Boekenplank:
Kies

Boeken van Eloisa James

Meer over Eloisa James

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Eloisa James


The Desperate Duchesses

  1. Lady Roberta - Desperate duchesses
  2. De ondeugende hertogin - Duchess by night

The Duchess Quartet

  1. Verleid door het maanlicht - Duchess in love
  2. De liefdesbrief - Fool for love

The Essex Sisters

  1. Haar Schotse hart - Much ado about you
  2. Kus me, Annabel - Kiss me, Annabel

The Pleasures Trilogie

  1. De geur van de nacht - Potent pleasures
  2. De wilde bruid - Midnight pleasures
  3. De mantel der liefde - Enchanting pleasures

gedetailleerd overzicht

The Desperate DuchessesLady Roberta
Lady Roberta St. Giles is de beschermd opgevoede enige dochter van een Engelse markies. In een drukke balzaal ziet ze de knappe Hertog van Villiers en is meteen verliefd. Hij is een berucht heerschap zonder enige belangstelling voor een huwelijk - tot hij de beeldschone Roberta in het oog krijgt.

Hoopvol vertrekt Roberta naar haar nicht in Londen om eindelijk haar debuut te maken. Daar ontmoet zij ook Damon Reeve, de graaf van Gryffyn. Hij verliest al snel zijn hart aan Lady Roberta en is vastbesloten haar te beschermen tegen alle onzedelijke invloeden van het Engelse hof. Ondertussen genieten zij samen van het edele schaakspel - met een gevaarlijk hoge inzet...
Schrijver: Eloisa James
Oorspronkelijke titel: Desperate duchesses
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044328158
Ebook: 9789044330489
Uitgever: The House of Books
De ondeugende hertogin
Harriet, hertogin van Berrow, heeft meer dan genoeg van haar adellijke titel en de bijbehorende verantwoordelijkheden. De saaie theevisites en deftige danspartijen komen haar neus uit. Ze zou zo graag naar een ondeugend soiree willen, waar ze kan doen wat ze wil zonder dat iemand op haar let. Maar zo'n dol feest bijwonen - vooral als de gastheer Lord Justinian Strange heet - zou een groot schandaal veroorzaken. Daarom moet Harriet zich vermommen.

Lord Strange verheugt zich op een nacht vol ongeremd plezier. Tot hij onder de kledij van een onbeschaamde vlegel de mooiste vrouw van het feest ontdekt. Waarom riskeert zij haar reputatie? En kan hij haar verleiden om te blijven... voor altijd?

Schrijver: Eloisa James
Oorspronkelijke titel: Duchess by night
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044333985
Ebook: 9789044336023
Uitgever: The House of Books

The Duchess QuartetVerleid door het maanlicht
De Engelse Gina wordt als kind gedwongen te trouwen met Camden William Serrard, de hertog van Girton. Meteen na de plechtigheid vertrekt haar knappe echtgenoot naar het buitenland zonder het huwelijk te consumeren. De naïeve Gina blijft woedend achter.

Een aantal jaren later is zij opgegroeid tot een ware schoonheid. En ze verzoekt haar man hun papieren huwelijk te ontbinden.

Wanneer Cam eindelijk naar Londen terugkeert, ontdekt hij op een bal een bijzonder aantrekkelijke vrouw die zijn echtgenote blijkt te zijn. Misschien is de ontbinding van zijn huwelijk toch niet zo'n goed idee.
Schrijver: Eloisa James
Oorspronkelijke titel: Duchess in love
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044309607
Uitgever: The House of Books
De liefdesbrief

Zij
Lady Henrietta Maclellan verlangt naar een wervelende romance in Londen. Woonachtig op het platteland, heeft zij haar sensuele karakter altijd verborgen gehouden. Tot Simon Darby haar pad kruist. Door hem wil zij gekust worden op een balkon in het maanlicht. Van hem wil zij gefluisterde beloften horen. Henrietta laat haar verbeelding de vrije loop en schrijft...

De brief
Een bijzonder vrijpostige brief - die per ongeluk openbaar wordt gemaakt. Iedereen denkt dat Simon de brief aan Henrietta heeft geschreven. Maar de waarheid doet er helemaal niet meer toe. Het schandaal wordt alleen maar groter als Simon en Henrietta niet meteen trouwen. Zij wil er wel over nadenken, maar...

Hij
Simon heeft altijd gedacht dat hij zich nooit door een vrouw zou laten ringeloren. Hij negeert de meest prachtige dames die hem willen verleiden. Tot hij Henrietta ontmoet. Haar kan hij niet uit zijn gedachten bannen. Zou het mogelijk kunnen zijn dat de hartstochtelijke Henrietta zijn koppige hart heeft veroverd? 

