Boekenplank:
Kies

Boeken van Jude Deveraux

Jude Deveraux had samen met haar derde echtgenoot een zoon, Sam. Sam overleed in 2005 nadat hij was aangereden door een vrachtwagen. In 1991 zocht Deveraux contact met medium Rose Marks in verband met onvruchtbaarheid en huwelijksproblemen. Na het overlijden van Deveraux' zoon beweerde het medium dat zij contact kon leggen met de jongen en kon voorkomen dat hij gevangen zou raken tussen 'hemel en hel'. In de loop van de volgende 17 jaar verdween het grootste deel van Deveraux' fortuin in de zakken van het medium (Rose Marks werd in 2013 veroordeeld tot 10 jaar gevangenis wegens oplichting en fraude).

Meer over Jude Deveraux

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): Jude Gilliam Montassir

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jude Deveraux


Overzicht

 • Een flonkering uit het verleden - Legend
 • Gevangen in een kus - Remembrance
 • Lied van verlangen - Open je hart - Just curious

James River

 1. Bruid in de wildernis - Counterfeit lady
 2. Voer mij naar het paradijs - Lost lady
 3. Als de rivier roept - River lady

Montgomery / Taggert Familie

 1. Ontketen mijn hart - The maiden
 2. De gebroken belofte - The velvet promise
 3. Liefde in de Hooglanden - Highland velvet
 4. Melodie van de liefde - Velvet song
 5. Belofte van haat en liefde - Velvet angel
 6. Als een fluistering in de wind - The heiress
 7. In de armen van een vreemdeling - The raider
 8. Zacht fluistert het goud - Mountain Laurel
 9. Liefde in overvloed - Eternity
 10. Dromen van geluk - Wishes
 11. Verleiding in de wildernis - The temptress
 12. Als een kostbaar juweel - The duchess
 13. Als een vrouwenhart ontwaakt - Twin of ice
 14. Op de vleugels van een droom - Twin of fire
 15. Als een smeulend vuur - The invitation
 16. Eiland van haar dromen - The princess
 17. Gevangene van haar hart - A knight in shining armor
 18. Een regenboog van dromen - Sweet liar

Peregrine

 1. Vurig als het avondrood - The taming
 2. Onstuimig is haar hart - The conquest

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen flonkering uit het verleden
Elisabeth Kady Long uit Virginia voelt zich de gelukkigste vrouw van de wereld. Binnenkort gaat zij trouwen met een razend aantrekkelijke man. In een oude kist ontdekt Kady tot haar grote verbazing een prachtige antieke bruidsjurk van wit satijn. De jurk past haar perfect, maar Kady wordt doodsbang van het vreemde, duizelige gevoel dat haar plotseling overvalt.

Als zij haar ogen weer opent is ze beland in een rotsachtig woestijnlandschap, waar een bende bandieten op het punt staat een man op te hangen. Het is meer geluk dan wijsheid dat Kady het slachtoffer van de strop weet te redden. Zijn naam is Cole Jordan. Hij vertelt Kady dat ze niet langer in Virginia is, maar in de bergen van Colorado. En het jaar is 1873!

Kady wil dolgraag terugkeren naar haar eigen tijd, waar haar verloofde op haar wacht. Maar voorlopig heeft zij andere zorgen aan haar hoofd. In het kleine 19e-eeuwse mijnstadje waar Cole haar naartoe brengt, is men niet gesteld op loslopende vrouwen. Nu is het de beurt aan Cody om Kady te redden. Hij vraagt haar ten huwelijk. Ze heeft geen keus, gaat op zijn voorstel in en probeert ondertussen vooral niet verliefd te worden op haar nieuwe, vreemde echtgenoot.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Legend
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041006202
Uitgever: Areopagus
Gevangen in een kus
De schrijfster Hayden Lane heeft met haar historische liefdesromans enorm veel succes. Voor haar nieuwste boek, dat gaat over een moderne, hedendaagse heldin die terugreist naar de zestiende eeuw, bezoekt Hayden de helderziende Nora. Daar wacht haar een grote verrassing.

Volgens Nora was Hayden in een vorig leven de Engelse Lady de Grey. Deze adellijke jongedame was berucht om haar vele buitenechtelijke affaires. Nadat haar echtgenoot op mysterieuze wijze om het leven kwam, bleek zij spoorloos te zijn verdwenen. Sindsdien waart er, volgens de overlevering, in hun huis een rusteloze geest rond.

Hayden raakt helemaal in de ban van dit verhaal. Hoewel Nora haar waarschuwt dat ze het verleden beter kan laten rusten, is Hayden vast van plan meer over haar vorige leven te weten te komen. Ze besluit onder hypnose herinneringen naar boven te halen. Maar dan gaat er iets fout.

Tot haar grote schik komt Hayden weer bij in het strakke korset van de beruchte Lady Catherine de Grey. De jonge Catherine is echter helemaal niet zo'n uitdagende, losbandige echtgenote als in de geschiedenisboeken staat geschreven. Integendeel, ze is juist stapelverliefd op haar razendknappe echtgenoot!

