Boekenplank:
Kies

Boeken van Mary Jo Putney

Mary Jo Putney studeerde Engelse literatuur en industrieel ontwerpen. Toen ze voor haar werk een computer aanschafte, realiseerde ze zich hoe makkelijk schrijven zou zijn op dat apparaat en ze schreef haar eerste boek dat ze binnen een week verkocht.

Noot BBS: De Candlelight pockets van Mary Jo Putney zijn hier (vooralsnog) niet opgenomen.

Meer over Mary Jo Putney

Genre: Roman

Pseudoniem (van): M. J. Putney

Geboren: 1946

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Mary Jo Putney


De Bruid Trilogie / The Bride Trilogy

  1. Als een wilde roos - The wild child
  2. De eenzame bruid - The China bride
  3. Slavin van de liefde - The bartered bride

gedetailleerd overzicht

De Bruid Trilogie / The Bride TrilogyAls een wilde roos
Verliefd worden is wel het laatste waar Dominic Renbourne aan denkt wanneer hij vertrekt naar Warfield Manor. Op verzoek van zijn tweelingbroer Kyle zal hij gedurende enkele weken diens plaats innemen bij een beleefdheidsbezoek aan zijn verloofde.

Lady Meriel is een jonge, rijke erfgename en - zo fluistert men - niet helemaal bij haar verstand. In haar jeugd beleefde zij een tragedie waardoor ze wees werd. Sinds die tijd weigert Meriel te spreken en leeft zij in een geheime, teruggetrokken wereld.

Betoverd door haar stille schoonheid en haar mystieke relatie tot de natuur, probeert Dominic tot Meriels beschadigde geest door te dringen en haar uit haar isolement te bevrijden. Langzaam dringt het tot Meriel door dat de knappe indringer er niet op uit is haar belachelijk te maken. Langzaam opent ze haar eenzame hart voor Dominic en laat zich door hem troosten.

Maar wat zal er gebeuren wanneer Meriel ontdekt dat Dominic niet degene is die hij beweert te zijn? En hoe zal Kyle reageren als hij beseft dat zijn tweelingbroer Meriel nooit meer wil afstaan?
Schrijver: Mary Jo Putney
Oorspronkelijke titel: The wild child
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044301540
Uitgever: The House of Books
De eenzame bruid
Zij is een verblindende schoonheid, met een Schotse vader en een Chinese moeder. Troth Montgomery is opgegroeid in Macao en droomt ervan op een dag naar Europa te reizen. Maar de dood van haar vader dwingt haar tot een schaduwleven, vermomd als mannelijke tolk in Kanton.

Kyle Renbourne, aristocraat en avonturier, is opgelucht wanneer hij haar ware identiteit ontdekt. Hij neemt Troth in dienst als zijn persoonlijke gids op een gevaarlijke tocht dwars door China. Het jonge paar lijkt voor elkaar geboren, maar hun verschroeiende passie wordt een abrupt halt toegeroepen. Kyle wordt gearresteerd en ter dood veroordeeld. Een roekeloos huwelijk in de nacht voor zijn executie is de enige manier om zijn geliefde te beschermen.

Diep bedroefd vertrekt Troth naar Engeland. Nauwelijks getolereerd en ver weg van al wat haar ooit lief was, treurt de jonge bruid om haar echtgenoot.

Maar Kyle is niet dood...
Schrijver: Mary Jo Putney
Oorspronkelijke titel: The China bride
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044305067
Uitgever: The House of Books
Slavin van de liefde
De Engelse Alexandra Warren vertrok twaalf jaar geleden naar Australië als een jonge bruid. Nu is zij weduwe en samen met haar dochtertje Kate op de terugreis naar Londen. Midden op zee wordt het schip door piraten overvallen. Alexandra wordt gescheiden van haar dochter en belandt op een slavenmarkt.

De Amerikaanse kapitein Gavin Elliott heeft op zee een fortuin vergaard. Nu is hij op weg naar Londen om de smet van zijn geruïneerde familie te zuiveren. Maar het lot komt tussenbeide.

Op een berucht eiland in de Stille Oceaan komt hij oog in oog met een jonge Engelse aristocrate die als slavin wordt verkocht. De wrede sultan van het eiland daagt Gavin uit de prachtige vrouw te bevrijden; een bijzonder gevaarlijke onderneming die hem zijn leven kan kosten.
Schrijver: Mary Jo Putney
Oorspronkelijke titel: The bartered bride
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044308433
Uitgever: The House of Books