Boekenplank:
Kies

Boeken van Debbie Macomber

Meer over Debbie Macomber

Genre: Roman

Website: Debbie Macomber


Overzicht

 • De ontbijtclub - Thursdays at eight
 • Zon & zee(ziekte) - Moon over water

Blossom Street

 1. Breibabes - The shop on Blossom Street
 2. De wolwinkel - A good yarn
 3. De geur van aarde - Susannah's garden

Dubbel uitgegeven titels

 • Doorbreien! - zie De wolwinkel
 • Lokkende sterren - zie Zon & zee(ziekte)

Rose Harbor

 1. De bed & breakfast in Rose Harbor - The inn at Rose Harbor
 2. Rose Harbor in bloei - Rose Harbor in bloom
 3. Liefdesbrieven in Rose Harbor - Love letters
 4. Een nieuw begin in Rose Harbor - Silver linings
 5. Rose Harbor voor altijd - Sweet tomorrows
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe ontbijtclub
Moet je op elkaar lijken om goede vriendinnen te kunnen worden? Ooit zouden Clare, Elizabeth, Karen en Julia deze vraag met 'ja' hebben beantwoord, maar nu weten ze wel beter...

De wegen van de vier vrouwen kruisen tijdens een cursus dagboek schrijven. Allemaal hebben ze hun eigen redenen om erheen te gaan, al even verschillend als de levens die ze leiden. Maar misschien is dat wel precies wat hen in elkaar aantrekt - die andere kijk op gewone dingen. De cursus is inmiddels allang afgelopen, maar elke donderdagochtend om acht uur ontmoeten ze elkaar in een restaurant. Om te ontbijten, om bij te praten en om ervaringen uit te wisselen. En zo ontstaat de ontbijtclub - basis voor een hechte vriendschap, bron van bemoediging en steun, en al snel niet meer weg te denken uit hun levens.

* Eerder onder dezelfde titel uitgegeven door Harlequin Holland als IBS 174, 2008.
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: Thursdays at eight
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789034754462
Uitgever: Harlequin
Zon & zee(ziekte)
Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ooit leidde Lorraine Darcy een normaal bestaan, met een baan en een verloofde. Nu dobbert ze op een bootje op de Atlantische Oceaan, is ze op de vlucht voor de Mexicaanse politie omdat ze (onterecht!) verdacht wordt van diefstal van een onbetaalbaar Mayaans kunstvoorwerp, en ligt haar lot in de handen van Jack Keller, de onuitstaanbare eigenaar van de boot. Erger kan niet!
Dat had ze gedacht. Want wat Jack en Lorraine niet weten, is dat ergens in Lorraines bagage nóg een kunstvoorwerp verstopt zit. En dat degene die dat gedaan heeft, het heel graag terug wil hebben - al moet hij daar geweld bij gebruiken.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Lokkende sterren.
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: Moon over water
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 978-90-8550-113-8
Uitgever: Mira Books

