Boekenplank:
Kies

Boeken van Jennifer Crusie

Meer over Jennifer Crusie

Genre: Roman

Website: Jennifer Crusie


Overzicht

  • De weddenschap - Bet me
  • Gek op jou - Crazy for you
  • Gestrikt! - zie Lieg tegen mij
  • Ik neem je mee - The Cinderella deal
  • Jackpot! - Welcome to Temptation
  • Laat mij maar even - Fast women
  • Lieg tegen mij - Tell me lies
  • Mannenjacht - Man hunting
  • Voor deze keer - Maybe this time
  • Zand op je huid - zie Mannenjacht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe weddenschap
Minerva Dobbs blijft hopen die ene man te vinden die wel lief en aardig is, vooral voor haar. Haar laatste ex heeft haar vlak voor het huwelijk van haar zus is de steek gelaten. Nu zit Min in haar eentje in een yuppie bar en zint op wraak. Dan valt haar blik op een geweldig aantrekkelijke man.
Calvin Morrisey heeft zojuist een heftige weddenschap afgesloten met zijn vrienden. Hij moet zijn charmes op Minerva botvieren en haar binnen één maand in bed zien te krijgen. Maar zij heeft alles gehoord en besluit het spel mee te spelen. Zo hoeft Minerva niet alleen naar de trouwerij en kan ze voor de verandering hèm eens dumpen; vlak voordat de maand om is natuurlijk.
De Weddenschap: een romantische comedy om je vingers bij af te likken – inclusief plakkerige donuts, een maffe psycholoog, de chaos-theorie, een griezelig intelligente kat en hippe schoenen. Voor iedereen die durft te gokken op de ware liefde.
Schrijver: Jennifer Crusie
Oorspronkelijke titel: Bet me
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-443-1211-1
Uitgever: The House of Books
Gek op jou
Quinn McKenzie heeft een stoere, blonde vriend en een leuke baan. Alles loopt op rolletjes. Tot ze een lief, onooglijk zwerfhondje adopteert, dat haar hele leven dramatisch zal veranderen.
Wanneer Quinns vriend Bill haar verbiedt het hondje te houden en het stiekem naar het asiel brengt, breekt er iets in haar. Ze wordt woest, haalt het beestje onmiddellijk terug en gaat verhuizen - zonder Bill.
Iedereen is verbijsterd, maar Quinn is vastbesloten voortaan haar eigen beslissingen te nemen. Toch moet ze toegeven dat ze niet had gerekend op de vele complicaties die volgen. Als Nick er niet was geweest, die aardige ex van haar zus, was het haar nooit gelukt om door te zetten. Eigenlijk wil Nick niets met Quinn - en zij niet met hem. Die ene nacht samen was toch alleen maar bedoeld om hun onrustige gevoelens tot bedaren te brengen?
Schrijver: Jennifer Crusie
Oorspronkelijke titel: Crazy for you
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-443-0017-2
Uitgever: The House of Books
Gestrikt!
Zie voor de beschrijving Lieg tegen mij.
Schrijver: Jennifer Crusie
Oorspronkelijke titel: zie Lieg tegen mij
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044313024
Uitgever: The House of Books
Ik neem je mee
Workaholic Linc krijgt alleen zijn droombaan wanneer hij met een verloofde op de proppen komt. Waar haalt hij die zo snel vandaan? Zou zijn rare buurvrouw Daisy zolang het spelletje willen meespelen?

Daisy zegt ja - voor duizend dollar. Ze heeft dringend geld nodig. Vanaf de allereerste seconde knettert het tussen die twee. Bruisende fantasie versus zakelijke logica, flodderjurk tegenover dure design en zoete rondingen naast slank en gespierd. Als rationele vent gelooft Linc niet in zoiets zweverigs als romantiek. Tot Daisy hem niet meer loslaat.
Schrijver: Jennifer Crusie
Oorspronkelijke titel: The Cinderella deal
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789044336467
Uitgever: The House of Books
Jackpot!
Sophie en haar zus Amy maken een filmdocumentaire. Alles gaat goed tot het gerucht wordt verspreid dat het een pornofilm wordt.
Het slaperige stadje Temptation raakt in rep en roer. Maar Sophie laat het er niet bij zitten. Ze vraagt de aantrekkelijke burgemeester van Temptation, Phin Tucker, de verhitte gemoederen te sussen.
Een wirwar van roddels, chantage, overspel, een verdwaald lijk en een hond die Lassie heet is het gevolg. Wanneer Phin en Sophie ernstig verleifd raken, breekt de hel pas goed los in Temptation...
Schrijver: Jennifer Crusie
Oorspronkelijke titel: Welcome to Temptation
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-443-1653-2
Uitgever: The House of Books


