Boekenplank:
Kies

Boeken van J.D. Robb

Meer over J.D. Robb

Website: http://www.jdrobb.com

Eve Dallas - In Death
 1. Vermoord naakt - Naked in death
 2. Vermoorde reputaties - Glory in death
 3. Vermoorde schoonheid - Immortal in death
 4. Vermoord in extase - Rapture in death
 5. Plechtig vermoord - Ceremony in death
 6. Vermoord uit wraak - Vengeance in death
 7. Vermoorde liefde - Holiday in death
 8. Vermoorde harten - Conspiracy in death
 9. Explosief vermoord - Loyalty in death
 10. Vermoorde getuige - Witness in death
 11. Rechtvaardig vermoord - Judgment in death
 12. Verraad - Betrayal in death
 13. Verleiding - Seduction in death
 14. Hereniging - Reunion In death
Eve Dallas - Korte verhalen (alleen als ebook)
 1. Bij nacht vermoord - Midnight in death
 2. Vermoord fantoom - Haunted in death
 3. Vermoorde vaders - Interlude in death
 4. Bloedig vermoord - Eternity in death
 5. Ritueel vermoord - Ritual in death
 6. Vermoord en vermist - Missing In death

Gedetaileerd overzicht

Eve Dallas - In Death

Vermoord naakt
De moord op de dochter van een senator onthult haar geheime leven als callgirl. Eve Dallas wordt belast met deze gevoelige zaak, en haar onderzoek leidt naar de ondoorzichtige kringen van politiek en high society in Washington.

De zaak wordt verder gecompliceerd door de groeiende aantrekkingskracht tussen haar en Roarke, één van de rijkste en machtigste mannen ter wereld. Hij is waanzinnig knap en gevaarlijk - en de hoofdverdachte...
Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Naked in death
Eerste uitgave: 1995
ISBN: 9789022569016
Uitgever: De Boekerij
Vermoorde reputaties
De doden waren haar werk. Ze leefde met ze, werkte met ze, bestudeerde ze. Ze droomde zelfs van ze. Ze vond moord niet meer schokkend, maar nog steeds walgelijk. Het eerste slachtoffer wordt op de stoep gevonden, in de stromende regen. Het tweede slachtoffer ligt in de tuin van het gebouw waar ze woonde.

Inspecteur Eve Dallas ziet genoeg overeenkomsten. Zo waren beide slachtoffers mooie en zeer succesvolle vrouwen - hun glamoureuze bestaan en hun liefdesleven hielden de hele stad bezig. De relaties die ze hadden met de machtigste en rijkste mannen van New York bieden Eve een lange lijst met verdachten - onder wie haar eigen geliefde, Roarke.

Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Glory in death
Eerste uitgave: 1995
ISBN: 9789022568910
Uitgever: De Boekerij
Vermoorde schoonheid
Ze was een van de meest gewilde vrouwen ter wereld. Een topmodel dat altijd kreeg wat ze wilde - zelfs de man van een ander. En nu is ze gewelddadig vermoord.

Inspecteur Eve Dallas zet haar baan op het spel als haar beste vriendin Mavis betrokken blijkt bij een fatale driehoeksverhouding. Ze ontdekt dat achter de glamour van de haute couture een nietsontziende zucht naar jeugd en roem schuilt. Het spoor leidt van de catwalk naar de duistere onderwereld van New York...

Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Immortal in death
Eerste uitgave: 1996
ISBN: 9789022569085
Uitgever: De Boekerij
Vermoord in extase
Drie zelfmoorden: een briljante ingenieur, een beruchte advocaat en een controversiële politicus. Drie mannen die een bevoorrecht leven leidden maar heel verschillend waren.

Inspecteur Eve Dallas vindt het een verdachte zaak, en als elke autopsie minieme brandplekken in de hersenen van de slachtoffers onthult, wordt haar intuïtie bevestigd. Is er sprake van een hightech moordmethode? Eves onderzoek leidt haar naar de wereld van virtual reality games - waarin de techniek ook kan worden aangewend als wapen...
Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Rapture in death
Eerste uitgave: 1996
ISBN: 9789022569092
Uitgever: De Boekerij
Plechtig vermoord
Als Eve Dallas een geheim onderzoek naar de dood van een collega-inspecteur in gang zet, begeeft ze zich op glad ijs. Professionaliteit moet altijd vóór persoonlijke loyaliteit gaan, maar voor Eve lopen de zaken dwars door elkaar heen.