Maar de zwijgzame Lord Adam de Grey wil niets met zijn vrouw te maken hebben. Hayden beseft dat ze de timide Catherine moet helpen haar echtgenoot te verleiden. Want de onweerstaanbare Lord houdt niet alleen het geluk van zijn vrouw in handen, maar ook dat van Hayden.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Remembrance
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789041004499
Uitgever: Van Reemst
Lied van verlangen - Open je hart

Lied van Verlangen bevat vier korte (zowel historische als moderne) verhalen van vier verschillende schrijfsters.

Judith McNaught - Een foto van een mooie dag (Double exposure)

Dit verhaal neemt ons mee naar het luxe landgoed van de familie Addison op Rhode Island, waar een jonge, koppige vrouw na jaren eindelijk haar hart durft te openen voor de man die ze nooit heeft kunnen vergeten - de grote liefde uit haar jeugd.

Jude Deveraux - Open je hart (Just curious)

Als Karen door haar baas gevraagd wordt om zich een weekend lang voor te doen als zijn verloofde, is ze perplex. Waarom vraagt deze knappe, door veel vrouwen begeerde man háár, een eenvoudige secretaresse? Gevleid, maar niet van plan deze man ook maar een stap dichterbij te laten komen, stemt ze toe.

Andrea Kane - Als de duisternis valt (Yuletide treasure)

In het Engeland van de negentiende eeuw is de verbitterde graaf Bromleigh op zoek naar een gouvernante voor zijn lastige dochtertje. Aangezien hij niemand anders kan vinden, neemt hij de eigenzinnige, jonge Brigitte in dienst. Maar niet alleen zijn dochter raakt gesteld op haar.

Judith O'Brien - Vijf gouden ringen (Five golden rings)

Dit verhaal gaat over Emma, een jonge lerares uit New York. Als ze op een dag een prachtige, antieke gouden ring om haar vinger schuift, gaat er een wereld voor haar open. Ze ontmoet een sympathieke, maar gekwetste man die al haar liefde nodig heeft om zijn wonden te kunnen helen.

Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Just curious
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789041007148
Uitgever: Areopagus

James RiverBruid in de wildernis
Temidden van de ongerepte natuur van het 18e-eeuwse Virginia wacht Clayton Armstrong ongeduldig op de komst van zijn Engelse bruid. Het wachten duurt deze wilskrachtige en zelfverzekerde plantagehouder echter te lang en hij gaat tot actie over.

In Engeland haalt de door en door verwende Bianca Maleson eigenlijk haar neusje op voor het huwelijksaanzoek van de onbeschaafde Amerikaan. Door de slechte financiële situatie van haar familie is ze echter wel gedwongen om het aanzoek te accepteren.

Nicole Courtalain, een adembenemend mooie Française uit een oud, adellijk geslacht, probeert in Engeland de verschrikkingen van de Franse Revolutie te vergeten. Als bediende van Bianca leidt ze echter een verre van prettig leven.

Tijdens een rijtoer worden beide meisjes achtervolgd en, hoewel ze zich dapper verweert, wordt Nicole gekidnapt en meegevoerd over de oceaan.

Als Clayton dan eindelijk zijn bruid met kussen kan overladen, merkt hij de tragische vergissing: het is niet Bianca maar Nicole die hij in zijn armen houdt.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Counterfeit lady
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789068790245
Uitgever: Phoenix
Voer mij naar het paradijs
Engeland 1797. Regan Weston is een ontluikende schoonheid van achttien jaar en staat op het punt om in het huwelijk te treden met de charmante Farrell.

Regans oom tracht het geluk van zijn nichtje echter te verkwanselen om zo zijn eigen beurs te spekken en Regans verloofde speelt met hem onder één hoedje. Het beeldschone meisje is er echter van overtuigd dat liefde en genegenheid hun enige drijfveren zijn...

Tot zij op een avond bij toeval flarden opvangt van een gesprek tussen haar oom en haar verloofde. Dan vallen Regan de schellen van de ogen en wordt haar met verbijsterende helderheid duidelijk dat men haar in de val tracht te lokken. Radeloos en beroofd van haar illusie vlucht Regan de straat op en zou zeker ten prooi zijn gevallen aan de dronken wellust van een bende ruige zeelieden als niet de Amerikaanse plantagebezitter Travis Stanford haar levenspad had gekruisd.

Aanvankelijk verzet de roodharige schoonheid zich tegen de moedige, mysterieuze vreemdeling die haar als zijn bruid meevoert naar de nieuwe wereld. Doch al spoedig maakt de vlammende woede in haar hart plaats voor een heel ander vuur.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Lost lady
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789068790375
Uitgever: Phoenix
Als de rivier roept
Virginia in het jaar 1803. De mooie maar arme Leah Simmons droomt van een huwelijk met de rijke en onbereikbare Wesley Stanford. Wanneer zij op een maanverlichte nacht Wesley toevallig ontmoet, verleidt zij hem met haar wilde, onbevangen schoonheid. De gevolgen van deze ontmoeting kan Leah niet lang verborgen houden.

