Boekenplank:
Kies

Boeken van Erica James

Erica James begon met schrijven na het volgen van een cursus creatief schrijven. James woont deels in Engeland en deels in Italië.

Meer over Erica James

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Erica Sullivan

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Erica James


Overzicht

 • Beloofd is beloofd - Promises, promises
 • Brieven van vroeger - Letters from the past
 • De bloemenjaren - The dandelion years
 • De kleine dingen - It's the little things
 • De thuiskomst - A sense of belonging
 • De verborgen tuin - A secret garden affair
 • De zomer aan het meer - Summer at the lake
 • Een dierbare tijd - Precious time
 • Een huis vol vrienden - The hidden cottage
 • Een nieuw begin - The queen of new beginnings
 • Een onverwachte wending - Song of the skylark
 • Het grote huis - Coming home to Island House
 • Italiaans voor beginners - Gardens of delight
 • Kind van haar vader - The real Katie Lavender
 • Moeders en dochters - Mothers and daughters
 • Oude vriendschap - Paradise House
 • Schaduwleven - Tell it to the skies
 • Verborgen talent - Hidden talents
 • Zomerliefde - The holiday
 • Zussen voor altijd - Love and devotion
 • Zwaluwzomer - Swallowtail summer

gedetailleerd overzicht

OverzichtBeloofd is beloofd
Maggie Storm werkt als schoonmaakster bij mensen die meer geld dan manieren hebben. 'Ik moet eens wat beter voor mezelf opkomen,' belooft zij zichzelf. Thuis heeft ze een man die totaal geen aandacht voor haar heeft en ze droomt over een leven zoals in een romantisch boek...

Ella Moore neemt zich voor zich door haar hoofd en niet door haar hart te laten leiden. Ze wil zich niet meer laten meeslepen, want ze herstelt net van zeven verloren jaren in een kansloze relatie.

'Geen vrouwen meer,' zegt Ethan Edwards tegen zichzelf. Als afleiding van zijn deprimerende huwelijk gaat hij geregeld vreemd. Wanneer hij Ella tegenkomt, merkt hij dat hij graag bij haar is om andere redenen dan een avontuurtje.
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Promises, promises
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032511920
Ebook: 9789032512446
Uitgever: De Kern
Brieven van vroeger

Kiest Romily voor haar familie of voor haarzelf?

Engeland, 1962. Romily Devereux is al ruim twintig jaar de spil van de familie, en ze doet haar best iedereen bij elkaar te houden, maar dat is niet altijd makkelijk. Vooral niet nu een nieuwe generatie volwassen is en volwassen fouten maakt: onbeantwoorde liefdes, mislukte relaties, en geheimen uit het verleden die nu hun tol eisen.

In deze roerige tijden is Romily de steun en toeverlaat voor iedereen. Dus als zij zelf een kans krijgt op nieuw geluk, staat ze voor een keuze: kiest ze voor haar familie, of voor zichzelf?

Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Letters from the past
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026155086
Ebook: 9789026155093
Uitgever: De Fontein
De bloemenjaren
Saskia houdt van haar werk als boekrestaurator. Ze besteedt haar dagen aan het voorzichtig restaureren van de vele beschadigde en kwetsbare boeken die haar worden toegezonden.

Maar als ze op een dag een handgeschreven notitieboekje vindt, dat zorgvuldig verborgen is in een oude Bijbel, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Wie heeft al die moeite genomen dit document te verbergen, en waarom? Saskia komt op het spoor van een hartverscheurend verhaal van liefde in tijden van oorlog...
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: The dandelion years
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026140358
Ebook: 9789026137983
Uitgever: De Fontein
De kleine dingen
Dan en Sally Oliver en hun vriendin Chloe Hennessey mogen van geluk spreken dat ze nog leven. Drie jaar na de tsunami op tweede kerstdag, de natuurramp die de wereld schokte, zijn hun levens totaal veranderd.

Dan en Sally hebben in het jaar na de ramp een zoontje gekregen. Dan is thuis om voor de tweejarige Marcus te zorgen en Sally is de kostwinner als partner bij een advocatenkantoor. Deze rolverdeling heeft nooit tot problemen geleid, maar wanneer Dan zich hardop begint af te vragen of Sally niet wat meer aandacht aan hun zoon moet besteden, komen er barsten in hun relatie.

