Boekenplank:
Kies

Boeken van Suzanne Allain

Suzanne Allain is scenarioschrijfster en heeft gewerkt in New York en Beijing voor ze terugkeerde naar haar geboortestad Tallahassee, Florida. Ze reist regelmatig naar Los Angeles voor haar werk, maar haar meest memorabele reis was naar Londen om daar het script van haar roman Mr. Malcolms lijst verfilmd te zien worden.

Meer over Suzanne Allain

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1972

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Suzanne Allain


Overzicht

  • Miss Lattimore's brief - Miss Lattimore's letter
  • Mr. Malcolms lijst - Mr. Malcolm's list

gedetailleerd overzicht

OverzichtMiss Lattimore's brief

Sophronia Lattimore zag jaren geleden haar romantische dromen vervliegen. Ze heeft zich inmiddels neergelegd bij haar rol als chaperonne van haar nicht. Maar als ze ziet dat een heer op het punt staat om de verkeerde vrouw ten huwelijk te vragen, kan ze niet blijven toekijken. Ze stuurt hem een anonieme brief, die binnen de kortste keren overal het onderwerp van gesprek is, vooral wanneer haar advies precies blijkt te kloppen. Haar identiteit wordt achterhaald en Sophie wordt razend populair vanwege haar ‘expertise’ als koppelaarster.

Een van de personen die haar hulp inroept is de vrijgezelle Sir Edmund Winslow. Terwijl Sophie Sir Edmund helpt bij zijn zoektocht naar een geschikte vrouw, zou ze willen dat ze zichzelf kon aanraden. Maar ze heeft zich plechtig voorgenomen om niet persoonlijk betrokken te raken (niet in de laatste plaats omdat de heer haar gevoelens geenszins lijkt te beantwoorden). Maar wanneer plotseling zowel haar verloren gewaande geliefde als Sir Edmund in haar geïnteresseerd lijken te zijn, weet Sophie niet of ze opnieuw afstevent op een gebroken hart, of toch misschien... het altaar. Hoe kan ze andere mensen in hemelsnaam helpen met hun liefdesleven, als dat van haarzelf zo’n mislukking is?

Schrijver: Suzanne Allain
Oorspronkelijke titel: Miss Lattimore's letter
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400514300
Ebook: 9789044933260
Uitgever: Bruna
Mr. Malcolms lijst

De eerbare Mr. Jeremy Malcolm is op zoek naar een vrouw, maar niet zo maar een vrouw. Als doelwit van ontelbare moeders en debutantes, wil hij iedereen vermijden die enkel op jacht is naar zijn fortuin. Wat hij zoekt is een zo goed als perfecte echtgenote, een vrouw die aan alle voorwaarden voldoet van zijn zorgvuldig samengestelde lijst. Maar na jaren zoeken lijkt hij die perfectie nooit te zullen vinden. Totdat Selina Dalton haar intrede doet.

Selina, de dochter van een bescheiden dominee en onbekend in de hogere sociale kringen, is extatisch wanneer haar vroegere schoolvriendin Julia Thistlewaite een uitnodiging stuurt om naar Londen te komen. Totdat Selina ontdekt dat het vooral te maken heeft met Julia’s plan om wraak te nemen op Mr. Malcolm. Selina werkt hier liever niet aan mee, zeker nadat ze de onweerstaanbare Mr. Malcolm eenmaal heeft ontmoet. Hij lijkt totaal niet op de arrogante schurk uit Julia’s verhalen.

Maar wanneer Mr. Malcolm ook Selina begint te beoordelen aan de hand van zijn onhaalbare eisen, besluit ze dat zij ook zo haar voorwaarden heeft. En als hij daaraan wil voldoen, moet hij eerst eens de echte man onthullen die schuilt achter... Mr. Malcolms lijst.

Mr. Malcolm's List - 2019
Regisseur: Emma Holly Jones
Cast: Gemma Chan, Oliver Jackson-Cohen, Freida Pinto, e.a.
Schrijver: Suzanne Allain
Oorspronkelijke titel: Mr. Malcolm's list
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789400514294
Ebook: 9789044933253
Uitgever: Bruna