Boekenplank:
Kies

Boeken van Emilie Richards

Meer over Emilie Richards

Genre: Roman

Website: Emilie Richards


Overzicht

  • Aurores orkaan - Rising tides
  • Het geheim van Fox River - Fox River
  • Smeedijzeren tralies - Iron lace
  • Whiskey Island - Whiskey Island

gedetailleerd overzicht

OverzichtAurores orkaan
Op Grand Isle zijn negen mensen bijeengekomen voor de lezing van het testament van Aurore Le Danois Gerritsen, matriarch van een van de rijkste en meest vooraanstaande creoolse families van New Orleans. Aurore heeft het zo bepaald: haar testament zal in een periode van vier dagen openbaar worden gemaakt in haar huis op het eiland. Wie vertrekt vóór de vier dagen om zijn, verspeelt alle aanspraak op een legaat. Hoewel een aantal aanwezigen elkaars bloed wel kan drinken en de sfeer om te snijden is, blijft iedereen. Niemand wil per slot van rekening het risico lopen zijn erfdeel te verliezen. Totdat blijkt dat Aurore de gelegenheid heeft aangegrepen om nog één keer met onthutsende geheimen voor de dag te komen. Terwijl een orkaan het eiland nadert, lopen de spanningen op tot een gevaarlijke climax.
Schrijver: Emilie Richards
Oorspronkelijke titel: Rising tides
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-855-0018-4
Uitgever: Mira Books
Het geheim van Fox River
Een geslaagde echtgenoot, een prachtige dochter en succes als schilderes - Julia Warwick heeft alles. Tot ze na een val van haar paard opeens haar gezichtsvermogen verliest. De artsen kunnen geen medische oorzaak voor haar blindheid vinden. Is er misschien iets wat ze niet wíl zien? Christian Carver heeft negen jaar in de gevangenis gezeten, veroordeeld voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Hij is verbitterd over het feit dat Julia - ooit zijn grote liefde - twijfelde aan zijn onschuld en met een ander trouwde. Wanneer Christian na zijn vrijlating terugkeert naar Ridge's Race, kan een ontmoeting tussen hem en Julia niet uitblijven. Voor beiden is dit een confrontatie met het verleden die vele vragen oproept. Moet Julia aan Christian vertellen dat hij de vader van haar dochter is, en waarom ze destijds voor een ander koos? Wie pleegde de moord waar Christian van werd beschuldigd? En vooral: kunnen ze elkaar ooit weer echt vertrouwen?
Schrijver: Emilie Richards
Oorspronkelijke titel: Fox River
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-855-0086-9
Uitgever: Mira Books
Smeedijzeren tralies
Een intrigerende familiesaga die zich afspeelt in het diepe zuiden van de Verenigde Staten, in een tijd waarin de rassentegenstellingen het hele leven beheersten. Achter het sierlijke smeedwerk dat de rijken in New Orleans beschermt, verscholen onder het dunne vernis van haar goede naam, sluimeren geheimen die Aurore Le Danois Gerritsen een leven lang verborgen heeft weten te houden. Geheimen die het bestaan van haar nietsvermoedende familie ingrijpend kunnen veranderen. Nu Aurore wordt geconfronteerd met haar eigen sterfelijkheid, voelt ze zich echter verplicht de waarheid aan het licht brengen die haar al die jaren heeft gekweld. Er is maar één man aan wie ze haar verhaal wil toevertrouwen: Phillip Benedict. Deze is geïntrigeerd door haar voorstel, maar koestert ook argwaan. Het gebeurt tenslotte niet iedere dag dat de matriarch van een vooraanstaande blanke familie haar levensgeschiedenis op schrift wil laten stellen door een zwarte journalist. Uiteindelijk stemt hij toe, beseffend dat hij hiermee het meest controversiële verhaal van zijn leven in handen heeft. Maar niets kan hem voorbereiden op de verstrekkende gevolgen van Aurores schokkende onthullingen.
Schrijver: Emilie Richards
Oorspronkelijke titel: Iron lace
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-855-0004-4
Uitgever: Mira Books
Whiskey Island
De geschiedenis van Whiskey Island, ooit een gemeenschap van Ierse immigranten, is even kleurrijk als de bezoekers van de Whiskey Island Saloon, de kroeg van de zusjes Donaghue. En ergens in die geschiedenis schuilt ook het geheim dat het leven van de familie al generaties lang overschaduwt. Een moord? Een gewelddadige overval doet Meg Donague besluiten dat het tijd is om de waarheid boven tafel te halen. Samen met Niccolo Andreani duikt ze in het verleden, zich niet bewust dat ze daarmee een lawine aan het rollen brengt die alles meesleurt op zijn pad. Wat is er gebeurd op die 19de januari in 1884?
Schrijver: Emilie Richards
Oorspronkelijke titel: Whiskey Island
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-855-0044-3
Uitgever: Mira Books