Wesley wordt gedwongen haar tot zijn echtgenote te nemen, hoewel zijn hart aan een ander toebehoort. Na het huwelijk verdwijnt hij echter spoorloos. Leah blijft achter bij Wesley's broer Travis en wordt omgetoverd van een lelijk eendje in een prachtige zwaan die menig man de adem beneemt.

Bij zijn terugkeer wenst Wesley Leah nog steeds niet als echtgenote te accepteren. Hij kan zijn landgoed echter niet langer onbeheerd laten en moet Leah wel met zich meenemen.

Tijdens de avontuurlijke tocht daarheen lijkt Wesley van gedachten te veranderen. Zal de vrijgevochten Leah haar droomprins dan toch in de armen kunnen sluiten?
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: River lady
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789068790627
Uitgever: Phoenix

Montgomery / Taggert FamilieOntketen mijn hart
Als Rowan, een Engelse prins, naar het middeleeuwse Lanconia wordt geroepen om de op sterven liggende koning op te volgen, is het volk vreselijk verontwaardigd. Vooral Jura, een beeldschone, eigengereide krijgsvrouw, is woedend. Het is niet eerlijk! Haar broer Geralt, een trotse strijder, heeft recht op de troon, niet deze onbekende indringer.

Dan ontdekt Jura dat de mysterieuze man die ze onlangs bij de rivier ontmoette niemand minder is dan de gehate prins Rowan. Woest verklaart ze haar vijandschap aan de blonde prins, die haar dagen kwelt, maar haar nachten bezielt. Haar trouw ligt bij haar volk, niet bij deze oplichter.

Maar niets weerhoudt Rowan van zijn taak de strijdende stammen te herenigen en niets weerhoudt hem ook van zijn grootste doel: het veroveren van de wilde, adembenemende Jura, zijn liefde, zijn vrouw, zijn koningin.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: The maiden
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789067902823
Uitgever: Areopagus
De gebroken belofte
Judith Revedoune is een prille schoonheid met een verrukkelijk figuurtje, edele gelaatstrekken en een weelderige bos kastanjebruine lokken. Als haar hardvochtige vader zijn beide zoons verliest, dwingt hij Judith het kloosterleven dat zij tot dan toe heeft geleid vaarwel te zeggen en in het huwelijk te treden, zodat zij hem tenminste kleinzoons kan schenken.

Gavin Montgomery is de knappe jonge edelman die door Judiths vader wordt uitgekozen om met zijn dochter te trouwen. Gavin, die zijn aanstaande bruid nog nooit heeft aanschouwd, onderhoudt in het diepste geheim een intieme relatie met de eerzuchtige, doch betoverend knappe, helblonde Alice Valence.

Nog voor het aanbreken van de huwelijksnacht hoort Judith van de ontrouw van haar kersverse echtgenoot en de geraffineerde Alice. Haar hart breekt bijna van verdriet, doch ze houdt zich groot en bezweert Gavin, dat zij zich vanaf dat moment tegen elke toenadering van zijn kant zal verzetten. Gavin eist echter zijn rechten als wettig echtgenoot op en al haar verzet is tevergeefs. Judith wordt uiteindelijk gedwongen zich aan hem over te geven.

Vernederd en eenzaam in een vreemd kasteel valt zij aan hevige twijfels ten prooi. In haar hart strijden liefde en haat om voorrang en haar afkeer van Gavin wordt alleen nog overschaduwd door haar angst hem te verliezen aan de ijskoude Alice, die zelfs voor moord niet terugschrikt. Alles wijst erop dat Alice er in zal slagen Judith in het ongeluk te storten, als plotseling...
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: The velvet promise
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789064931628
Uitgever: De Sfinx
Liefde in de Hooglanden
Bronwyn Macarran is pas negentien jaar oud als haar vader, de heer en meester over een strijdlustige Schotse clan, haar tot zijn wettig opvolger benoemt en de immense verantwoordelijkheid voor zijn volk, bezittingen en land op haar schouders laadt. Bronwyns schoonheid wordt door heel Schotland geroemd, maar degenen die haar persoonlijk kennen, weten dat haar begeerlijke uiterlijk een intelligente geest en een krachtige persoonlijkheid herbergt.

Als Bronwyn van de Engelse koning bericht krijgt dat het hem heeft behaagd haar ten huwelijk te schenken aan ene Stephen Montgomery, kookt haar bloed van woede. Ook de zeer knappe en moedige Stephen is weinig ingenomen met het hem door zijn vorst opgedrongen huwelijk, totdat hij oog in oog staat met zijn aanstaande bruid en zich realiseert dat de koning hem geen aanlokkelijker geschenk had kunnen geven.

