Boekenplank:
Kies

Boeken van Giorgio Faletti

Meer over Giorgio Faletti

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1950 / Overleden: 2014

Geboorteland: Italië


Overzicht

  • De vrouwenverkoper - Appunti di un venditore di donne
  • Ik ben God - Io sono Dio
  • Ik dood - Io uccido

gedetailleerd overzicht

Overzicht



De vrouwenverkoper
'In Milaan lopen 's avonds na een bepaalde tijd alleen maar politieagenten, kunstenaars, misdadigers en hoeren rond. En het is altijd moeilijk om te weten wie wat is.'

In het decadente Milanese uitgaansleven handelt een mysterieuze man zijn duistere zaakjes af. Bravo heet hij. Bravo heeft een beschamende handicap, ooit veroorzaakt door een akkefietje in de onderwereld toen hij verliefd was geworden op een vrouw die van de maffiabaas was. Toch is zijn werkterrein nog steeds: vrouwen. Hij voorziet de rijken en machtigen van het land van vrouwen. Hij verkoopt ze. Totdat er één verdwijnt en hijzelf in een nachtmerrie belandt waaruit ontsnappen niet meer mogelijk lijkt.

Als de mooie Carla ten tonele verschijnt, een meisje dat de prostitutie is ingegaan om de armoede te ontvluchten, komen bij de cynische Bravo weer emoties naar boven die door zijn handicap lange tijd zijn onderdrukt. Maar Carla verdwijnt op mysterieuze wijze en door zijn verbeten speurtocht naar haar zinkt Bravo juist weg in een niet aflatende reeks van achtervolgingen door de politie, afpersing door gangsters en zelfs terroristische activiteiten van extreem-links en de Siciliaanse maffia.

Bravo zit gevangen in een plot vol liefde, gevaar en dood dat hem geen uitweg lijkt te bieden. Zijn vroegere leventje van duistere zaakjes lijkt ineens heel zuiver vergeleken met het geweld waarmee hij in aanraking komt. Als hem dan ook nog een aantal moorden in de schoenen wordt geschoven, is het hem duidelijk dat hij alleen nog op zichzelf kan vertrouwen.
Schrijver: Giorgio Faletti
Oorspronkelijke titel: Appunti di un venditore di donne
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789028425187
Uitgever: Wereldbibliotheek
Ik ben God
New York is in de greep van een seriemoordenaar die zich bij uitzondering eens niet lijkt te laten leiden door een zieke geest. Hij kiest zijn slachtoffers niet volgens ingewikkelde denkpatronen. Hij kijkt hen niet in de ogen terwijl ze sterven en eist zijn daden niet op.

Een psychopaat die wraak neemt voor leed dat zijn wortels heeft in één van de grootste tragedies uit de Amerikaanse geschiedenis. Een man die zegt dat hij God is...
Schrijver: Giorgio Faletti
Oorspronkelijke titel: Io sono Dio
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026128059
Uitgever: De Fontein
Ik dood
Tijdens zijn nachtprogramma krijgt een diskjockey van Radio Monte Carlo plotseling een waanzinnig telefoontje. Een vreemde met een vervormde stem onthult dat hij een moordenaar is. Aanvankelijk wordt het afgedaan als een van slechte smaak getuigende grap.

Maar de dag erna worden een Formule 1-coureur en zijn vriendin, de dochter van een Amerikaanse generaal, dood en gruwelijk verminkt op hun boot aangetroffen.

Het is het startsein van een reeks moorden, die steeds worden voorafgegaan door een telefoontje met een muzikale aanwijzing omtrent het volgende slachtoffer. Op de plaats van de misdaad vindt men een opschrift in bloed dat zowel een handtekening als een provocatie inhoudt: Ik dood...

Voor FBI-agent Frank Ottobre en politieman Nicholas Hulot begint de jacht op een fantoom, dat hen steeds een stap voor is...
Schrijver: Giorgio Faletti
Oorspronkelijke titel: Io uccido
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044311341
Uitgever: The House of Books