Boekenplank:
Kies

Boeken van Bertrice Small

Meer over Bertrice Small

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1937 / Overleden: 2015

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

 • Adora - Adora
 • Als jij er niet was - To love again
 • Betoverend als de dageraad - Enchantress mine
 • De bekoring van de nacht - Blaze Wyndham
 • De lokroep van haar hart - Unconquered
 • De verlokking van de liefde - Deceived
 • De vurige erfgename - The Spitfire
 • De wildernis die liefde heet - Betrayed
 • Ongetemd verlangen - The love slave
 • Ontembaar als de storm - Hellion
 • Zenobia, prinses van de dageraad - Beloved

De O'Malley Saga

 1. Het lot van de liefde - Skye O'Malley
 2. De belofte van de dageraad - All the sweet tomorrows
 3. Sluier van de nacht - This heart of mine
 4. Gedreven door hartstocht - Lost love found
 5. Het vuur van haar verlangen - Wild Jasmine

Skye's Legacy

 1. De onwillige bruid - Darling Jasmine
 2. De geur van wilde rozen - Bedazzled
 3. In de stilte van de nacht - Besieged
 4. Een roos in de storm - Intrigued
 5. Drie vrouwenharten - Vixens

The Border Chronicles

 1. De Schotse bruid - A dangerous love
 2. De grens van de passie - The border lord's bride
 3. Haar wilde hart - The captive heart
 4. Als een schotse roos - The border lord and the lady

The Friarsgate Inheritance

 1. Rosamund - Rosamund
 2. Een tedere belofte - Until you
The Friarsgate Inheritance

gedetailleerd overzicht

OverzichtAdora
Vanaf het eerste moment dat hij haar zag was de jonge prins Moerad in de ban van haar betoverende schoonheid. Hij ontmoette haar vaker en hun wederzijdse liefde bloeide op, als de bloesem aan de bomen die hen omringden. Helaas was de verblindend mooie en nog ongerepte Adora, met haar mahoniekleurige haar en haar grote violette ogen, juridisch getrouwd met Orchan, de Turkse heerser en de vader van Moerad die haar echter laat zitten in het Catharijnenklooster te Bursa. Als Adora ook werkelijk de vrouw van de vijftig jaar oudere Orchan wordt, breekt het hart van Moerad en vult zich met verdriet, afgunst en haat. Na de dood van zijn vader wordt de jonge prins de leider der Turken en alleenheerser over het Ottomaanse Rijk. Hij gebiedt Adora toe te treden tot zijn harem. Zij weigert dit en ontvlucht de man die zij eens oprecht beminde om te trouwen met een ander. In dit huwelijk bloeit zij op en ontdekt het grote geluk, doch haar zuster Helena, die verblind wordt door jaloezie, is vastbesloten het echtpaar in het ongeluk te storten. Door haar toedoen wordt Adora's echtgenoot op gruwelijke wijze vermoord en blijft zij opnieuw alleen en onbeschermd achter. Maar dan is er nog Moerad, haar jeugdliefde, de man die haar geen moment heeft kunnen vergeten, die opnieuw een poging doet haar hart te veroveren.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Adora
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-6493-211-5
Uitgever: De Sfinx
Als jij er niet was
Cailin is nog jong als zij door de wraak van een jaloers familielid haar hele familie verliest. Haar huis wordt verwoest en het land wordt in beslag genomen; Cailin is gdwongen hulp te zoeken bij de Keltische familie van haar trotse moeder. Door de Romeinse afkomst van haar vader is Cailin niet echt welkom bij de Keltische stam. Bovendien is zij mooi, koppig en opstandig, en drijft ze met haar gedrag haar oude grootvader en zijn sensuele jongere vrouw Brigit tot razernij. Om van Cailin af te komen bedenkt de jaloerse Brigit een verderfelijk plan: haar echtgenoot zal het maagdelijke meisje aan Wulf Ironfist schenken, een woeste Saks die bekend staat om zijn enorme kracht. Cailin is woedend op haar grootvader, maar na haar aanvankelijke tegenzin gaat voor haar een wereld open. Wulf blijkt niet alleen een machtig strijder te zijn, maar hij is ook ervaren op het gebied van de liefde: in zijn armen vindt Cailin onvoorstelbaar genot. Met Wulf aan haar zijde herovert zij uiteindelijk het land dat haar ontstolen werd. Maar helaas is hun geluk van korte duur: Cailin wordt ontvoerd en als slavin naar de dacadente stad Byzantium gebracht.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: To love again
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-410-0870-5
Uitgever: Van Reemst
Betoverend als de dageraad
Ze is Mairin, een trotse, beeldschone jonkvrouwe uit Bretagne, met een bijzondere gave. Ze wordt verkwanseld door haar afgunstige stiefmoeder, meegevoerd door een wrede slavenhandelaar, en gedwongen om haar geboortegrond voor altijd te verlaten. Ze vecht dapper en fel tegen velerlei gevaren die haar omringen, om uiteindelijk beschutting te vinden op een Engels ridderslot. Lady Mairin wordt vurig begeerd door drie mannen. Basil, de knappe prins van Byzantium, die haar inwijdt in de tedere geheimen van het liefdesspel. Josselin de Combourg, de galante ridder die de dodelijke speling van het lot durft te trotseren in de strijd om de Engelse troon. Eric, de blonde Viking, die Mairins hart met barbaars geweld tracht te bemachtigen. Wie van hen kan zij vertrouwen? Wie van hen zal haar uitverkorene zijn?
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Enchantress mine
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-6790-251-9
Uitgever: Areopagus
De bekoring van de nacht
De jonge Blaze Morgan stampvoet van drift en woede als zij hoort dat ze zal worden uitgehuwelijkt aan een rijke Engelse graaf. Blaze is onschuldig en ongerept, maar bezit het eigenzinnige temperament van een trotse jonkvrouw. De vreemdeling die haar hart moet veroveren is Edmund Wyndham, graaf van Langford.