Doch Bronwyn is geenszins van plan zich aan de arrogante Engelsman te onderwerpen en is vastbesloten voor haar onafhankelijkheid te vechten, al moet ze heimelijk toegeven dat de charmante Stephen haar beslist niet onberoerd laat en haar hart sneller doet kloppen.

Doch als donkere wolken zich boven hun hoofden samenpakken en meedogenloze, laaghartige intriges hun levens bedreigen, kan Bronwyn niets anders doen dan wat haar hart haar ingeeft.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Highland velvet
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789064932328
Uitgever: De Sfinx
Melodie van de liefde
Alyx Blackett is nauwelijks twintig jaar oud als de zwarte mantel van het noodlot haar leven overschaduwt. Hulpeloos moet zij toezien hoe haar huis is brand wordt gestoken en haar vader door gewetenloze schurken wordt vermoord. Radeloos van verdriet en berooid vlucht zij - vermomd als jongen - de bossen in, waar zij schildknaap wordt van de in ongenade gevallen edelman Raine Montgomery.

Doch het duurt niet lang voor de vogelvrij verklaarde Raine ontdekt dat zijn tengere en onhandige schildknaap in werkelijkheid een lieftallige schoonheid is, en het duurt evenmin lange tijd voor de liefde tussen hen opbloeit als een zeldzame bloem.

Samen binden zij de strijd aan tegen het onrecht dat hen in het verderf stortte en hen dwong als misdadigers te leven. Samen vechten zij voor eerherstel en samen zijn zij sterker dan de meest gevreesde vijanden.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Velvet song
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789068790054
Uitgever: Phoenix
Belofte van haat en liefde
Elisabeth Chatworth is mooi en jong, trots en moedig. Haar familie levert al jarenlang strijd tegen hun aartsvijanden: de Montgomery's.

Miles Montgomery haat de Chatworths met heel zijn hart en heeft gezworen niet te rusten voor hij zijn geduchte tegenstanders definitief op de knieën gedwongen heeft.

Maar dan krijgt Miles een geschenk. Als het kostbare tapijt wordt uitgerold ligt daar Elisabeth Chatworth in al haar adembenemende schoonheid poedelnaakt voor hem... en plotsklaps ziet Miles zijn vijandin met geheel andere ogen.

Elisabeth ziet het vuur van de hartstocht dat onder zijn zware wenkbrauwen brandt en neemt zich plechtig voor zich nooit aan hem over te geven, zich nooit door zijn duivelse charmes te laten misleiden en nooit zijn heerlijke, onstuimige kussen te beantwoorden. Nooit...?
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Velvet angel
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789068790160
Uitgever: Phoenix


Als een fluistering in de wind
De steenrijke Perkin Maidenhall is vast van plan zijn eenzame, jonge dochter uit te huwelijken aan de minstens even rijke Gregory Bolingbrooke. Het meisje heeft haar hele leven tussen de veilige muren van hun kasteel doorgebracht, afgeschermd van de ruwe, hebzuchtige buitenwereld. Nu zal ze tijdens de lange, barre tocht naar haar onbekende verloofde worden begeleid door de strijdlustige lord Jamie Montgomery.

Voor Jamie biedt deze opdracht de mogelijkheid om zijn verarmde familie uit de problemen te halen. Als hij er in slaagt de mooie erfgename voor zich te winnen, zal zij een omvangrijke bruidsschat met zich mee brengen. Jamie heeft echter geen rekening gehouden met het ondernemende nichtje van zijn beschermelinge.

Deze Axia gaat mee op reis en verzint steeds nieuwe streken. Hierdoor loopt ze Jamie bij het uitvoeren van zijn plan meer dan eens voor de voeten. Overal waar hij gaat, ziet Jamie haar ondeugend fonkelende pretogen en wordt hij achtervolgd door haar aanstekelijke lach.

Axia weet wat Jamie met haar rijke nichtje van plan is. Maar ze merkt al snel dat ze de aantrekkelijke edelman voor zichzelf wil houden. En Jamie beseft dat de eigenzinnige Axia met haar hart van goud veel voor hem is gaan betekenen. Nu staat hij voor de moeilijkste keuze van zijn leven: moet hij de eer en reputatie van zijn familie redden, of mag hij toegeven aan zijn verlangen naar deze verleidelijke jonge vrouw?
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: The heiress
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789041005311
Uitgever: Van Reemst
In de armen van een vreemdeling
Als Alexander Montgomery in 1766 terugkeert naar zijn geboorteland Amerika, is daar gedurende zijn jarenlange afwezigheid veel veranderd. Niet alleen het brute geweld van de Engelse onderdrukkers is nieuw voor hem, ook de onverwachte schoonheid van zijn jonge dorpsgenote Jessica Taggert brengt hem in verwarring.

