Boekenplank:
Kies

Boeken van Shirlee Busbee

Meer over Shirlee Busbee

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1941

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Shirlee Busbee


Overzicht

 • Als een wilde orchidee - Lovers forever
 • Een bitterzoete herinnering - At long last
 • Gevangen in het maanlicht - Swear by the moon
 • Mijn hart klopt voor jou - A heart for the taking
 • Vonken van begeerte - Love a dark rider

Becomes her Serie

 1. Als de liefde brandt - Scandal becomes her
 2. Op het ritme van de golven - Seduction becomes her
 3. Het haastige huwelijk - Surrender becomes her

Louisiana Serie

 1. Slavin van haar hart - Gypsy Lady
 2. Als een wilde wervelwind - Lady Vixen
 3. Sluimerende hartstocht - While passion sleeps
 4. De vurige fluistering van haar hart - Deceive not my heart
 5. Een wilde storm van passie - Whisper to me of love
 6. Vlammen van hartstocht - Each time we love

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls een wilde orchidee
In het holst van de nacht ontsnapt Lady Tess Mandeville uit de handen van haar hebzuchtige neef. Deze gewaagde vlucht wordt de jonge erfgename bijna fataal, wanneer ze door een ruwe bende wordt overvallen. Hulpeloos moet Tess toezien hoe haar belagers er met al haar geld en juwelen vandoor gaan.

Wanhopig schuilt Tess in een kleine herberg en daar ontmoet ze de graaf van Sherbourne. Vanaf het eerste moment dat deze Nicholas Talmage zijn vurige, donkere ogen op de onschuldige Tess richt, is hij vastbesloten met dit adembenemend mooie meisje met haar ontembare rode haren de nacht door te brengen.

De eigenzinnige Tess voelt er echter helemaal niets voor de maîtresse van de arrogante graaf te worden. Buiten zichzelf van woede, maar niet in staat de onstuimige Tess te vergeten, ontvoert Nicholas haar en sluit haar op in een cottage aan de rand van zijn landgoed.

Na een betoverende nacht met Nicholas moet Tess toegeven dat ze tot over haar oren verliefd is. Ze weet echter dat ze voor de graaf slechts een verzetje is: het is absoluut niet zijn bedoeling Tess tot zijn bruid te maken. Dus moet Tess een plan verzinnen om het kille hart van de onvoorspelbare Nicholas te doen smelten.
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: Lovers forever
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041006196
Uitgever: Van Reemst
Een bitterzoete herinnering
Arabella Montgomery is woedend. Haar jongere broer Jeremy heeft in een wilde nacht de eigendomspapieren van hun plantage vergokt. De nieuwe eigenaar is Tony Daggett.

Alleen al zijn naam doet bij Arabella alle gevoelens van vurige passie en liefde weer opbloeien. Maar ze zal hem nooit kunnen vergeven voor zijn verraad van vijf jaar geleden, toen ze hem vond in de armen van zijn minnares.

Nu moet ze opnieuw de confrontatie met hem aan, als ze haar familie de schande van een uitzetting wil besparen.

Tony is Arabella nooit vergeten. Hij wil alles doen om haar terug te krijgen en haar vertrouwen opnieuw te winnen. Bij de aanblik van haar prachtige ogen komt er een gewaagd plan in Tony op: als zij erin toestemt zijn minnares te worden kan zij de eigendomspapieren van de plantage terugkrijgen.

Arabella's geordende bestaan begint uiteen te vallen - kan ze hem ooit weer haar hart toevertrouwen?
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: At long last
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044303193
Uitgever: Areopagus
Gevangen in het maanlicht
De zeventienjarige Thea Garrett doet het ondenkbare voor een aristocratisch meisje in het Engeland van 1778. Ze laat zich schaken door een charmante losbol. Een gebeurtenis die eindigt in een ramp voor alle betrokkenen.

Nu, tien jaar later, wordt Thea nog steeds achtervolgd door tragedie en schandaal. Zij durft geen enkele man meer te vertrouwen. Tot de knappe Amerikaan Patrick Blackburne haar pad kruist.