Het duurt echter niet lang of de woede van Blaze smelt als sneeuw voor de zon, want Edmund is de knapste man die zij ooit heeft gezien. Zijn hartstochtelijke liefde vult haar leven gedurende enkele jaren met een glanzend geluk. Tot een dubbele tragedie toeslaat. Edmund sterft een wrede dood en Blaze verliest het kind dat zij van hem verwacht.

Overmand door verdriet zoekt de jonge weduwe troost bij haar zuster aan het Engelse hof. Daar wordt koning Hendrik VIII getroffen door haar verblindende schoonheid. Blaze kan niet weigeren als de machtige Hendrik haar volledige overgave eist. Hun spectaculaire liefdesaffaire wordt het schandaal van de eeuw. Blaze wordt niet alleen Hendriks minnares, maar ook zijn vertrouwelinge, terwijl de vorst zijn ingewikkelde zetten pleegt op het schaakbord van de geschiedenis.

Dan beveelt Hendrik zijn geliefde Blaze opnieuw te trouwen. Niemand minder dan de zwierige vrijbuiter Anthony Wyndham, de jongere broer van haar overleden echtgenoot, eist haar hand. Geheel tegen haar wil wordt Blaze overspoeld door een brandende passie voor deze nieuwe man in haar leven.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Blaze Wyndham
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789067902762
Uitgever: Areopagus
De lokroep van haar hart
Miranda bezit een onaardse schoonheid, een ijzeren volharding, een onbreekbare trots en een vlijmscherpe geest. Zelfs als zij wordt gedwongen te huwen met een vreemdeling om haar woning te kunnen behouden, berust zij geen ogenblik in deze situatie, al is het overduidelijk dat hij de enige man voor haar is. Zelfs als een brute Siberische slavendrijver haar goudgelokte schoonheid ontwaart en in haar de ideale partner herkent voor de favoriete slaaf die hij als fokstier gebruikt, versaagt zij niet en blijft in haar hart haar geliefde trouw. Zelfs als zij op mensonwaardige wijze wordt ontvoerd en haar lichaam aan vernederingen en ontberingen ten prooi valt, blijft haar trots ongebroken. Zelfs als alles verloren lijkt en haar liefde tot een uitzichtloze tragedie lijkt te verworden, zijn het Miranda's heldere geest en bovenmatige levenskracht die haar aanzetten de strijd nimmer op te geven.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Unconquered
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-6493-082-1
Uitgever: De Sfinx