De waarschuwing van het lijk voor haar deur neemt ze dan ook persoonlijk op. Samen met Roarke wordt Eve de gevaarlijkste zaak van haar carrière ingezogen. Elke stap doet haar twijfelen aan haar morele kompas - en brengt haar dichter bij een confrontatie met de verleidelijkste vorm van het kwaad...
Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Ceremony in death
Eerste uitgave: 1997
ISBN: 9789022569108
Uitgever: De Boekerij
Vermoord uit wraak
Hij is een technologisch expert, met het brein van een genie en het hart van een moordenaar, die technologie inzet om zijn prooi te volgen en de politie op te jagen. Hij geeft cryptische raadsels over de moorden die hij gaat plegen en de politie is iedere keer net te laat.

Eve Dallas vond het eerste slachtoffer, vermoord in zijn eigen huis. Het tweede slachtoffer werd gevonden in een leegstaand luxe appartement. Ze hadden weinig gemeen, behalve dat ze op een gruwelijke manier aan hun einde kwamen. Dan blijkt dat de twee mannen verbonden zijn door een afschuwelijk geheim van tien jaar geleden dat zij deelden met een derde man: niemand minder dan Eve's kersverse echtgenoot, Roarke...

Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Vengeance in death
Eerste uitgave: 1997
ISBN: 9789022572986
Uitgever: De Boekerij
Vermoorde liefde
Inspecteur Eve Dallas is bezig met een onderzoek naar een seriemoordenaar en doet een schrikbarende ontdekking: alle slachtoffers zijn te herleiden naar datingservice ­Personally Yours.

Een onbekende wereld voor Eve, waarin aan de ene kant ­mensen naar ware liefde zoeken, terwijl aan de andere kant de seriemoordenaar zijn volgende slachtoffer selecteert. Een wereld waarin zowel mannen als vrouwen zonder met hun ogen te knipperen de kracht van liefde omwisselen voor het ultieme bedrog.
Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Holiday in death
Eerste uitgave: 1998
ISBN: 9789022572993
Uitgever: De Boekerij
Vermoorde harten
Een vermoorde zwerver wordt gevonden, zijn hart met chirurgische precisie uitgesneden. Luitenant Eve Dallas vermoedt dat deze moord in de doofpot gestopt zal worden en dat wil ze voorkomen. Ze ontdekt al snel dat er in verschillende steden soortgelijke moorden worden gepleegd.

Ondertussen wordt ze er zelf van beschuldigd een collega te hebben vermoord. Nu moet ze zowel haar naam in ere herstellen, als de moordenaar vinden.

Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Conspiracy in death
Eerste uitgave: 1999
ISBN: 9789022573006
Uitgever: De Boekerij
Explosief vermoord
Een terrorist maakt New York onveilig door op willekeurige plekken bommen tot ontploffing te brengen, met talloze doden en gewonden tot gevolg. Hij stuurt inspecteur Eve Dallas brieven waarin hij belooft korte metten te maken met de corruptie in de stad, de eerste explosies waren nog maar het begin.

Eve stort zich met de haar zo kenmerkende inzet en overgave volledig op het onderzoek. Het is háár stad, háár verantwoordelijkheid. Deze gestoorde maniak mag niet nog meer slachtoffers maken. Maar dan verhoogt haar angstaanjagende tegenstander de inzet...

Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Loyalty in death
Eerste uitgave: 1999
ISBN: 9789022575543
Uitgever: De Boekerij
Vermoorde getuige
Roarke, de man van politieagente Eve Dallas, produceert een nieuwe vertolking van een van Agatha Christies korte verhalen. Tijdens de première blijkt het toneelmes waarmee de hoofdpersoon wordt vermoord te zijn vervangen door een echt mes. Acteur Richard Draco sterft ter plekke.

