Boekenplank:
Kies
 • Home
 • L
 • Stephanie Laurens

Boeken van Stephanie Laurens

Meer over Stephanie Laurens

Genres: Historisch, Roman

Website: Stephanie Laurens


Overzicht

 • Lord Altons protegee - Impetuous innocent

De Bar Cynster

 1. De verboden kus - The promise in a kiss
 2. Sluimerende hartstocht - Devil's bride
 3. Waarheen de storm ons voert - A rake's vow
 4. De flonkering van het geluk - Scandal's bride
 5. De zoete adem van de nacht - A Rogue's proposal
 6. De koestering van de nacht - All about love
 7. De verkeerde bruid - All about passion
 8. En de bruid bloosde - The perfect lover
 9. De ideale bruid - The ideal bride
 10. De verboden tuin - The truth about love

De Cynster Zussen

 1. Het heft in eigen hand - Viscount Breckenridge to the rescue
 2. Uit onverwachte hoek - In pursuit of Eliza Cynster
 3. Speling van het lot - The capture of the Earl of Glencrae
 4. Keuze van het hart - And then she fell
 5. Dilemma van de liefde - The taming of Ryder Cavanaugh

De Lester Familie

 1. Verborgen hartstocht - The reasons for marriage
 2. Seizoen voor liefde - A lady of expectations
 3. Bewijs van liefde - An unwilling conquest

Dubbel uitgegeven titels

 • De onschuld van een dame - zie Lord Altons protegee
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtLord Altons protegee
Na een lange eenzame reis vanuit Italië komt Georgiana Hartley eindelijk aan op het landgoed van haar oom. In plaats van een hartelijk welkom wacht haar echter alarmerend nieuws: haar oom is dood en in zijn plaats treft ze haar neef Charles aan. Die wil niets liever dan met Georgiana trouwen en als het goedschiks niet lukt, dan moet het maar kwaadschiks.

Als zijn opdringerigheid haar te veel wordt, besluit ze midden in de nacht te vluchten, maar waar moet ze heen? Uit pure wanhoop klopt ze aan bij het eerste huis in de buurt: Castlewick. Daar woont de imponerende Dominic Ridgeley, Lord Alton, die na één blik op de jonge vrouw met de honingblonde haren besluit haar onder zijn hoede te nemen als gezelschapsdame van zijn zus. Een besluit dat voor de felbegeerde vrijgezel haast nog grotere gevolgen heeft dan voor Georgiana...
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: Impetuous innocent
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 978-90-360-0260-8, HQN 2
Uitgever: Harlequin