De verlokking van de liefde
De eigenzinnige Aurora piekert er niet over te trouwen met een man die ze nooit ontmoet heeft. Zelfs niet als hij Valerian Hawkesworth heet en hertog in Engeland is. Het huwelijk is echter door haar vader vastgelegd en kan niet meer ongedaan worden gemaakt. Bovendien is de hertog al onderweg naar het exotische eiland St. Timothy om zijn bruid op te komen halen. Aurora's stiefzus Calandra is daarentegen wel ge?nteresseerd in het rijke leven als hertogin, en de zusjes besluiten van plaats te wisselen. Hoewel Valerian in Calandra een geschikte bruid vindt, intrigeert de ondeugende, koppige Aurora met haar prachtige lichaam hem meer dan hem lief is. Na het huwelijk vertrekken Calandra en Valerian naar Engeland; enkele maanden later gevolgd door Aurora, die een geschikte echtgenoot hoopt te ontmoeten. Deze vindt zij in de persoon van St. John, Valerians neef en tevens zijn grootste rivaal. Aurora moet echter toegeven dat Valeriaans stralend blauwe ogen haar lichaam in vuur en vlam zetten, en zijn aanrakingen haar doen zinderen. Hoe kan ze deze man hebben laten gaan? En wat zal Valerian doen als hij ontdekt dat hij door de twee dames misleid is?
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Deceived
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5108-406-4
Uitgever: The House of Books
De vurige erfgename
'Vandaag trouw jij niet met deze vrouw, Jasper Keane,' zei Tavis Stewart bedrieglijk rustig. 'Jij hebt mijn verloofde vermoord, daarom neem ik j?uw geliefde mee.' Tavis sloeg zijn arm om Arabella's middel en trok haar hardhandig naar zich toe. 'De bruid gaat met mij mee en alleen als je mijn uitdaging aanneemt, krijg je haar misschien terug.' Lady Arabella Grey heeft lange goudblonde haren en prachtige zeegroene ogen die fonkelen van woede als Tavis haar ontvoert. Ze is nog wel de nicht van koning Richard III! Arabella vertrouwt Sir Jasper Keane volledig. Hij heeft haar immers ten huwelijk gevraagd. Maar ze weet niet dat Sir Jasper slechts uit is op Greyfaire Keep, Arabella's geboortehuis. En als hij dat niet goedschiks kan krijgen, dan moet het maar kwaadschiks. Tavis Stewart, graaf van Dunmor, wordt hopeloos verliefd op Arabella. Arabella's oogverblindende schoonheid en weerbarstige karakter zijn een uitdading voor elke man. Tavis weet haar voor zich te winnen en in zijn armen leert Arabella de liefde en hartstocht kennen. Maar zijn rivaal Sir Jasper laat zich niet zo gemakkelijk uit het veld slaan. Hij bedenkt een listig plan om Greyfaire Keep en Arabella weer in handen te krijgen. Arabella wordt heen en weer geslingerd tussen haar verlangen naar Tavis en haar liefde voor Greyfaire Keep. Ze moet kiezen en hard vechten om ten minste ??n van beide te behouden. Daarvoor roept ze de hulp van de koning in. Maar het spel dat Arabella speelt is gevaarlijk en de koning eist een hoge prijs.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: The Spitfire
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-5112-253-5
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
De wildernis die liefde heet
