Boekenplank:
Kies

Boeken van Jennifer Weiner

Jennifer Weiner studeerde Engelse literatuur aan de universiteit van Princeton en behoort tot de succesvolste schrijvers van Amerika.

Meer over Jennifer Weiner

Genre: Roman

Geboren: 1970

Verenigde Staten

Website: http://www.jenniferweiner.com


Overzicht

 • Alleen naar bed - Goodnight nobody
 • Bij jou of bij mij? - The guy not taken
 • In haar schoenen - In her shoes
 • Lichte aardschokken - Little earthquakes
 • Toen kwam jij - Then came you
 • Van wie hou je? - Who do you love
 • Vlieg terug naar huis - Fly away home
 • Vriendinnen voor altijd - Best friends forever
 • Zij - Mrs. Everything

Cannie Shapiro

 1. Goed in bed - Good in bed
 2. Sommige meisjes - Certain girls

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlleen naar bed
Kate Klein lijkt alles te hebben wat haar hart begeert. Ze woont in een rustige buitenwijk, is moeder van drie kinderen en heeft een hardwerkende man. Haar bestaan lijkt perfect. Alleen: ze verveelt zich dood...

De andere moeders negeren haar en haar man komt steeds later thuis. Kate heeft een oppepper nodig. Die krijgt ze volkomen onverwachts, als een van de andere moeders wordt vermoord.

Ze besluit dat ze de uitdaging aan moet gaan, en dat ze zal uitvinden wie de moordenaar is. Iedereen zegt tegen Kate dat ze het oplossen van de misdaad beter aan professionals kan overlaten, maar ze zet door: elke maandag, woensdag en vrijdag tussen 8:45 en 11:30 uur, als haar kinderen op de crèche zitten, gaat ze op onderzoek uit, geholpen door haar prettig gestoorde vriendin Lanie en haar vroegere vlam Evan.

Zo komt Kate voor een aantal verrassingen te staan - niet alleen ontdekt ze dat de vermoorde vrouw een veelheid aan geheimen met zich meedroeg, en dat in het stadje waar ze woont heel wat zaken verborgen worden gehouden, ook leert ze onbedoeld de waarheid kennen over haar eigen huwelijk...
Schrijver: Jennifer Weiner
Oorspronkelijke titel: Goodnight nobody
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044608199
Uitgever: Prometheus
Bij jou of bij mij?
Bij jou of bij mij? bevat haarscherpe en liefdevolle portretten van de verlangens, liefdes en soms hopeloze lotgevallen van warmbloedige mensen in alledaagse situaties.

Jennifer Weiners talent schittert als nooit tevoren in deze collectie korte verhalen. Op liefdevolle en vaak hilarische wijze schetst ze hoe liefde, vriendschap en behoefte aan menselijk contact op verschillende manieren mensenlevens kunnen beïnvloeden. Of het nu gaat om een tiener die moet accepteren dat haar vader is verdwenen, of om een weduwe die besluit twee jonge vrouwen in huis te nemen, Weiner raakt steeds de gevoelige plek waaromheen de relaties die wij met anderen aangaan zorgvuldig zijn opgebouwd.

Zo ontmoeten we Marlie Davidow, op vrijdagavond alleen thuis met haar baby, die langs het onlinehuwelijksregister van haar ex surft en zich afvraagt wat er was gebeurd als ze met hem was verdergegaan. We maken kennis met Bruce Guberman, die op de vrijgezellenavond van zijn beste vriend in de problemen komt als hij met een glaasje te veel op een stunt uithaalt. We volgen Jessica Norton, die haar prachtige appartement in New York te koop zet in de hoop het hart van haar makelaar te winnen. En we leven mee met de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee kersverse moeders.
Schrijver: Jennifer Weiner
Oorspronkelijke titel: The guy not taken
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044609899
Uitgever: Prometheus
In haar schoenen
Maggie en Rose zijn zussen, maar ze verschillen als dag en nacht. Maggie is mooi en sexy, een tikje oppervlakkig en charmant. Ze is dol op winkelen maar heeft geen carrière, geld of een huis. Rose is twee jaar ouder en lijkt in niets op Maggie. Ze is verantwoordelijk, georganiseerd en advocaat. Ze heeft een relatie met een gescheiden collega, waarvan ze hoopt dat die uit zal monden in een huwelijk.

Als Maggie bij haar zoveelste baantje de laan uit vliegt, gaat ze voor hulp naar Rose, die voor de zoveelste keer probeert haar zus te helpen. Maar als blijkt dat Maggie niet alleen een voorkeur heeft voor de schoenen van Rose, maar ook voor haar minnaar, ontspoort hun toch al wankele relatie. Rose zweert dat ze nooit meer een woord met Maggie zal wisselen.

