Boekenplank:
Kies

Boeken van Sophie Irwin

Sophie Irwin groeide op in het prachtige Engelse Dorset. Na haar studie werkte ze in Londen als redacteur bij een van de grootste Engelse uitgeverijen. Ze is een groot liefhebber van historische fictie en hoopt haar lezers te transporteren naar het Londen uit de regency-periode, waar balzalen bijna slagvelden zijn.

Meer over Sophie Irwin

Genres: Historisch, Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De eigenwijze gravin - A lady's guide to scandal
  • Lady Kitty's fortuinlijke zoektocht - A lady's guide to fortune-hunting

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe eigenwijze gravin

Als jonge weduwe heeft Lady Eliza Balfour totaal geen behoefte aan een schandaal dat haar fortuin in gevaar zou kunnen brengen...

Toen verlegen miss Eliza Balfour trouwde met de norse Earl van Somerset was het de match van het seizoen - maar hij was twintig jaar ouder, en niet bepaald de echtgenoot die Eliza wilde.

Tien jaar later is Eliza weduwe. Ze is pas achtentwintig en opeens is ze schatrijk, heeft ze een adellijke titel en, voor de eerste keer in haar leven, de complete zeggenschap over haar eigen toekomst. In plaats van stilletjes de gepaste rouwperiode vol te maken, gaat Eliza samen met haar nicht Margaret naar het mondaine Bath. Na jarenlang gehoorzamen aan andermans regels, is Eliza vastbesloten om eindelijk te doen wat ze zelf wil: schilderen, leren autorijden, en vooral: flirten met de meest aantrekkelijke nieuwe bewoner van Bath, de notoire Lord Melville.

Maar als de nieuwe Earl van Somerset, die jaren geleden Eliza’s hart brak, hoort over haar gedrag, leert Eliza dat vrijheid niet zonder consequenties is. Om haar fortuin te behouden, moet ze alle schandalen vermijden - maar daar is niks leuks aan...

Schrijver: Sophie Irwin
Oorspronkelijke titel: A lady's guide to scandal
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022599464
Ebook: 9789402321760
Uitgever: Boekerij
Lady Kitty's fortuinlijke zoektocht

Het trouwseizoen gaat beginnen - en Kitty Talbot heeft geen minuut te verliezen om een rijke man aan de haak te slaan...

Engeland, 1818. Als Kitty Talbot drie maanden voor haar bruiloft aan de kant wordt gezet, ziet haar toekomst er allesbehalve rooskleurig uit. Zonder een fortuin om de schulden van haar overleden, gokverslaafde vader af te betalen, zullen Kitty en haar zusjes financieel geruïneerd zijn.

Maar Kitty is strijdlustig, dus binnen twee weken verlaat ze het platteland en is ze op weg naar misschien wel het gevaarlijkste slagveld van Engeland, de Londense society. Het doel is simpel: vind binnen drie maanden een zeer vermogende vrijgezel die de Talbots kan redden van de armoede.

Hoewel Kitty bepaald niet getalenteerd of verfijnd is, is ze vastberaden om voor haar zussen een fortuin binnen te halen. Ze is genadeloos en manipulatief, en weet dat ze risico zal moeten nemen. Wie ze echter niet voorzien heeft, is Lord Radcliffe. Hij is de oudere broer van de fantastisch rijke Archibald de Lacy en ziet Kitty voor wat ze is: een zelfzuchtige fortuinzoeker. Hij wil haar plannen koste wat het kost in de war schoppen. Maar langzaam komt hij erachter dat Kitty misschien wel minder onuitstaanbaar is dan hij dacht.

Schrijver: Sophie Irwin
Oorspronkelijke titel: A lady's guide to fortune-hunting
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022596470
Ebook: 9789402319354
Uitgever: Boekerij