Blossom StreetBreibabes
Breibabes is niet zomaar toevallig een breiroman. Breien is hot! Insteken, doorhalen en af laten gaan is de ideale manier om na een dagje stress tot rust te komen.
Het kleine wolwinkeltje van Lydia vertegenwoordigt haar droom van een nieuw leven, een leven zonder kanker en met nieuwe kansen op liefde. Ze verkoopt wol, pennen en patronen en geeft breiles aan Jacqueline, Carol en Alix die elk om hun eigen reden de cursus volgen.
In het winkeltje aan de Blossom Street doen deze zo verschillende vrouwen onder het breien onverwachte ontdekkingen die leiden tot aanvaarding, vriendschap en liefde, tot lachen en dromen. Ontdekkingen die alleen vrouwen met elkaar kunnen delen...
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: The shop on Blossom Street
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-269-8566-5
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De wolwinkel
Drie totaal verschillende vrouwen. Als ze niet toevallig door Blossom Street waren gelopen, hadden ze elkaar nooit ontmoet, en toch worden ze vriendinnen voor het leven.
Bethanne Hamlin, pas gescheiden omdat haar man opeens een ander had. Achtergebleven met twee opgroeiende kinderen, een huis vol mankementen en zonder carrière. Elise Beaumont. Ook achtergebleven, maar dan zonder pensioen, waardoor ze noodgedwongen bij haar dochter intrekt, al is dat het laatste wat ze wil. Courtney Pulanski, zeventien jaar oud. Woont bij haar oma, waar ze zich niet thuis voelt, en worstelt in haar eentje met de dood van haar moeder.
Al breiend pakken ze uiteindelijk de draad weer op. Bij Lydia in de wolwinkel, met taart, hun breiwerk en... elkaar.
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Doorbreien!
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: A good yarn
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-855-0123-7
Uitgever: Mira Books
De geur van aarde
Wanneer duidelijk blijkt dat Vivian Leary vergeetachtig wordt en niet goed meer voor zichzelf kan zorgen, besluit haar dochter Susannah Nelson om een zomer lang terug te keren naar Colville, het plaatsje waar ze is geboren en waar haar moeder nog steeds woont. Ze hoopt Vivian ervan te kunnen overtuigen om naar een bejaardentehuis te verhuizen en wil dan meteen van de gelegenheid gebruik maken om haar ouderlijk huis leeg te ruimen en te verkopen.
Waar Susannah niet op heeft gerekend, is dat door haar terugkeer naar Colville vele herinneringen naar boven komen. Herinneringen aan haar jeugdliefde Jake, die ze door ingrijpen van haar vader heeft moeten loslaten. Aan haar broer Doug, die door een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Herinneringen aan haar schoolvriendinnen, en aan de keuzes die ze als jonge vrouw heeft gemaakt. Het wordt een zomer vol vreugde en verdriet, maar vooral een zomer die haar nog lang zal bijblijven...
* De geur van aarde speelt zich niet af op Blossom Street, maar het volgende verhaal van de serie - dat zich wel op Blossom Street afspeelt - gaat o.a. over Susannah Nelson.
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: Susannah's garden
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-347-5247-5
Uitgever: Harlequin

Dubbel uitgegeven titelsDoorbreien!
Zie voor de beschrijving van dit boek: De wolwinkel.
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: zie De wolwinkel
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9034752116
Uitgever: Harlequin
Lokkende sterren
Zie voor de beschrijving van dit boek: Zon & zee(ziekte).
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: zie Zon & zee(ziekte)
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9034750825
Uitgever: Harlequin

