Boekenplank:
Kies

Boeken van Julie Garwood

Meer over Julie Garwood

Genres: Historisch, Roman

Pseudoniem (van): Emily Chase

Geboren: 1944 / Overleden: 2023

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Julie Garwood


Overzicht

  • Een zee van verlangen - Prince Charming
  • Op woeste golven van liefde - Ransom
  • Waar passie bloeit - The wedding
  • Zacht zingen de Hooglanden - Saving grace

De Rozen Serie / Clayborne of Rosehill Series

  1. De gloed van de roos - For the Roses
  2. Het lied van de roos - The Clayborne brides
  3. De laatste roos - Come the spring
De Rozen Serie / Clayborne of Rosehill Series

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen zee van verlangen
De rijke Lady Esther Stapleton ligt op sterven. De mooie en eigenzinnige Taylor, pas zeventien jaar oud en haar enige erfgename, zal zonder bescherming achterblijven. De aantrekkelijke jonge vrouw zal in handen vallen van haar wrede en wellustige oom Malcolm, die zijn zinnen behalve op Taylors geld ook op haar prachtige lichaam heeft gezet.

Vlak voor haar dood bedenkt Lady Esther een oplossing. Taylor moet trouwen met de rijzige, stoere rancher Lucas Ross. Taylor weet dat een huwelijk met de onbehouwen Amerikaan haar enige mogelijkheid is om Engeland èn Malcolm te ontvluchten. Ze hoopt dat de barse Lucas zijn belofte haar niet aan te raken na zal komen, en Lucas lijkt haar dan ook nauwelijks te zien staan. Tot haar grote vreugde stemt hij zelfs in met het voorstel meteen te scheiden zodra ze in Boston voet aan wal zetten.

Samen beginnen ze aan de lange en gevaarlijke reis naar het verre Amerika. Tijdens de stormachtige en avontuurlijke boottocht worden in Taylor echter ongekende gevoelens wakker - gevoelens van hartstocht voor een man met een bronskleurige huid die haar in zijn sterke armen sluit.
Schrijver: Julie Garwood
Oorspronkelijke titel: Prince Charming
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789041003294
Uitgever: Van Reemst
Op woeste golven van liefde
De Schotse Gillian Ranulf is vier jaar oud als haar vader voor haar ogen vermoord wordt. Vlak voordat haar vader zijn laatste adem uitblaast, geeft hij een geheimzinnig juwelenkistje aan Gillians oudere zus Christen. Sindsdien weet niemand waar Christen gebleven is.

Gillian, in veiligheid gebracht bij haar oom, groeit op tot een beeldschone, moedige vrouw. Zij is vastbesloten haar zus terug te vinden en kan maar niet vergeten wat haar en haar familie is aangedaan. Als zij twee stoere Schotse edelen ontmoet, vindt zij in hen eindelijk de sleutel tot wraak. Met Brodick Buchanan en Ramsey Sinclair aan haar zijde trekt Gillian ten strijde tegen de gewetenloze baron Alford, die de door van haar vader op zijn geweten heeft.

De ruige Brodick is gefascineerd door de vastberaden schoonheid die hem om hulp gevraagd heeft. Gillian lijkt totaal niet onder de indruk van zijn beruchte temperament, en Brodick beseft dat hij eindelijk zijn gelijke heeft ontmoet. Aanvankelijk biedt ze koppig weerstand aan de verleidelijke Schot, maar na een tijd kan Gillian haar gevoelens niet meer ontkennen. De passie die dan oplaait is precies de vonk die hun strijd tegen Lord Alford nodig heeft.
Schrijver: Julie Garwood
Oorspronkelijke titel: Ransom
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044300567
Uitgever: The House of Books
Waar passie bloeit
Als de Schotse landheer Donald MacAlister op het slagveld sterft, laat hij zijn tienjarige zoon Connor beloven dat hij zijn vader zal wreken en nooit zijn hart zal verliezen aan een vrouw. Connor is vastbesloten zich aan deze belofte te houden. Als hij tenslotte trouwt met de beeldschone Lady Brenna is dit dan ook niet uit liefde, maar enkel om de aartsrivaal van zijn vader een hak te zetten.