Alex zou niets liever willen dan de ongenaakbare Jessica veroveren, maar de harde werkelijkheid eist al zijn aandacht; Engelse soldaten vallen de plaatselijke bevolking dusdanig lastig, dat Alex besluit een dubbelleven te gaan leiden. Overdag presenteert hij zich als een vadsige, onopvallende nietsnut. 's Nachts daarentegen bindt hij, vermomd als de Zwarte Ruiter, de strijd aan met de Engelse indringers om deze op hun nummer te zetten.

Voor de onbenullige Alex koestert Jessica een diepe minachting, maar de geheimzinnige Zwarte Ruiter brengt haar in vervoering. Zijn overweldigende hartstocht kan zij niet weerstaan. Dan komt ze tot de ontdekking dat Alex en de Zwarte Ruiter één en dezelfde man zijn.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: The raider
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789068791426
Uitgever: Phoenix
Zacht fluistert het goud
Haar naam is LaReina. Zij is een beroemde operazangeres die triomfen viert in heel Europa. Maar waarom reist deze adembenemend mooie, jonge vrouw nu door het ruige Amerikaanse wilde westen? Waarom trekt zij al optredend in een vreemde rode koets van het ene stoffige mijnwerkersstadje naar het andere?

Dat zou kapitein Ring Montgomery ook wel willen weten. Hij, de beste officier van Fort Breck, heeft tot zijn ontzetting de opdracht gekregen "kindermeisje" te spelen. Hij moet de hooghartige LaReina op haar tournee escorteren om haar te beschermen tegen de woeste goudzoekers.

Ring is woedend. De Amerikaanse Burgeroorlog nadert en hij moet zich voorbereiden op de strijd. Vreemd genoeg voelt hij zich steeds minder opgewassen tegen de charme en wilskracht van LaReina.

Zij wil evenmin van zijn diensten gebruik maken en heeft een heel goede reden om in haar eentje door de uitgestrekte goudvelden van Colorado rond te zwerven. Haar echte naam is Madelyn Worth. In werkelijkheid is zij wanhopig op zoek naar haar ontvoerde, jongere zuster.

Maddie durft Ring de waarheid niet toe te vertrouwen - ook al is zij inmiddels hopeloos verliefd. Maar Ring is niet alleen slank, knap en donker, hij is ook heel nieuwsgierig.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Mountain Laurel
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789051122909
Uitgever: Areopagus
Liefde in overvloed
De rijke Carrie Montgomery is gewend altijd haar zin te krijgen. Zij is opgegroeid met zeven oudere broers die dol op haar zijn en die zij moeiteloos om haar sierlijke vingertje windt.

Joshua Greene is op zoek naar een praktisch ingestelde vrouw, een vrouw die van aanpakken weet. Want Josh heeft dringend hulp nodig op zijn boerderij in Colorado en hij wil ook dat zijn twee jonge, moederloze kinderen liefdevol worden verzorgd.

De impulsieve Carrie en haar vriendinnen hebben een huwelijksbureau opgezet. Vanaf het moment dat Carrie een foto ziet van de knappe Josh, met zijn droevige glimlach, weet ze dat hij de enige ware is voor haar. Josh vindt van niet! Maar dan is het al te laat. Carrie heeft in het geheim een "huwelijk met de handschoen" geregeld en reist af naar Colorado.

Wanneer de stralende bruid in vol ornaat aankomt op het station, gelooft Josh zijn ogen niet. Hoewel hij moet toegeven dat Carrie's gulle glimlach en haar blonde krullen zelfs zíjn verkilde hart niet onberoerd laten, weigert Josh zich te laten charmeren. Hij voelt zich bedrogen en vernederd. Wat komt deze elegante jonge vrouw doen op zijn armoedige boerderij? Wil Carrie zijn kinderen soms inpalmen met haar rijkdom? Josh is woedend en staat op het punt de diep teleurgestelde Carrie terug te sturen naar waar ze vandaan komt - tot een onverwachte, tragische gebeurtenis hem ervan overtuigt dat haar schoonheid dieper zit dan alleen haar huid.

Maar zelfs als Josh en Carrie hebben toegegeven aan de brandende hartstocht die hen overrompelt, wil Josh maar niet begrijpen hoe hard hij Carrie werkelijk nodig heeft. Tot een schandaal uit zijn mysterieuze verleden de kop weer opsteekt. Dan beseft Josh dat hij zijn Carrie voor altijd dreigt te verliezen.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Eternity
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789051124149
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Dromen van geluk
Jace Montgomery is een vreemdeling in Colorado. Met zijn galante, robuuste verschijning brengt hij alle vrouwen het hoofd op hol. Zelfs de verlegen Nellie Grayson is diep onder de indruk van Jace's trotse mannelijkheid. En ze is dan ook blij verrast als Jace zich voor haar interesseert.

Voor de eerste keer in haar leven staat Nellie in het middelpunt van de belangstelling. Het is een heerlijk gevoel - bijna net zo opwindend als Jace's eerste hartstochtelijke kus.

