt hierbij nauwlettend in de gaten gehouden door de eigenaresse, zijn overheersende grootmoeder Katherine. Als Katherine toestemt in een exclusief interview voor de televisie, heeft Sam zo zijn bedenkingen. Maar zijn twijfels smelten als sneeuw voor de zon als hij de beeldschone interviewster ziet. Kelly voelt zich merkwaardig aangetrokken tot Sam, die een onweerstaanbare, ruige charme bezit. En vanaf hun eerste, duizelingwekkende kus zijn de levens van Kelly en Sam met elkaar verstrengeld als de wijnranken in Napa Valley. Maar hun geluk wordt ruw verstoord als Kelly buiten haar schuld bij een moordzaak betrokken raakt. Haar smetteloze imago is bezoedeld en haar baas trekt zijn aanbod voor de televisieshow in. Zal Kelly teruggaan naar New York om haar carrière te redden, of geeft zij alles waarvoor ze gevochten heeft op voor de man waarvan ze houdt?
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: Tangled vines
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-5112-499-6
Uitgever: Areopagus
De belofte van het noorderlicht
Alaska: het land van het stille noorderlicht, het land van de eindeloze uitgestrektheid en ijzige onherbergzaamheid, het domein van Eskimo's, Indianen en Aleoets. De belofte van het noorderlicht: het boek van Alaska, een saga die meer dan tweehonderd jaar omspant en de lotgevallen beschrijft van zeven generaties van één familie. Het is 1742 als de eerste blanken voet zetten op Alaska's ongerepte bodem; lompe Russische jagers, aangetrokken door de belofte van het 'zachte goud', de fluwelen pels van de zee-otter. Met deze indringers doen lijden en strijd hun intrede in het harde maar vreedzame leven van Alaska's autochtonen: Winter Zwaan moet hulpeloos toezien hoe haar man wordt vermoord en haar wereld door de Russische plunderaars wordt verwoest. Tasja Tarakanova, haar beeldschone halfbloed dochter, ziet zich voor een onmogelijke keus gesteld als ze haar hart verliest aan een van de Russische jagers. Zij moet kiezen tussen de veiligheid van haar stam en een onzeker leven met haar geliefde Andrej. Haar beslissing vormt de oorsprong van een trots en vastberaden geslacht. Zachar Tarakanov, voor wie het lot beschikt dat hij omwille van zijn liefde voor de sensuele Raaf tot het uiterste gaat en het grootste geheim van zijn stam verraadt. Marisja Blackwood keert het land van haar voorouders de rug toe om weg te lopen met een fortuinzoeker, maar maakt uiteindelijk haar eigen fortuin als Glory St. Clair, Alaska's beroemdste madame. Larissa Tarakanova vindt aanvankelijk het geluk in de armen van een Amerikaanse advocaat. Totdat hij merkt dat haar autochtone bloed zijn politieke ambities in de weg staat. Wylie Cole, de kleinzoon van Marisja, verdedigt zijn vaderland tegen de Japanners met een aan roekeloosheid grenzende dapperheid, om mee te maken hoe Alaska in 1958 de negenenveertigste staat wordt van de Verenigde Staten van Amerika.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: The great alone
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-6790-187-3
Uitgever: Kadmos
De dag waarop haar leven stilstond
Luz Kincaid Thomas is een aantrekkelijke vrouw en leidt een luxe en geborgen leven. Ze is gelukkig getrouwd, moeder van twee talentvolle kinderen en erfgename van een fortuin. Haar leven, vol aanzien, rijkdom, schoonheid en liefde, valt echter aan scherven als haar echtgenoot haar verlaat om te trouwen met een veel jongere vrouw. Plotseling staat Luz alleen in een wereld die hard en meedogenloos blijkt te zijn. Geschokt in haar zekerheden en zelfvertrouwen vlucht Luz in de drank die haar helpt de pijn en de leegte te vergeten. Ze klampt zich vast aan haar kinderen, maar Trisha keert zich steeds verder van haar af, terwijl Rob juist een overdreven bescherming aan de dag legt. Door Robs ambitie om als professional polo te spelen, raakt Luz steeds nauwer betrokken bij de internationale wereld van polo en paarden. Samen bereizen ze de hele wereld en langzaam herwint Luz haar zelfvertrouwen. Dan ontmoet ze Raul Buchanan. De liefde die tussen Raul en Luz oplaait leidt ertoe dat moeder en dochter als rivalen tegenover elkaar komen te staan en zelfs Rob zich van zijn moeder afwendt. De liefde geeft haar echter kracht en moed. Toch is Luz onvoorbereid als het noodlot opnieuw toeslaat. Eenzaam en verslagen trekt ze zich terug, met als enig gezelschap haar paarden.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: The glory game
