Boekenplank:
Kies

Boeken van Madeleine Brent

Madeleine Brent is het voor historische romans gebruikte pseudoniem van de Britse auteur Peter O'Donnell.

Meer over Madeleine Brent

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Peter O'Donnell

Geboren: 1920 / Overleden: 2010

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De Franse erfenis - The Capricorn Stone
  • De tempel van de tijgerogen - Moonraker's bride
  • De traan van Boeddha - Merlin's Keep
  • Duivelsgodin - Stormswift
  • Erfenis van het verleden - A heritage of shadows
  • Het meisje van Jacaranda - The long masquerade
  • Tregarons dochter - Tregaron's daughter

Dubbel uitgegeven titels

  • De Valkehorst - zie De traan van Boeddha
  • Sluiers van de haat - zie De traan van Boeddha
  • Stormwind - Duivelsgodin

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Franse erfenis
De wereld van Bridie Chance stort ineen als ze verneemt dat haar vader niet de respectabele kunsthandelaar was waarvoor hij zich uitgaf, maar een juwelendief die nu bij een inbraak is betrapt en om het leven gekomen. Een 'gentleman-inbreker' die twintig jaar lang zijn gang kon gaan en de politie om de tuin wist te leiden.

Zonder geld, zonder vrienden en zonder huis ziet Bridie zich gedwongen de zorg voor het gezin op zich te nemen; een schier onmogelijke opgave voor een meisje van twintig aan het einde van de vorige eeuw.

Ze ontmoet nieuwe vrienden, maar ze krijgt ook nieuwe vijanden en vaak weet ze niet wie ze wel en wie ze niet kan vertrouwen, meegesleurd als ze wordt in een maalstroom van gevaarlijke en geheimzinnige gebeurtenissen. Want zowel vriend als vijand wil graag het geheim ontrafelen dat zij - zonder het zelf te weten - bezit en dat ligt besloten in een brief van haar vader.

Op schokkende wijze wordt ze betrokken bij die speurtocht naar haar vaders erfenis; een speurtocht die haar voert naar de ruige valleien van de Dordogne en die eindigt als een angstaanjagende nachtmerrie. Maar die voor haar ook het begin betekent van een nieuwe en gelukkige toekomst.
Schrijver: Madeleine Brent
Oorspronkelijke titel: The Capricorn Stone
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789026979781
Uitgever: Arcade
De tempel van de tijgerogen
Voor een jong Engels meisje uit het Victoriaanse tijdperk leidt Lucy Waring wel een merkwaardig leven. Ze draagt geen zedig lange rokken, borduurt geen kanten zakdoekjes en legt geen theevisites af. Nee, Lucy loopt rond in een katoenen jak en broek en zorgt voor vijftien Chinese weesjes en een zieke, hoogbejaarde zendelinge in een zendingspost bij Tsen Ka-eneng. Het kost haar de grootste moeite om al die mondjes open te houden en ze moet soms stelen om aan eten te komen.

Op een dag wordt ze gesnapt en opgesloten in de gevangenis, en daar ontmoet ze de Engelsman die voortaan haar leven zal beheersen. Hij geeft haar een raadsel op, een rijmpje over een tempel en 'tijgerogen', dat ze niet kan oplossen. Nog diezelfde dag trouwt hij haar en vermaakt haar al zijn bezittingen; hij redt haar van de beul, maar moet zelf die nacht sterven...

Dan volgen de gebeurtenissen elkaar snel op. Een Schots echtpaar neemt de leiding van de zendingspost over en Lucy wordt naar Engeland gestuurd. Ze komt in huis bij de even deftige als burgerlijke heer Gresham, die het Verre Oosten bestudeert. Lucy treedt er alle Victoriaanse etiquetteregels met voeten en bezorgt de preutse familie de ene schok na de andere.

En ook in dit huis duikt weer dat rijmpje op. Wat schuilt erachter? Het mysterie blijft Lucy achtervolgen. Het voert haar naar een geheimzinnig landhuis; het lokt haar weer naar het verre China. En na vele romantische, maar ook angstige avonturen zal het haar terugbrengen in de armen van de man van haar hart.
Schrijver: Madeleine Brent
Oorspronkelijke titel: Moonraker's bride
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789026120800
Uitgever: Nederlandse Boekenclub
De traan van Boeddha
Madeleine Brent voert de lezer mee naar de afgelegen en mysterieuze gebieden van Tibet waar Jani door een gedeserteerde Engelse soldaat wordt opgevoed. Zowel Jani's afkomst als het verleden van de soldaat wordt versluierd door een geheim - een geheim dat nóg raadselachtiger wordt wanneer Jani, zoals voorspeld, door een 'vreemde geest op een zwart paard' wordt meegevoerd naar een nieuwe, beangstigende wereld: een weeshuis in het Victoriaanse Engeland.

Eerst vele jaren later, wanneer Jani is opgenomen in een gezin in Hampshire, worden de sluiers van haar verleden langzaam opgelicht en komt ze de schokkende waarheid over haar afkomst te weten.