Helaas voor Eve blijkt zo’n beetje iedereen een grondige hekel gehad te hebben aan de acteur en is haar lijst van verdachten ellenlang. Draco was in het echte leven een ware rokkenjager die de ene jonge vrouw na de andere versleet - zelfs zijn eigen dochter. En juist dat gegeven brengt deze zaak wel heel dicht bij huis, want Eve’s relatie met haar eigen vader was ook allesbehalve gezond.
Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Witness in death
Eerste uitgave: 2000
ISBN: 9789022575550
Uitgever: De Boekerij
Rechtvaardig vermoord
In een stripclub in een chique buitenwijk wordt het lijk van een politieagent gevonden. Het moordwapen is een honkbalknuppel. Het motief is een mysterie. Het onderzoek leidt Eve Dallas naar een nachtclub waar zich schimmige zaken afspelen. In Purgatory krijgt iedereen één kans tot boetedoening voordat het laatste oordeel wordt geveld. Je meest intieme zonden bepalen je lot. Hier dreigen de diepste geheimen van één politieagent onschuldige slachtoffers te maken.

De zaak brengt Eve in een lastig parket. Het onderzoek legt naast criminele activiteiten, ook corruptie binnen de politie bloot, en daardoor wordt zowel haar reputatie als haar leven in gevaar gebracht. Wat het allemaal nog erger maakt is dat Purgatory onderdeel is van het zakenimperium van Eve’s echtgenoot, Roarke. De gebeurtenissen dringen hun privéleven binnen en dat zorgt voor nog meer vuurwerk binnen het toch al stormachtige huwelijk.                       
Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Judgment in death
Eerste uitgave: 2000
ISBN: 9789022575567
Uitgever: De Boekerij
Verraad
In het luxueuze Palace Hotel van Roarke, de man van Eve Dallas, wordt een kamermeisje gewurgd gevonden in kamer 4602. De moordenaar lijkt Sly Yost te zijn, die vaak door de elite wordt ingehuurd. Eve kent hem maar al te goed, maar dat helpt haar niet bij het oplossen van deze zaak.

Daarbij is er nóg iemand bij het noodlot van het kamermeisje betrokken. Iemand die een persoonlijk motief heeft dat verstrekkende gevolgen kan hebben. Eve moet er rekening mee houden dat het echte doelwit van de moordenaar haar eigen man is, Roarke...

Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Betrayal in death
Eerste uitgave: 2001
ISBN: 9789022582763
Uitgever: De Boekerij
Verleiding

Dante had zijn slachtoffer online ontmoet. Al weken stuurden ze elkaar verliefde berichten totdat hij haar in het echt zou zien. Een romantische date, een aantal glazen wijn en een paar uur later was ze dood. De oorzaak: een zeldzame en haast onherleidbare drug met een straatwaarde van een kwart miljoen in haar drankje. Detective Eve Dallas moet deze dodelijke Casanova een halt toeroepen, voordat er meer slachtoffers vallen.

Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Seduction in death
Eerste uitgave: 2001
Uitgever: De Boekerij
Hereniging

Walter wordt op zijn verjaardag verrast met een surpriseparty, maar de echte verrassing moet nog komen: een vrouw met groene ogen en rood haar drukt hem een glas champagne in handen. Na één slokje bubbels is hij dood. Niemand op het feestje wist wie ze was, maar Eve Dallas herinnert zich deze Julianna maar al te goed. Het lijkt erop dat Julianna haar zinnen heeft gezet op een hereniging met Eve - eentje die ze niet snel zal vergeten.

Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Reunion In death
Eerste uitgave: 2002
ISBN: 9789022583937
Uitgever: De Boekerij

Eve Dallas - Korte verhalen (alleen als ebook)

Bij nacht vermoord
De eerste kerst die Eve Dalles en haar man Roarke samen doorbrengen wordt ruw verstoord door een gruwelijke moordzaak. Het gemartelde lichaam van de vooraanstaande rechter Harold Wainger draagt een briefje met een lijst met namen.

Eve Dallas is er een van. Ze herkent onmiddellijk het werk van een seriemoordenaar die ze drie jaar geleden naar de gevangenis stuurde.