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-6879-051-X
Uitgever: Phoenix
De ketens van het hart
Lanna Marshall is een jonge vrouw met een serene schoonheid en tedere hartstochten. Zij is gevoelig en kwetsbaar en kon niet vermoeden dat zij ten prooi zou vallen aan de hebzucht en de innerlijke verscheurdheid van een trotse familie. Toch wordt zij opeens gedwongen een keuze te maken tussen twee halfbroers die elkaars bloed wel kunnen drinken en tussen de twee verschillende werelden die zij vertegenwoordigen. Chad is de 'blanke' zoon die met zijn charmes haar vertrouwen wint en zich verzekerd denkt van haar liefde totdat zijn broer ten tonele verschijnt. Hawk is de zoon van een Navajo-vrouw en in zijn donkere ogen weerspiegelen zich de eeuwenoude indiaanse mysteriën. Hawk wordt heen en weer geslingerd tussen de oude tradities van zijn moeders volk en de moderne opvattingen van zijn vader.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: Night way
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-10-04543-9
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Het verloren erfgoed
Op de dag dat Abbie Lawson haar vader begraaft ziet zij de onbekende vrouw voor het eerst. Haar gezicht, met de koningsblauwe ogen en het golvende zwarte haar, vertoont een schokkende gelijkenis met Abbie's eigen uiterlijk. En binnen enkele uren weet Abbie dat deze vrouw, Rachel Farr, haar halfzuster is van wier bestaan zij nooit heeft afgeweten. Al spoedig na de dood van hun vader ondergaan de levens van de beide jonge vrouwen een drastische omwenteling. Abbie wordt gedwongen om de onvermoede, gigantische schulden van haar vader te vereffenen, terwijl Rachel onverwacht een groot gedeelte van het familiefortuin in handen krijgt. Een bittere strijd ontbrandt tussen de halfzusters, met als inzet het Lawson-landgoed en de beroemde paardenstoeterij die de arena vormt waarin Abbie en Rachel zich met elkaar meten. Het wordt een nek-aan-nek race vol emotionele hindernissen, verraad en spectaculaire onthullingen. Rachel trouwt ondertussen met de machtige Lane Canfield, haar vaders beste vriend. Abbie ontmoet een ruige olieboorder, MacCrea Wilder, die haar leert wat hartstocht is. De beide vrouwen delen hun levens met deze mannen in voor- en tegenspoed, terwijl hun heftige onderlinge competitie onvernminderd voortgaat. Verbonden door het noodlot blijven zij zowel in het leven als in de liefde rivalen.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: Heiress
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-6790-226-8
Uitgever: Kadmos


Hoe bitter was haar bruiloftslied
Hannah Wade is jong, onstuimig en mooi. Haar bevallige schoonheid vormt een schril contrast met het woeste, onherbergzame landschap van New Mexico, waar de zon geen genade kent en alleen de sterksten zich weten te handhaven. Hannah is vijf jaar gelukkig getrouwd met de ambitieuze majoor Stephen Wade als een bende moordlustige Apache-indianen haar ontvoert. Zij verzet zich tot het uiterste, doch kan niet voorkomen dat de leider van de bende, de hardvochtige Lutero, zich aan haar vergrijpt en haar tot de zijne maakt. Ondanks alle ontberingen en vernederingen houdt Hannah zich staande, hopend op een kans te ontsnappen. Kapitein Jake Cutter is een moedig, in zichzelf gekeerd man. De vrouwen in de nederzetting dingen naar zijn gunsten, maar Jake's hart klopt alleen voor Hannah Wade, de echtgenote van zijn commandant. Hij is degene die er uiteindelijk in slaagt Hannah te bevrijden en... hij is degene die zich over haar ontfermt als blijkt dat de blanke gemeenschap haar de rug toekeert en Stephen haar in de steek laat.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: The pride of Hannah Wade
