Boekenplank:
Kies

Boeken van Julia Quinn

Julia Quinn verschijnt met grote regelmaat op de New York Times Bestseller List met haar met veel humor geschreven historische romans. Quinn heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan Harvard. Na Harvard begon ze aan een medische studie aan Yale, maar toen bleek dat haar boeken goed verkochten, koos ze om schrijfster te worden in plaats van dokter. Haar Bridgerton-serie is in 2018 aangekocht door Netflix om tot tv-serie te worden gemaakt.

Meer over Julia Quinn

Genre: Roman

Geboren: 1970

Verenigde Staten

Website: https://juliaquinn.com/

Bevelstoke

  1. Nooit meer eenzaam - The secret diaries of Miss Miranda Cheever
  2. Kijk naar mij - What happens in London
  3. De ideale kandidaat - Ten things I love about you

De familie Bridgerton

  1. De ongetrouwde hertog - The Duke and I
  2. De verliefde graaf - The Viscount who loved me
  3. Een vorstelijk aanbod - An offer from a gentleman
  4. Een nobel streven - Romancing Mr Bridgerton
  5. De hand van de gravin - To Sir Phillip, with love

De familie Bridgerton Serie

De acht kinderen van Viscount Bridgerton, Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory en Hyacinth, zetten in het adellijke Londen van begin negentiende eeuw allemaal hun eerste schreden op het pad van de liefde. Maar de zoektocht naar de ware gaat helaas niet altijd over rozen. Zullen de acht broers en zussen een partner kunnen vinden met wie ze hun passie en hartstocht kunnen delen en een mooie toekomst op kunnen bouwen?

Gedetaileerd overzicht

Bevelstoke

Nooit meer eenzaam

Op haar tiende was Miranda Cheever niet bepaald een veelbelovende schoonheid. Indertijd putte ze troost uit de voorspelling van de knappe en charmante burggraaf Nigel Bevelstoke dat ze ooit heel mooi zou worden.

Negen jaar later is Miranda inderdaad uitgegroeid tot een echte beauty, en is er het weerzien met Nigel, de man uit haar meisjesdromen. Bij haar ontbrandt dan al snel een passioneel vuur, maar ze stuit op een muur; door een nare ervaring is de verbitterde Bevelstoke namelijk zijn geloof in de liefde kwijtgeraakt. Maar Miranda blijft hopen en zet alles op alles om Nigel op andere gedachten te brengen.

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: The secret diaries of Miss Miranda Cheever
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789037829426 / Candlelight Historische Roman 954
Uitgever: Candlelight
Kijk naar mij

Lady Olivia Bevelstoke hecht weinig waarde aan het gerucht dat haar nieuwe buurman zijn verloofde heeft vermoord. Toch kan ze het niet laten hem vanuit haar slaapkamerraam te bespioneren. Tot haar verbazing zit deze Harry Valentine hele dagen aan zijn bureau te schríjven!

Wat Olivia niet weet is dat Harry haar amateuristische gegluur al snel heeft opgemerkt. Terwijl hij zich afvraagt wat haar zo boeit aan het observeren van zijn vertaalwerkzaamheden, krijgt hij een bijzondere opdracht van zijn werkgever, het ministerie van Oorlog. Hij moet… Olivia in de gaten gaan houden!

En zo brengen ze steeds méér tijd met elkaar door, al dan niet gescheiden door twee ramen. Langzaam maar zeker slaat de wederzijdse argwaan om in vertrouwen en verlangen.

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: What happens in London
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789037829600 / Candlelight Historische Roman 967
Uitgever: Candlelight
De ideale kandidaat

De charmante Annabel Winslow moet een goed huwelijk sluiten om haar familie voor de bedelstaf te behoeden. Haar grootouders zien in de stokoude lord Newbury de ideale kandidaat. De opdringerige graaf hoopt dat Annabel hem de zo vurig gewenste erfgenaam kan schenken, anders vervalt het graafschap aan zijn gehate neef Sebastian Grey.