Dan komt Ella in hun leven: hun grootmoeder, die ze niet of nauwelijks kennen. Na twintig jaar uit hun leven te zijn verdwenen wil zij haar kleindochters dolgraag leren kennen. Zij brengt Maggie en Rose samen in haar huis in Florida, waarop een zowel hilarische als hartverscheurende ontknoping volgt.
In Her Shoes - 2005
Regisseur: Curtis Hanson
Cast: Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley MacLaine, e.a.
Schrijver: Jennifer Weiner
Oorspronkelijke titel: In her shoes
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044606775
Ebook: 9789460924644
Uitgever: Prometheus
Lichte aardschokken
Lichte aardschokken is het verhaal van drie bevriende jonge vrouwen die ontdekken hoe het moederschap hun leven en hun relaties met familie en vrienden verandert.

Weiner vertelt over de levens van Kelly, een evenementenorganisator met een overvolle agenda, die alle ontwikkelingen van haar baby op een spreadsheet bijhoudt en hoopt dat haar werkloze man eindelijk een baan vindt; Becky, een ambitieuze chefkok met een schattig dochtertje, een overspannen man en een valse schoonmoeder; en Ayinde, gelukkig getrouwd met een beroemde basketballer, tot de combinatie van de komst van een baby en overspel haar huwelijk in gevaar brengt.

Tussen deze drie vrouwen ontstaat een hechte vriendschap, terwijl ze hun leven op orde proberen te houden.
Schrijver: Jennifer Weiner
Oorspronkelijke titel: Little earthquakes
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044608403
Uitgever: Prometheus
Toen kwam jij

Jules Strauss is Princeton-alumnus, heeft kennissen in plaats van vrienden en ouders die ze niet durft uit te nodigen voor een familieweekend vanwege de verslaving van haar vader.

Annie Barrow is getrouwd met haar jeugdliefde en is moeder van twee jongens. Na een jaar thuiszitten en diverse pogingen vier mensen te voeden met het schamele salaris van haar man heeft ze nog maar één doel: geld verdienen.

India Bishop, achtendertig (eigenlijk drieënveertig), heeft alles aan zichzelf veranderd: haar naam, haar gezicht en haar verleden. Ze wil een kind krijgen van Marcus, een oudere, welgestelde heer. Wanneer zwanger worden moeilijker gaat dan verwacht, vraagt ze Annie en Jules om hulp. Hun plannen worden echter gedwarsboomd door Marcus wantrouwende dochter Bettina.

Schrijver: Jennifer Weiner
Oorspronkelijke titel: Then came you
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044622980
Ebook: 9789044623369
Uitgever: Prometheus


Van wie hou je?

Rachel Blum en Andy Landis zijn acht jaar oud als ze elkaar ontmoeten op de Eerste Hulp van het ziekenhuis. Rachel, door haar aangeboren hartafwijking al een ziekenhuisveteraan, is meteen geïntrigeerd door de jongen die daar helemaal alleen in de wachtkamer zit met een gebroken arm. Hij vertelt haar zijn naam. Zij vertelt hem een verhaal. Als Andy wordt meegenomen door een dokter en Rachel teruggaat naar haar ziekenhuisbed, denken ze dat ze elkaar nooit meer zullen zien.

De twee hebben niets gemeen: Rachel groeit op in een keurige buitenwijk; de populaire en beschermd opgevoede dochter van twee liefhebbende ouders, Andy woont alleen met zijn regelmatig afwezige moeder en heeft een bijzonder talent voor hardlopen. Maar gedurende de dertig jaar die volgen zullen Andy en Rachel elkaar keer op keer ontmoeten - voor altijd verbonden door toeval, geschiedenis en de herinnering aan de eerste keer dat ze elkaar zagen, een nacht die hun beider levensloop ingrijpend veranderde.

Schrijver: Jennifer Weiner
Oorspronkelijke titel: Who do you love
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022577349
Ebook: 9789402306811
Uitgever: Boekerij
Vlieg terug naar huis
Vlieg terug naar huis is het indringende en bij vlagen hilarische relaas van de drie vrouwen van de familie Woodruff. Toen Sylvie Serfer Richard Woodruff ontmoette tijdens haar rechtenstudie had ze wilde krullen, brede heupen en uitgesproken meningen. Tientallen jaren later is Richard een belangrijke politicus en is zij de ideale 'vrouw van': haar krullenbos zorgvuldig gestyled en haar hippiegarderobe vervangen door op maat gemaakte pakken. Haar baan bestaat vooral uit er mooi en representatief uitzien. Haar man ziet ze nauwelijks.

Jongste dochter Lizzie herstelt van een verslaving en worstelt om haar leven weer een beetje op de rails te krijgen, oudste dochter Diana werkt als arts op de eerste hulp en lijkt alles voor elkaar te hebben, maar zit in werkelijkheid gevangen in een liefdeloos huwelijk.

Als de buitenechtelijke affaires van Richard de kranten koppen halen, komen de drie vrouwen in de pijnlijk felle schijnwerpers te staan en worden ze gedwongen hun leven te overzien.
Schrijver: Jennifer Weiner
Oorspronkelijke titel: Fly away home
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044617436
Uitgever: Prometheus
Vriendinnen voor altijd
Addie en Valerie zouden voor altijd vriendinnen blijven, maar door verraad in hun jeugdjaren verliezen ze elkaar uit het oog. Vijftien jaar later heeft Valerie op de plaatselijke televisiezender naam gemaakt als weervrouw en draait Addies leven voornamelijk om de zorg voor haar gehandicapte broertje.