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-6879-034-X
Uitgever: Phoenix
In de ban van de hartstocht
Haar schoonheid dankt zij aan haar moeder, haar rijkdom aan haar vader. Sheila Rogers lijkt in vele opzichten een zondagskind. Zij groeit op in welstand en in de bestendige liefde van haar ouders. Brad Townsend, een knappe, ambitieuze jongeman, brengt haar het hoofd op hol en na enige aarzelingen te hebben overwonnen slaat zij de raad van haar ouders in de wind en vlucht halsoverkop naar Mexico om daar met Brad in het huwelijk te treden. In de eerste huwelijksnacht dringt de afschuwelijke werkelijkheid zich aan haar op. Brad houdt niet van haar en heeft ook nooit van haar gehouden. Hij is uitsluitend met haar getrouwd omdat ze rijk is. De volgende dag vertrekken ze naar Acapulco, dat ze echter nooit zullen bereiken. Tijdens hun reis door het woeste Mexicaanse landschap lopen ze in een hinderlaag. Brad moet zijn verzet tegen de bandieten met de dood bekopen. Na nauwelijks twee dagen hels huwelijksleven is Sheila weduwe en overgeleverd aan de genade van een bende struikrovers onder leiding van Ráfaga, een trotse, meedogenloze Mexicaan. Sheila verzet zich met alle kracht die in haar is doch kan niet voorkomen dat de knappe bendeleider hartstochten in haar wakker roept die ze nimmer heeft gekend.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: Touch the wind
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-1004-253-7
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Ongetemde hartstocht
Diana Somers is even mooi als wispelturig. Ze is gewend haar zin te krijgen en laat zich door niemand de les lezen. Haar eerste huwelijk met de ziekelijk jaloerse Rand blijkt al gauw een tragische vergissing waaraan Diana zelf resoluut een einde maakt. Zodra de echtscheiding is uitgesproken keert zij terug naar haar ouderlijk huis om het beheer over de ranch van haar vader op zich te nemen. En daar ontmoet ze Holt Mallory, de man die het bedrijf met harde hand bestiert... en Guy, zijn zoon, die vanaf het eerste moment in de ban is van Diana's schoonheid. Aanvankelijk probeert Holt zijn zoon te beschermen tegen de verleidingskunsten en grillen van Diana, doch als hij samen met haar een aantal gestolen fokmerries gaat zoeken kan hij zélf haar uitzonderlijke charmes niet weerstaan. Na dagen en nachten samen in de vrije natuur te hebben doorgebracht, vinden zij eindelijk de dief van de fokmerries, een wilde, witte hengst - maar in hun hart vinden zij bovendien een brandende hartstocht, die sterker is dan zijzelf.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: The rogue
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-325-0249-2
Uitgever: De Kern
Op golven van verlangen
Remy Jardin is de beeldschone, doortastende dochter van een rijke Amerikaanse scheepsmagnaat. Tijdens een carnavalsfeest in Nice wordt zij overvallen door een gemaskerde man en bewusteloos geslagen. Remy wordt wakker in een ziekenhuis, kijkt in de spiegel en ... ziet een onbekend gezicht. Door de klap tegen haar hoofd is zij haar geheugen kwijtgeraakt. Remy is dan ook verbijsterd door de sterke seksuele aantrekkingskracht die zij onmiddellijk voelt voor Cole Buchanan, de knappe vreemdeling die haar komt ophalen om haar veilig terug te brengen naar haar familie in New Orleans, Louisiana. Cole is de ondoorgrondelijke directeur van de Crescent Line, de rederij van de familie Jardin. Hij is ook Remy's ex-minnaar en de hartstocht die eens tussen hen woedde heeft zijn sporen nagelaten. Maar nu is Remy, om redenen die zij zich niet meer kan herinneren, bang voor Cole. Heeft hij haar verraden? Waarom is hij zo afstandelijk tegen haar en boos op haar familie? En wat probeert Remy's vader voor haar en voor de rest van de wereld te verbergen? Gevangen in een doolhof van angst en twijfel gaat Remy moedig op zoek naar de ontknoping van alle raadselen die haar omringen. Langzaam begint zij zich een nacht in een mistige haven te herinneren.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: Masquerade
