Boekenplank:
Kies

Boeken van Julia Quinn

Julia Quinn verschijnt met grote regelmaat op de New York Times Bestseller List met haar met veel humor geschreven historische romans. Quinn heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan Harvard. Na Harvard begon ze aan een medische studie aan Yale, maar toen bleek dat haar boeken goed verkochten, koos ze om schrijfster te worden in plaats van dokter. Haar Bridgerton-serie is in 2018 aangekocht door Netflix om tot tv-serie te worden gemaakt.

Meer over Julia Quinn

Genre: Roman

Geboren: 1970

Verenigde Staten

Website: https://juliaquinn.com/


Bevelstoke

 1. Nooit meer eenzaam - The secret diaries of Miss Miranda Cheever
 2. Kijk naar mij - What happens in London
 3. De ideale kandidaat - Ten things I love about you

Bridgerton

 1. De ongetrouwde hertog - The Duke and I
 2. De verliefde graaf - The Viscount who loved me
 3. Een vorstelijk aanbod - An offer from a gentleman
 4. Een nobel streven - Romancing Mr Bridgerton
 5. De hand van de gravin - To Sir Phillip, with love
 6. Een royale vergissing - When he was wicked
 7. De edele opdracht - It's in his kiss
 8. Een man van stand - On the way to the wedding

Rokesby

 1. De onuitstaanbare erfgenaam - Because of Miss Bridgerton

De familie Bridgerton Serie

De acht kinderen van Viscount Bridgerton, Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory en Hyacinth, zetten in het adellijke Londen van begin negentiende eeuw allemaal hun eerste schreden op het pad van de liefde. Maar de zoektocht naar de ware gaat helaas niet altijd over rozen. Zullen de acht broers en zussen een partner kunnen vinden met wie ze hun passie en hartstocht kunnen delen en een mooie toekomst op kunnen bouwen?

De familie Rokesby Serie

Vóór de Bridgertons waren er de Rokesby’s - een heerlijke serie over de buren van de Bridgertons, in de late achttiende eeuw...

gedetailleerd overzicht

BevelstokeNooit meer eenzaam

Op haar tiende was Miranda Cheever niet bepaald een veelbelovende schoonheid. Indertijd putte ze troost uit de voorspelling van de knappe en charmante burggraaf Nigel Bevelstoke dat ze ooit heel mooi zou worden.

Negen jaar later is Miranda inderdaad uitgegroeid tot een echte beauty, en is er het weerzien met Nigel, de man uit haar meisjesdromen. Bij haar ontbrandt dan al snel een passioneel vuur, maar ze stuit op een muur; door een nare ervaring is de verbitterde Bevelstoke namelijk zijn geloof in de liefde kwijtgeraakt. Maar Miranda blijft hopen en zet alles op alles om Nigel op andere gedachten te brengen.

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: The secret diaries of Miss Miranda Cheever
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789037829426 / Candlelight Historische Roman 954
Uitgever: Candlelight
Kijk naar mij

Lady Olivia Bevelstoke hecht weinig waarde aan het gerucht dat haar nieuwe buurman zijn verloofde heeft vermoord. Toch kan ze het niet laten hem vanuit haar slaapkamerraam te bespioneren. Tot haar verbazing zit deze Harry Valentine hele dagen aan zijn bureau te schríjven!

Wat Olivia niet weet is dat Harry haar amateuristische gegluur al snel heeft opgemerkt. Terwijl hij zich afvraagt wat haar zo boeit aan het observeren van zijn vertaalwerkzaamheden, krijgt hij een bijzondere opdracht van zijn werkgever, het ministerie van Oorlog. Hij moet… Olivia in de gaten gaan houden!

En zo brengen ze steeds méér tijd met elkaar door, al dan niet gescheiden door twee ramen. Langzaam maar zeker slaat de wederzijdse argwaan om in vertrouwen en verlangen.

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: What happens in London
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789037829600 / Candlelight Historische Roman 967
Uitgever: Candlelight
De ideale kandidaat

De charmante Annabel Winslow moet een goed huwelijk sluiten om haar familie voor de bedelstaf te behoeden. Haar grootouders zien in de stokoude lord Newbury de ideale kandidaat. De opdringerige graaf hoopt dat Annabel hem de zo vurig gewenste erfgenaam kan schenken, anders vervalt het graafschap aan zijn gehate neef Sebastian Grey.

