Boekenplank:
Kies

Boeken van Judith McNaught

Meer over Judith McNaught

Genres: Historisch, Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1944

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Judith McNaught


Overzicht

 • Ademloos - Every breath you take
 • Die eindeloze nacht - Remember when
 • Dubbel spel - Double standards
 • Echo van de eenzaamheid - Paradise
 • Fatale nacht - Someone to watch over me
 • Gefluister in de nacht - Night whispers
 • Hemels paradijs - Almost heaven
 • Lied van Verlangen - Double exposure
 • Liefde overwint - Something wonderful
 • Triomf der tederheid - Tender triumph
 • Verscheurd door het verleden - Perfect

The Westmoreland Dynasty

 1. Als een wilde furie - Whitney, my love
 2. De magie van de nacht - Until you

gedetailleerd overzicht

OverzichtAdemloos
Ze ontmoeten elkaar in het paradijs: Kate Donovan, de aantrekkelijke eigenaresse van een restaurant in Chicago, en Mitchell Wyatt, een gewetenloze zakenman, telg van de fabelachtig rijke familie Wyatt. Tijdens hun idylle op het tropisch eiland Anguilla gaan alle remmen los en ervaren ze tot dan toe ongekende emoties. Maar hun droom stort ineen als Mitchell naar huis wordt gesommeerd omdat hij ondervraagd moet worden vanwege de verdwijning van zijn halfbroer.

Kate blijft achter met veel vragen: is hij echt de schuldige in deze zaak die alle krantenkoppen haalt? Welke geheimen liggen er begraven in zijn verleden? Wat houdt de toekomst in - en wat zijn zijn plannen met haar?

Terwijl Kate zich afvraagt of zij vertrouwen kan hebben in de fascinerende man die misschien wel haar geduchtste vijand kan zijn, wordt het web van intriges steeds complexer.
Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Every breath you take
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044319446
Uitgever: The House of Books
Die eindeloze nacht
Diana Fosters wereld stort in als ze in de roddelpers een foto ziet staan van haar verloofde met een blond Italiaans fotomodel, met wie hij zojuist getrouwd is. Behalve dat ze zich verraden voelt, staat ook de reputatie van haar familie op het spel: de inmiddels beroemde Fosters, die met veel zorg en moeite het glossy magazine Foster's Beautiful Living hebben opgebouwd.

Diezelfde avond moet Diana naar het veel besproken liefdadigheidsbal, waar iedereen die tot de Texaanse high society behoort, in zijn mooiste outfit zal verschijnen. En ook de pers zal niet ontbreken. Diana is niet van plan de aanwezigen te laten smullen van haar ellendige situatie en verschijnt met opgeheven hoofd in een oogverblindende jurk. Maar makkelijk is het niet: ze voelt alle ogen op zich gericht en hoort de mensen achter haar rug roddelen.

Als ze in haar eentje op het balkon staat bij te komen, komt er een aantrekkelijke jonge man op haar af met twee glazen champagne. Diana is hoogst verbaasd en herkent tenslotte Cole Harrison, de stoere jongen uit haar jeugd die de paarden verzorgde en waar ze altijd een zwak voor had.

Maar de grootste verrassing van de avond moet nog komen: Cole staat op het punt een krankzinnig voorstel te doen. Zowel Diana als de aanwezigen zullen de schok van hun leven krijgen...
Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Remember when
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041007520
Uitgever: Van Reemst
Dubbel spel

Beschrijving niet beschikbaar. Uitgegeven in de serie Love Affair, nummer 40.

Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Double standards
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789034780409
Uitgever: Harlequin
Echo van de eenzaamheid
Zij is achttien - Meredith Bancroft; de eigenzinnige dochter van een rijke warenhuisdirecteur. Hij is zesentwintig - Matt Farrell; energiek en ambitieus, maar opgegroeid in armoede.

Ze ontmoeten elkaar tijdens een feest, waar de elite van de stad Chicago zich heeft verzameld. Matt, arbeider in een staalfabriek, is hier voor de grap uitgenodigd. De trotse, sterke Matt voelt zich niet in het minst geïntimideerd door deze chique omgeving en Meredith vindt hem daarom onweerstaanbaar. Na het feest kan Matt de prachtige jonge erfgename evenmin uit zijn gedachten bannen. Zo begint een tijd van betovering voor dit wanhopig verliefde jonge paar.