Maar Nellie heeft een beeldschone jongere zuster, Terel, die mannen aantrekt als een magneet. En Terel is vastbesloten om die knappe Jace in te palmen. Nellie is ervan overtuigd dat haar romantische droom spoedig zal eindigen. Hoe lang zal Jace de charmes van de verleidelijke Terel kunnen weerstaan?

Uit onverwachte hoek krijgt Nellie hulp. De komst van een mysterieuze tante geeft aanleiding tot dramatische gebeurtenissen.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Wishes
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789067903110
Uitgever: Kadmos


Verleiding in de wildernis
De jonge, adembenemende Christiana heeft de vrijgevochten geest van een ware Montgomery. Al jaren verzet ze zich fel tegen de bemoeizucht van haar dominante vader. Ver buiten het bereik van zijn rijkdom en macht leidt Chris het wervelende bestaan van een succesvol journaliste.

Als haar vader echter verneemt aan welk gevaar zijn eigenzinnige dochter zich blootstelt, besluit hij drastisch in te grijpen. Heimelijk geeft hij twee mannen, de charmante Prescott en de in zichzelf gekeerde Tynan, opdracht om Chris te ontvoeren en naar huis terug te brengen.

Onderweg probeert de knappe, blonde Prescott Christiana voor zich te winnen. Maar in de uitgestrekte wouden van de staat Washington wordt haart hart geraakt door de donkere, mysterieuze Tynan. Met alles wat ze in zich heeft probeert ze de man die ze liefheeft te behagen. Om duistere redenen moet Tynan zijn gevoelens echter tot elke prijs verbergen. Todat...
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: The temptress
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789068791334
Uitgever: Phoenix
Als een kostbaar juweel
De allereerste keer dat ze hem ziet, staat de Amerikaanse Claire Willoughby te trillen op haar benen - evenals elke andere vrouw die in de deftige Londense salon aanwezig is. Harry Montgomery, de elfde hertog van McArran, is perfect. maar het komt niet alleen door zijn brede schouders, zijn dikke blonde haar en zijn prachtige ogen. Ook niet door zijn krachtig gespierde benen, die op hun voordeligst uitkomen onder zijn groen geruite kilt.

Nee, als Claire de aristocratische Schot aankijkt, hoort ze de prachtigste doedelzakklanken, ziet ze de glooiende heuvels van Schotland - en weet ze dat ze onherroepelijk verliefd is. Claire is dan ook verrukt wanneer Harry haar ten huwelijk vraagt. Nadat hun verloving is aangekondigd vertrekt Claire naar Harry's kasteel in Schotland om haar toekomstige schoonfamilie te ontmoeten. Bramley Castle is vochtig en koud, en de excentrieke Montgomery's zijn helemaal niet zo gastvrij als Claire gehoopt had.

Maar er is ook Trevelyan, een mysterieuze man die in het geheim het oudste gedeelte van het kasteel bewoont. Trevelyan lijkt helemaal niet op Harry. Hij is de meest ergerlijke, arrogante man die Claire ooit heeft ontmoet - en de meest fascinerende.

Wanhopig probeert Claire, als de toekomstige hertogin, zich thuis te voelen op Bramley Castle. Maar haar verloofde is van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op jacht en laat Claire eenzaam achter... met alleen Trevelyan als gezelschap.

Heftig tegenstribbelend wordt Claire in Trevelyans zonderlinge en verleidelijk exotische wereld getrokken. Zij ontdekt verborgen takken in de stamboom van de familie Montgomery... en geheimen zo schokkend dat de eeuwenoude muren van Bramley ervan gaan schudden. Maar het meest schokkende van al is Claire's ontdekking in haar eigen hart.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: The duchess
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789051124835
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Als een vrouwenhart ontwaakt
Caroline en haar tweelingzuster Bea zijn de mooiste en meest begeerde jonge vrouwen in Colorado. Caroline is, in tegenstelling tot haar onstuimige zuster, een echte dame; koel en afstandelijk. Zelfs de hartstochtelijke kussen van haar verloofde kunnen haar niet ontdooien. Maar onder Caroline's betoverende uiterlijk sluimert de passie.

Als de onbehouwen vreemdeling Kane Taggert zich in Colorado vestigt is zij geschokt door de magnetische aantrekkingskracht die hij op haar uitoefent - Kane, met zijn mysterieuze donkere ogen en zijn prachtige landhuis. Nieuwsgierig accepteert Caroline een uitnodiging van de brutale Kane om te komen dineren. Maar wat zal haar verloofde daarvan vinden?