Laat mij maar even
Nell slaapwandelt door het leven. Tot ze een baantje vindt bij een detectivebureau...
Nell probeert haar baas Gabe ervan te overtuigen dat het de hoogste tijd is om zijn kantoor te moderniseren. Gabe torpedeert echter al haar plannen. Maar waar frictie is, spatten ook vonken.
Nells hormonen maken een doorstart. Want Gabe mag dan waanzinnig koppig zijn, hij is ook de mooiste man die ze ooit gezien heeft.
Nell kan het niet laten zich met zijn zaken te bemoeien. Met onstuitbaar enthousiasme vernielt ze 'per ongeluk' het meubilair, steelt een hond en lost en passant een omvangrijk omkoopschandaal op.
En, o ja, wat moet ze met die ijskoude, hartstikke dode lijken in de vriezer?
Schrijver: Jennifer Crusie
Oorspronkelijke titel: Fast women
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-443-1460-2
Uitgever: The House of Books
Lieg tegen mij
Op een snikhete donderdagmiddag in augustus vindt Maddie Farrady onder de voorbank van de auto van haar man een zwart kanten slipje. Het is niet van haar...
Na deze schokkende vondst wil Maddie graag uithuilen bij haar beste vriendin Treva, maar die ontwijkt haar plotseling. Om de zaken nog gecompliceerder te maken is C.L. Sturgis onverwachts in de stad verschenen: de man aan wie Maddie twintig jaar geleden haar maagdelijkheid verloor. C.L. is nog steeds aantrekkelijk en lijkt nog steeds verliefd op Maddie.
Wanneer haar echtgenoot Brent op een dag spoorloos verdwijnt, raken de zaken in een stroomversnelling en móét Maddie de realiteit wel onder ogen zien. Ze ontdekt dat veel meer mensen iets voor haar verborgen houden. Met wie pleegt haar man overspel? Wat wil haar oude vlam van haar? Is haar hartsvriendin nog wel te vertrouwen? En wat is haar eigenzinnige moeder aan het bekokstoven? Zelfs Maddies acht jaar oude dochter Emily heeft geheimen. Haar nieuwe status als de meest besproken vrouw van de stad negerend, besluit Maddie niet langer met zich te laten spotten.
* Dit boek is ook uitgegeven onder de titel Gestrikt!
Schrijver: Jennifer Crusie
Oorspronkelijke titel: Tell me lies
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-225-2547-3
Uitgever: Boekerij
Mannenjacht
Kate Svenson ziet er leuk uit, heeft een topbaan, aardige vrienden... en is toch ongelukkig.
Ze wil trouwen, en snel ook. Deze briljante zakenvrouw gaat niet onbesuisd te werk. Nee, ze maakt een heus plan om haar gedistingeerde, succesvolle, ambitieuze partner te vinden in een vakantieoord voor de rijke medemens.
Na een aantal desastreuze, bijkans terminale, afspraakjes is het misschien tijd om de schematische zoektocht naar een geschikte aanstaande te staken. Kan Jake, de aantrekkelijke maar ambitieloze klusjesman, Kate ervan overtuigen dat liefde meer is dan een ondernemingsplan?

* Dit boek is ook uitgegeven onder de titel Zand op je huid.     

Schrijver: Jennifer Crusie
Oorspronkelijke titel: Man hunting
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-347-5736-6
Uitgever: Harlequin, Cupido nr. 36
Voor deze keer
Andie wil haar eerste huwelijk zo snel mogelijk vergeten en opnieuw trouwen. Haar ex vraagt haar om een laatste gunst. Als pasbenoemd voogd van twee weeskinderen zoekt hij dringend een oppas.
De kleine Alice en Carter hebben al drie nanny's tot waanzin gedreven. Andie stemt toe en het wordt één grote puinhoop. De kinderen wonen in een griezelig oud huis met een helleveeg van een huishoudster. Wat volgt is een hilarisch avontuur inclusief bemoeizieke geesten, een geïrriteerd medium, Andies tarotkaart lezende moeder, haar jaloerse verloofde natuurlijk, en bananencake.
Wanneer ook haar ex plotseling op de stoep staat, is de chaos compleet. Andie besluit de touwtjes dan maar zelf in haar zwetende handen te nemen.
Schrijver: Jennifer Crusie
Oorspronkelijke titel: Maybe this time
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-443-2975-9
Uitgever: The House of Books
Zand op je huid
Zie voor de beschrijving Mannenjacht.
Schrijver: Jennifer Crusie
Oorspronkelijke titel: zie Mannenjacht
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 978-90-347-8739-2
Uitgever: Harlequin, Tess pocket