Hij is de enige die lang verborgen verlangens bij haar wakker roept en Thea geniet ervan hem verward en onzeker te maken. Maar durft zij nog te luisteren naar de stem van haar diep gewonde hart?
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: Swear by the moon
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789051087550
Uitgever: Areopagus
Mijn hart klopt voor jou
De jonge baronesse Frances Merrivale, Fancy voor vrienden, is tevreden met haar rustige leventje als weduwe in Engeland. Tot haar jongere zuster Ellen een huwelijksaanzoek krijgt van de knappe Amerikaanse planter Jonathan Walker. Fancy en Ellen besluiten met Jonathan mee te gaan naar Virginia om zijn landgoed te bezoeken.

Bij hun aankomst in Amerika ontmoeten Fancy en Ellen Jonathans neef Chance Walker. Fancy en Chance kunnen elkaar vanaf het eerste ogenblik niet uitstaan. Zij vindt hem een arrogante barbaar en hij denkt dat zij een hooghartig schepsel is. Bovendien denkt Chance door een misverstand dat niet Ellen maar Fancy de verloofde is van Jonathan, zijn aartsvijand die lang geleden zijn eerste echtgenote de dood in heeft gejaagd.

Chance besluit Fancy te verleiden om wraak te nemen op Jonathan. Maar tot zijn grote schrik moet hij toegeven dat de sensuele Fancy hem helemaal gek van verlangen maakt.
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: A heart for the taking
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041007155
Uitgever: Areopagus
Vonken van begeerte
Sara Rawlings wordt na de dood van haar geliefde vader opgenomen in het huis van haar oom Sam Cantrell. Daar wordt ze geconfronteerd met de bittere strijd tussen Sam en zijn zoon Yancy.

De half Spaanse Yancy met zijn gevaarlijk glinsterende, bijna zwarte ogen wordt verteerd door een diepgewortelde haat jegens zijn vader en diens mooie echtgenote Margaret. Margaret was aan de jonge, wilde Yancy beloofd. Maar ze trouwde met zijn vader. Dit heeft Yancy haar nooit kunnen vergeven. En dan wordt de mooie, maar gemene Margaret dood aangetroffen en is Yancy verdwenen.

Sam besluit met Sara op papier een huwelijk aan te gaan. Alleen zo zal zij veilig zijn voor zijn arrogante zoon. Wanneer Sam overlijdt, ziet Yancy zijn kans schoon de erfenis van zijn vader binnen te halen en ontvoert hij Sara.

Zodra zij hem een zoon heeft geschonken zal hij zich ontdoen van deze eigenwijze, onstuimige vrouw. Maar Yancy heeft niet gerekend op de macht die Sara's schoonheid en lieflijkheid op hem uitoefenen.
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: Love a dark rider
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789041005052
Uitgever: Van Reemst

Becomes her SerieAls de liefde brandt
Tien jaar geleden raakte Nell Anslowe ernstig gewond door een val van haar paard. Nu loopt ze mank en heeft nog steeds nachtmerries. Haar aanstaande verbrak destijds de verloving en Nell gelooft dat ze nooit meer zal trouwen.

Julian, graaf van Wyndham, denkt ook dat hij niet geschikt is voor het huwelijksleven nadat hij door zijn echtgenote abrupt in de steek is gelaten - tot hij Nell ontmoet... Beiden schuilen voor een zware zomerstorm in een hut. Daar worden ze betrapt door Nell's familie...
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: Scandal becomes her
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044321340
Uitgever: The House of Books
Op het ritme van de golven
Daphne Beaumont zorgt na de dood van haar ouders voor haar jongere broer en zus. Er is weinig geld in huis. Maar wanneer Daphnes broer plotseling een titel en een landgoed erft van een verre verwant, kunnen ze hun armzalige bestaan in Londen verruilen voor een nieuw leven in Cornwall.

Ondanks haar stralende schoonheid meent Daphne dat een huwelijk voor haar niet is weggelegd. Tot ze de intrigerende Charles Weston ontmoet...

De ware uitdaging voor Charles bestaat uit het veroveren van Daphnes hart - en haar te tonen hoe heerlijk de liefde kan zijn.
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: Seduction becomes her
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044324709
Uitgever: The House of Books
Het haastige huwelijk
Marcus Sherbrook heeft de reputatie van de perfecte gentleman. Bijna perfect, want er is één smet op zijn blazoen: de opstandigheid van ene Miss Isabel Dunham, die op zeventienjarige leeftijd zijn voogdijschap tartte, zich liet schaken en naar India vluchtte.