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-6790-334-5
Uitgever: Kadmos
Op vleugels van hartstocht
De blonde, energieke actrice Kit Masters vliegt na een afwezigheid van tien jaar terug naar haar geboorteplaats Aspen, Colorado. Samen met de charmante rokkenjager en acteur John Travis speelt zij de hoofdrol in een film die daar wordt opgenomen. Deze film moet uiteindelijk het succes brengen waar Kit zo hard voor heeft geknokt. Maar als haar vliegtuigje laag over de Stone Creek ranch scheert, komen Kits pijnlijke jeugdherinneringen boven. Hier woont Bannon, de man die haar hart gebroken heeft, omdat hij - toen Kit nauwelijks naar Hollywood was vertrokken - hals over kop met de beeldschone, verleidelijke Diana trouwde. Diana is echter onder raadselachtige omstandigheden overleden en het is voor iedereen overduidelijk dat Diana's poeslieve zus Sondra zich heeft voorgenomen de volgende mevrouw Bannon te worden. Tot grote ergernis van Kit, want hoewel zij zich door John Travis uitgebreid het hof laat maken, dwalen haar gedachten net iets te vaak af naar Bannon. Kit wordt gedwongen een aantal moeilijke beslissingen te nemen. Kan ze haar carrière als beroemd actrice combineren met persoonlijk geluk? En wie is de man van haar dromen: haar tegenspeler John Travis, of moet ze de strijd om haar jeugdliefde aanbinden met de doortrapte Sondra Hudson?
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: Aspen gold
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-5112-288-8
Uitgever: Areopagus


Op zilveren vleugels
Op zilveren vleugels vertelt het verhaal van vier jonge vrouwen die niet werkeloos willen en kunnen toezien hoe het Duitse nazibeest Europa onder de voet loopt en besluiten zich als militair vlieger te melden om hun steentje aan de Geallieerde strijd bij te dragen. Cappy Hayward, die alle banden met haar familie moet verbreken om haar ideaal te kunnen verwezelijken. Marty Rogers, die met haar bijtende spot heel wat vijanden maakt, doch in doodsgevaar een onvervangbare vriendin blijkt te zijn. Mary Lynn Palmer, die de eenzaamheid niet kan verdragen en troost zoekt bij een door oorlogservaringen getekende piloot. Eden van Valkenburg, die met haar onmetelijke fortuin en excentrieke streken de anderen steeds weer versteld doet staan. Dit is het verhaal van vier vrouwen die zielsveel van het leven houden en toch bereid zijn dit te offeren in een poging hun land te dienen. Een verhaal over heldenmoed en doodsangst; over glorieuze overwinningen en jammerlijke nederlagen; over romantiek en tragiek; maar bovenal is het een roman over vier moedige meisjes en hun meest intieme gevoelens.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: Silver wings-Santiago blue
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-7003-885-4
Uitgever: ECI
Prooi van haar hartstocht
Jordanna Smith is de betoverend schone dochter van een welgestelde bankier met een hartstochtelijke liefde voor de jacht. Aan de zijde van haar vader reist zij de wereld af op zoek naar groot wild. In Jordanna's ogen kan niemand haar vader evenaren. Totdat ze op een party bij haar ouders thuis een man ontmoet die in enkele minuten haar hart sneller doet kloppen en het vuur van de hartstocht in haar ontsteekt. Een nieuwe jachtexpeditie brengt Jordanna en haar vader naar het woeste, onherbergzame landschap van Idaho, waar Jordanna hoopt de onstuimige vreemdeling die haar kort geleden zo in verwarring bracht, te vergeten. Verbijstering neemt bezit van haar als ze ontdekt dat de gids die de jachtpartij zal leiden niemand anders is dan haar onbekende minnaar... Brig McCord. Hun dagen vullen zich met de woeste schoonheid van de jacht en de nachten worden geofferd aan hun gepassioneerde liefde. Maar dan wordt hun verhouding wreed verstoord door jaloezie, verraad... en zelfs moord. Jordanna wordt ertoe gedwongen de afschuwelijke waarheid omtrent haar vader onder ogen te zien en langzaam ontsluiert zij het vreselijke geheim dat al aan één man het leven heeft gekost en dat nu ook haar minnaar Brig McCord dreigt te vernietigen.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: Ride the thunder
