Boekenplank:
Kies
  • Home
  • D
  • Barbara Delinsky

Boeken van Barbara Delinsky

Meer over Barbara Delinsky

Genre: Roman

Website: Barbara Delinsky


Overzicht

  • Een huis vol dromen - Shades of grace
  • Eenzaam paradijs - Together alone
  • Haar laatste wens - Three wishes

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen huis vol dromen
De beroemde journaliste Grace Dorian heeft een probleem dat zij met niemand durft te delen - zelfs niet met haar enige dochter Francine. Grace is af en toe zo vergeetachtig dat ze er bang van wordt. Haar werk lijdt eronder, maar koppig houdt Grace vol dat er niets met haar aan de hand is. Tot ze zo maar door een rood licht rijdt en in het ziekenhuis belandt. Francine is diep geschokt wanneer zij hoort dat haar moeder de ziekte van Azheimer heeft. Grace is pas eenenzestig. Samen besluiten ze Grace's toestand voor de buitenwereld geheim te houden. Francine zal het werk van haar moeder zolang overnemen. Zelf heeft Francine ook een dochter, de rebelse Sophie, die haar troost en steun misschien nog wel harder nodig heeft dan Grace. Zo raakt Francine gevangen tussen haar alsmaar groeiende verantwoordelijkheden. Van een eigen leven komt niet veel meer terecht, juist nu de jonge dokter Davis Marcoux interesse in haar toont. Vechtend tegen haar paniek vraagt Francine zich af hoe lang zij dit zware leven nog kan volhouden en hoe lang ze het geheim van Grace's ziekte nog zal kunnen bewaren.
Schrijver: Barbara Delinsky
Oorspronkelijke titel: Shades of grace
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-325-0614-5
Uitgever: De Kern
Eenzaam paradijs
Drie vrouwen, drie vriendinnen. Binnenkort zal hun geluk in duizend stukken uiteenspatten... Jarenlang was Emily Arkin een gelukkige echtgenote en moeder. Nu heeft haar enige dochter het huis verlaten en Doug, haar man, is steeds vaker op zakenreis. Nog nooit heeft Emily zich zo eenzaam gevoeld. Eenzaam en bang, want de tijd is gekomen om eindelijk af te rekenen met een tragisch geheim uit haar verleden – en zo misschien haar huwelijk te redden. Kay Davies is een goede vriendin van Emily. Ook haar dochter is uitgevlogen. Maar Kay heeft een leuke baan en verheugt zich erop haar talenten verder te ontplooien. Plotseling begint haar echtgenoot John om dingen te vragen die zij hem niet kan geven. Kay wordt nu geconfronteerd met haar eigen noden en onzekerheden. Ook voor haar is de tijd van ontwaken gekomen. Alleenstaande moeder Celeste Prince heeft na het vertrek van haar kind wilde plannen. Ze heeft genoeg van haar eenzame bestaan en gaat op zoek naar avontuur, romantiek en seks. De perfecte man wacht ergens op haar, zo verzekert zij haar vriendinnen Emily en Kay. Maar wanneer Celeste’s avonturen uit de hand lopen, raakt zowel haar eigen leven als dat van haar dochter in groot gevaar.
Schrijver: Barbara Delinsky
Oorspronkelijke titel: Together alone
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-325-0546-7
Uitgever: De Kern
Haar laatste wens
De serveerster Bree Miller krijgt op een winterse avond een bijna dodelijk ongeluk. In het ziekenhuis herinnert zij zich weinig van het gebeurde, noch van de uren daarna - behalve een bijzonder fel licht en een prachtige, geheimzinnige stem die haar terugroept uit het dodenrijk. De stem belooft Bree dat ze drie wensen mag doen, waarna zij opnieuw zal sterven. Was het een droom of misschien een bijna-doodervaring? En wie is die knappe man die over haar heen gebogen staat wanneer ze uit de narcose bijkomt? Het is Tom Gates, de bestuurder van de jeep die Bree per ongeluk aanreed. Hij ontvluchtte het drukke New York om zijn leven te overdenken en zijn verloren ziel te hervinden. Het ongeluk brengt de eenzame Tom en Bree heel dicht tot elkaar en de wederzijdse aantrekkingskracht groeit uit tot een intense liefde. Tegen de tijd dat ze getrouwd zijn heeft Bree zonder het te realiseren al twee van de drie wensen gebruikt. Maar hun leven samen is nog niet helemaal perfect...
Schrijver: Barbara Delinsky
Oorspronkelijke titel: Three wishes
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-325-0666-8
Uitgever: De Kern