De Bar CynsterDe verboden kus
Verscholen in een klooster op het Franse platteland, weet de jonge Helena de Stansion weinig van mannen. Tot zij op een avond in de besneeuwde kloostertuin een onverwachte en bijzonder romantische ontmoeting heeft met een onbekende Engelsman. Jaren later is Helena, inmiddels opgegroeid van onschuldig schoolmeisje tot een aristocratische schoonheid, haar eerste verboden kus nog steeds niet vergeten. Vanwege haar aanstaande huwelijk reist ze naar Londen, waar ze kennismaakt met de beruchte vrijgezel Sebastian Cynster, Hertog van Ives. Helena is diep geschokt, want Sebastian is niemand anders dan de hartstochtelijke Brit uit de kloostertuin.
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: The promise in a kiss
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-443-0675-8
Uitgever: The House of Books
Sluimerende hartstocht
Sylvester Cynster, de zesde hertog van St. Ives, draagt zijn bijnaam 'Devil' met ere. Hij heeft zich bewezen op het slagveld en is de meest beruchte vrijgezel van de Londense aristocratie. Iedereen is dan ook verbijsterd door de plotselinge aankondiging van zijn huwelijk met gouvernante Honoria Wetherby - en Honoria zelf nog wel het meest. Ze mag dan met Devil betrapt zijn in een zeer aanstootgevende positie, maar dat vindt de koppige en onafhankelijke Honoria nog geen reden om al haar toekomstplannen in de war te sturen. Ze is dan ook niet van plan die schandalige hertog zijn zin te geven. Maar Honoria kan niet ontkennen dat de gevaarlijk aantrekkelijke Devil haar onberoerd laat. En wanneer ze, gedwongen door omstandigheden, als zijn verloofde moet poseren, leert Honoria zijn ware karakter kennen. Langzaam verandert haar respect voor deze ondoorgrondelijke rokkenjager in een diepe, alles overheersende liefde - een liefde die haar bijna fataal wordt.
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: Devil's bride
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-410-0890-X
Uitgever: Areopagus
Waarheen de storm ons voert
De onafhankelijke Patience Debbington weet zeker dat geen enkele man haar ooit zal kunnen temmen. En zeker niet die verwaande aristocraat Vane Cynster, die zich op het landgoed van haar tante heeft verstopt om de vele huwbare mannenjaagsters uit Londen te ontlopen. Vane had nooit gedacht dat hij juist op Bellamy Hall de vrouw van zijn dromen zou ontmoeten. Maar hoewel Patience zich door hem laat kussen en zijn strelingen haar doen smelten, lukt het hem niet haar te overtuigen van zijn nobele bedoelingen. Na het verlies van haar ouders heeft Patience de zorg voor haar jongere broer Gerrard op zich genomen. Wanneer die wordt verdacht van diefstal, grijpt Vane zijn kans om Patience te helpen. Is dit de manier om haar kwetsbare hart te veroveren?
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: A rake's vow
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5108-413-7
Uitgever: The House of Books
De flonkering van het geluk
'Hij zal de vader van je kinderen worden...' Wanneer Catriona Hennessey, een jonge Schotse schoonheid, deze voorspelling ter ore komt, is zij totaal verrast. Hoe zou zij met Richard Cynster - een man met een schandelijke reputatie - kunnen trouwen? Nog schokkender is de bepaling is het testament van haar voogd. Het huwelijk moet binnen één week plaatsvinden. Hoewel gecharmeerd van zijn uiterlijke verschijning en overweldigd door zijn hartstochtelijke kussen, kan en wil Catriona haar onafhankelijkheid niet opgeven. Ze moet een plan verzinnen om de erfgenaam te baren die ze nodig heeft, zonder haar trouwgeloften af te leggen. Richard is evenzeer verbluft door het testament. Een huwelijk is wel het laatste wat hij van plan is. Maar geïntrigeerd door Catriona´s koppige karakter en aangespoord door zijn groeiende rusteloosheid, zet hij door. Misschien is de uitdaging om zijn aanstaande bruid te temmen precies de afleiding die hij nodig heeft. Zal Richard de rechten van het bruidsbed kunnen claimen zonder een belofte van liefde?
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: Scandal's bride
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5108-576-1
Uitgever: The House of Books
De zoete adem van de nacht
Felicity weet dat Demon Cynster een charmeur van het ergste soort is. Maar hij is ook de enige die haar uit de problemen kan halen. Felicity's fascinatie met Demon heeft helemaal niets te maken met het feit dat hij zulke lange wimpers heeft of met de roekeloze passie die opflakkert wanneer ze in zijn armen ligt. Helaas weigert Demon zijn hart open te stellen voor de ware liefde - nadat hij zijn mannelijke familieleden een voor een op de knieën heeft zien gaan voor een verleidelijke vrouw. Maar Felicity weet zeker dat die koppigheid na hun huwelijk zal veranderen. Daar heeft ze alles voor over...
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: A Rogue's proposal
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-443-0895-5
Uitgever: The House of Books