Annabel is verre van enthousiast over de afstotelijke rijkaard, maar heeft voor haar gevoel geen keus. Haar wanhoop neemt toe als ze Sebastian leert kennen. Hij is alles wat zijn oom niet is - aantrekkelijk, charmant, maar allerminst welgesteld. Vanaf dat moment heeft Annabel er een dilemma bij: moet ze haar familieplicht vervullen of is het tijd om haar hart open te stellen voor de ideale man?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: Ten things I love about you
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789037829976 / Candlelight Historische Roman 992
Uitgever: Candlelight

BridgertonDe ongetrouwde hertog

Is er een grotere uitdaging denkbaar voor de ambitieuze moeders van Londen dan een ongetrouwde hertog?
Lady Whistledowns Society Papers, april 1813

Londen, 1813. De aanstaande verloving van Daphne Bridgerton en de aantrekkelijke hertog Simon Basset is het nieuws van de dag. Wat niemand weet, is dat de verloving slechts schijn is. Voor Simon is het de beste manier om de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op een afstandje te houden. Voor Daphne trekt de zogenaamde interesse van een hertog weer andere geschikte huwelijkskandidaten aan.

Maar hoe beter Daphne hem leert kennen, hoe meer ze begint te geloven dat ze haar droomman al heeft gevonden. Daphne zal al haar charmes in de strijd moeten gooien om de eigenzinnige hertog ervan te overtuigen dat trouwen zo gek niet is, en dat zijn ideale vrouw veel dichterbij is dan hij denkt.

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: The Duke and I
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022586587
Ebook: 9789402312775
Uitgever: Boekerij
De verliefde graaf

De lente van 1814 belooft weer een veelbewogen huwelijksseizoen te worden, maar niet als het aan Anthony Bridgerton ligt. Deze begeerlijke graaf maakt nog geen enkele aanstalten zich te verloven. En waarom zou hij ook? Niemand speelt de onbereikbare vrijgezel beter dan hij...
Lady Whistledowns Society Papers, april 1814

Dit keer zitten de roddelbladen ernaast. Anthony Bridgerton heeft niet alleen besloten te trouwen, hij weet zelfs al met wie! Het enige obstakel is zijn aanstaande schoonzus, Kate Sheffield, de meest bemoeizieke vrouw die zich ooit in een Londense balzaal heeft gewaagd.

Wat de societydames ook mogen zeggen, Kate is ervan overtuigd dat Anthony een verschrikkelijke echtgenoot zal zijn. Ze is vastbesloten om haar zus te beschermen. Maar hoe beschermt ze haar eigen hart tegen de invloed van deze verleidelijke graaf?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: The Viscount who loved me
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022586877
Ebook: 9789402313031
Uitgever: Boekerij
Een vorstelijk aanbod

Sophie Beckett had niet durven dromen dat ze ooit zou binnenkomen op een van Lady Bridgertons befaamde gemaskerde bals. Laat staan dat ze daar haar droomprins zou ontmoeten. Hoewel ze de dochter van een graaf is, wordt Sophie door haar afschuwelijke stiefmoeder als een bediende behandeld.

Maar nu, zwierend in de sterke armen van de hartverscheurend knappe Benedict Bridgerton, voelt ze zich net een prinses. Helaas weet ze maar al te goed dat de betovering verbroken zal zijn zodra de klok middernacht slaat. Kan ze Benedict voor zich winnen voor het te laat is?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: An offer from a gentleman
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022586884
Ebook: 9789402313048
Uitgever: Boekerij
Een nobel streven

Penelope Featherington bewondert de beste vriend van haar broer zolang ze zich kan herinneren, maar de kans dat deze knappe graaf haar ziet staan is klein. Bovendien maakt zijn schandalige reputatie hem bepaald geen ideale echtgenoot.

Colin Bridgerton is zwaar beledigd door het beeld dat lady Whistledown van hem schetst in haar roddelcolumn. Hij is helemaal geen charmant leeghoofd! Dat geroddel lijkt misschien onschuldig, maar wat als het Colin de liefde van zijn leven kost?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: Romancing Mr Bridgerton
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022590881
Ebook: 9789402315363
Uitgever: Boekerij
De hand van de gravin

Eloise Bridgerton is achtentwintig en nog altijd ongehuwd. In de negentiende-eeuwse high society maakt haar dat al bijna een oude vrijster.