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-10-04118-2
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Vrouw tussen twee vuren
Tijdens een feestje krijgt de jonge, dynamische Flame Bennett door een onbekende een briefje in handen geduwd met de woorden: 'Blijf bij hem uit de buurt'. Flame's intuïtie zegt haar dat de waarschuwing op Chance Stuart slaat, de overweldigend aantrekkelijke man die zojuist de zaal en daarmee haar leven binnenstapte. Waarom zou ze voor hem op moeten passen? En wie vindt het nodig haar te waarschuwen? Koppig slaat Flame het advies van de onbekende raadgever in de wind en vol vuur stort ze zich in een affaire met Chance. De werkelijkheid overtreft haar stoutste verwachtingen en Flame weet dat ze eindelijk de man van haar dromen heeft gevonden. Maar de passie slaat om in haat als de twee geliefden onverwacht verstrikt raken in een oude, venijnige familievete. Flame wordt uitverkoren als enige erfgename van Morgan's Walk, het imposante landgoed dat Chance zijn hele leven heeft nagejaagd. Was Chance op de hoogte van Flame's kansen en lag daarin wellicht de oorsprong van zijn liefde? Twijfels en verwijten maken Flame en Chance tot bittere rivalen. De enige bij wie Flame zich nu nog veilig voelt is Malcolm Powell, de man die haar roem heeft geschonken en ook zijn hart voor haar bewaart. Toch kan ze Chance niet zomaar vergeten. Flame ziet zich voor een onmogelijke keus gesteld. Er is veel te winnen - maar nog veel meer te verliezen.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: Rivals
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-6790-262-4
Uitgever: Areopagus

De Calder SagaLand van belofte
Als hij zes jaar oud is laat zijn moeder hem in de steek om er vandoor te gaan met een rijke nietsnut. Hij groeit op in Texas, als de enige zoon van een gedesillusioneerde vader die het verlies van zijn vrouw niet kan verwerken en uiteindelijk aan zorgen en verdriet te gronde gaat. Maar Benteen Calder is uit ander hout gesneden. Lorna Pearce is jong en avontuurlijk en bezit de schoonheid van een zeldzame, wilde bloem. Sinds haar prille jeugd koestert zij een hartstochtelijke liefde voor de knappe, trotse Benteen. Als Lorna eenmaal achttien is, trouwen ze en vertrekken met een kudde vee naar Montana om daar een nieuw bestaan op te bouwen. De ontberingen zijn groot en het werk is veeleisend, maar met ijzeren wilskracht vechten Benteen en Lorna voor hun geluk en hun toekomst. Doch van vele kanten dreigen gevaren: Judd Boston, de man die mede-verantwoordelijk is voor de dood van Benteens vader, is vastbesloten ook de zoon in het verderf te storten; Bull Giles, die zijn liefde voor Lorna bijna niet kan intomen en verteerd wordt door afgunst ten opzichte van Benteen; en dan verschijnt ook nog Elaine ten tonele, een Engelse dame, die Benteen in haar netten tracht te vangen en heel iemand anders blijkt te zijn dan de vrouw voor wie ze zich uitgeeft.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: This Calder range
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-325-0213-1
Uitgever: De Kern
Land van toekomst
