Boekenplank:
Kies

Boeken van Johanna Lindsey

Meer over Johanna Lindsey

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1952 / Overleden: 2019

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

 • Als een ruwe diamant - Once a princess
 • Als een storm over de steppe - Secret fire
 • De beloofde bruid - Joining
 • De gloed van de gouden eik - Glorious angel
 • De lokroep van haar hart - You belong to me
 • Fluwelen belofte - Surrender my love
 • Gestolen hartstocht - Man of my dreams
 • Gevangene van mijn verlangen - Prisoner of my desire
 • In liefde gevangen - Love me forever
 • In vuur en vlam - A loving scoundrel
 • Paradijs van smaragd - Paradise wild
 • Sabrina - The heir
 • Verleid in haar dromen - Angel
 • Zeg dat je van me houdt - Say you love me

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls een ruwe diamant
Amerika, 1835. Tanya Dobbs is danseres en serveerster in de bar van haar wrede pleegvader in Mississippi. Jarenlang heeft ze zijn vernederende mishandelingen moeten doorstaan, maar nu hij op zijn sterfbed ligt is Tanya's beloning nabij: na zijn dood zal de bar van haar zijn.
's Nachts, alleen in het donker, vraagt Tanya zich af van wie zij haar exotische schoonheid heeft geërfd. Wie waren haar ouders en hoe konden ze haar in de steek laten? Maar dan krijgt Tanya onverwachts bezoek van een man met gouden ogen die haar een sprookjesachtig verhaal vertelt.
Cardinia, Oost-Europa. Stefan, de kroonprins van Cardinia, krijgt van zijn vader de opdracht naar Amerika te gaan om de aan hem beloofde bruid, een verbannen prinses, te zoeken. Behalve haar buitengewone schoonheid heeft de prinses een merkteken in de vorm van een halve maan op een plaats die gewoonlijk niemand ziet.
Stefan reist met tegenzin naar de plek waar zijn bruid zich zou moeten bevinden, want hij weet hoe mooie vrouwen reageren op zijn door littekens misvormde gezicht. Dan, op een avond in een ordinaire bar, ziet hij een exotische danseres en wordt op slag hartstochtelijk verliefd.
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: Once a princess
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-5112-503-8
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Als een storm over de steppe
Londen, 1844. Lady Katherine St. John is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze is klein en tenger, maar ze heeft de wilskracht en de energie van een furie. Als zij kwaad is, schieten haar blauwgroene ogen vuur en zoekt ieder een goed heenkomen.
Dan wordt zij op straat gezien door Dimitri Alexandrov, een knappe, roekeloze Russische prins die gewend is in alles zijn zin te krijgen. Hij wordt op slag verliefd op het pittige 'dienstmeisje' en voor ze het weet wordt Katherine meegevoerd naar zijn luxueuze Londense herenhuis. Daar raakt de prins zo in de ban van zijn ontembare gevangene dat hij haar meeneemt naar zijn paleis in Moskou.
In zijn armen leert Katherine de lichamelijke liefde kennen, en diep in haar hart ontluikt een onbedwingbare passie voor deze wilskrachtige man. Maar Dimitri denkt nog altijd dat zijn 'Katya' een dienstmeisje is, en kan haar daarom als prins niet ten huwelijk vragen. Hoewel hij zielsveel van Katherine houdt, wordt hij gedwongen een adellijke verloofde te zoeken.
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: Secret fire
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-6790-270-5
Uitgever: Kadmos
De beloofde bruid
Zelden hebben twee mensen die op het punt staan met elkaar te trouwen zó slecht bij elkaar gepast. Ze kunnen elkaar niet uitstaan! Maar ze mogen hun families niet teleurstellen.
Milisant Crispin is de vrijgevochten dochter van een schatrijke Engelse graaf. Haar schoonheid wordt slechts overtroffen door haar koppigheid en haar scherpe tong. Ze bezit nauwelijks charmante vrouwelijke eigenschappen, vindt Wulfric de Thorpe, de toekomstige graaf van Shefford. Hij geeft de voorkeur aan een gehoorzame echtgenote.