Na het overlijden van haar ouders heeft de jonge, aantrekkelijke Fiona Hay de zorg voor haar vier zusjes op zich genomen. Als ze twee van hen eervol weet uit te huwelijken, is ze dan ook zeer voldaan. Er is echter ??n groot probleem: ze heeft geen bruidsschat voor hen. Fiona is niet voor ??n gat te vangen en besluit het huwelijkscadeau bij de Gordon-clan te stelen. Als Angus Gordon zijn verdwenen vee ontdekt, is hij hoogstverbaasd een huis vol mooie, jonge vrouwen aan te treffen. Nog groter is zijn verbazing als de koppige Fiona met haar fonkelende groene ogen weigert de bruidsschat terug te geven. In plaats daarvan overbluft ze de stoere Schot met een wel heel brutale ruil: voor nog meer vee, zal ze zijn ma?tresse worden. Na een felle strijd ontvlamt er een ongekende passie tussen de twee minnaars, die in eigenzinnigheid en temperament niet voor elkaar onderdoen. De plannen van de Schotse koning drijven Fiona echter uit de sterke armen van Angus naar de ruige en zeer begeerlijke Hooglander Colin MacDonald, die zijn zinnen op haar prachtige lichaam heeft gezet.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Betrayed
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5108-340-8
Uitgever: ECI
Ongetemd verlangen
De jonge Regan MacDuff ziet het idee van een huwelijk met een ruwe Schotse lord helemaal niet zitten. Wanneer ze voor straf naar een afgelegen klooster wordt verbannen, schikt ze zich dan ook snel in haar lot. Na aankomst wordt Regan echter verkocht aan een brute slavenhandelaar, die in het mooie, blonde meisje de ideale liefdesslavin ziet voor de kalif van Cordoba. Regan wordt eerst naar de beroemde meester in de erotische kunsten, Karim el Malina, gestuurd om te worden opgeleid. Tegen haar wil raakt de eigenzinnige Regan onder de indruk van de innemende Karim met zijn felblauwe ogen en ravenzwarte lokken. In zijn vaardige handen verandert Regan in de sensuele liefdesslavin Zaynab en leert ze het genot kennen van volledige overgave. Tijdens de vurige lessen hebben Regan en Karim genoeg tijd om elkaar door en door te leren kennen... en hartstochtelijk verliefd te worden. Hun liefde is echter streng veboden en Karim wordt gedwongen zich aan de afspraak te houden. Wanneer Zaynab haar opleiding heeft voltooid, stuurt hij haar naar de kalief. Zaynab weet dat er maar ??n manier is om Karims reputatie als meester te redden: zich volledig onderwerpen aan haar nieuwe eigenaar. Maar terwijl ze de kalief haar begeerlijke lichaam biedt, blijft Zaynabs hart alleen kloppen voor haar enige ware liefde, de onbereikbare Karim.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: The love slave
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-410-0532-3
Uitgever: Areopagus
Ontembaar als de storm
Engeland, 1100. Sinds haar vaders dood beheert de jonge Isabelle van Langston - ook wel 'helse Belle' genoemd - het landgoed van haar familie met ijzeren hand. Ze is niet van plan haar vrijheid ooit op te geven: in haar ogen maken mannen vrouwen alleen maar afhankelijk en ongelukkig. Dan verschijnt plotseling ridder Hugh Fauconier, die door de koning naar Langston is gestuurd om met haar te trouwen en het landgoed te beheren. Isabelle is furieus en tot grote verbijstering van iedereen weigert ze zijn hand. Maar Hugh laat zich door haar vuurspuwende blik niet afschrikken. Met zijn onverzettelijkheid en onweerstaanbare charme, weet hij de ontembare Isabelle geleidelijk voor zich te winnen. Aan hun liefdesroes komt plotseling een einde als Hugh in de ban raakt van de duivelse, maar betoverende Vivienne d'Bretagne. Isabelle is echter niet van plan haar begeerlijke echtgenoot zomaar te laten gaan en sluipt het kasteel van de Bretagnes binnen om Hugh terug te winnen. Maar ze heeft niet gerekend op Viviennes broer, de aantrekkelijke Guy, die haar met zijn prachtige lichaam op ongekend sensuele wijze inwijdt in de magie van de liefde... en haar Hugh bijna doet vergeten.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Hellion
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-410-0675-3
Uitgever: Van Reemst