Al snel zijn er nog twee moorden gepleegd, en moet Eve alles op alles zetten om het volgende slachtoffer te bevrijden uit de handen van de moordenaar - voordat hij genoeg heeft van zijn experiment...
Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Midnight in death
Eerste uitgave: 1998
ISBN: 9789460239410
Uitgever: De Boekerij
Vermoord fantoom
Number Twelve is een urban legend in New York. Er wordt gefluisterd dat de legendarische club uit de jaren zestig vervloekt is, en dat het er spookt. Inspecteur Eve Dallas leidt het onderzoek naar de moord op Radcliff Hopkins, de nieuwe eigenaar en de kleinzoon van de man die van Number Twelve een cultureel icoon maakte. Een serie kogels maakte een einde aan Radcliffs droom om de club weer in oude glorie te herstellen.

Terwijl iedereen angstig wordt van alle paranormale verhalen laat de nuchtere Eve zich niet afleiden van de harde bewijzen. Maar de zaak wordt nog vreemder als er een connectie opduikt naar een verdachte verdwijning van een rockster, vele decennia geleden.

Terwijl Eve zoekt het verband tussen de twee zaken onderzoekt, botst haar logica met het onverklaarbare. Ze wordt gedwongen om de dreiging onder ogen te zien van iets dat nóg gevaarlijker is dan een moordenaar van vlees en bloed.
Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Haunted in death
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 9789460239434
Uitgever: De Boekerij
Vermoorde vaders
Inspecteur Eve Dallas staat voor een slopende beproeving: ze wordt geacht een seminar te geven op de grootste politieconferentie van het jaar, gehouden in een chique resort. En dat chique resort is natuurlijk eigendom van Eve’s echtgenoot Roarke. Het had eigenlijk een kleine vakantie moeten worden, maar het werk is nooit ver weg: een bloedige moordzaak veroorzaakt grote onrust.

De zaak wordt verder gecompliceerd doordat Eve een aanvaring had met het slachtoffer - en door Roarke’s persoonlijke geschiedenis met de moordenaar. Als het gevaar steeds dichterbij komt en er meer lichamen worden gevonden, moet Eve een manier vinden om deze cyclus van geweld en wraak te stoppen, en het verleden terug te duwen naar de plek waar het hoort.
Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Interlude in death
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 9789460239427
Uitgever: De Boekerij
Bloedig vermoord
Als feestbeest en bad girl Tiara Kent dood gevonden wordt in haar chique appartement heeft de moord alle kenmerken van de aanval van een vampier. De altijd nuchtere Eve Dallas moet nu bijgelovige agenten, die rondsjouwen met knoflook en houten staken, in het gareel houden – maar tegelijkertijd ook de hysterische pers.

Niemand van Tiara’s rijke vrienden lijkt iets af te weten van haar geheime afspraakjes met de Dark Prince. De jacht om hem te stoppen leidt Eve en haar team naar delen van de stad die zelfs de meest onverschrokken agent liever niet betreedt, recht in het hart van de duisternis.                          
Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Eternity in death
Eerste uitgave: 2007
ISBN: 9789460239441
Uitgever: De Boekerij
Ritueel vermoord
Een feestje in de gegoede kringen wordt verstoord door een naakte, met bloed besmeurde man, met het mes nog in zijn hand, die ervan overtuigd is dat hij een moord heeft gepleegd.

Eve Dallas wordt ingeschakeld om de misdaad uit te pluizen, én de misdadigers. Alles wijst op een satanistisch ritueel, maar de nuchtere Eve gelooft niet in het aanbidden van de duivel.

Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Ritual in death
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 9789460239458
Uitgever: De Boekerij
Vermoord en vermist
In Vermoord en vermist wordt inspecteur Eve Dallas geconfronteerd met een vermissing die geen vermissing blijkt te zijn en een moord zonder lijk. Bovendien komt ze tot de schokkende ontdekking dat haar verschrikkelijke verleden minder ver achter haar ligt dan ze tot dan toe dacht.

Carolee Grogan zit als toerist op de Staten Island-veerboot en ziet iets wat ze niet had mogen zien. Al snel wordt ze vermist. Maar als ze niet overboord is gesprongen, waar is ze dan? Inspecteur Eve Dallas onderzoekt de zaak en raakt al snel verstrikt in een schokkend web van leugens en bedrog. De tijd dringt en als Eve een dodelijk spoor van intimidatie en wraak wil voorkomen, moet ze erachter komen wat Carolee heeft gezien.
Schrijver: J.D. Robb
Oorspronkelijke titel: Missing In death
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 9789402304282
Uitgever: De Boekerij