Wanneer Wulfric op kasteel Dunburh arriveert om zijn beloofde bruid Milisant op te eisen, verwacht hij de ondeugende wildebras aan te treffen die hij in zijn jeugd leerde kennen. Maar voor hem staat nu een bekoorlijke jonge dame die nog steeds zegt wat haar voor de mond komt. Milisants vader heeft besloten dat het paar één maand de tijd heeft om aan elkaar te wennen voordat het huwelijk zal plaatsvinden. En hoezeer zij ook tegensputtert, Milisant kan niet ontkennen dat die arrogante Wulfric vreemde gevoelens bij haar oproept.
Zal Wulfric zijn koppige, trotse jonkvrouw op tijd kunnen temmen? En zal hij de gehate Engelse koning John Plantagenet kunnen weerstaan, die dit huwelijk ten koste van alles wil verhinderen?
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: Joining
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-443-0053-9
Uitgever: The House of Books
De gloed van de gouden eik
Angela Sherrington is een jonge, ontluikende schoonheid met vurige, violetblauwe ogen. Hoewel ze slechts een eenvoudige pachtersdochter is, brengt ze het hoofd van vele mannen op hol. Maar haar hart klopt alleen voor Bradford Maitland, de jonge erfgenaam van het indrukwekkende landgoed Golden Oaks.
Bradfords vader neemt om mysterieuze redenen deze onstuimige schoonheid onder zijn hoede en stuurt haar naar een kostschool, waar ze wordt omgetoverd tot een echte dame. Zo sterk is ze veranderd dat Bradford haar niet herkent als het lot hen samenbrengt in een satijnen boudoir. Hij wordt hartstochtelijk verliefd en is vastbesloten deze engel nooit meer te laten gaan.
Voor Angela gaat een lang gekoesterde droom in vervulling; totdat hun levensgeluk wordt verwoest door wrede misverstanden en bittere woede. Getergd door gemene roddels en een vreselijk familiegeheim, kan Angela alleen maar vluchten, weg van de man aan wie ze voor altijd haar hart verloren heeft.
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: Glorious angel
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-6879-032-3
Uitgever: Phoenix
De lokroep van haar hart
Rusland, 1836. Al zeven jaar lijdt de onstuimige Alexandra Rubliov aan een gebroken hart. Daarom weigert ze koppig alle aanzoeken van de Russische edellieden die om haar hand vragen. Veel liever dan zich door hen het hof te laten maken, besteedt ze haar tijd aan haar witte volbloedpaarden, die net zo vurig en ontembaar zijn als zij.
Ten einde raad verzint Alexandra's vader een list om zijn mooie dochter uit te huwelijken aan de jonge graaf Vasili Petroff. Maar Alexandra laat zich door niemand de wet voorschrijven, ook niet door haar vader. Om de onbekende Vasili af te schrikken, trekt ze mannenkleren aan en gedraagt ze zich als een ondeugende stalknecht.
Alexandra krijgt onverwachts hulp: ook Vasili blijkt helemaal geen zin te hebben in het gearrangeerde huwelijk. De eerste ontmoeting van het onwillige bruidspaar voorspelt dan ook niet veel goeds. De daaropvolgende slapeloze nachten hebben echter niets te maken met wederzijdse afkeer, maar juist alles met hartstochtelijk overspringende vonken.
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: You belong to me
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-410-0665-6
Uitgever: Van Reemst


Fluwelen belofte
In de sombere, vochtige kerkers van het kasteel van Lady Erika van Gronwood wordt de avontuurlijke Viking-lord Selig Haardrad gevangen gehouden. Hij wordt - ten onrechte - verdacht van verraad en heeft het tijdens zijn eenzame opsluiting zwaar te verduren. Slechts één gedachte houdt het door uitputting en zware verwondingen geteisterde lichaam van de eens zo onweerstaanbare, donkere krijger op de been: dit zal hij haar betaald zetten.