Zenobia, prinses van de dageraad
Ze heeft grote, amandelvormige, donkergrijze ogen, ravezwart haar en het figuur van een godin. Met haar ademstokkende schoonheid steekt zij haar verre voorouder, de legendarische keizerin Cleopatra, naar de kroon. Ze wordt geboren als de dochter van de lelieblanke Iris en Zabaai el Selim, een Egyptische prins. Zij is pas zes jaar oud als zij er getuige van is hoe Romeinse huurlingen haar moeder op gruwelijke wijze verkrachten en vermoorden. Vanaf dat moment brandt diep in haar een onverzoenlijke haat tegen alle Romeinen. Maar het lot beschikt anders, want als zij de Romeinse officier Marcus Alexander Britainus ontmoet, blijkt haar haat niet opgewassen tegen de dwang van haar hart. In zijn armen vindt zij het opperste geluk.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Beloved
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-6493-322-7
Uitgever: De Sfinx

De O'Malley SagaHet lot van de liefde
Skye O'Malley is de ontembare dochter van een Ierse zeerover. Haar opstandigheid wordt slechts overtroffen door haar ademstokkende schoonheid. Het ravenzwarte haar dat als zachte zijde haar nobele en trotse gelaat omgeeft brengt mannen tot waanzin en vrouwen tot afgunst. Skye is de oogappel van haar vader en met hem deelt zij de onbegrensde liefde voor het woest Ierse landschap en de zo mogelijk nog woestere zee, die ze als haar thuis beschouwt. Dom O'Flaherty is de knappe doch karakterloze man die voorbestemd is haar echtgenoot te worden. De gevoelens die hij voor Skye koestert zijn doordrenkt van wellust en zijn perverse uitspattingen roepen in Skye een haat op die slechts door zijn dood kan worden getemperd. Niall Burke is de blonde Ier met de lichaamsbouw van een jonge god die maar ??n liefde in zijn leven zal kennen. Hij is ook de man die Skye inwijdt in de liefde en voor wie zij gaarne haar leven zou geven. Het noodlot drijft hen echter uit elkaar en er zullen vele jaren van ontberingen en beproevingen voorbij gaan voor de geliefden elkaar definitief in de armen kunnen sluiten.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Skye O'Malley
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-6493-221-2
Uitgever: De Sfinx
De belofte van de dageraad
Koolzwart zijn haar lokken, smaragdgroen haar ogen. Ze heeft het temperament van een duivelin en het figuur van een engel. Door mannen wordt zij begeerd, door vrouwen gewantrouwd. Skye O'Malley. Haar leven is een aaneenschakeling van hemels geluk en aardse genietingen. Niets lijkt haar paradijselijke leven te kunnen verstoren totdat opeens de zwarte hand van het noodlot zich naar haar uitstrekt. Wat een een paradijs was, verandert binnen korte tijd in een gevaarlijke hel: haar man wordt vermist en men moet wel aannemen dat hij vermoord is; haar kinderen kan zij alleen redden door zich halsoverkop in een huwelijk te storten; haar vrienden in Algiers doen hun uiterste best om haar te helpen, maar kunnen aanvankelijk niet vermoeden in welk vreselijk gevaar zij verkeert; en dan is er steeds die geheimzinnige minnaar die haar geen ogenblik uit het oog verliest... de enige die weet waar de sleutel tot het geluk verborgen ligt.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: All the sweet tomorrows
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-6493-372-3
Uitgever: De Sfinx
Sluier van de nacht
Velvet de Marisco is het evenbeeld van haar befaamde moeder Skye O'Malley; trots, beeldschoon en belust op avontuur. Al op zeer jonge leeftijd werd zij uitgehuwelijkt aan de Schotse edelman Alexander Gordon, doch deze heeft nooit meer iets van zich laten horen. Wanneer Velvets ouders op een handelsmissie naar India vertrekken, laten zij hun dochter in Engeland achter onder de hoede van koningin Elizabeth Tudor. Daar raakt Velvet onder de bekoring van een knappe Schotse graaf met donker haar en goudkleurige ogen. Zijn naam is Alexander Gordon! Hooghartig eist hij de jonge hofdame op als zijn langbeloofde bruid en voert haar mee naar zijn kasteel in de barre Schotse Hooglanden. Het prille geluk van het echtpaar wordt wreed verstoord als Alexander op mysterieuze wijze uit Velvets leven verdwijnt. Diep geschokt reist ze naar het Verre Oosten, op zoek naar haar ouders. Maar onderweg wordt Velvet lafhartig in een val gelokt en tot haar grote woede ten geschenke gegeven aan de Grootmongol van India. Deze meester in het liefdesspel weet met oneindig veel geduld zijn 'Engelse Roos' herhaaldelijk naar de hoogste toppen van het genot te voeren en langzamerhand leert Velvet zich te schikken in haar nieuwe positie als favoriete haremvrouwe. In Engeland echter wordt met smart op haar terugkeer gewacht, door een man die Velvet doodwaande... een man met goudkleurige ogen.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: This heart of mine
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-6493-103-8
Uitgever: De Sfinx
Gedreven door hartstocht
Lady Aidan biecht haar oudste dochter, de oogverblindend mooie Lady Valentina, met een van tranen verstikte stem op dat Lord Bliss niet Valentina's echte vader is. Aidan is ooit de slavin geweest van de wrede en wellustige Sultan Murad van Istanbul. Ook hij kan Valentina's vader zijn. Niets en niemand kan de onstuimige Lady Valentina ervan weerhouden naar Istanbul te vertrekken. Op de gevaarlijke reis wordt ze vergezeld door de aantrekkelijke graaf van Kempe en de sterke Lord Padraic Burke. Beide mannen willen het prachtige lichaam en de onstuimige geest van Valentina voor zich winnen. Ze weet dat ze een keuze moet maken tussen de zoete kussen van de graaf en de vurige begeerte die Lord Padraic in haar wekt.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Lost love found
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-410-0378-9
Uitgever: Areopagus
Het vuur van haar verlangen
Prinses Yasaman, een exotische Indiase schoonheid, is pas dertien jaar als ze door haar halfbroer Salim wordt verleid. Hij opent voor haar de poorten naar passie en begeerte, maar aan hun verboden verhouding komt abrupt een einde als Yasaman door haar vader wordt uitgehuwelijkt. Bij haar echtgenoot, prins Jamal, vindt Yasaman liefde en hartstocht. Maar haar dagen van geluk en nachten vol hoogtepunten van genot worden wreed verstoord als Jamal bruut wordt vermoord. Met een gebroken hart en vrezend voor haar eigen leven vlucht Yasaman naar Engeland. Al gauw heeft de mooie Yasaman, die zich nu Jasmine noemt, enkele machtige aanbidders aan het hof van de Engelse koning. En het duurt niet lang voor Jasmine gevangen is in een web van intriges, verboden passie en gestolen hartstocht, en ze zich overgeeft aan het diepste genot van de liefde.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Wild Jasmine
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-5112-379-5
Uitgever: Areopagus