Chloe is huisarts geworden en ze verlangt naar het leven van haar vrienden Dan en Sally: een gelukkig huwelijk en een mooi kind. Nadat haar vriend een paar weken na de tsunami hun relatie beëindigde, is ze voortdurend op zoek geweest naar de perfecte man, met wie ze graag kinderen zou willen. Als ze in de sportschool tegen Seth Hawthorne aanloopt, lijken haar dromen uit te komen. Maar is Seth wel wie hij lijkt te zijn?
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: It's the little things
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789032514532
Ebook: 9789032514440
Uitgever: De Fontein
De thuiskomst
De nieuwe bewoners van Cholmford Hall Mews zoeken allemaal een frisse start.

Jessica heeft haar leven in de Griekse zon vaarwel gezegd. Nu haar moeder Anna wat ouder is, wil ze er voor haar zijn. En dat betekent een terugkeer naar Engeland.

Amanda en Tony proberen het beste van hun huwelijk te maken, maar Tony's dochtertje Hattie maakt pijnlijk duidelijk dat Amanda niet háár keuze als stiefmoeder is.

Kate is gaan samenwonen met haar vriend Alec, die pas gescheiden is. Dat Alec nog steeds een bedrijf runt samen met zijn ex-vrouw, zou volgens Kate geen probleem moeten zijn. Toch?

Josh wil zijn broer en ouders bewijzen dat hij ondanks zijn veranderde omstandigheden nog steeds - letterlijk en figuurlijk - op eigen benen kan staan. Maar zijn leven lijkt verder onbedoeld tot stilstand gekomen.

Allemaal hopen ze op een nieuwe toekomst, en allemaal komen ze erachter dat het verleden niet zo makkelijk te ontwijken is…
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: A sense of belonging
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789026142925
Ebook: 9789026139932
Uitgever: De Fontein


De verborgen tuin

Libby brengt de zomer door in het huis van haar oudtante, maar haar verblijf in Larkspur House rakelt oude familiegeheimen op...

In de zomer van 1981 is heel Engeland in de ban van de bruiloft van Prins Charles en Diana, maar Libby is met andere dingen bezig. Nadat ze haar eigen verloofde in bed heeft aangetroffen met haar beste vriendin, verruilt ze Londen voor het platteland van Suffolk. Daar staat Larkspur House, het huis - en de tuin - van de bekende tuinontwerper Elfrida Ambrose, en van Libby's oudtante Bess.

Maar als levenslange vriendinnen Bess en Elfrida hun geliefde Libby willen helpen een nieuw pad voor de toekomst te vinden, moeten ze eerst de geheimen in hun eigen verleden onder ogen zien. En die geheimen brengen zo hun eigen gevaren met zich mee...

Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: A secret garden affair
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026169465
Ebook: 9789026169472
Uitgever: De Fontein
De zomer aan het meer
Floriana is met haar hoofd ergens anders - namelijk bij het aanstaande huwelijk van haar ex-vriend Seb - wanneer ze zonder te kijken de straat oversteekt, en geschept wordt door een auto.

Adam, een projectontwikkelaar op weg voor zijn werk, en Esmé, een gepensioneerde dame die in de straat woont, zijn getuigen van het ongeluk en zorgen dat Floriana naar het ziekenhuis wordt gebracht.

Het ongeluk is de toevallige ontmoeting die de levens van deze drie mensen volledig op zijn kop zal zetten...
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Summer at the lake
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789032514693
Ebook: 9789032514709
Uitgever: De Fontein
Een dierbare tijd
Clara Costello verruilt haar goedbetaalde baan en haar sportwagen voor vrijheid en een tweedehands camper. Ze wil - voordat haar vierjarige zoontje Ned naar school gaat - meer tijd met hem doorbrengen. Clara vertrekt met Ned op een rondreis door Engeland, terwijl iedereen haar voor gek verklaart.

Hun eerste stop is het plaatsje Deaconsbridge waar ze al snel een aantal bewoners leren kennen: onder wie de excentrieke weduwnaar Gabriel Liberty, zijn intrigerende zoon Jonah en Archie Merryman, de antiekhandelaar met een hart van goud.

Wat volgt is een onvergetelijke zomer...
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Precious time
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789032508753
Uitgever: De Kern
Een huis vol vrienden
Mia verlangde er zo naar om tijd voor zichzelf te hebben. Haar drie volwassen kinderen de deur uit, haar overheersende echtgenoot voornamelijk bezig met zijn werk in Brussel nu zou ze eindelijk rustig aan kunnen doen. Maar in minder dan geen tijd is ze alweer de vredestichter in de familie.

Owen verbaasde vrienden en familie door zijn bedrijf te verkopen en naar het plattelandsdorpje Little Pelham te verhuizen. Maar het dorp, en het huis dat hij koopt in het bijzonder, hebben al sinds zijn kindertijd een grote betekenis voor hem. Hier hoopt hij eindelijk tot rust te kunnen komen.