Schrijver: Eloisa James
Oorspronkelijke titel: Fool for love
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044313185
Uitgever: The House of Books

The Essex SistersHaar Schotse hart
De Schotse Teresa Essex zou willen dat haar overleden vader minder van zijn racepaarden had gehouden dan van zijn dochters. Na zijn dood blijkt elke cent van het familiefortuin te zijn vergokt. Geld dat was bedoeld om baljurken en bruidsschatten van te betalen voor Tess en haar drie jongere zusjes, Imogen, Annabel en Josephine.

De meisjes Essex komen onder voogdij van de Engelse Rafe Jourdain, hertog van Holbrook, een man die, hoewel erg aardig, totaal ongeschikt is voor deze taak. Tess besluit dan maar zelf op zoek te gaan naar een rijke echtgenoot.

De Engelse Garrett Langham is een geschikte partij voor een verstandshuwelijk. Binnen zijn invloedrijke vriendenkring kan Tess gelijk op zoek naar mannen voor haar zussen. Het enige probleem is de veel minder acceptabele Lord Lucius Felton. Zijn polsslagversnellende kussen kan Tess maar niet uit haar gedachten bannen.
Schrijver: Eloisa James
Oorspronkelijke titel: Much ado about you
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044317237
Uitgever: The House of Books
Kus me, Annabel
De toekomstige man van Annabel Essex moet vooral rijk zijn. Ze heeft meer dan genoeg van lekkende daken en versleten kleding. Verder moet hij Engels zijn, en ook nog aardig. Knap en intelligent hoeft niet, mag wel. Annabel boft maar. Ze heeft hem gevonden!

En haar uitverkorene heeft niets gemeen met die arme Schotse graaf van Ardmore, die alleen maar mooie ogen en veel hersens heeft en, nou ja, goed kan zoenen. Waarom zit Annabel dan nu in een koets op weg naar Schotland met die arme graaf? En waarom denkt iedereen dat ze getrouwd zijn?
Schrijver: Eloisa James
Oorspronkelijke titel: Kiss me, Annabel
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044323665
Ebook: 9789044338386
Uitgever: The House of Books

The Pleasures TrilogieDe geur van de nacht
De beeldschone Lady Charlotte Calverstill zal binnenkort haar debuut maken in Londen. Ze is helemaal niet van plan zich te misdragen, maar die charmante vreemdeling op het gemaskerde bal brengt haar hart op hol. En eer de nacht voorbij is heeft Charlotte zich door Alexander laten verleiden.

Gelukkig is hij maar een gewone bediende - denkt ze - en zal haar onbezonnen daad geheim blijven.
Schrijver: Eloisa James
Oorspronkelijke titel: Potent pleasures
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044300161
Uitgever: The House of Books
De wilde bruid
Lady Sophie York, de enige dochter van de markies van Brandenburg, is wild en schaamteloos. Zij is trots op haar reputatie en breekt alle mannenharten in haar onmiddellijke nabijheid. Haar vele bewonderaars vinden haar de mooiste vrouw van heel Londen.

Iedereen is geschokt wanneer Sophie het huwelijksaanzoek van de zwierige en rijke vrijgezel Patrick Foakes afwijst. Niemand begrijpt waarom zij de voorkeur geeft aan zijn saaie vriend Braddon - en Patrick al helemaal niet.

Tijdens een roekeloze nacht schaakt hij Sophie. Het gevolg is een haastig huwelijk, dat tot vele misverstanden leidt. Sophie en Patrick kunnen elkaars lichamelijke nabijheid nauwelijks weerstaan. Maar zal hun hartstocht ooit tot ware liefde uitgroeien?
Schrijver: Eloisa James
Oorspronkelijke titel: Midnight pleasures
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044303209
Uitgever: The House of Books
De mantel der liefde
Hoewel Gabrielle Jerningham haar verloofde Peter nooit ontmoet heeft, is zij stralend verliefd op zijn portret. Ze reist vanuit India, waar ze is opgegroeid, naar Engeland, maar in plaats van haar aanstaande bruidegom, de ongeziene prins van haar nachten, wordt ze opgewacht door zijn oudere broer Quill.

Die bewondert haar vrijgevochten temperament en schoonheid en biedt haar zijn warme vriendschap aan. Daar maakt Gabrielle dankbaar gebruik van. Want de strenge etiquette van het Engelse hof werkt verstikkend en Gabrielle is o zo bang dat Peter haar niet geschikt acht als zijn vrouw.

Een verboden kus van de charmante Quill laat Gabrielle in opperste verwarring achter.
Schrijver: Eloisa James
Oorspronkelijke titel: Enchanting pleasures
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044306729
Uitgever: The House of Books