Skye's LegacyDe onwillige bruid
De beeldschone Jasmine de Marisco is in ongenade gevallen aan het Engelse hof. Koppig weigert zij te gehoorzamen aan een bevel van de koning, die haar voor de tweede keer tegen haar zin wil uithuwelijken. Om te ontsnappen aan de wraak van haar toekomstige echtgenoot, de ruige Schotse graaf James Leslie, vlucht Jasmine naar Frankrijk.

Witheet van woede reist James zijn onwillige bruid achterna om haar terug te brengen naar Engeland. Hij laat zich door niemand voor gek zetten - en zeker niet door die eigengereide Jasmine. Ooit bracht zij een onvergetelijke nacht met hem door. En James is vastbesloten de hartstochtelijke Jasmine opnieuw voor zich te winnen - met alle middelen die de natuur hem geschonken heeft.

Maar er is nog een andere kandidaat die zijn zinnen op de warmbloedige Jasmine heeft gezet...
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Darling Jasmine
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041007551
Uitgever: Van Reemst
De geur van wilde rozen
India Lindley is een beeldschone Engelse erfgename die alles krijgt wat ze hebben wil - behalve de man op wie ze haar zinnen heeft gezet. Samen met haar geliefde vlucht India naar Itali? om daar stiekem te trouwen, maar onderweg wordt hun schip gekaapt. De priraten brengen India naar hun meester, de oosterse Caynan Reis, die haar opneemt in zijn harem. Nooit had India gedacht dat zij haar hart zou verliezen aan deze machtige heerser, die al even eigenzinnig is als zijzelf. Hun geluk wordt wreed verstoord als India moet terugkeren naar haar familie in Engeland, die haar heeft uitgehuwelijkt aan een volslagen vreemde.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Bedazzled
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5108-496-X
Uitgever: The House of Books
In de stilte van de nacht
Lady Fortune Lindley, een twintigjarige jonkvrouw, keert terug naar haar geboortegrond in Ulster om haar erfenis op te eisen. Op voorwaarde dat zij zal trouwen met de rijke William Devers, wacht haar een comfortabel bestaan.