Als Mia met het welkomstcomité bij Owen langsgaat, worden ze beiden verrast door de aantrekkingskracht die ze voelen. Maar Mia heeft al haar energie nodig voor de familieproblemen die de kop opsteken, en Owen heeft zich al te vaak gebrand aan de liefde. Het wordt al snel duidelijk dat `rustig aan niet gaat lukken...
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: The hidden cottage
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032513917
Ebook: 9789032513924
Uitgever: De Fontein
Een nieuw begin
Clayton Miller maakt een rommeltje van zijn leven. Hij heeft een writer's block en zijn carrière als comedyschrijver zit al jaren in het slop. Zijn vriendin heeft hem verlaten en woont nu samen met Claytons vroegere beste vriend, met wie hij een van de succesvolste comedyseries ooit schreef.

Als hij denkt dat hij het dieptepunt wel bereikt heeft, begaat hij een enorme stommiteit, die zulke gevolgen heeft dat hij onder een andere naam onderduikt op het platteland. In het afgelegen landhuis ontmoet hij Alice Shoemaker. Zij werkt als voice-over en heeft een vriendin beloofd dat ze wel een handje wil helpen in Cuckoo House, waar tijdelijk iemand is ingetrokken. Alice komt er algauw achter dat de ontoegankelijke man in het huis wat te verbergen heeft, eigenlijk net als zijzelf, want ook Alice is niet zonder reden terug in Cuckoo House...

Langzaam ontdooien ze beiden en ze besluiten elkaar hun levensverhaal te vertellen. Er ontstaat een mooie vriendschap en misschien zelfs meer. Maar dan ontdekt Alice dat Clayton haar vertrouwen op een vreselijke manier heeft geschonden.
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: The queen of new beginnings
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032512378
Ebook: 9789032512323
Uitgever: De Fontein


Een onverwachte wending
De onfortuinlijke Lizzie ziet zich na haar ontslag gedwongen terug te verhuizen naar haar ouderlijk huis. Haar moeder regelt voor Lizzie een tijdelijke baan in een verpleegtehuis.

Daar treft ze mevrouw Dallimore. Clarissa Dallimore deelt met Lizzie het verhaal van haar jeugd, haar spontane reis van Amerika naar Engeland om haar familie te zoeken, het uitbreken van WO2 en haar door de oorlog onmogelijk gemaakte liefde. Dankzij mevrouw Dallimore ontdekt Lizzie dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen.
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Song of the skylark
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026142598
Ebook: 9789026142604
Uitgever: De Fontein
Het grote huis

Het is de zomer van 1939 en thrillerschrijfster Romily Temple keert na een promotietour door Europa terug naar Engeland en haar kersverse echtgenoot Jack Deveraux. Maar als Jack onverwacht ernstig ziek wordt en het einde nadert, wordt zijn familie bijeengeroepen - en zijn al volwassen zoons en dochters weten niet van Romily's bestaan af.

Arthur, Hope, Kit en de geadopteerde Allegra zien in Romily slechts een indringer die uit is op het familiefortuin. Romily is nooit echt een familiemens geweest, maar ze weet wat het betekent voor Jack. Een week lang verblijven ze in het grote huis, dat niet groot genoeg lijkt te zijn om alle ego's, ruzies en familiegeheimen te herbergen. Het is slechts een week, maar hun levens zullen nooit meer hetzelfde zijn...

Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Coming home to Island House
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026146947
Ebook: 9789026146954
Uitgever: De Fontein
Italiaans voor beginners
De brochure van het reisbureau belooft een bezoek aan de meest prachtige tuinen rond het Comomeer in Italië. Voor Lucy Gray, managementassistent van een tuincentrum, is dit de kans van haar leven: behalve de tuinen kan ze eindelijk ook haar vader bezoeken, die al jaren in die omgeving woont. Ze heeft hem voor het laatst gezien toen ze nog een tiener was.

De pasgetrouwde Helen en haar steenrijke man zijn net verhuisd naar het landgoed de Old Rectory. Terwijl haar man zelden thuis is, stort Helen zich op de tuin. Maar ze heeft duidelijk hulp en vrienden nodig, en ze meldt zich aan bij de plaatselijke tuinvereniging. Ze besluit mee op reis te gaan.