Tot Merediths woedende vader een gemeen plan bedenkt. Door een reeks schandelijke leugens slaagt hij erin zijn enige dochter definitief te scheiden van haar ongeschikte minnaar. Bitter en gedesillusioneerd gaan Meredith en Matt vervolgens ieder hun eigen, eenzame weg.

Een aantal jaren later heeft Meredith haar rechtmatige plaats in het familiebedrijf opgeëist en is ze keurig verloofd met een respectabele bankier. Ook Matt is inmiddels hoog opgeklommen op de maatschappelijke ladder. Als rijk zakenman keert hij terug naar Chicago, vastbesloten om die arrogante Bancroft en zijn verwende dochter een lesje te leren. Maar Meredith geeft zich niet zo snel gewonnen. Zij heeft ook nog heel wat uit te vechten met Matt, die haar liefde zo wreed heeft verraden - denkt ze. En heel Chicago wacht in ademloze spanning op de uitslag van dit vurige duel der harten.

Vonken spatten. Bitterzoete, schrijnende herinneringen komen weer boven. Dan wordt de Bancroft-winkelketen met overname bedreigd en Meredith zoekt noodgedwongen hulp bij Matt. Die heeft echter een onaangename verrassing in petto en komt met een schaamteloos maar zeer opwindend voorstel.
Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Paradise
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789051124170
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Fatale nacht
Leigh Kendall schittert als actrice op Broadway en is getrouwd met Logan Manning, telg van een rijke New Yorkse familie. Wanneer haar echtgenoot een prachtig huis in de bergen vindt, besluit hij er hun droomhuis van te maken waarmee hij Leigh wil verrassen.

Na een nachtelijke theatervoorstelling rijdt Leigh naar het noorden voor een afspraak met Logan. Maar ze wordt midden in een verblindende sneeuwstorm van de weg gereden. Wanneer ze ernstig gewond in het plaatselijke ziekenhuis wakker wordt, vraagt ze naar haar echtgenoot.

Dan vertelt de politie haar dat hij op mysterieuze wijze is verdwenen. Tot Leighs ontsteltenis valt de verdenking op haar...
Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Someone to watch over me
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044313093
Uitgever: The House of Books


Gefluister in de nacht
De dertigjarige Sloan geniet van haar ongecompliceerde leven: ze is een van de succesvolste politieagenten nabij Palm Beach en haar vrije tijd brengt ze door met haar vele vrienden.

Maar een onverwacht telefoontje zet haar leven op zijn kop: nadat ze twintig jaar niets van hem gehoord heeft, nodigt haar rijke vader haar uit voor een vakantie in zijn riante woning in Palm Beach. Sloan is niet van plan op zijn uitnodiging in te gaan, totdat ze Paul Richardson ontmoet, een FBI-agent die haar vertelt dat haar vader en zijn compagnons verdacht worden van fraude en moord. Paul stelt voor als vriend en vriendin op bezoek te gaan, zodat ze samen ongemerkt haar vaders gangen kunnen natrekken.

Te midden van alle rijkdom, glamour en luxe feesten, ontmoet Sloan de machtige zakenman Noah Maitland. Deze charmante man, collega van haar vader en hoofdverdachte van de FBI, oefent een gevaarlijke aantrekkingskracht op haar uit. Sloan zou niets liever willen dan haar vader vertrouwen en toegeven aan haar gevoelens voor Noah, maar alle feiten wijzen tegen hen.
Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Night whispers
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044300093
Uitgever: The House of Books
Hemels paradijs
Al heeft de hele wereld haar de rug toegekeerd, Elizabeth Cameron, gravin van Ravenhurst, is vastbesloten haar landgoed van de ondergang te redden. Hoe dat moet, weet ze zelf niet - financieel zit ze aan de grond, en vrienden heeft ze nauwelijks nog.

Haar oom, die haar schamele toelage betaalt, denkt de oplossing te weten: vijftien mannen die haar ooit ten huwelijk hebben gevraagd, krijgen van hem de kans opnieuw om haar hand te vragen. Slechts drie kandidaten reageren.

Elizabeth is woedend; haar oom denkt toch niet dat ze met één van de drie in het huwelijksbootje zal stappen? Zéker niet met Ian Thornton, de man van mysterieuze afkomst die haar jaren geleden zo mensonterend heeft behandeld. Met haar gevoelens heeft ze echter geen rekening gehouden.
Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Almost heaven
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789034750334
Uitgever: Harlequin
Lied van Verlangen

Lied van Verlangen bevat vier korte (zowel historische als moderne) verhalen van vier verschillende schrijfsters.