De koestering van de nacht
Devon, 1820. Alasdair Cynster, door zijn vrienden Lucifer genoemd, ontvlucht Londen, voordat een horde trouwlustige dames zich op hem zal storten. Zijn ontsnapping leidt hem regelrecht in handen van het lot, in de vorm van een onweerstaanbare jonge vrouw. Phyllida Tallent is een eigenzinnige schoonheid die al Lucifers mannelijke instincten oproept. Maar de grootste uitdaging moet nog komen: hoe brengt hij deze weerspannige bruid aan haar koppige verstand dat hij veel meer te bieden heeft dan alleen zijn lichaam?
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: All about love
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-443-2312-2
Uitgever: The House of Books
De verkeerde bruid
Gyles Rawlings, de vijfde graaf van Chillingworth, heeft besloten te trouwen met een echte 'lady' die hem veel zonen zal schenken, gehoorzaam is, en een oogje dichtknijpt als hij zijn maîtresse bezoekt. Francesca lijkt hem een geschikte keuze, ook al heeft hij haar nog nooit ontmoet. Voor het altaar ontdekt Gyles tot zijn stomme verbazing dat hij de verkeerde bruid te pakken heeft. Francesca blijkt allesbehalve gedwee...
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: All about passion
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-443-3040-3
Uitgever: The House of Books
En de bruid bloosde
Simon Cynster is knap, charmant en rijk. Met zijn sensuele allure laat hij vele damesharten sneller kloppen. En zelden brengt hij een nacht alleen door. Ondanks alles weet Simon dat hij iets - of liever gezegd íemand - mist in zijn leven. Als telg van een van Engelands meest invloedrijke families gaat hij discreet op zoek naar een geschikte bruid. Tijdens een party op Glossup Hill trekt een beeldschone jonge vrouw onmiddellijk zijn aandacht. Het is de koppige en onafhankelijke Portia Ashford. Simon kent haar al sinds zijn jeugd maar heeft er nooit aan gedacht dat zij wel eens de ware voor hem kon zijn. Tot een onverwachte warme kus hem voor altijd van gedachten doet veranderen.
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: The perfect lover
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-443-1279-0
Uitgever: The House of Books
De ideale bruid
Michael Anstruther-Wetherby is van adellijke afkomst, enorm charmant, en heeft invloedrijke connecties. Het enige belangrijke aspect dat nog aan zijn succesvolle toekomst ontbreekt is... de juiste echtgenote. Michael heeft zijn zinnen gezet op de schuchtere, negentienjarige Elizabeth. Zij moet zijn ideale bruid worden. Maar hij vindt een formidabele tegenstandster op zijn pad: Caroline Sutcliffe, de eigengereide tante van het meisje, die weet dat haar nicht verliefd is op een ander. Caroline heeft al een ongelukkig huwelijk achter de rug en wil beslist niet dat Elizabeth hetzelfde overkomt. Zij zal die mooie Michael wel eens even aanpakken.
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: The ideal bride
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-443-1674-5
Uitgever: Areopagus
De verboden tuin
Gerrard Debbington is een gentleman uit Londen die een passie heeft voor schilderen. Om een beroemde maar ontoegankelijke tuin in Cornwall op het doek vast te kunnen leggen, belooft Gerrard de eigenaar van Hellebore Hall diens dochter Jacqueline te portretteren. De twee worden al snel verliefd. Maar er is een mysterieuze reden waarom de tuin zo lang verborgen is gehouden voor buitenstaanders. Kan Jacqueline het riskeren om Gerrard in vertrouwen te nemen? En zal hij zijn geliefde kunnen beschermen tegen de duistere krachten die haar omringen?
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: The truth about love
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-443-2058-9
Uitgever: The House of Books