Lady Brenna heeft geen illusies dat haar hooghartige echtgenoot diepe gevoelens voor haar koestert. Hoe kan deze trotse Hooglander verliefd zijn als hij haar op hun huwelijksdag verzekerd heeft dat ze terug mag naar Engeland zodra ze hem een zoon geschonken heeft? Maar de eigenwijze, impulsieve Brenna is beslist van plan om gelukkig te worden.

Tijdens de onverwacht zinderende huwelijksnacht vangt Brenna een glimp op van de gepassioneerde man die achter haar afstandelijke echtgenoot schuilgaat. Een man vol hartstocht die - zonder dat Brenna het weet - leeft voor het moment waarop zijn ondeugende, sensuele vrouw de muur afbreekt die hij om zichzelf heeft opgetrokken. Maar Brenna is niet van plan Connor ooit haar ware gevoelens te tonen... totdat ze in een web van gevaarlijke intriges verstrikt raakt.
Schrijver: Julie Garwood
Oorspronkelijke titel: The wedding
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041006219
Uitgever: Van Reemst
Zacht zingen de Hooglanden
Wanneer lady Johanna hoort dat haar wrede echtgenoot baron Raulf dood is, voelt zij alleen maar opluchting en zweert nooit meer te zullen hertrouwen. Johanna is pas zestien jaar oud, vriendelijk van aard en met een zuiver hart. Maar haar pure wilskracht is duidelijk waarneembaar voor eenieder die bereid is verder te kijken dat de schoonheid van haar blauwe ogen en glanzende gouden haren.

De Engelse koning John ziet de mooie jonge weduwe als een bedreiging. Johanna weet te veel van wat er zich aan het hof afspeelt. De koning wil haar zo snel mogelijk weer uithuwelijken aan een monsterlijke oude edelman. Lady Johanna is woedend. Zij heeft echter geen keus dan te gehoorzamen aan de eisen van koning John en zich neer te leggen bij diens besluit.

Johanna's geliefde broer Nicholas biedt een uitweg uit het dillema. Hij weet zijn beste vriend Gabriel MacBain, een machtige Schotse krijgsheer, ervan te overtuigen dat zijn charmante zuster in levensgevaar is. Gabriel moet Johanna tot vrouw nemen en haar meevoeren naar zijn kasteel in de Schotse Hooglanden.

Blind vertrouwend op Nicholas' oordeel, stemt Johanna in met dit plan. Gelukkig is Gabriel, haar nieuwe heer en meester, die eigenlijk weinig opheeft met Engelse jonkvrouwen, niet zo bars als hij eruit ziet. Teder en geduldig onderwijst Gabriel zijn Johanna in de heerlijke kunst van de liefde. En al spoedig voelt Johanna dat haar nieuwe echtgenoot meer voor haar betekent dan zij ooit had durven dromen.

Lady Johanna's vrolijke karakter en moedige daden wekken de bewondering van Gabriels clan en het is eenieder duidelijk dat de robuuste laird zijn hart totaal heeft overgeleverd aan de frêle kasteelvrouwe. Johanna's geluk bereikt een hoogtepunt als zij tot haar grote vreugde ontdekt dat ze in verwachting is - zij, die dacht dat ze onvruchtbaar was.

Maar vanuit het Engelse koninkrijk dreigt groot gevaar. Koning John is lady Johanna nog lang niet vergeten...
Schrijver: Julie Garwood
Oorspronkelijke titel: Saving grace
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789041000934
Uitgever: Van Reemst

De Rozen Serie / Clayborne of Rosehill SeriesDe gloed van de roos
Ze vonden haar bij het afval. De ratten hadden haar nog niet te pakken gekregen. De straatjongens konden hun ogen niet geloven. In de mand lag een prachtige, volmaakte baby heerlijk te slapen.

De vier jongens noemen de baby Mary Rose. Zij besluiten de achterbuurten van New York te verlaten en naar het westen te trekken om daar hun geluk te beproeven.

Op een boerderij in Montana groeit Mary Rose voorspoedig op. Zij weet niet beter of de jongens zijn haar grote broers, die haar door dik en dun beschermen en met wie zij samen een hecht gezin vormt. Op een dag neemt de impulsieve Mary Rose een vreemdeling mee naar huis.