Maar het is Kieran, de rebelse oudere broer van William, die het hart van de aanstaande bruid in vuur en vlam zet. Fortune weet dat zij door haar verraad William tot razernij drijft. Toch kan en wil zij haar verboden verlangens voor Kieran niet negeren. Vastbesloten om haar hart te volgen, probeert ze met moedige volharding haar levensgeluk te veroveren.

Wanneer jaloersheid en intolerantie tot een ondenkbare tragedie leiden, wordt Fortune gedwongen te vechten met alle middelen die tot haar beschikking staan om te overleven.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Besieged
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789051085730
Uitgever: The House of Books
Een roos in de storm
De negentienjarige Lady Autumn Rose ontvlucht het door een burgeroorlog geteisterde Engeland om in Frankrijk een geschikte echtgenoot te zoeken. Die vindt zij in de rijke en knappe markies d'Auriville. Hij heeft alles wat Autumn maar kan wensen in een man. Wanneer ze enkele jaren later plotseling weduwe wordt, gelooft Autumn dat ze nooit meer van een ander kan houden. Tot niet ??n, maar twee koningen - Lodewijk XIV van Frankrijk en Charles II van Engeland - om haar gunsten dingen. Zo belandt Autumn in een wereld van verradelijke hofintriges, waar machtige mannen niet aarzelen om een mooie vrouw voor hun eigen doeleinden te gebruiken. Maar het is Gabriel Bainbridge, de hertog van Garwood, die vastbesloten is de beeldschone Autumn voor altijd in zijn armen te sluiten.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Intrigued
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-443-0763-0
Uitgever: The House of Books
Drie vrouwenharten
Fancy: Omgeven door mysterie en schandaal arriveert de weduwe Fancy Devers in Engeland. Daar wordt zij opgemerkt door koning Charles II, die de beeldschone vrouw met haar turkooiskleurige ogen tot zijn ma?tresse maakt. Maar wanneer hun vurige passie verandert in echte vriendschap, besluit de koning een geschikte echtgenoot te vinden voor zijn geliefde - hoezeer zij ook tegenstribbelt. Sirene: De lieftallige Lady Diana Leslie, ook wel Sirene genoemd, wordt door vele mannen begeerd. Zelfs haar rivalen kunnen geen kwaad over haar spreken. Plotseling slaat Diana's hart op hol door de attenties van identieke tweelingbroers. Kiezen is bijna onmogelijk, maar toch zal Diana dat moeten doen. Of niet? Cyn: Lady Cynara Stuart is een echte wildebras die nog lang niet van plan is te trouwen. Zij wil alleen een man waar ze mee kan spelen. Tot Cyn de gevaarlijke graaf van Summersfield ontmoet. Hij beheerst het spel van de liefde haast even goed als zij. Er kan er slechts ??n de beste zijn. En Cyn noch Harry Summers is een goede verliezer.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Vixens
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-443-1278-2
Uitgever: The House of Books