De Cynster ZussenHet heft in eigen hand
Heather Cynster peinst er niet over om te trouwen! Dat wil zeggen, op een verstandshuwelijk zit ze absoluut niet te wachten. Heather wil trouwen uit liefde, ze wil overrompeld worden en veroverd door haar eigen held. Ze weet zeker dat ze zo'n man niet zal vinden op de gebruikelijke - doodsaaie - Londense balavonden. Vastbesloten haar ware liefde vinden, besluit ze haar heil elders te zoeken - en bezoekt ze een volkomen onoorbare soiree. Haar gewaagde poging wordt echter ruw verstoord door Timothy Danvers, Viscount Breckenridge, die haar gebiedt onmiddellijk te vertrekken, nu haar reputatie nog intact is. Tot zijn ontzetting brengt zijn bemoeienis haar juist in gevaar. Ze wordt door een onbekende man in een rijtuig geduwd en ontvoerd. Timothy zet meteen de achtervolging in om de opstandige Heather te redden - en misschien wel de held te zijn waar ze al die tijd naar op zoek is geweest. Zal het hem lukken om Heather uit de handen van haar ontvoerders te bevrijden of wacht haar een erger lot?
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: Viscount Breckenridge to the rescue
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789402704303
Uitgever: HarperCollins
Uit onverwachte hoek
Als Eliza Cynster op het verlovingsbal van haar zus Heather een mysterieus briefje ontvangt, hoopt ze dat het afkomstig is van de man die haar hart zal veroveren. Vol verwachting snelt ze naar de ontmoetingsplek... Daar wacht echter een duistere figuur die haar bedwelmt en ontvoert naar Edinburgh. In een wanhopige poging te ontsnappen, weet ze de aandacht te trekken van de eerste de beste passant: de keurige kamergeleerde Jeremy Carling. Jeremy kan de mooie Eliza Cynster niet aan haar lot overlaten. Hij bedenkt een ingenieus ontsnappingsplan en bevrijdt haar. Maar voor hoe lang? Want de Highlands zijn onbarmhartig, hun tocht is hachelijk en de ontvoerders zitten hen op de hielen. Terwijl ze de gevaren het hoofd proberen te bieden, ontdekken Eliza en Jeremy onvermoede kanten bij zichzelf en bij elkaar. Zijn ze in staat te ontsnappen - en de onverwachte liefde die ze voor elkaar voelen te omarmen?
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: In pursuit of Eliza Cynster
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789402708004
Uitgever: HarperCollins
Speling van het lot
Voor de eigenzinnige Angelica Cynster is het vinden van de juiste echtgenoot heel eenvoudig. Want ze weet één ding zeker: haar toekomstige man zal ze direct herkennen. En als haar blik die van een onbekende heer kruist is haar lot bezegeld. Met deze man gaat ze trouwen! Maar in plaats van haar het hof te maken, doet hij iets totaal anders. Hij ontvoert haar... Dominic Debenham, de achtste Earl of Glencrae, heeft geen keus. Zijn landgoed en zijn clan, zijn toekomst, staan op het spel en alleen zij kan hem helpen - door met hem te trouwen. Maar een huwelijk met Angelica? Het jongste Cynster-zusje mag dan mooi zijn, maar ze is natuurlijk schandalig verwend en onuitstaanbaar... Angelica is echter vastbesloten Dominic echt van haar te laten houden en daar zal ze voor vechten!
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: The capture of the Earl of Glencrae
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789402721201
Uitgever: HarperCollins
Keuze van het hart
Henrietta Cynster draagt haar bijnaam, de Matchbreaker, met trots. Elke dame die wil weten of haar aanstaande echtgenoot wil trouwen uit liefde of voor haar fortuin doet een beroep op haar buitengewone talent de slechte bedoelingen van de heren aan het licht te brengen. Maar zo serieus als ze zich inzet voor het huwelijksgeluk van anderen, zo weinig aandacht heeft ze voor dat van zichzelf. De liefde? Nee, dat is niet voor haar weggelegd. Tot ze James Glossup tegen het lijf loopt...
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: And then she fell
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402726107
Uitgever: HarperCollins
Dilemma van de liefde
Eindelijk is het moment aangebroken waar Lady Mary Cynster jarenlang op heeft gewacht. Nu haar zus Henrietta zich verloofd heeft, is het háár beurt om de liefde van haar leven te vinden. Ze weet precies wie ze wil - en dat is zeker niet de wilde, ontembare en verleidelijke markies van Raventhorne, Ryder Cavanaugh.