De beide zusters, die als twee druppels water op elkaar lijken, besluiten voor één avond elkaars plaats in te nemen. En Caroline's gereserveerdheid smelt als sneeuw voor de zon zodra Kane's hongerige lippen de hare dwingend opeisen. De jonge vrouw heeft echter niet gerekend op de dramatische gevolgen die deze persoonsverwisseling met zich meebrengt.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Twin of ice
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789068791143
Uitgever: Phoenix
Op de vleugels van een droom
Colorado 1892. De temperamentvolle Bea Chandler heeft er alles voor over om de eerste vrouwelijke arts van Colorado te worden. En haar droom wordt werkelijkheid. Na de succesvolle afsluiting van de zware studie zal Bea in het beroemde St. Joseph-ziekenhuis te Philadelphia gaan werken, samen met de knappe dokter Alan, haar verloofde.

De arrogante arts Lee Westfield, de aanstaande echtgenoot van Bea's tweelingzuster Caroline, verstoort echter Bea's toekomstplannen. Groot is ieders verbazing als Lee enkele weken voor zijn huwelijk aankondigt dat hij niet met de deftige Caroline, maar met de onstuimige, onafhankelijke Bea wil trouwen. Bea is verward en onrustig door Lee's vurige begeerte, maar niet van zins toe te geven aan zijn dwingende, onmogelijke eisen. Geen man zal haar carrière in de weg staan en haar toekomst met dokter Alan dwarsbomen - of hij moet wel van zeer goede huize komen.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Twin of fire
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789068791259
Uitgever: Phoenix
Als een smeulend vuur
Dit boek bestaat uit drie korte verhalen, zijnde:

De uitnodiging - The invitation

De beeldschone pilote Jackie O'Neill komt na een jarenlange afwezigheid terug in haar geboorteplaats. Ze heeft over de hele wereld gezworven en is nu op zoek naar een plaats waar ze haar eigen bedrijf kan opzetten; een plaats waar ze eindelijk rust kan vinden. Jackie heeft echter buiten de stoere William Montgomery gerekend. Hij heeft langgeleden gezworen dat de mooie Jackie ooit de zijne zal zijn.

De huwelijksmakelaars - Matchmakers

Kane Taggert wordt doodziek van zijn bemoeizuchtige familie. Met alle denkbare smoezen proberen ze hem in contact te brengen met aantrekkelijke dames. Maar Kane weet wat hij wil: een lieve - en vooral plooibare - vrouw. Eigenlijk precies het tegenovergestelde van de irritant eigenwijze, maar zeer aantrekkelijke blonde Cale Anderson.

Een ideale oplossing - A perfect arrangement

Het is water en vuur vanaf het allereerste moment dat de ruige Cole en de temperamentvolle Dorie elkaar ontmoeten. Maar als Cole hoort welk schaamteloos voorstel Dorie hem wil doen, besluit hij dat ze echt gek moet zijn. Dorie wil dat Cole zich - voor veel geld - twee weken lang voordoet als haar echtgenoot. Het loopt allemaal net iets anders dan Dorie zich heeft voorgesteld.

* Dit is geen historische roman.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: The invitation
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789041003775
Uitgever: Areopagus


Eiland van haar dromen
De mooie kroonprinses Aria zal binnenkort worden uitgehuwelijkt aan een onsympathieke graaf. Dan wordt ze van de verdrinkingsdood gered door een mysterieuze vreemdeling: de knappe, onstuimige J.T. Montgomery, officier bij de Amerikaanse marine.

Aanvankelijk wil Aria niets van hem weten. Maar al snel ontwikkelt zich een stormachtige romance. Voor het eerst is Aria gelukkig en wordt zij hartstochtelijk bemind.

Als toekomstige koningin zal ze echter nooit met hem kunnen trouwen. En nu wordt ze voor een afschuwelijke keuze gesteld: haar bedreigde koninkrijk in de steek laten of haar grote liefde opgeven.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: The princess
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789067902595
Uitgever: Areopagus
Gevangene van haar hart
Amanda Montgomery kan het niet geloven. Wat heeft ze verkeerd gedaan? Waarom heeft Robert, de man met wie zij hoopte te trouwen, haar op dit kerkhof in de steek gelaten? Alles heeft Amanda geprobeerd om het hem en zijn verwende puberdochter naar de zin te maken. En toch hebben ze haar, na een dwaze ruzie, zonder geld en zonder papieren achtergelaten.

Huilend van woede en frustratie ligt ze op een koude marmeren graftombe. Haar hele wereld is in elkaar gestort. Dit huwelijk met Robert was het enige wat haar nog enig aanzien in haar familie had kunnen geven. Nu zullen ze haar zien als een mislukkeling. Wanhopig verlangt Amanda naar iemand die haar uit deze situatie redt.

Plotseling, als antwoord op haar smeekbede, ziet zij een mysterieuze, knappe man op zich af lopen. Onbeschaamd staart zij hem aan - lang, breedgeschouderd en smalle heupen. Amanda voelt zich onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Op onverklaarbare wijze weet ze dat hij een man is waar ze op kan bouwen. Een man die haar zal accepteren zoals ze is.