Annabel is verre van enthousiast over de afstotelijke rijkaard, maar heeft voor haar gevoel geen keus. Haar wanhoop neemt toe als ze Sebastian leert kennen. Hij is alles wat zijn oom niet is - aantrekkelijk, charmant, maar allerminst welgesteld. Vanaf dat moment heeft Annabel er een dilemma bij: moet ze haar familieplicht vervullen of is het tijd om haar hart open te stellen voor de ideale man?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: Ten things I love about you
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789037829976 / Candlelight Historische Roman 992
Uitgever: Candlelight

De familie Bridgerton

De ongetrouwde hertog

Is er een grotere uitdaging denkbaar voor de ambitieuze moeders van Londen dan een ongetrouwde hertog?
Lady Whistledowns Society Papers, april 1813

Londen, 1813. De aanstaande verloving van Daphne Bridgerton en de aantrekkelijke hertog Simon Basset is het nieuws van de dag. Wat niemand weet, is dat de verloving slechts schijn is. Voor Simon is het de beste manier om de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op een afstandje te houden. Voor Daphne trekt de zogenaamde interesse van een hertog weer andere geschikte huwelijkskandidaten aan.

Maar hoe beter Daphne hem leert kennen, hoe meer ze begint te geloven dat ze haar droomman al heeft gevonden. Daphne zal al haar charmes in de strijd moeten gooien om de eigenzinnige hertog ervan te overtuigen dat trouwen zo gek niet is, en dat zijn ideale vrouw veel dichterbij is dan hij denkt.

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: The Duke and I
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022586587
Ebook: 9789402312775
Uitgever: Boekerij
De verliefde graaf

De lente van 1814 belooft weer een veelbewogen huwelijksseizoen te worden, maar niet als het aan Anthony Bridgerton ligt. Deze begeerlijke graaf maakt nog geen enkele aanstalten zich te verloven. En waarom zou hij ook? Niemand speelt de onbereikbare vrijgezel beter dan hij...
Lady Whistledowns Society Papers, april 1814

Dit keer zitten de roddelbladen ernaast. Anthony Bridgerton heeft niet alleen besloten te trouwen, hij weet zelfs al met wie! Het enige obstakel is zijn aanstaande schoonzus, Kate Sheffield, de meest bemoeizieke vrouw die zich ooit in een Londense balzaal heeft gewaagd.

Wat de societydames ook mogen zeggen, Kate is ervan overtuigd dat Anthony een verschrikkelijke echtgenoot zal zijn. Ze is vastbesloten om haar zus te beschermen. Maar hoe beschermt ze haar eigen hart tegen de invloed van deze verleidelijke graaf?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: The Viscount who loved me
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022586877
Ebook: 9789402313031
Uitgever: Boekerij
Een vorstelijk aanbod

Sophie Beckett had niet durven dromen dat ze ooit zou binnenkomen op een van Lady Bridgertons befaamde gemaskerde bals. Laat staan dat ze daar haar droomprins zou ontmoeten. Hoewel ze de dochter van een graaf is, wordt Sophie door haar afschuwelijke stiefmoeder als een bediende behandeld.

Maar nu, zwierend in de sterke armen van de hartverscheurend knappe Benedict Bridgerton, voelt ze zich net een prinses. Helaas weet ze maar al te goed dat de betovering verbroken zal zijn zodra de klok middernacht slaat. Kan ze Benedict voor zich winnen voor het te laat is?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: An offer from a gentleman
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022586884
Ebook: 9789402313048
Uitgever: Boekerij
Een nobel streven

Penelope Featherington bewondert de beste vriend van haar broer zolang ze zich kan herinneren, maar de kans dat deze knappe graaf haar ziet staan is klein. Bovendien maakt zijn schandalige reputatie hem bepaald geen ideale echtgenoot.

Colin Bridgerton is zwaar beledigd door het beeld dat lady Whistledown van hem schetst in haar roddelcolumn. Hij is helemaal geen charmant leeghoofd! Dat geroddel lijkt misschien onschuldig, maar wat als het Colin de liefde van zijn leven kost?

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: Romancing Mr Bridgerton
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022590881
Ebook: 9789402315363
Uitgever: Boekerij
De hand van de gravin

Eloise Bridgerton is achtentwintig en nog altijd ongehuwd. In de negentiende-eeuwse high society maakt haar dat al bijna een oude vrijster.

Uit medelijden vraagt weduwnaar Sir Phillip de ‘onhuwbare’ vrouw ten huwelijk. Maar als hij Eloise eenmaal ontmoet en erachter komt hoe slim en aantrekkelijk ze is, vreest Phillip dat hij meer reden heeft om naar haar te verlangen dan zij naar hem.

Schrijver: Julia Quinn
Oorspronkelijke titel: To Sir Phillip, with love
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022590898
Ebook: 9789402315493
Uitgever: Boekerij