Rose HarborDe bed & breakfast in Rose Harbor
Jo Marie Rose heeft haar man verloren. Op zoek naar rust en de mogelijkheid van een nieuwe start, vestigt ze zich in het kleine kustplaatsje Cedar Cove. Maar hoe begin je opnieuw na een gelukkig leven samen? Als Jo Marie een kleine bed & breakfast te koop ziet staan, beseft ze dat dit haar kans is. Haar eerste gast is Joshua Weaver, die voor zijn zieke stiefvader komt zorgen. De twee mannen hebben het nooit goed met elkaar kunnen vinden en Joshua heeft weinig hoop dat dat nog zal veranderen. Tot hij een oud-klasgenoot van zijn middelbare school tegenkomt, die hem doet inzien dat het nooit te laat is voor verzoening en vergeving. De andere gast is Abby Kincaid, die naar haar geboorteplaats Cedar Cove is teruggekeerd voor de bruiloft van haar broer. De laatste keer dat ze er was is twintig jaar terug en niet voor niets: het schilderachtige havenstadje herbergt voor haar vooral pijnlijke herinneringen. Door haar familie en oude bekenden weer te zien, begrijpt ze dat ze niet kan blijven weglopen voor het verleden als ze ooit verder wil komen.
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: The inn at Rose Harbor
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022564097
Uitgever: Boekerij
Rose Harbor in bloei
Sinds haar verhuizing naar Cedar Cove voelt Jo Marie Rose zich steeds meer thuis in het kustplaatsje, zeker nu ze bevriend is geraakt met haar buren. Nu is het lente, en Jo Marie heeft een klusjesman ingehuurd die haar gaat helpen bij het aanleggen van een rozentuin. Ze verwelkomt ook twee nieuwe gasten. Annie Newton is in Cedar Cove voor het huwelijksjubileum van haar grootouders, maar zelf worstelt ze met een gebroken hart. En Mary Smith, een succesvolle zakenvrouw, kijkt door een nare ziekte terug op haar leven en komt het enige waar ze ooit spijt van heeft gehad rechtzetten.
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: Rose Harbor in bloom
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022565124
Uitgever: Boekerij
Liefdesbrieven in Rose Harbor
De zomer is een drukke tijd in de bed & breakfast van Rose Harbor en eigenares Jo Marie Rose en klusjesman Mark Taylor hebben samen veel tijd doorgebracht met het draaiend houden van de zaak. Ondanks goedbedoelde hints van anderen houdt Jo Marie vol dat Mark niet meer is dan een vriend. Maar dan wel een vriend aan wie ze verdacht veel denkt... Omdat hij niet graag over zichzelf praat weet Jo Marie weinig over Marks leven. Ze neemt zich voor meer over hem te weten te komen, maar eerst moet ze haar eigen verleden onder ogen zien - en ze moet ook nog drie nieuwe bezoekers verwelkomen die, net als Jo Marie tot voor kort, op zoek zijn naar nieuwe wegen in hun leven. Wat hen allemaal bindt is de zoektocht naar liefde. Maar het vereist moed om die te kunnen toelaten.
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: Love letters
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022571729
Uitgever: Boekerij
Een nieuw begin in Rose Harbor
Sinds de opening van de Rose Harbor Inn heeft Jo Marie Rose allerlei interessante mensen ontmoet, maar het is vooral klusjesman Mark Taylor die haar onverdeelde belangstelling heeft. Hun vriendschap begint voorzichtig uit te groeien tot iets meer, tot Mark plotseling aankondigt dat hij uit Cedar Cove zal vertrekken. Jo Marie is met stomheid geslagen; net wanneer ze haar hart weer voorzichtig durft te openen, dreigt ze opnieuw de man om wie ze geeft te verliezen. Intussen verwelkomt Jo Marie ook twee nieuwe gasten, de jeugdvriendinnen Kellie Crenshaw en Katie Gilroy, die het stadje bezoeken voor een middelbareschoolreünie. Kellie wil eindelijk de jongen die ooit haar hart brak de waarheid zeggen. Katie wil juist een nieuwe poging wagen met James, die ze nog altijd als haar grote liefde beschouwt. Drie vrouwen met elk hun eigen liefdesgeschiedenis. Zal het hen lukken het verleden af te sluiten en te omarmen wat de toekomst hun zal brengen?
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: Silver linings
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022573099
Uitgever: Boekerij
Rose Harbor voor altijd
Negen maanden geleden verliet Mark Taylor Cedar Cove halsoverkop om een fout uit zijn verleden te herstellen. Hoewel Mark eindelijk zijn liefde aan haar heeft verklaard, weet de eigenaresse van Rose Harbor, Jo Marie Rose, niet zeker of hij ooit nog terugkomt. Ze is echter vastberaden om naar de toekomst te kijken en begint weer te daten. Ze vindt gezelschap in een huurster die ook een nieuw hoofdstuk in haar leven begint. Emily Gaffney, een jonge lerares, herstellende van haar tweemaal gebroken hart, verblijft in de bed & breakfast tijdens haar zoektocht naar een eigen huis. Ze heeft de hoop om ooit te trouwen opgegeven en nu droomt ze ervan kinderen te adopteren. Emily heeft een oogje op een bijzonder huis, waar genoeg plek voor hen zou zijn, maar de eigenaar ervan is ontzettend onbeleefd. Toch groeit hun lastige relatie uit tot een vriendschap. En misschien zelfs wel meer dan dat...
Schrijver: Debbie Macomber
Oorspronkelijke titel: Sweet tomorrows
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022581049
Uitgever: Boekerij