Judith McNaught - Een foto van een mooie dag (Double exposure)

Dit verhaal neemt ons mee naar het luxe landgoed van de familie Addison op Rhode Island, waar een jonge, koppige vrouw na jaren eindelijk haar hart durft te openen voor de man die ze nooit heeft kunnen vergeten - de grote liefde uit haar jeugd.

Jude Deveraux - Open je hart (Just curious)

Als Karen door haar baas gevraagd wordt om zich een weekend lang voor te doen als zijn verloofde, is ze perplex. Waarom vraagt deze knappe, door veel vrouwen begeerde man háár, een eenvoudige secretaresse? Gevleid, maar niet van plan deze man ook maar een stap dichterbij te laten komen, stemt ze toe.

Andrea Kane - Als de duisternis valt (Yuletide treasure)

In het Engeland van de negentiende eeuw is de verbitterde graaf Bromleigh op zoek naar een gouvernante voor zijn lastige dochtertje. Aangezien hij niemand anders kan vinden, neemt hij de eigenzinnige, jonge Brigitte in dienst. Maar niet alleen zijn dochter raakt gesteld op haar.

Judith O'Brien - Vijf gouden ringen (Five golden rings)

Dit verhaal gaat over Emma, een jonge lerares uit New York. Als ze op een dag een prachtige, antieke gouden ring om haar vinger schuift, gaat er een wereld voor haar open. Ze ontmoet een sympathieke, maar gekwetste man die al haar liefde nodig heeft om zijn wonden te kunnen helen.

Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Double exposure
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789041007148
Uitgever: Areopagus
Liefde overwint
Alexandra Lawrence woont al haar hele leven in een eenvoudig huisje op het Engelse platteland, waar de dagen rustig en gelijkmatig voorbij glijden. Tot het moment waarop ze door een vreemde samenloop van omstandigheden min of meer wordt gedwongen te trouwen met Jordan Townsende, de rijke, machtige en hooghartige Graaf van Hawthorne.

Hun huwelijksleven verloopt niet bepaald gladjes, en eenmaal geïntroduceerd in het Londense society-wereldje, raakt Alexandra verstrikt in allerlei intriges vol jaloezie, wraak, trots en vooral... passie.

Ondanks alle problemen leert ze echter dat achter het arrogante masker van haar echtgenoot een tedere, liefhebbende man schuilgaat, die binnen de kortste keren haar hart weet te veroveren!
Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Something wonderful
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789034750297
Uitgever: Harlequin
Triomf der tederheid
Kan Cupido tweemaal raak schieten? Katie gelooft van niet. Of toch wel? Wat weet ze eigenlijk van Ramon Galverra? Ze zou graag zo veel weten, en ze heeft zo weinig tijd!

Ze zijn in letterlijk àlles elkaars tegenpolen. Katie Connelly is de dochter van rijke ouders, een onafhankelijke modern denkende carrièrevrouw. Ramon Galverra daarentegen is van eenvoudige afkomst, een dominerende en traditioneel ingestelde man, maar o zo aantrekkelijk.

De onweerstaanbare aantrekkingskracht tussen hen smeedt binnen de kortste keren een band die Katie noch kan ontkennen, noch kan accepteren. Ramon is vastbesloten haar mee naar huis te nemen - naar Puerto Rico.

Bij die gedachte alleen al raakt Katie in paniek. Kon ze maar een blik werpen in een veelbelovende toekomst, in plaats van in het trieste verleden...
Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Tender triumph
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789036000024
Uitgever: Ontario


Verscheurd door het verleden
Julie Mathison is met haar sprankelende schoonheid en haar stralende humeur geliefd bij alle inwoners van het kleine stadje in Texas - maar het meest nog bij de gehandicapte kinderen die ze lesgeeft. Julie is trots op het perfecte leven dat ze heeft opgebouwd, sinds ze als elfjarig straatkind door de Mathisons werd geadopteerd. En ze is vastbesloten haar geluk door niets en niemand te laten verstoren.

Acteur Zachary Benedict, die met zijn donkere, ruige uiterlijk en zijn sensuele uitstraling al heel wat vrouwenharten sneller deed kloppen, is op het hoogtepunt van zijn carriëre als hij onschuldig veroordeeld wordt voor de moord op zijn ontrouwe echtgenote. Hij brengt vijf wanhopige jaren door in de gevangenis, vertwijfeld zoekend naar een moment dat hij zal kunnen ontsnappen om zijn onschuld te bewijzen. En dan komt plotseling zijn kans...