Lord Harrison Stanford MacDonald is een echte heer en Mary Rose vindt dat zij dit 'groentje' in bescherming moet nemen. Haar broers krijgen de opdracht de elegante Engelsman in een stoere cowboy te veranderen.

Al snel vat Harrison een diepe liefde op voor Mary Rose - die zij met heel haar hart beantwoordt. Tot Harrison een ongelooflijk en schokkend geheim over haar verleden onthult.

Zo begint Mary Rose haar zoektocht naar haar afkomst; naar haar familie in Engeland, die zij zo lang geleden verloor. Het wordt een speurtocht die vele vragen oproept - vragen die Mary Rose alleen kan beantwoorden als zij luistert naar de waarheid in haar hart.
Schrijver: Julie Garwood
Oorspronkelijke titel: For the Roses
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789041005069
Uitgever: Van Reemst
Het lied van de roos
Travis Clayborne kan zijn moeder niets weigeren. Daarom heeft hij beloofd een jonge vrouw uit Boston te begeleiden op haar reis naar Montana, waar zij haar toekomstige echtgenoot zal ontmoeten. Als Travis had geweten wat hem te wachten stond, had hij zich wel twee keer bedacht. Zodra hij de beeldschone Emily Finnegan ontmoet, beginnen de problemen. Emily blijkt verwend, lastig en ondeugend; maar belofte maakt schuld. Waarom kan Travis deze toekomstige bruid van een ander niet uit zijn gedachten bannen?

Douglas Clayborne gaat op een regenachtige avond op pad om een paard te kopen. Op zijn bestemming aangekomen kijkt hij recht in de loop van een geweer. Daarachter verschuilt zich een doodsbange, hoogzwangere weduwe. Douglas ontwapent haar en brengt vervolgens de baby ter wereld. Isabel Grant is de cowboy zeer dankbaar. Zij dacht dat hij het op haar ranch had voorzien. Douglas kan de kwetsbare Isabel niet zomaar aan haar lot overlaten.

Adam Clayborne is zeer verknocht aan zijn vrijgezellenleven. Wanneer hij op een dag een vreemde vrouw in zijn bed aantreft, is zijn eerste reactie hard weglopen. Maar het is duidelijk dat Genevieve Delacroix Adams hulp dringend nodig heeft. Zij is ontsnapt aan haar wrede achtervolgers en voelt zich op Rosehill Ranch bij de knappe, eerzame Adam in veilige handen. Uit alle macht probeert Genevieve Adam ervan te overtuigen dat de ware vrijheid alleen komt als je luistert naar je hart.
Schrijver: Julie Garwood
Oorspronkelijke titel: The Clayborne brides
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041008893
Uitgever: Van Reemst
De laatste roos
Een woeste en nietsontziende bende heeft bij het beroven van de plaatselijke bank per ongeluk één getuige in leven gelaten. Drie wonderschone vrouwen beweren deze getuige te zijn.

Cole Clayborne en Daniel Ryan, de twee marshalls die jacht maken op de brute bende, hebben daarom een groot probleem. Of eigenlijk drie problemen. Drie verleidelijke, onweerstaanbare problemen.

Lady Grace Winthrop is een aristocratische schoonheid met heldergroene ogen en lang zwart haar dat in zachte krullen over haar schouders valt. In haar gedrag en uiterlijk is ze vóór alles een dame, maar spreekt ze de waarheid?

Rebecca James is de mooiste vrouw die Cole ooit heeft gezien. Verleidelijk kijkt ze hem aan met haar stralende blauwe ogen, terwijl ze hem uitdaagt met haar woorden. Waarom zou deze perfecte vrouw liegen?

Jessica Summers is het derde lieftallige probleem. Kaneelkleurig haar met springerige krullen, een ovaal gezichtje met sproeten, donkere ogen en een broeiende blik: is dit de getuige die Cole en Ryan zoeken?

De drie getuigen moeten koste wat het kost tegen de bloeddorstige bende worden beschermd, en dat is voor Cole en Ryan een bijzonder moeilijke klus. Want de kuren van de dames doet het bloed van de knappe marshalls koken.
Schrijver: Julie Garwood
Oorspronkelijke titel: Come the spring
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041008114
Uitgever: Areopagus