Wanneer Addie op een dag thuiskomt van haar zoveelste mislukte internetdate, wordt er op de deur geklopt. Haar oude vriendin Valerie staat op de stoep met een wanhopig gezicht en bloed op haar mouwen. 'Er is iets vreselijks gebeurd en jij bent de enige die me kan helpen.'

Vriendinnen voor altijd is een meeslepend, spannend en ondanks alles ook hilarisch verhaal over vriendschap, loyaliteit, het vinden van liefde waar je die het minst verwacht en gebeurtenissen die vrienden voor altijd aan elkaar verbinden.
Schrijver: Jennifer Weiner
Oorspronkelijke titel: Best friends forever
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044615463
Uitgever: Prometheus
Zij

Jo en Bethie Kaufman worden in de jaren veertig geboren en groeien op in een zich snel ontwikkelende buitenwijk van Detroit. Ze zijn close met elkaar, ook al zijn ze zeer verschillend.

Jo is een tomboy die zich lekkerder voelt in spijkerbroek en gympen dan in een jurk. Ze weet al vroeg dat ze zich aangetrokken voelt tot meisjes en doet mee aan burgerrechtendemonstraties. Bethie is knap en populair, de gehoorzame dochter die een conventioneel leven wil en vol vertrouwen is dat ze dat zal krijgen. Maar wat is ‘conventioneel’ eigenlijk precies, in het licht van de enorme sociale veranderingen in de jaren vijftig en zestig?

Jennifer Weiner laat in Zij afwisselend de beide zussen aan het woord, terwijl ze op zoek gaan naar hun bestemming. Ze vinden de nodige obstakels op hun pad die onthutsend veel vrouwen zullen herkennen, zoals seksisme en misbruik. Ook ondervinden ze dat de kansen en mogelijkheden voor vrouwen toenemen - maar niet voor iedereen.

Schrijver: Jennifer Weiner
Oorspronkelijke titel: Mrs. Everything
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022577417
Ebook: 9789402314137
Uitgever: Boekerij

Cannie ShapiroGoed in bed
Kort nadat Cannie en Bruce besluiten een tijdje uit elkaar te gaan, leest zij een artikel in een vrouwenblad. Het blijkt geschreven door haar ex - en het onderwerp is zijzelf. Hij meldt niet alleen dat hij zelf erg goed is in bed - een leugen - maar ook dat hij Cannie te dik vindt. Zo staat het er: plompverloren, wreed ingeklemd tussen advertenties voor lingerie en diëten.

Cannie is woest als ze het tijdschrift onder ogen krijgt. Dodelijk beledigd verbreekt ze de relatie voorgoed. Wraak, dat is wat ze wil. Zoete, rechtvaardige, verwoestende wraak. Maar het blijkt lastig vergelden als de weegschaal Bruce genadeloos in het gelijk stelt. Totdat Cannies arts haar vertelt dat ze zwanger is: gierende hormonen inspireren haar tot een meesterlijke tegenzet.
Schrijver: Jennifer Weiner
Oorspronkelijke titel: Good in bed
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044608397
Ebook: 9789402307986
Uitgever: Prometheus
Sommige meisjes
De humoristische, grootmoedige Cannie Shapiro kon lang en gelukkig leven toen haar moeder uit de kast kwam, haar vader uit haar leven verdween en haar ex-vriend de lezers van een tijdschrift uitgebreid hun seksleven uit de doeken deed. Nu is ze terug, met tienerdochter Joy en een dieetdokter als man.

Twaalf jaren zijn verstreken en Cannie Shapiro's leven is niet meer hetzelfde. Hoewel ze getrouwd is met dieetdokter Peter Krushelevansky, lijdt ze nog altijd onder gewichtsschommelingen. Nadat haar debuut - haar levensverhaal in fictieve vorm - onverwachts een groot succes werd, trok ze zich terug om onder een pseudoniem sciencefictionboeken te gaan schrijven. Dit combineert ze met de zorg voor haar dertienjarige dochter Joy en de voorbereidingen voor diens bat mitzvah.

Cannies leven is prettig voorspelbaar geworden. Totdat Joy haar moeders debuut ontdekt en achter het ware verhaal van haar verwekking komt, dat Cannie altijd voor haar verborgen wist te houden. Terwijl Joy meer contact probeert te zoeken met haar biologische vader, Cannies ex-vriend Bruce, wil Peter graag een kind met Cannie, tot haar grote verbazing. De zoektocht naar een geschikte surrogaatmoeder begint. Zo wordt Cannies voorheen zo voorspelbare leventje op stelten gezet.
Schrijver: Jennifer Weiner
Oorspronkelijke titel: Certain girls
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044612974
Uitgever: Prometheus

Gerelateerde schrijvers