Maar tijdens de ontsnapping gaat er iets mis. Als hij in het nauw wordt gedreven dwingt Zack een knappe jonge vrouw hem naar het noorden te rijden. Zijn doodsbange gevangene, die als gehypnotiseerd in de loop van zijn pistool staart, is niemand anders dan de lieftallige Julie Mathison!

Aangekomen in een huisje in de besneeuwde bergen van Colorado veranderen Julie's gevoelens langzaam van angst en kwaadheid in voorzichtig vertrouwen en... hartstochtelijk verlangen.

Hoewel Zack haar heeft ontvoerd, begint Julie in zijn onschuld te geloven. Maar als hun hongerige begeerte uitgroeit tot een gepassioneerde liefde drijft het lot hen wreed uiteen. En alleen een wonder kan hen nu weer samenbrengen...
Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Perfect
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789051124965
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.

The Westmoreland DynastyAls een wilde furie
Na de dood van haar moeder wordt de eigenzinnige Whitney Stone opgevoed door haar even eigenzinnige vader. Door hun uiteenlopende karakters botsen ze keer op keer en wanneer Whitney haar vader openlijk trotseert door haar uitdagende liefde voor Paul Sevarin wordt ze naar Parijs gestuurd om er, in het huis van haar tante, manieren te leren.

Een paar jaar later is Whitney volkomen veranderd. Al haar opstandigheid is verdwenen en door haar tact en schoonheid viert ze triomfen in de luxueuze salons van het begin van de vorige eeuw. Toch sluimert diep in haar hart nog steeds het verlangen naar de liefde van haar jeugd en na een heftige tweestrijd gaat ze opnieuw haar eigen weg. Ze keert terug naar Engeland en weet Paul Sevarin tot een huwelijk te bewegen.

Maar juist op het moment dat haar droom van een volmaakt geluk werkelijkheid lijkt te worden, ontdekt ze dat haar vader haar hand al heeft toegezegd aan de knappe en uiterst zelfverzekerde hertog van Claymore, die in ruil daarvoor zijn schulden heeft overgenomen.

Bij hun eerste ontmoeting overtreedt Whitney alle etiquettes en maakt de hertog onomwonden duidelijk dat er van een huwelijk tussen hen geen sprake kan zijn. Haar woorden klinken als geweerschoten en haar blikken zijn die van een wilde furie... en toch voelt ze zich onweerstaanbaar tot hem aangetrokken.

Maanden vechten haat en passie om voorrang in haar hart. Maar wanneer ze tenslotte moet bekennen dat ze zich in haar liefde voor Paul Sevarin heeft vergist, zet ze haar toekomst opnieuw op het spel. Want ook met de hertog van Claymore wil ze alleen uit liefde trouwen.
Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Whitney, my love
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789067900577
Uitgever: Kadmos
De magie van de nacht
Dit verhaal speelt zich af op de ruige ongetemde Amerikaanse vlakten en in de elegante, Londense balzalen aan het begin van de negentiende eeuw. Daar beleeft een energieke, jonge heldin het avontuur van haar leven.

Op de kade in Londen kijkt Stephen Westmoreland, graaf van Langford, toe hoe een prachtige, roodharige jonge vrouw hem tegemoet loopt. Hij neemt aan dat zij de Amerikaanse erfgename Charise Lancaster is, die naar Engeland is gekomen om haar verloofde te ontmoeten.

Maar de verwende Charise heeft zich tijdens de bootreis laten schaken door een wildvreemde. Het is dan ook haar gouvernante Sheridan Bromleigh die nu voor graaf Stephen staat. Voordat Sheridan kan bekennen dat haar pupil is weggelopen, raakt zij betrokken bij een ongeluk. En wanneer ze drie dagen later ontwaakt in graaf Stephens luxueuze Londense huis, lijdt Sheridan aan geheugenverlies. Zij vindt het dus niet zo vreemd dat iedereen haar Miss Lancaster noemt.

Al snel wordt Sheridan verliefd op de charmante en duizelingwekkend knappe Engelse graaf. Verleid door de belofte van een glorieuze, onverwachte liefde, lijkt het leven opeens vol wonderlijke mogelijkheden.
Schrijver: Judith McNaught
Oorspronkelijke titel: Until you
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789041004000
Uitgever: Areopagus