The Border ChroniclesDe Schotse bruid
De jonge Lady Adair Radcliffe, bastaarddochter van Edward IV, wordt tijdens een schermutseling in het grensgebied tussen Schotland en Engeland gevangengenomen en verkocht als slavin. Haar nieuwe meester is Conal Bruce, landheer van Cleit. Hij is op zoek naar een huishoudster en bedgenote - maar ontdekt onder de verfomfaaide verschijning van het meisje een trotse en vurige schoonheid, die weigert getemd te worden. Het is Adair die de koppige Schot zal leren dat ware liefde rang noch grenzen erkent...
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: A dangerous love
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-443-2015-2
Uitgever: The House of Books
De grens van de passie
Duncan Armstrong, de machtige landheer van Duffdour, is graag in het gezelschap van mooie vrouwen. Maar hij wil zich nog lang niet binden en vindt de liefde vaak onnodig ingewikkeld. Op een middag redt Duncan een beeldschone jonge vrouw, Ellen MacArthur, die in het Schotse grensgebied in gevaar verkeert. Ellen probeert te ontsnappen aan een moordcomplot en smeekt de koning om hulp. Deze huwelijkt haar vervolgens uit aan haar redder, de sterke lord Duncan. De jonge bruid had zich een huwelijk heel anders voorgesteld...
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: The border lord's bride
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-443-2456-3
Uitgever: The House of Books
Haar wilde hart
Het is 1461 en oorlogswolken pakken zich samen boven Engeland. Aan het hof van Henry VI raakt Alix Givet, de dochter van de lijfarts van koningin Margaret, in de problemen. Een baron uit Northumbria wil haar laten trouwen met zijn brute zoon. Haar plichtsgevoel jegens haar koningin en haar zieke vader dwingen Alix tot een liefdeloos huwelijk. Maar wanneer haar echtgenoot onverwacht overlijdt, vlucht Alix naar Schotland, waar zij zich aan de genade overlevert van een stoere Schotse krijgsheer. Als zij zijn koude hart weet te veroveren, zou hij haar wel eens de liefde kunnen geven waar Alix altijd van heeft gedroomd.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: The captive heart
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-443-2709-0
Uitgever: The House of Books
Als een schotse roos
De jonge Lady Cicely, dochter van de graaf van Leighton, wordt weggestuurd van huis omdat haar jaloerse stiefmoeder een bedreiging voor haar veiligheid vormt. Ze komt terecht aan het Engelse hof waar ze vriendschap sluit met Lady Joan Beaufort, het nichtje van de koning. Jaren later trouwt Joan met koning James I van Schotland en Cicely vergezelt haar als hofdame naar de Schotse hooglanden. Daar wordt Cicely door twee mannen begeerd: de elegante laird Andrew Gordon, en Ian Douglas, de ruige borderlord van Glengorm. Wanneer Ian Cicely ontvoert, vlak voordat zijn concurrent Andrew haar een aanzoek wil doen, is het hele hof in rep en roer. De koningin eist de onmiddellijke terugkeer van haar hofdame en de Gordon-clan dreigt met oorlog. Ondertussen probeert Ian Cicely's vurige hart te temmen.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: The border lord and the lady
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044332841
Uitgever: The House of Books

The Friarsgate InheritanceRosamund
Haar naam is Rosamund Bolton. Zij is de beeldschone erfgename van het landgoed Friarsgate op de grens tussen Engeland en Schotland. Op veertienjarige leeftijd is Rosamund al tweemaal getrouwd geweest. Telkens weer probeert haar verradelijke oom haar rijkdommen te pakken te krijgen. Tot koning Hendrik Tudor VII haar onder zijn hoede neemt. Aan het hof vindt Rosamund eindelijk de ware liefde. De ridder Sir Owein Meredith brengt haar terug naar de velden van Friarsgate en ze krijgen drie gezonde dochters. Maar opnieuw vindt er een tragedie plaats. En wederom wordt Rosamund teruggeroepen naar het Engelse hof - waar niemand minder dan de beruchte koning Hendrik VIII op haar wacht.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Rosamund
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-443-1033-X
Uitgever: The House of Books
Een tedere belofte
De beeldschone Rosamund heeft haar erfenis opge?ist, haar laatste aanbidder afgewezen en is vastbesloten te leven zoals zij dat wil. Ze reist naar Schotland waar ze de charmante graaf Patrick Leslie van Glenkirk ontmoet. Hij heeft een tragisch verleden, maar is in staat Rosamund een passie te schenken zoals zij die nog nooit heeft ervaren. Dan stuurt Koning James IV Patrick en Rosamund op een geheime missie om een oorlog tussen Schotland en Engeland te beteugelen - een opdracht die de grenzen van hun loyaliteit en liefde tot het uiterste zal testen.
Schrijver: Bertrice Small
Oorspronkelijke titel: Until you
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-443-1489-0
Uitgever: The House of Books