Boekenplank:
Kies

Boeken van Laurie McBain

Meer over Laurie McBain

Genre: Roman

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Als begeerte ontbrandt - Devil's desire
  • Tranen van goud - Tears of gold

Dominick Serie

  1. Liefde in de Hooglanden - Moonstruck madness
  2. Op golven van geluk - Chance the winds of fortune

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls begeerte ontbrandt
Een gemeen pak slaag maakt Elysia Demarice voor het eerst echt duidelijk dat ze alleen staat in de strijd om het bestaan. Jong en mooi als ze als klein meisje al was, is Elysia plotseling wees geworden. Vanaf dat moment is ze jarenlang het weerloze slachtoffer van een rancuneuze tante. Een bruut gebrek aan liefde dwingt Elysia ten slotte te vluchten voor haar leven.

Zonder geld en moederziel alleen begint ze een gevaarlijke tocht over het Engelse platteland - om uiteindelijk verstrikt te raken in de armen van een man die wijd en zijd bekend staat als: De Duivel.

Lord Alex Trevegne, met zijn gitzwarte haardos en zijn gouden zigeunerogen, is gewend om vrouwen slechts als lustobject te beschouwen. Totdat hij kennismaakt met Elysia...
Schrijver: Laurie McBain
Oorspronkelijke titel: Devil's desire
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789060572146
Uitgever: Nieuwe Wieken
Tranen van goud
Al menig man heeft zijn hart verloren bij het aanschouwen van de jonge Mara O'Flynn. Op haar eenentwintigste jaar is zij, de dochter van een Ierse actrice, een oogverblindende schoonheid en een begerenswaardige, rijpe vrouw.

Ook de jonge Lord Julian Waketon, raakt verstrikt in het web van haar charmes en hij achtervolgt haar met zijn attenties. Wanneer zij hem genadeloos afwijst, is het leven voor hem doelloos en pleegt hij zelfmoord. Bij zijn sterfbed zweert zijn oom Nicholas Chantale wraak te nemen op deze intrigante, die zijn neef ten gronde heeft gericht.

Onwetend van deze vervloeking reist Mara met haar broer Brendan berooid naar het beloofde land, de goudvelden van het jonge, ruwe Californië. Tijdens hun bootreis maakt Brendan zoveel speelschulden dat zij gedwongen zijn de oplossing van hun schuldeiser, Don Luis, te aanvaarden. Mara moet de rol spelen van Amaya, het nichtje van Don Luis, en de toekomstige bruid van Don Andrès, grootgrondbezitter in de omgeving van Sacramento. Haar ontvangst aldaar is zowel koel als hartelijk en het wordt haar spoedig duidelijk in welk wespennest zij zich heeft gestoken.

Haar stormachtige leven krijgt een nog dramatischer ontwikkeling als haar pad na twee jaar wordt gekruist door Nicholas Chantale.
Schrijver: Laurie McBain
Oorspronkelijke titel: Tears of gold
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789060574362
Uitgever: Nieuwe Wieken

Dominick SerieLiefde in de Hooglanden
In een tijd waarin struikrovers het leven van vele adellijke lieden zuur maken, ontwikkelt de jonge Sabrina zich tot een beeldschone vrouw én... tot een gewiekste struikrover.

Als Bonnie Charlie is zij lange tijd succesvol, totdat zij bij een overval tegenover Lucien, Graaf van Camareigh, komt te staan. In een gevecht van man tot 'man' moet zij in hem haar meerdere erkennen, maar door een vrouwelijke list weet zij te ontsnappen.

Dit is de eerste van vele schokkende ontmoetingen tussen de temperamentvolle Sabrina en de brute, arrogante Engelse graaf.
Schrijver: Laurie McBain
Oorspronkelijke titel: Moonstruck madness
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789060571453
Uitgever: Nieuwe Wieken
Op golven van geluk
Dit is het verhaal van Rhea, een jonge vrouw die door een wreed en wraaklustig familielid wordt ontvoerd en in het ruim van een schip wordt geworpen om in Amerika als dienstmeisje te worden verkocht.

Maar ver weg, aan de andere kant van de oceaan, valt zij in handen van kapitein Dante Leighton, de meest beruchte en meest onweerstaanbare zeerover van zijn tijd.

Lady Rhea Claire Dominick is een prille schoonheid met een overvloed aan goudblonde lokken, die is opgegroeid in de harmonische en idyllische beschutting van het gezin, doch die niettemin door het lot is voorbestemd tot een tomeloze liefde op de toppen der golven.

Kapitein Dante Leighton is een onbesuisde, onbevreesde avonturier, die zijn hoge adellijke geboorte aan zijn laars lapt, gehoor geeft aan de roep van de zee en piraat wordt. Op zijn plundertochten verovert hij scheepsladingen en harten met een zelfde gemak, doch hij beseft toch dat er iets aan zijn leven ontbreekt, totdat...
Schrijver: Laurie McBain
Oorspronkelijke titel: Chance the winds of fortune
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789064933417
Uitgever: De Sfinx

Gerelateerde schrijvers