Boekenplank:
Kies

Boeken van Amanda Quick

Meer over Amanda Quick

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Jayne Bentley, Jayne Castle, Amanda Glass, Stephanie James, Jayne Ann Krentz, Jayne Taylor

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Amanda Quick


Overzicht

  • Als bloesem in de storm - Desire
  • De piraat - Deception
  • Geef me je hart - Mischief
  • Op een bed van rozen - Mystique

Lavinia Lake & Tobias March

  1. Dromen van verlangen - Slightly shady
  2. Als duizend sterren - Don't look back
  3. Een eeuwig bruidsboeket - Late for the wedding

Vazaan / Vanza

  1. Met een teder gebaar - I thee wed
  2. De fluistering van de maan - Wicked widow

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls bloesem in de storm
Eigenlijk wil de mooie, onstuimige Lady Clare helemaal niet trouwen. Ze is alleen maar geïnteresseerd in het maken van nieuwe parfums. Maar na de dood van haar vader beseft Clare dat ze een echtgenoot moet vinden als ze haar erfenis, haar geliefde eiland Desire, wil behouden.

Om verrassingen te voorkomen heeft Clare haar voogd een lijstje gestuurd met eisen waaraan haar toekomstige echtgenoot moet voldoen. Maar één blik op de ruige vreemdeling die voor haar staat en Clare weet dat ze is bedrogen. Gareth van Wykeham is precies het tegenovergestelde van wat ze van een echtgenoot verwacht. Hij is vreselijk arrogant, veel te aantrekkelijk en in zijn ogen smeult een broeierig vuur.

Clare zal moeten kiezen tussen Gareth en de enige andere huwelijkskandidaat, haar verachtelijke buurman Nicholas van Seabern.

De enige reden waarom Gareth naar Desire is gekomen, is Clare's erfenis. Maar door haar afwijzende houding wordt zijn nieuwsgierigheid naar deze prachtige, felle vrouw geprikkeld. Gareth is ervan overtuigd dat hij zijn rivaal kan verslaan en Clare tot een volgzaam echtgenote kan kneden.

Clare is echter niet van plan voor Gareths wil te buigen...
Schrijver: Amanda Quick
Oorspronkelijke titel: Desire
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789041003287
Uitgever: Areopagus
De piraat
Verrast staart de vijfentwintigjarige Olympia Wingfield naar de breedgeschouderde, knappe vreemdeling. Met zijn woeste, verwaaide haar, het wijd openstaande hemd en de vervaarlijke dolk lijkt hij net een piraat: het is alsof hij zo uit één van Olympia's geliefde zeeroverlegendes is gestapt. Jared Chillhurst noemt hij zich en hij beweert de nieuwe privéleraar van haar neefjes te zijn. Olympia, naïef en goed van vertrouwen, gelooft hem op zijn woord.

Olympia voelt zich direct onweerstaanbaar tot Jared aangetrokken en in korte tijd flakkert het waakvlammetje van haar sensualiteit op tot een brandende passie. Door Jareds vurige omhelzingen maakt Olympia kennis met een ongekende en overweldigende extase. Maar aan hun prille geluk lijkt bruut een einde te komen als de zwarte hand van het verleden zich naar hen uitstrekt en Jareds beeldschone ex-verloofde onverwachts opduikt.

Want Olympia weet niet dat Jared onder valse voorwendselen haar roerige huishouden is binnengedrongen. Jareds familie jaagt al generaties lang op de fabelachtige piratenschat die door een roemruchte voorvader op een onbekend eiland is begraven. De enige sleutel voor de vindplaats van het familiefortuin is in het bezit van een aantrekkelijke jonge vrouw: Olympia Wingfield.
Schrijver: Amanda Quick
Oorspronkelijke titel: Deception
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789041000941
Uitgever: Areopagus
Geef me je hart
Matthias Marshall, graaf van Colchester, duikt plotseling als een spookverschijning op voor de jonge Imogen Waterstone. Maar tot zijn verbazing is deze prachtige vrouw in het geheel niet onder de indruk van zijn imponerende verschijning en zijn beruchte reputatie.