Wanneer Selig door zijn mannen wordt bevrijdt, ziet hij zijn kans schoon: hij gijzelt zijn kwelgeest en voert haar mee terug naar zijn burcht. Daar is de beeldschone Lady Erika volkomen overgeleverd aan haar op wraak beluste vroegere gevangene. Selig is vastbesloten de hooghartige ijskoningin aan zijn wil te onderwerpen en schuwt geen enkel middel om haar verzet te breken.
Maar de pittige Erika blijkt al gauw niet de meedogenloze heerseres te zijn die Selig in haar ziet en voordat hij het beseft, krijgt hij te maken met tegenstrijdige gevoelens. Zal hij zijn wraakneming doorzetten en haar veranderen in zijn onderdanige dienares of geeft hij toe aan de vurige verlangens die de jonge vrouw met de honingblonde lokken in hem wakker roept?
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: Surrender my love
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-410-0404-1
Uitgever: Areopagus
Gestolen hartstocht
Engeland, 1878. Megan Penworthy is beeldschoon, temperamentvol en verwend. Vele mannen dingen naar haar hand, maar Megan heeft haar zinnen gezet op een echte edelman.
Hoewel zij de rijke hertog Ambrose St. James nooit heeft ontmoet, is Megan vastbesloten zijn vrouw te worden. Geen enkele andere man kan haar bekoren - vooral niet de arrogante nieuwe paardenknecht Devlin Jeffreys, die op het landgoed van haar vader komt werken. Tot Megans grote ergernis moet zij wel bekennen dat iedere aanblik van Devlin haar polsslag alarmerend doet versnellen.
Megan weet niet dat de aristocraat waarmee zij wil trouwen veel dichterbij is dan zij denkt. Ambrose St. James heeft zich vermomd als paardenknecht om aan een complot te ontsnappen. Hij is bijzonder gecharmeerd van de roodharige Megan, maar ook woedend om haar neerbuigende houding.
Zonder zijn ware identiteit te onthullen bedenkt Ambrose een ondeugend plan om de koppige vrouw op haar nummer te zetten. En de niets vermoedende Megan loopt met open ogen in de val.
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: Man of my dreams
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-5112-378-7
Uitgever: Areopagus
Gevangene van mijn verlangen
Engeland, 1152. De beeldschone Lady Rowena Belleme wordt door haar stiefbroer Gilbert gedwongen te trouwen met Lord Godwine Lyons, een man die gezien zijn leeftijd haar overgrootvader had kunnen zijn. Rowena verafschuwt de oude Lord en verzet zich heftig tegen de plannen. Maar de sluwe Gilbert zet zijn zin door, want hij krijgt door dit huwelijk de beschikking over Lyons' landerijen en legers, en die heeft hij hard nodig voor de strijd tegen zijn aartsvijand, de alom gevreesde Lord Warrick de Chaville.
Gelukkig voor Rowena overlijdt haar kersverse echtgenoot tijdens de huwelijksnacht. Maar Gilbert is razend. De landerijen en de legers dreigen nu aan zijn neus voorbij te gaan... tenzij over negen maanden toch een erfgenaam wordt geboren. Daarom geeft hij - tot Rowena's verbijstering - in het geheim zijn bedienden opdracht een onbekende man van straat te halen. Vernederd tot in het diepst van haar ziel, schikt Rowena zich in haar lot.
Toch moet Rowena tot haar schande bekennen dat de onbekende gevangene, deze knappe vreemdeling, ongekend heftige gevoelens bij haar losmaakt. Ze besluit daarop de vreemdeling stiekem te laten ontsnappen. Maar tot haar grote schrik staan een paar uur later opeens de legers van Lord Warrick de Chaville voor de poort. En als zij uiteindelijk de poort moet openen, kijkt Rowena recht in de ogen van een woedende Lord Warrick... en herkent zij in hem haar onbekende minnaar.