Webb Calder in jong, sterk en onstuimig, doch voor een verantwoordelijke functie lijkt hij niet in de wieg gelegd. Hij zit liever in het zadel dan achter een bureau en vreest de dag dat hij het gigantische Calder-imperium, een van de grootste ranches van Amerika, van zijn vader zal moeten overnemen en er een einde aan zijn zorgeloze leventje zal komen. Liliane is de beeldschone vrouw van de veel oudere Duitse immigrant Stefan Reisner, die haar na de dood van haar ouders onder zijn hoede heeft genomen, voor haar heeft gezorgd en uiteindelijk ook met haar is getrouwd. Liliane voelt een warme genegenheid en overstelpende dankbaarheid voor de man die haar een thuis heeft geboden maar van hartstochtelijke liefde voor de veel oudere Reisner is nauwelijks sprake. Ruth is het jonge meisje dat door de Calders in huis wordt opgenomen als haar moeder plotseling komt te overlijden. Haar hartewens is onderwijzeres te worden en al haar aandacht en energie wijdt ze aan de verwerkelijking van deze droom... totdat ze Webb Calder ontmoet en het lijkt alsof haar hart ter plekke in vuur en vlam wordt gezet. Dit is het verhaal van drie mensen en de emoties die hun leven bepalen: Webb, die zielsveel houdt van Liliane, die echter voor het leven gebonden is; Liliane, wier hart uitgaat naar een ander, doch die haar echtgenoot geen verdriet wil doen; en Ruth, het jonge meisje dat met lede ogen moet aanzien hoe de man van haar dromen een ander verkiest, zonder te vermoeden dat zij eens, veel later, toch zijn leven zal delen.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: Stands a Calder man
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-325-0221-2
Uitgever: De Kern
Land van dromen
Chase Calder is een reus van een man en bovendien de kroonprins van het Calder-imperium. Tienduizenden koeien, een uitgestrekt gebied van grazige weiden en een van de grootste en welvarendste boerderijen van het westen van de Verenigde Staten zullen eens zijn bezit zijn. Eens zal Chase Calder de alleenheerser van de Triple C Ranch zijn. Maggie O'Rourke is vijftien jaar oud als Chase haar pad kruist. De luiheid en gemakzucht van haar vader zijn de hoofdoorzaak van de armoede waarin zij en haar broer opgroeien. Haar kleding is schamel en door het vele harde werk op de kleine boerderij rest haar geen tijd om de school te bezoeken. Doch onder haar afgedragen, versleten jongenskleding klopt een warm hart en ontluikt een weelderig vrouwenlichaam. Hun liefde bloeit op als een roos in het eerste zonlicht, doch de tijd keert zich tegen hen en een zwarte schaduw trekt over hun geluk. Intriges, leugens en bedrog drijven Chase en Maggie uit elkaar en lange tijd lijkt het alsof Maggie's hart uitsluitend nog plaats biedt voor wroeging en haat. Maar diep, heel diep, op de bodem van dat gekwetste hart smeult nog steeds die vonk van hartstochtelijke liefde voor Chase, de enige man die haar tot ongekende extase bracht en die ze nooit geheel uit haar leven en gedachten kon bannen. Dit is het verhaal van een zeldzame liefde tussen twee mensen die door het noodlot worden gescheiden doch elkaar uiteindelijk weer weten te vinden.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: This Calder sky
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-325-0200-X
Uitgever: De Kern
Land van geluk
Ty is in alle opzichten een echte Calder: atletisch gebouwd, knap, wilskrachtig en voor de duivel nog niet bang; maar het Calderland in Montana, dat zijn erfdeel werd, is hem volkomen vreemd. Vanaf de eerste dag dat hij er woont, houdt hij van het imperium dat hem in de schoot gevallen is, doch zonder de knappe en kordate Jessy zou hij het gigantische bedrijf nooit hebben kunnen leiden. Zij maakt hem vertrouwd met het land en zijn bewoners, zij zorgt ervoor dat hij zich er thuisvoelt en weet wat hem te doen staat. Maar Ty verafgoodt de donkere, verleidelijke Tara en haar aura van macht, fortuin en glamour. Tara houdt Ty aan het lijntje en verstrikt hem langzaam maar zeker in haar netten van leugens en intrige, vastbesloten eens meesteres van het Calder-imperium te worden. Doch als het grondgebied van alle kanten wordt bedreigd en vijanden oprukken om de onder de prairie verborgen liggende fortuinen te roven, is het Jessy die aan Ty's zijde strijdt om zijn bezit met hand en tand te verdedigen.
Schrijver: Janet Dailey
Oorspronkelijke titel: Calder born, Calder bred
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-325-0232-8
Uitgever: De Kern