Tien jaar later keert Isabel als weduwe terug naar Engeland. En sindsdien laat zij de grijze ogen van Marcus herhaaldelijk bliksemen van woede. Maar wanneer Isabel wordt bedreigd door een chanteur, leiden de beschermingsmaatregelen van Marcus ertoe dat Isabel opnieuw vlucht - recht in Marcus' armen.
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: Surrender becomes her
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044336115
Uitgever: The House of Books

Louisiana SerieSlavin van haar hart
Tamara, een temperamentvol zigeunermeisje en maîtresse van een jonge Amerikaan.

Lady Catherine Tremayne, een gracieuze verschijning die zich qua schoonheid met alle vrouwen in Londen en Parijs kan meten.

Twee namen voor één en dezelfde vrouw, die in haar leven heen en weer geslingerd wordt tussen een ontluikende hartstocht en hevige afschuw voor Jason Savage.
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: Gypsy Lady
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789032500405
Uitgever: ECI
Als een wilde wervelwind
Nicole Ashford doet ondanks haar prille jeugd het hart van iedere man in haar omgeving sneller kloppen. Haar betoverende verschijning doet tallozen de adem inhouden en om haar heen hangt een aura van verboden genoegens. Toch is de jonge Nicole nog ongerept en zijn de passionele gevoelens die zij ongewild in de mannen doet ontwaken haar nog onbekend.

Als Nicole bij toeval ontdekt dat er een gewetenloos complot tegen haar wordt gesmeed, aarzelt zij niet en weet dankzij haar vindingrijkheid en grote moed op het nippertje aan haar vijanden te ontkomen. Zonder verder tijd te verliezen ontvlucht zij het aristocratische Engeland waar zij opgroeide en zet aan boord van een kaperschip koers naar de luxueuze piratenhavens van New Orleans. Uiteindelijk bereikt zij een prachtige beschutte uitwijkplaats aan de kust van Bermuda.

Haar roekeloze vlucht brengt echter nieuwe onverwachte gevaren met zich mee. Zij wordt gevangen genomen door de beruchte zeeroverhoofdman Christopher Saber, die haar dwingt zijn maîtresse te worden. Gevoelens van haat en hartstochtelijke liefde strijden binnenin Nicole om de eerste plaats. De kaperkapitein wijdt haar in in de geheime bekoringen van de liefde en voert haar naar de toppen van zinnelijk genot, terwijl zijn tedere kussen in haar ziel branden.

Ook Christopher, die aanvankelijk Nicole uitsluitend om haar lichaam begeerde, komt onder de indruk van haar wilskrachtige en zuivere karakter en dan plotseling beseft hij dat zij een liefde voor elkaar hebben opgevat die door geen kracht in de wereld kan worden bedwongen, een liefde, sterk als de natuur zelf en stormachtig als een wilde wervelwind.
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: Lady Vixen
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789032501204
Uitgever: De Kern
Sluimerende hartstocht
Bij haar geboorte sterft haar moeder. Haar vader is een hardvochtig, liefdeloos man, die zich op geen enkele wijze om zijn dochter bekommert. Elizabeth Selby groeit op als weeskind: aanvankelijk omringd door bazige gouvernantes, later weggestopt in een stoffig meisjesinternaat.

Zij telt pas zeventien lentes als haar vader het besluit neemt haar uit te huwelijken aan Nathan Ridgeway. Als Nathan en Elizabeth in de echt worden verbonden, zijn zij nog nagenoeg vreemden voor elkaar, doch spoedig na de huwelijksvoltrekking groeit er een warme liefdesband die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en respect, doch waaraan elke vorm van hartstocht ontbreekt. Samen trekt het echtpaar naar Amerika.

Daar leert Elizabeth de ware liefde kennen. Daar ontmoet zij Rafael, de halfbloed Comanche die wanhopige pogingen in het werk stelt om een dreigende oorlog te voorkomen. Daar wordt zij geconfronteerd met valse intriges, leugens en geweld. Daar wordt zij bemind en vernederd, verafgood en gehaat. Maar daar vindt zij ook de kern van haar bestaan, de bron van haar geluk.
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: While passion sleeps
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789032502430
Uitgever: De Kern
De vurige fluistering van haar hart
Leonie Saint-André is de beeldschone erfgename van de bezittingen van haar grootvader: een landgoed met een plantage aan de Mississippi in het zuiden van de Verenigde Staten. Achter haar frêle figuur en exotische schoonheid gaan echter een temperamentvol karakter en een grote wilskracht schuil en zij is dan ook degene die de leiding heeft over het Chateau Saint-André.