Ryder zelf denkt daar heel anders over. Nog nooit heeft hij een vrouw ontmoet die zich niet voor zijn voeten wierp - of in zijn bed... tot hij Lady Mary Cynster ontmoet. Maar Ryder wil zijn leven veranderen en kan
dat alleen met Mary aan zijn zijde. Nu is de uitdaging aan hem om Mary daarvan te overtuigen en haar hart te veroveren...                             
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: The taming of Ryder Cavanaugh
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402700275
Uitgever: HarperCollins

De Lester FamilieVerborgen hartstocht
Jason Montgomery, de vijfde hertog van Eversleigh, heeft een vrouw nodig. En zijn lijst met eisen waaraan ze dient te voldoen, is lang. Zo moet ze van stand zijn, redelijk intelligent, niet onaantrekkelijk, in staat een groot huishouden te leiden en als een goede gastvrouw kunnen optreden. Maar bovenal moet ze er geen bezwaar tegen hebben in zijn buiten te verblijven terwijl hij zijn vertier in Londen zoekt, want uiteraard is hij niet van plan zijn leventje als rokkenjager op te geven. Tot ieders verbazing laat hij zijn oog vallen op de weliswaar deugdzame, maar ook nogal kleurloze Lenore Lester. Zelf weet Jason ook niet goed waarom hij juist haar uitkiest. Of het moet zijn verlangen zijn te ontraadselen waarom deze jonge vrouw - in wie hij een vuur vermoedt dat het zijne evenaart - zich verschuilt achter zo'n masker van zedigheid...
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: The reasons for marriage
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 978-90-347-5218-5, IBS 177
Uitgever: Harlequin
Seizoen voor liefde
Aanstellerige, opgedirkte wichten, waar geen verstandig woord mee te wisselen valt. Voor de debutantes op de Londense societybals heeft landgoedeigenaar Jack Lester geen goed woord over. En nog minder voor hun opdringerige mama's, die in hem een geweldige partij zien voor hun oogappeltjes, ook al heeft hij de reputatie van rokkenjager. Dan valt Jacks oog op de lieftallige Sophie Winterton. Onmiddellijk besluit hij dat hij dit toonbeeld van schoonheid en elegance niet mag laten ontsnappen. Dit seizoen moet Sophie haar balboekje zo vol mogelijk zien te krijgen. Ze is al tweeëntwintig, dus het is hoog tijd dat ze trouwt. De perfect geklede, lange donkere man die tijdens een bedwelmende wals onverhoeds haar hart steelt, komt helaas niet in aanmerking. Ze moet een geschikte echtgenoot vinden, en dit heerschap blijkt niemand anders te zijn dan de beruchte Jack Lester...
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: A lady of expectations
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 978-90-347-5222-2, IBS 181
Uitgever: Harlequin
Bewijs van liefde
Geen haar op Harry Lesters knappe hoofd die eraan denkt om te trouwen. Helaas, sinds bekend is geworden dat de voormalige losbol een enorm fortuin in de schoot is gevallen, lijken de ongehuwde dames van de Londense society er nóg meer op gebrand om hem te strikken. Hij besluit naar het platteland te vertrekken, ver van hun verleidingspogingen. Onderweg stuit hij op een omgevallen reiskoets, die in een greppel is beland. Eruit stapt een jongedame, wier viooltjesblauwe ogen hem op slag bijna al zijn principes doen vergeten. Gelukkig heeft hij nog net de tegenwoordigheid van geest om haar bij zijn tante Em onder te brengen. Die hem, verrukt met haar onverwachte gast, gebiedt om Mrs. Lucinda Babbacombe te escorteren naar alle bals en soirees. Lucinda maakt hem echter duidelijk dat ze zelf heel goed in staat is om zich alle opdringerige heren van het lijf te houden. Maar inmiddels heeft Harry aanwijzingen gekregen dat het ongeluk met de koets geen ongeluk was en dat iemand het op haar voorzien heeft. Hoe kan hij deze eigengereide vrouw er in hemelsnaam van overtuigen dat ze hem nodig heeft - voor haar eigen bestwil natuurlijk!
Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: An unwilling conquest
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 978-90-347-5622-0, HQN 32
Uitgever: Harlequin

Dubbel uitgegeven titelsDe onschuld van een dame

Zie voor de beschrijving van dit boek: Lord Altons protegee.

Schrijver: Stephanie Laurens
Oorspronkelijke titel: zie Lord Altons protegee
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789036002608, Harlequin Historische roman nr. 10
Uitgever: Harlequin