Conrad Truman heeft niets met tuinieren. Vijf jaar geleden verloor hij zijn vrouw, en zijn leven draait nu om zijn werk en de zorg voor Mac, zijn oude, chagrijnige oom, die verschrikkelijk graag de reis naar Italië maakt, maar alleen als Conrad meegaat. Met grote tegenzin stemt Conrad daarmee in. 'Alles voor de lieve vrede,' zegt hij.

Maar voor geen van de reisgenoten zal de reis zonder gevolgen blijven...
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Gardens of delight
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789032512095
Ebook: 9789032505196
Uitgever: De Fontein
Kind van haar vader
Katie Lavender is dertig jaar, heeft een mooi huis in Brighton, een aardige vriend en een goede baan. Als ze echter een jaar na het overlijden van haar moeder door een advocaat wordt uitgenodigd, verandert alles. Er wacht een brief op haar, die jaren geleden bij het kantoor in bewaring is gegeven. De inhoud gooit haar leven overhoop en lijkt van haar verleden een leugen te maken. Opeens weet ze niet zeker meer wie ze is en wat ze met de rest van haar leven moet doen.

Met steun van haar beste vriendin Tess stelt ze een plan op. Ze gaat op zoek naar haar verleden en naar zichzelf. Maar plannen zijn één ding, de praktijk is vaak weerbarstiger – en familiebanden blijken niet zo onverwoestbaar als ze altijd heeft gedacht...
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: The real Katie Lavender
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789032512934
Ebook: 9789032513214
Uitgever: De Fontein
Moeders en dochters

Nu ze weduwe is, staat Naomi voor een moeilijke keuze: vertelt ze haar dochters de waarheid over haar huwelijk met hun vader, of laat ze het verleden rusten?

Tot zijn dood heeft Naomi samen met haar man hun dochters Martha en Willow opgevoed. De zussen konden niet meer van elkaar verschillen: Martha is vastberaden en gedreven zoals haar vader, terwijl Willow een vrije geest is. Ondanks dat moeder en dochters een goede band hebben, zijn er dingen die Naomi voor haar meisjes heeft achtergehouden, zoals het feit dat haar huwelijk met hun vader niet zo gelukkig was als het leek...

Nu ze weduwe is, hoopt Naomi op een nieuw begin met buurman Ellis, maar haar dochters accepteren haar nieuwe relatie niet van harte. Kunnen deze drie vrouwen elkaar weer vinden in hun zoektocht naar geluk?

Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Mothers and daughters
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026164545
Ebook: 9789026164552
Uitgever: De Fontein


Oude vriendschap
In het kustplaatsje Angel Sands staan vele Bed & Breakfasts, huurhuisjes en hotels, waaronder Paradise House, dat gerund wordt door de familie Baxter.

Genevieve Baxter beheert Paradise House min of meer in haar eentje: haar moeder is vertrokken naar Nieuw-Zeeland, haar zusje Polly is te dromerig en Nattie te druk met haar liefdesleven. Verder moet Genevieve ook nog een oogje op haar vader houden, want sinds haar moeder weg is, heeft hij de warme belangstelling van meerdere vrouwen in Angel Sands.

Dan komt het nieuws dat een oude schuur in de buurt verbouwd gaat worden tot vakantiehuis voor een rijke zakenman, en dat de architect sterke banden heeft met Angel Sands. Genevieve beseft dat dit een vriend van vroeger moet zijn en dat ze de confrontatie met hem en hun bitterzoete verleden niet langer kan vermijden...
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Paradise House
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789032509903
Uitgever: De Kern
Schaduwleven
Lydia woont al jaren in Venetië. Het is de plek waar ze rust heeft gevonden en waar ze zich thuis voelt. Op een dag wordt ze totaal van haar stuk gebracht door een gezicht in de menigte. Het gezicht van deze man brengt het afschuwelijke geheim weer naar boven waarvan ze geloofde dat ze het diep begraven had...

Na de dood van hun ouders werden Lydia en haar kleine zusje Valerie op jonge leeftijd ondergebracht bij hun grootouders, die ze voordien nooit hadden ontmoet. Ze komen terecht in een strenggelovig, liefdeloos huis. Lydia leert voor zichzelf te zorgen, geheimen te bewaren en kan maar weinig mensen vertrouwen. Ze verdringt bovendien haar verdriet om de dood van haar moeder, waaraan ze zich schuldig voelt.

Nu, meer dan twintig jaar later, moet Lydia uit de schaduwen van haar beschutte leven in Italië komen en in Engeland haar verleden onder ogen zien.
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Tell it to the skies
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789032511685
Ebook: 9789032505288
Uitgever: De Fontein
Verborgen talent
Dulcie Ballantyne had van tevoren al bedacht dat er uiteenlopende mensen op een schrijfclub af zouden komen, dus wanneer ze het initiatief neemt om 'Verborgen talent' te beginnen, is ze voorbereid op de gevarieerde groep die haar omringt in haar zitkamer in Bloom Street.