Wanneer haar grootvader door zijn drank- en goklust diep in de schulden raakt, besluit hij Leonie uit te huwelijken aan Morgan Slade. Het huwelijk vindt tegen de zin van Leonie plaats en Morgan Slade verdwijnt op mysterieuze wijze met de bruidsschat.

Vanaf dat moment wordt Leonie's leven beheerst door haat en wraakzucht. Ze is vastbesloten om Morgan Slade op te sporen en haar bruidsschat terug te winnen.

Na vijf jaar staat Morgan Slade plotseling voor haar neus, maar ontkent echter ooit met haar getrouwd te zijn geweest.

Ondanks haar haat gaat Leonie op het landgoed van haar wettige echtgenoot wonen, maar in de sterke armen van Morgan vecht zij tegen haar verlangen naar liefde. Bittere haat moet wijken voor vurige hartstocht en plotseling merkt ze dat haar lichaam niet meer aan haar wil gehoorzaamt!

Toch probeert zij, door een koele houding tegenover Morgan aan te nemen, te bewijzen dat slechts de gestolen bruidsschat de reden van haar verblijf op zijn landgoed is. Langzaam, komt de waarheid over hun ooit gesloten huwelijk naar boven. Zullen hun harten elkaar ooit vinden?
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: Deceive not my heart
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789068790221
Uitgever: Phoenix
Een wilde storm van passie
Met haar ravenzwarte lokken, haar hartvormige gezicht en haar uitdagende mond is Morgana een oogverblindende schoonheid. Ze woont in de achterbuurten van Londen, kleedt zich als een straatjochie en moet stelen om in leven te blijven.

Royce Manchester, een knappe, breedgeschouderde Amerikaan, kijkt met stomme verbazing naar de metamorfose die zich voor zijn ogen voltrekt. Het zakkenrollertje dat hij net heeft betrapt, blijkt een bijzonder mooie, jonge vrouw te zijn. Onweerstaanbaar voelt hij zich tot haar aangetrokken. Hij moet en zal haar bezitten.

Morgana voelt er niets voor om de maîtresse van Royce te worden, maar ze kan zijn enorm sensuele uitstraling niet weerstaan. Zijn vurige liefkozingen zetten haar lichaam in vuur en vlam en het duurt niet lang of Morgana moet toegeven dat ze hopeloos verliefd is op Royce. In zijn sterke armen maakt Morgana kennis met ontembare hartstocht en passie. Maar ze beseft dat hij nooit met haar zal trouwen. Royce's wereld van pracht en praal is niet te verenigen met haar nederige afkomst.

Dan wekt een mysterieus litteken op Morgana's welgevormde been Royce's nieuwsgierigheid. Het lijkt op een afdruk van een zegelring. Hij komt op het spoor van een dramatische gebeurtenis uit Morgana's verleden. De plannen voor een complot worden zichtbaar.

Royce komt tot de ontdekking dat Morgana's leven gevaar loopt en wordt gedwongen zijn gevoelens voor haar onder ogen te zien.
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: Whisper to me of love
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789051124279
Uitgever: Areopagus


Vlammen van hartstocht
De eigenzinnige en bijzonder mooie Savanna O'Rourke weet hoe zij zich de mannen van het lijf moet houden. In haar afgelegen taveerne in de buurt van New Orleans heeft niemand het ooit gewaagd haar lastig te vallen. Maar ze is geen partij voor twee moordlustige bandieten die denken dat de jonge Savanna het geheim van een verborgen goudschat kan ontraadselen.

Om aan haar belagers te ontsnappen is Savanna gedwongen samen te werken met Adam St. Clair, de rijke en arrogante plantagebezitter die zij verafschuwt... maar waar ze tegelijkertijd naar verlangt met elke vezel van haar prachtig gevormde lichaam.

Keer op keer moet Adam toestaan hoe Savanna, die verleidelijke roodharige duivelin uit Louisiana, zijn reddingspogingen afwijst. Zal Savanna ooit beseffen dat alleen hij haar leven kan redden? Zal de vlammende haat die in haar hart brandt ooit veranderen in het verschroeiende vuur van de ware liefde?
Schrijver: Shirlee Busbee
Oorspronkelijke titel: Each time we love
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789036416603
Uitgever: Van Reemst