Hij beweert Nicholas Stafford, graaf van Thornwyck te zijn. Amanda gelooft hem niet, want volgens de inscriptie op de graftombe is Nicholas Stafford in 1564 overleden. Maar als Amanda ziet hoe vreemd hij reageert op alles wat hij ziet, begint zij te twijfelen.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: A knight in shining armor
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789051122527
Uitgever: Areopagus
Een regenboog van dromen
De mooie Samantha Elliot is totaal overrompeld door de ontmoeting met haar nieuwe huisbaas, Mike Taggert. Hij is de aantrekkelijkste en opwindendste man die zij ooit heeft gezien. Maar dat geeft hem nog niet het recht haar zo vurig te kussen! Hij heeft zich niet eens fatsoenlijk voorgesteld.

Woedend besluit Samantha haar koffers te pakken en direct te verhuizen. Ze heeft wel iets beters te doen dan deze ongelikte beer in toom te houden. Samantha is naar New York gekomen om haar grootmoeder te zoeken die spoorloos is verdwenen toen Samantha nog maar een baby was.

Mike weigert echter zijn hartstocht door Samantha's afwijzende houding te laten bekoelen. Hij heeft een glimp opgevangen van de uiterst sensuele en gepassioneerde jonge vrouw die Samantha achter haar koele uiterlijk probeert te verbergen. Maar Mike heeft nog een andere reden om Samantha niet te laten gaan...

Samantha vecht uit alle macht tegen Mike's charmes. Een strijd die zij gedoemd is te verliezen.

* Dit is geen historische roman.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: Sweet liar
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789041001986
Uitgever: Van Reemst

PeregrineVurig als het avondrood
De blonde, hartveroverende Liana Neville is de dochter van een van de rijkste mannen van het vijftiende-eeuwse Engeland. Het halve koninkrijk dingt naar haar hand, maar Liana wijst al haar aanbidders de deur. Slechts de ruwe, verarmde edelman Rogan Peregrine met zijn donkergroene ogen en prachtige vuurrode haar doet haar hart sneller kloppen.

Rogan heeft zijn eigen redenen om Liana te trouwen. Hij heeft dringend geld nodig om zijn oorlog tegen de familie Howard voort te kunnen zetten. De Howards hebben zijn vader en twee van zijn broers gedood en hem zijn eerste vrouw afgenomen. Rogan leeft voor zijn wraak en heeft verder voor niemand oog, zelfs niet voor de oogverblindende Liana.

Na hun huwelijk voelt Liana zich volkomen verlaten in het oude en vervallen kasteel waarin ze zit opgesloten. Haar enige steun is een mysterieuze oude dame in een afgelegen torenkamer, die haar met raad en daad bijstaat. Met liefde en zachtheid probeert Liana Rogan van haar te laten houden. Als dat niet lukt besluit ze zich niet langer in te houden en haar temperament de vrije hand te laten. Verrast door de onvermoede kwaliteiten van deze fantastische, vurige vrouw, verliest Rogan zijn hart.

Maar hun liefde is slechts van korte duur. Rogans broer doet alles om het prille geluk van het paar te verstoren en de oude familievete eist al Rogans aandacht op. Dan wordt Liana ontvoerd door lord Howard, Rogans aartsvijand. De prijs die lord Howard vraagt is hoog en Liana's leven loopt gevaar.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: The taming
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789067903301
Uitgever: Kadmos
Onstuimig is haar hart
Zared is met haar temperamentvolle schoonheid en haar vlammende haardos de trots van de familie Peregrine, en haar beide broers bewaken haar als een kostbare schat. Buiten de muren van het kasteel weet niemand dat de jongste Peregrine een meisje is. Omdat haar broers doodsbang zijn dat de mooie Zared in handen van de Howards - hun aartsvijanden - valt, gaat ze als jongen door het leven. En, net als haar broers, voelt Zared een intense, allesverterende haat tegen alles wat Howard heet.

Tearle Howard gelooft zijn ogen niet als hij Zared voor het eerst ontmoet. In één oogopslag ziet hij dat de felle jongen die hij probeert te beschermen tegen de woede van zijn oudere broer een jonge vrouw is. En nog een mooie vrouw ook! Tearle is op slag verliefd. Dit is zijn kans een einde te maken aan de oude vete tussen de Peregrines en de Howards. Deze wilde schoonheid moet de zijne worden.

Tearle heeft echter buiten Zareds koppige afkeer voor de Howards gerekend. Want hoewel Zared diep in haar hart onder de indruk is van de charmante, knappe Tearle, zal ze liever haar hand afhakken dan toegeven dat ze hem onweerstaanbaar vindt. Verteerd door jaloezie moet Tearle toezien hoe de onschuldige Zared valt voor de charmes van een ander.

In liefde en oorlog is alles geoorloofd, vindt Tearle. Daarom lokt hij Zared op listige wijze in de val. Zared is woedend als ze beseft dat ze geen keuze heeft. Zij, een trotse Peregrine, moet met deze verachtelijke Howard trouwen.
Schrijver: Jude Deveraux
Oorspronkelijke titel: The conquest
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789051124408
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.