Boekenplank:
Kies

Boeken van Eileen Dreyer

Meer over Eileen Dreyer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Eileen Dreyer


Overzicht

  • Dood op recept - Bad medicine
  • Nachtzuster - Nothing personal
  • Trauma Code blauw - Brain dead

gedetailleerd overzicht

OverzichtDood op recept
Tijdens een hittegolf wordt in St. Louis het levenloze lichaam gevonden van een bekende advocaat. In het Grace Hospital wordt geconstateerd dat hij door zelfmoord om het leven is gekomen. Het onderzoek wordt nog dezelfde dag afgesloten.
Verpleegkundige Molly Burke begint echter onraad te ruiken wanneer in korte tijd ook vier andere advocaten dood worden aangetroffen. In alle gevallen luidt de diagnose: zelfmoord. Molly gelooft niet dat dit toeval is. In alle stilte laat ze de onbekende pillen analyseren die bij de lichamen zijn gevonden.
Molly's speurtocht leidt naar een farmaceutisch bedrijf dat op het punt staat een revolutionair middel op de markt te brengen. En voordat ze het beseft, raakt Molly verstrikt in een web van macht, hebzucht en moord...
Schrijver: Eileen Dreyer
Oorspronkelijke titel: Bad medicine
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-6493-254-9
Uitgever: De Sfinx
Nachtzuster
Kate Manion is verpleegster op de intensive care-afdeling van het Amerikaanse ziekenhuis St.Simon's. Op een dag krijgt zij een ernstig auto-ongeluk. Als Kate eindelijk uit haar bewusteloosheid ontwaakt, ligt ze in haar eigen ziekenhuis, op haar eigen afdeling.
Kate's eerste bezoeker is een inspecteur van politie die schokkend nieuws brengt. Collega-verpleegster Frances Crawford werd dood op de vloer naast Kate's bed aangetroffen. Is Kate de dader? Heeft zij misschien in een vlaag van verstandsverbijstering gehandeld omdat ze zo'n vreselijke pijn leed?
Als hoofdverdachte in deze bizarre moordzaak zoekt Kate hulp bij de enige die zij kan vertrouwen, haar beste vriend, dokter Tim. Maar ook hij kan weinig voor haar doen.
Tot er onder de staf van St.Simon's nog meer verdachte sterfgevallen plaatsvinden. Er sluipt een moordenaar rond in het ziekenhuis...
Schrijver: Eileen Dreyer
Oorspronkelijke titel: Nothing personal
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-6493-234-4
Uitgever: De Sfinx
Trauma Code blauw
De engel des doods kwam aan het begin van de dag. Dat was niet het gebruikelijke tijdstip voor de engel om langs te komen, dat wist de oude man. Hij kende die lui.
Timmie Leary, een zojuist gescheiden verpleegkundige, keert samen met haar dochtertje terug naar haar geboorteplaats Missouri. Daar kan ze aan de slag op de eerstehulpafdeling van een streekziekenhuis. Alles gaat goed tot Timmie wordt geconfronteerd met een onverklaarbare toename van het aantal sterfgevallen in het nieuwe verpleegtehuis dat bij het ziekenhuis hoort - hetzelfde tehuis waar ook haar ernstig zieke vader is opgenomen.
Niemand in het welvarende stadje lijkt zich zorgen te maken over de mysterieuze sterfgevallen, behalve journalist Daniel Murphy. Op zoek naar informatie roept Timmie zijn hulp in.
Terwijl de doden en verdachten zich ophopen, ontdekken Timmie en Daniel dat een ziekenhuis de beste plaats ter wereld kan zijn om ongestraft te moorden...
Schrijver: Eileen Dreyer
Oorspronkelijke titel: Brain dead
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-6493-294-8
Uitgever: De Sfinx