 • Beth ziet op tegen het lege-nestsyndroom als haar zoon vertrekt naar een universiteit in een andere stad, maar zij is vastberaden om haar vrije tijd te vullen met schrijven.
 • Jack, de plaatselijke makelaar, heeft afleiding nodig: zijn vrouw heeft hem verlaten om bij zijn beste vriend in te trekken.
 • De zeventienjarige Jaz komt uit een groot en overheersend gezin, maar zij zondert zich graag af om te schrijven.
 • Victor is een eigenzinnige betweter, die naar eigen zeggen de bestseller heeft geschreven waarop iedere uitgever zit te wachten...

Ze hebben gemeen dat ze willen ontsnappen aan hun dagelijkse leven en dat ze van schrijven houden, maar geen van allen zijn ze van plan om de anderen in hun leven toe te laten.

Dat geldt evengoed voor Dulcie zelf: ze heeft al jaren een liefdesrelatie met een getrouwde man. Maar wanneer de schroom verdwijnt, ontstaan de eerste vriendschappen en komen ze tot de ontdekking dat ze eigenlijk best open staan voor elkaar.
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Hidden talents
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789032509354
Uitgever: De Kern
Zomerliefde
Sommige vakantieliefdes zijn voor altijd...

Izzy zit er even helemaal doorheen. Haar baan leidt nergens toe, haar vriend heeft haar gedumpt, en ze weet eigenlijk nog steeds niet wat ze wil met haar leven, ook al is ze nu 31. Als vrienden haar uitnodigen om de zomer door te brengen in hun vakantiehuis op Corfu, is ze daar dan ook echt wel aan toe.

Een zonovergoten eiland, een knappe Griekse buurman, een intrigerende thrillerschrijver die op Corfu een nieuwe bestseller wil schrijven – alle ingrediënten voor een onvergetelijke zomer zijn aanwezig...
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: The holiday
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789026145056
Ebook: 9789026145063
Uitgever: De Fontein
Zussen voor altijd
Harriet Swift heeft haar leventje in Londen perfect op orde: ze is 32, heeft een goede baan als IT'er, een leuke flat en een nieuwe vriend. Dat verandert in één klap als haar enige zus en hartsvriendin, Felicity, bij een afschuwelijk ongeluk omkomt. Als voogd van Felicity's twee jonge kinderen voelt Harriet zich nu genoodzaakt haar geordende, stadse leventje achter zich te laten. Ze keert terug naar haar ouderlijk dorp om de hulp van haar ouders in te schakelen. Haar leven wordt nog verder op z'n kop gezet als ze erachter komt dat Felicity meer geheimen had dan ze kon vermoeden.

Harriets nieuwe overbuurman Will Hart lijkt zijn leven ook voor elkaar te hebben. Hij heeft een glansrijke carrière als advocaat opgegeven om zich op zijn passie als antiquair te kunnen storten, en heeft twee spontane tienerdochters. Maar door een onthutsende bekentenis lijkt ook zijn leven uiteen te spatten.

Zowel Harriet als Will heeft geen keus. Ze zullen hun leven weer op de rit moeten krijgen, maar zal dat ze ook lukken?
Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Love and devotion
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789032511388
Ebook: 9789032505110
Uitgever: De Fontein


Zwaluwzomer

Kun je een nieuwe toekomst bouwen zonder het verleden op te geven?

Alastair heeft in Linston End de gelukkigste zomers van zijn leven doorgebracht. Samen met zijn vrouw Orla en hun beste vrienden - Danny en zijn vrouw Frankie; Simon en zijn vrouw Sorrel - hebben ze de kinderen zien opgroeien en uitvliegen. Maar na Orla’s dood is alles opeens anders, en in plaats van een veilige haven is Linston End opeens een onontkoombare herinnering aan een tijd dat alles beter was.

Als Alastair Valentina ontmoet, ziet hij een kans op nieuw geluk - maar zijn beslissing die nieuwe liefde een kans te geven ontwricht de eens zo hechte groep. Kunnen oud en nieuw ooit samengaan of moet Alastair het verleden opgeven voor een nieuwe toekomst?

Schrijver: Erica James
Oorspronkelijke titel: Swallowtail summer
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026149924
Ebook: 9789026149931
Uitgever: De Fontein