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: Prisoner of my desire
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-5112-411-2
Uitgever: Areopagus
In liefde gevangen
Zijn stem was diep, had een licht Schots accent en klonk kortaf. Blijkbaar vond hij het niet prettig zo te worden aangestaard. Maar het was toch logisch dat ze hem aangaapte? Hij was niet alleen groot, maar ook gespierd, met benen als boomstammen en een superbrede borstkas. Ze had nog nooit zo'n knappe man gezien.
De jonge Engelse erfgename Kimberley Richards heeft snel een echtgenoot nodig. Haar verloofde heeft haar plotseling in de steek gelaten en haar hardvochtige vader, de graaf van Amburough, dreigt haar te onterven wanneer zij niet snel een geschikte huwelijkskandidaat vindt.
De roekeloze Schotse edelman Lachlan, het hoofd van de clan MacGregor, steelt onmiddellijk Kimberley's hart. Zij weet dat Lachlan haar een krengetje vindt met een scherpe tong, en dat hij alleen op haar geld uit is. Toch besluit Kimberley de heetgebakerde, ruige Hooglander met zijn felle groene ogen haar jawoord te geven.
Na verloop van tijd krijgen hun heftige ruzies een geheel ander karakter. Lachlan merkt dat zijn tegenstribbelende bruid gevoelens in hem wakker roept die steeds vuriger van aard worden.
Maar Kimberley ontdekt tot haar grote schrik dat Lachlan er nóg een liefje op nahoudt, en dat neemt ze niet!
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: Love me forever
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-410-0533-1
Uitgever: Van Reemst
In vuur en vlam
Danny is een jonge vrouw, opgegroeid in de duistere achterbuurten van Londen, zonder ooit haar familie te hebben gekend. Ze wordt verstoten door haar jeugdbende nadat ze de aantrekkelijke aristocraat Jeremy Malory heeft geholpen. Danny wil dolgraag respectabel worden, trouwen en kinderen krijgen. Ze eist nu van Jeremy een baan om haar droom waar te kunnen maken.
Bijzonder gecharmeerd van Danny's schoonheid en lef neemt Jeremy haar aan als kamermeisje - al verlangt hij heftig naar haar als zijn minnares. Onder het toeziend oog van Jeremy en zijn nicht Regina bloeit Danny op tot een ware dame. Ze voelt zich sterk aangetrokken tot Jeremy, maar weigert hieraan toe te geven. Hij is namelijk niet het type dat wil trouwen.
Om een schandaal te voorkomen doet Danny zich voor als Jeremy's nieuwe liefde, maar op het bewuste bal twijfelt een aantal adellijke dames en heren aan haar identiteit. Zij vinden allemaal dat Danny er zo bekend uitziet...
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: A loving scoundrel
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-8564-115-2
Uitgever: The House of Books


Paradijs van smaragd
Corinne Barrows is 19 jaar, rijk, mooi en wispelturig. Haar dynamische persoonlijkheid heeft één schaduwzijde: Corinne is verslaafd aan gokken en zit voortdurend om geld verlegen. De enige manier om voor haar 21ste levensjaar het gigantische erfdeel dat haar grootmoeder haar heeft nagelaten in de wacht te slepen, is een huwelijk. Helaas voor Corinne is haar vader op de hoogte van haar nachtelijke bezoeken aan het casino en wijst hij voortdurend de ene aanbidder na de andere de deur.
Totdat Jared Burkett zijn opwachting maakt. Hij is een miljonair die in korte tijd het vertrouwen van Corinne's vader weet te winnen en toestemming krijgt met het meisje te trouwen. Ondanks het feit dat zij niet van hem houdt, stemt Corinne uit financiële overwegingen toch met het huwelijk in.