Uit medelijden vraagt weduwnaar Sir Phillip de ‘onhuwbare’ vrouw ten huwelijk. Maar als hij Eloise eenmaal ontmoet en erachter komt hoe slim en aantrekkelijk ze is, vreest Phillip dat hij meer reden heeft om naar haar te verlangen dan zij naar hem.

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: To Sir Phillip, with love
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022590898
Ebook: 9789402315493
Uitgever: Boekerij


Een royale vergissing

In elk leven doet zich een beslissend moment voor waarna je weet dat niets ooit meer hetzelfde zal zijn. Voor Michael Stirling, Londens beruchtste rokkenjager, was dat het moment dat hij oog in oog kwam te staan met Francesca Bridgerton. Het was een wonder dat hij zich staande wist te houden, zo diep was hij getroffen door haar schoonheid. Helaas was de gelegenheid waar ze elkaar ontmoetten het diner voorafgaand aan Francesca’s huwelijk - met Michaels neef.

Maar dat was toen. Nu is Michael meneer de graaf, en Francesca is weer vrij. Helaas ziet zij in hem nog steeds niets meer dan een goede vriend en vertrouweling. Durft Michael hun vriendschap op het spel te zetten door haar zijn ware gevoelens te tonen?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: When he was wicked
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022592601
Ebook: 9789402316322
Uitgever: Boekerij
De edele opdracht

Londen, 1825. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Hyacinth Bridgerton is zonder twijfel uniek. Waanzinnig slim, schaamteloos gevat en – volgens Gareth St.-Clair – alleen in kleine doses te verdragen. Toch is Gareth elke keer als ze elkaar ontmoeten weer gefascineerd. En dat is niet zijn enige probleem. Zijn vader is van plan het St. Clair-fortuin over de balk te smijten en Gareth staat machteloos. Het enige aanknopingspunt dat hij heeft is een oud dagboek, maar dat is geschreven in het Italiaans en daarmee volkomen abracadabra voor hem.

Gareth vraagt Hyacinth hulp. Samen duiken ze in de mysterieuze tekst, maar wat als de antwoorden niet in het dagboek te vinden zijn, maar tegenover hen aan tafel?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: It's in his kiss
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022593455
Ebook: 9789402317015
Uitgever: Boekerij
Een man van stand

Londen, 1827. Rijkdom, lust en verraad zijn aan de orde van de dag in negentiende-eeuws Engeland. En de familie Bridgerton staat altijd vooraan.

Gregory Bridgerton gelooft in ware liefde. Hij is ervan overtuigd dat wanneer hij de vrouw van zijn dromen ontmoet, hij direct zal weten dat zij de ware is. En zo geschiedde. Alleen… bleek de charmante Hermione Watson al verliefd op een ander!

Gelukkig is daar haar pragmatische beste vriendin Lucinda Abernathy, die Hermione koste wat het kost wil behoeden voor een onfortuinlijk huwelijk. Lucinda belooft Gregory dat ze haar vriendin in zijn armen zal drijven. Maar hoe langer ze daarmee bezig is, des te meer raken de twee van elkaar onder de indruk! Helaas is Lucy al verloofd, en is haar oom niet geneigd de verbintenis te verbreken. Hoe zorgt Gregory ervoor dat als het straks tijd is om de bruid te kussen, hij de enige man is die naast Lucinda voor het altaar staat?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: On the way to the wedding
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022593660
Ebook: 9789402317275
Uitgever: Boekerij

RokesbyDe onuitstaanbare erfgenaam

Soms vind je liefde op de meest onverwachte plekken. Maar niet als het aan Billie Bridgerton ligt...

Billie Bridgerton zal ongetwijfeld een Rokesby trouwen, daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen: welke? De Bridgertons en Rokesby’s zijn al eeuwenlang buren en goed bevriend. Als kind was Billie al onafscheidelijk van zowel Edward en Andrew Rokesby. Eigenlijk is er maar één broer die ze absoluut niet kan uitstaan…

George Rokesby is dan misschien de oudste en erfgenaam van het graafschap, maar hij is ook arrogant, irritant en bepaald niet gecharmeerd van Billie - en dat is wederzijds. Maar wat als de enige persoon die je niet kunt verdragen degene blijkt te zijn waar je niet zonder kunt?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: Because of Miss Bridgerton
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022594520
Ebook: 9789402317831
Uitgever: Boekerij