De eigenzinnige Imogen heeft Matthias naar Waterstone Manor laten komen om hem een brutaal voorstel te doen. Ze is er namelijk heilig van overtuigd dat de dood van haar vriendin Lucy Vanneck opzet was en dat Lucy's echtgenoot achter de moord zit. Bovendien heeft Imogen om persoonlijke redenen ook nog een appeltje te schillen met lord Vanneck. Haar hoop om wraak te nemen is gevestigd op Matthias, de ruige vreemdeling met zijn harde grijze ogen, zijn gitzwarte haren en stalen zenuwen.

Matthias vindt het een bizar plan, maar raakt wel heel gefascineerd door Imogens stoutmoedige ideeën en haar uitdagende blik. Als twee innig 'geliefden' begeven zij zich in de kringen van de Londense society om Lucy's sluwe echtgenoot in de val te lokken. Maar het toneelstuk dat de twee minnaars - die in koppigheid niet voor elkaar onderdoen - voor de buitenwereld opvoeren, wordt wel met verdacht veel passie gespeeld.
Schrijver: Amanda Quick
Oorspronkelijke titel: Mischief
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789041008497
Uitgever: Areopagus
Op een bed van rozen
Als een storm was hij de grote kasteelhal binnen geraasd. Een woeste ridder, met haren zo zwart als de nacht en ogen van gesmolten barnsteen. Maar Vrouwe Alice is niet van plan zich te laten intimideren door deze beruchte edelman, die zijn bijnaam Hugh de Meedogenloze alle eer aandoet. Want Alice weet waarom Sir Hugh naar Lingwood Manor is gekomen.

De strijdlustige ridder is op zoek naar een mysterieus groen kristal, de laatste van de legendarische Stenen van Scarcliffe. Alleen met deze kostbare edelsteen kan Hugh zijn domein van de ondergang redden.

Met haar vlammende schoonheid en een tong zo scherp als een dolk, daagt Alice Hugh uit en doet hem een brutaal voorstel dat hij onmogelijk kan weigeren. In ruil voor een bruidsschat, waarmee zij haar felbegeerde vrijheid kan kopen, belooft Alice Hugh te helpen bij zijn speurtocht.

Samen vertrekken zij naar zijn kasteel, waar het paar wordt meegevoerd in een kolkend avontuur van onstuimige verlangens en groot gevaar. Daar ontdekt Hugh tot zijn verbazing dat hij verliefd is geworden op deze onmogelijke jonge vrouw en bereid is alles te riskeren om Alice tot de zijne te maken.
Schrijver: Amanda Quick
Oorspronkelijke titel: Mystique
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789041005564
Uitgever: Areopagus

Lavinia Lake & Tobias MarchDromen van verlangen
Vanaf het moment dat de vreemdeling haar antiekwinkel in Rome binnenstormt, weet Lavinia Lake dat hij narigheid zal veroorzaken. Hij zegt dat hij een moordenaar achtervolgt en op zoek is naar bewijs. Hij zweert dat hij haar leven wil redden, maar beschuldigt haar tegelijkertijd van diefstal.

Lavinia is woest. Zij weet zeker dat die arrogante Tobias March erop uit is haar te ruïneren. Tobias sluit de winkel en stuurt haar terug naar Engeland, waarop Lavinia zweert dat ze hem dat betaald zal zetten.

Ze had nooit gedacht Tobias opnieuw te ontmoeten - onder schokkende omstandigheden. Maar ondanks hun felle ruzies, kan Laviania haar fonkelende verlangen naar deze mysterieuze man niet onderdrukken.

Zij zijn als water en vuur, koppig en hartstochtelijk, slim en charmant. Wanneer er gevaar dreigt, verleggen zij hun grenzen.
Schrijver: Amanda Quick
Oorspronkelijke titel: Slightly shady
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789051087062
Uitgever: The House of Books
Als duizend sterren
De charmante Lavinia Lake heeft een ongewoon beroep: privédetective. Schandalig voor een jonge vrouw, meent men in het negentiende-eeuwse Londen. Haar partner Tobias March, die hopeloos verliefd is op Lavinia, kan haar onafhankelijkheid wel waarderen, hoewel hij dat nooit zal toegeven.