Pas nadat zij in de echt zijn verbonden komen Jareds ware motieven aan het licht. Wraak en rancune dreven hem in Corinne's armen, met als enige bedoeling haar familie in het verderf te storten. Corinne laat zich echter geenszins straffeloos opzij zetten en verzet zich furieus.
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: Paradise wild
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-6879-007-2
Uitgever: Phoenix
Sabrina
Sabrina is jong en verrukkelijk. Ze verheugt zich op een bijzondere toekomst. Tot haar omgeving haar duidelijk maakt dat zij slechts een eenvoudig plattelandsmeisje is, dat toevallig een adellijke grootvader heeft. Gelukkig is daar Ophelia, blond en wereldwijs. Zij zal Sabrina helpen zich aan het mondaine leven in het negentiende-eeuwse Londen aan te passen.
Dan is er Duncan MacTavish. Hij komt uit de Schotse Hooglanden en is enig erfgenaam van een Engelse markies. Duncans verloving is al geregeld - zonder zijn toestemming - met de goed van de tongriem gesneden Ophelia. Zij vindt hem een barbaar, maar Sabrina ziet in hem de man uit haar stoutste dromen.
Door plicht en standsverschil wordt hun romance ernstig bedreigd. Toch kunnen Duncan en Sabrina elkaar niet vergeten.
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: The heir
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-443-0321-X
Uitgever: The House of Books
Verleid in haar dromen
Texas, 1881. De impulsieve, roodharige Cassie Stuart is de wanhoop nabij. Waarom heeft ze zich tegen beter weten in toch weer bemoeid met dingen die haar niet aangaan? Cassie weet donders goed dat ze zich niet in de burenruzie had moeten mengen, maar nu is het te laat. Als ze niet snel uit Texas verdwijnt, wordt de ranch van haar vader met de grond gelijkgemaakt.
Cassie's laatste hoop is gevestigd op een onpartijdige vredesrechter - maar tot haar grote schik vindt ze een gewetenloze revolverheld op haar pad. Hij wordt 'Angel' genoemd - een knappe, ruige avonturier met ogen zo zwart als de zonde. Eigenlijk wil Angel door Cassie's negatieve reactie op zijn komst direct rechtsomkeert maken. Het arrogante wicht moet haar eigen problemen maar oplossen!
Maar uit een stijfkoppig plichtsgevoel - en het vurige verlangen Cassie's zoete kussen te proeven - besluit Angel toch te blijven. Hij zal Cassie mores leren. Ze zal spijt krijgen van haar afwijzende houding...
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: Angel
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-410-0154-9
Uitgever: Areopagus
Zeg dat je van me houdt
De onstuimige Lord Derek Malory leidt een losbandig leven, en geen vrouw kan hem voor langer dan een nacht boeien. Totdat hij op een veiling Kelsey Langton ziet.
Na de dood van hun adellijke ouders hebben Kelsey en haar zusje Jean geen geld meer om van te leven - ze zullen moeten bedelen om aan eten te komen. Om de eer en de toekomst van haar jongere zusje veilig te stellen, neemt de wanhopige Kelsey een dramatische beslissing. Ze zal zich in het bordeel in de stad bij opbod laten verkopen als de maîtresse van een rijke man.
Lord Ashford, een sadistische schurk, die erom bekend staat dat hij vrouwen mishandelt, is erg geïnteresseerd in de verleidelijke Kelsey. Derek, die weet van Ashfords praktijken, voelt medelijden met het knappe meisje en koopt haar voor zichzelf. Hij krijgt echter veel meer dan hij verwachtte: zijn nieuwe minnares is niet alleen beeldschoon, maar ook intelligent, charmant en geestig!
De woedende Lord Ashford laat het er niet bij zitten, en doet alles om Kelsey alsnog in zijn macht te krijgen. Als het noodlot dan toeslaat, beseft Derek eindelijk dat Kelsey veel meer voor hem is gaan betekenen dan hij dacht.
Schrijver: Johanna Lindsey
Oorspronkelijke titel: Say you love me
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-410-0754-7
Uitgever: Van Reemst