Ze raakt dan verstrikt in een macaber complot - reeds lang geleden door de Hoge Lama van Tibet voorspeld. Ze moet zich weren tegen de duistere en angstaanjagende krachten van de 'Zilveren Man'. En het noodlot voert Jani naar een verrassende ontknoping op het dak van de wereld - de plaats waar alles begon...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Madeleine Brent
Oorspronkelijke titel: Merlin's Keep
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789026978494
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Duivelsgodin
Afghanistan, 1897. Na de afgrijselijke overval op het Engelse fort, waarbij haar ouders het leven verliezen, wordt Jemimah Lawley, 17 lentes jong, gevangen genomen en als slaaf verkocht. Een beproeving die twee lange jaren zal gaan duren, want pas dàn komt de kans te ontsnappen, samen met een man die haar haat. Tijdens de barre tocht dwars door het woeste berglandschap hoort Jemimah voor het eerst een naam die zij nog veel vaker zal horen, Duivelsgodin...

Terug in Engeland, op het landgoed van haar ouders, wacht haar de volgende schok. Zij blijkt niet de enige te zijn die zich Jemimah Lawley noemt. Op zoek naar de waarheid beleeft Jemimah angstige momenten, maar zal zij ook de liefde vinden waar zij zo naar hunkert?
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Madeleine Brent
Oorspronkelijke titel: Stormswift
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789026976261
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Erfenis van het verleden
Dit is het verhaal van Hannah, een jonge vrouw die haar ware identiteit niet kent. Zij is ervan overtuigd dat zij vanwege haar verleden nooit de liefde zal leren kennen. Hannah raakt ongewild verzeild in een wereld vol nachtmerries en intriges en wordt de inzet van een verbeten strijd tussen twee rijke, machtige mannen. Een strijd die haar bijna het leven kost.
Schrijver: Madeleine Brent
Oorspronkelijke titel: A heritage of shadows
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789026976124
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Het meisje van Jacaranda
Op achttienjarige leeftijd wordt Emma Delaney uitgehuwelijkt aan de erfgenaam van een van de grootste plantages op Jamaica: een man die tweemaal zo oud is als zijzelf en die ze nauwelijks kent. Al tijdens de huwelijksnacht moet Emma ontdekken dat haar eerste kennismaking met de liefde een vernederende ervaring is.

Met behulp van haar vriend Daniel, haar steun en toeverlaat sedert haar kinderjaren, weet Emma zich te ontworstelen aan haar brute echtgenoot en samen ontvluchten Emma en Daniel het eiland. Vele jaren zwerven ze langs de eilanden van het Caraïbisch gebied: een moeizame tocht vol avonturen en ontberingen, waarbij Emma leert hoe de harde strijd om het bestaan te overleven.

Maar ook dit leven op zee eindigt met een dramatische gebeurtenis en berooid en ontgoocheld komt Emma in Engeland aan - om daar opnieuw de vijand van haar vriend te ontmoeten én te ontdekken dat zij slechts tijdelijk aan de terreur van haar brute man was ontsnapt...
Schrijver: Madeleine Brent
Oorspronkelijke titel: The long masquerade
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789065130990
Uitgever: Publiboek
Tregarons dochter
Zestien jaar lang heeft Cadi Tregaron het harde bestaan geleid van een visserskind. Terwijl ze opgroeit heeft ze dikwijls dezelfde droom, over een groot huis dat in het water staat en van een man zonder gezicht, die daar op haar wacht. Soms is het een heerlijke droom, soms ook een verschrikkelijke.

Door een wrede slag komt ze alleen te staan in de wereld en dat brengt grote veranderingen in haar leven. Cadi, het vastberaden meisje, ontmoet geheimzinnigheid, gevaar en een verborgen vijand.

De kwellende droom wordt een nachtmerrie, want zij ontdekt dat het huis in het water realiteit is en dat zij er door een speling in haar afstamming bovendien heel sterk mee verbonden is. Hier, in het huis uit haar droom en ver van haar eigen land, leert Cadi wat hartzeer en verdriet is en komt zij achter de beangstigende waarheid over zichzelf en de verborgen vijand die haar leven bedreigt.
Schrijver: Madeleine Brent
Oorspronkelijke titel: Tregaron's daughter
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 9789022503300
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsDe Valkehorst

Zie voor de beschrijving van dit boek: De traan van Boeddha.

* Dit betreft een uitgave van Het Beste Boek: nummer 89 uit 1979.

Schrijver: Madeleine Brent
Oorspronkelijke titel: zie De traan van Boeddha
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Reader's Digest
Sluiers van de haat

Zie voor de beschrijving van dit boek: De traan van Boeddha.

Schrijver: Madeleine Brent
Oorspronkelijke titel: zie De traan van Boeddha
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789026975226
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Stormwind

Zie voor de beschrijving van dit boek: Duivelsgodin.

* Dit betreft een uitgave van Het Beste Boek: nummer 125 uit 1986.

Schrijver: Madeleine Brent
Oorspronkelijke titel: Duivelsgodin
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Reader's Digest