Tobias probeert zijn Lavinia vooral te beschermen tegen alle kwaad. Maar wanneer de echtgenote van een goede vriend wordt vermoord, krijgt Lavinia te maken met een meedogenloze misdadiger, die het op haar leven heeft voorzien. Haar speurtocht leidt van de flonkerende balzalen in Londen tot de meest duistere krochten van de menselijke geest.
Schrijver: Amanda Quick
Oorspronkelijke titel: Don't look back
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044309836
Uitgever: The House of Books
Een eeuwig bruidsboeket
Lavinia Lake en haar zakenpartner en minnaar Tobias March hebben dringend rust nodig. Er wordt teveel over hen geroddeld in het altijd drukke Londen. De uitnodiging voor een exclusief feest op Beaumont Castle lijkt de perfecte oplossing. Daar kunnen Lavinia en Tobias zich enkele dagen terugtrekken en genieten van een romantisch samenzijn.

Maar er komt al snel een kink in de kabel wanneer een onverwachte, beeldschone bezoekster zich in Tobias' slaapkamer heeft opgesloten. De mysterieuze jonge vrouw wordt ernstig bedreigt en smeekt om hulp.

Lavinia weet niet wat ze hiervan moet denken. Wie is die vrouw die denkt haar rendez-vous met Tobias zo ruw te verstoren?
Schrijver: Amanda Quick
Oorspronkelijke titel: Late for the wedding
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044312164
Uitgever: The House of Books

Vazaan / VanzaMet een teder gebaar
De jonge Emma Greyson, gezelschapsdame van beroep, heeft zich opgemaakt voor het grote feest op slot Ware, waar de elite van Londen zich verzamelt. Daar stuit ze - letterlijk en figuurlijk - op niemand minder dan de rijke, mysterieuze Edison Stokes.

De machtige, donkerogende Edison Stokes blijkt op zoek te zijn naar een levensgevaarlijk gis dat in verkeerde handen is gevallen. Hij is ervan overtuigd dat een van de gasten er meer van weet. Stokes besluit Emma als zijn assistent in te huren en ontdekt al snel dat achter haar degelijke, nette uiterlijk een temperamentvolle vrouw met een scherpe geest schuil gaat, die niet op de loop gaat voor het gevaar.

Emma vindt zowel haar nieuwe betrekking als haar knappe, intrigerende baas meer dan spannend. Stokes' krachtige verschijning laat haar groene ogen sprankelen. Maar als de eerste dode valt, beseft Emma dat ze deze man, voor wie ze door het vuur zou gaan, elk moment kan verliezen - evenals haar eigen leven.
Schrijver: Amanda Quick
Oorspronkelijke titel: I thee wed
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044300628
Uitgever: The House of Books
De fluistering van de maan
Madeline Deveridge weet dat zij ervan verdacht wordt haar echtgenoot te hebben vermoord. Ze heeft nu echter grotere zorgen dan zich druk te maken om deze roddels.

Het lijkt erop alsof de mooie Madeline opgejaagd wordt door een ronddolende geest - de geest van haar overleden man. Wanneer zij zich echt bedreigd voelt en haar leven gevaar begint te lopen besluit Madeline Artemis Hunt in te huren. Hij is de enige die haar kan helpen.

De arrogante Artemis is nieuwsgierig naar het verhaal van de beruchte weduwe. Haar koppigheid en fonkelende ogen fascineren hem bijzonder. De nauwe samenwerking ontsteekt passionele vonken. Artemis beseft dat dit de vrouw van zijn dromen is. Maar hun zoektocht naar degene die haar naar het leven staat is riskant. Zal hij Madeline tot de zijne kunnen maken voor het te laat is?
Schrijver: Amanda Quick
Oorspronkelijke titel: Wicked widow
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044302394
Uitgever: The House of Books