Boekenplank:
Kies

Boeken van Tess Gerritsen

Tess Gerritsen is arts en auteur. Haar populaire thrillerreeks rondom Rizzoli & Isles was ook jarenlang een internationaal goed bekeken tv-serie.

Meer over Tess Gerritsen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tess Gerritsen


Overzicht

 • Incendio - Incendio

Thrillers

 • Alarmfase rood - Gravity
 • De studente - Choose me
 • Diagnose besmet - Life support
 • Hartslag - Harvest
 • Koud bloed - Bloodstream
 • Koud hart - The bone garden
 • Schaduw van de nacht - The shape of night
 • Speel met vuur - Playing with fire

Romantische thrillers

 • De dood in de ogen - Never say die
 • Dicht op de hielen - Call after midnight
 • Meisje vermist - Girl missing / Peggy Sue got married
 • Onder het mes - Under the knife
 • Prijs van de waarheid - Whistleblower
 • Stille getuige - Keeper of the bride
 • Verdacht van moord - Presumed guilty

Jane Rizzoli / Maura Isles

 1. De chirurg - The surgeon
 2. De leerling - The apprentice
 3. De zondares - The sinner
 4. Zustermoord - Body double
 5. Verdwijn - Vanish
 6. De Mefisto Club - The Mephisto Club
 7. Het aandenken - The keepsake
 8. Sneeuwval - Ice cold
 9. Het stille meisje - The silent girl
 10. De laatste sterft - Last to die
 11. Sterf twee keer - Die again
 12. Ik weet een geheim - I know a secret
 13. Luister naar mij - Listen to me

Martini Club

 1. De spionne - The spy coast

Tavistock

 1. Het spoor terug - In their footsteps
 2. Houd de dief - Thief of hearts

E-books

 • Freaks - Freaks
Overzicht
Martini Club
E-books

gedetailleerd overzicht

OverzichtIncendio
Violiste Julia keert terug uit Italië waar ze een bijzonder muziekstuk in een antiquariaat heeft gevonden. Op het moment dat ze voor het eerst de noten speelt, lijkt ze de grip op de muziek te verliezen. Als ze ontwaakt uit wat een trance lijkt, ziet ze haar dochtertje, besmeurd met bloed. Hun oude kat ligt dood op het terras.

Julia legt niet direct de link tussen de gewelddadige aanval van haar dochtertje en het muziekstuk, maar als het kort daarna nog een keer gebeurt, is ze overtuigd van de kwade krachten van het stuk. Ondanks dat haar familie en haar gezin haar niet steunen, gaat ze op zoek naar de oorsprong van het muziekstuk. In Venetië komt ze op het spoor van de componist. Een tragische geschiedenis ontvouwt zich.

Incendio is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van Juni-Maand van het Spannende Boek 2014. De in 2015 verschenen thriller Speel met vuur is gebaseerd op dit korte verhaal.
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Incendio
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789059652453
Ebook: 9789059652460
Uitgever: CPNB

ThrillersAlarmfase rood
Emma Watson, een briljante arts, is klaar voor de missie van haar leven: onderzoek doen naar levende wezens in de ruimte. Haar man Jack McCallum, van wie Emma op het punt staat te scheiden, moet vanwege een lichamelijke klacht verbitterd toezien hoe Emma zich zonder hem opmaakt voor de expeditie.

Zodra Emma en de vijf bemanningsleden het ruimtestation bereiken, gaat er direct van alles mis. Een eencellig organisme vermenigvuldigt zich in een alarmerend tempo en infecteert de bemanning met een onbekend virus. Emma, de arts aan boord, probeert verwoed de astronauten van de dood te redden, maar niets helpt: de een na de ander sterft onder haar handen.

Op aarde probeert Jack de NASA ervan te overtuigen Emma terug te halen uit de ruimte. Maar de NASA wil het platform met de levensbedreigende organismen niet laten terugkeren en dus zweven de overgebleven doodzieke bemanningsleden in het heelal, wachtend op de redding die maar niet komt.
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Gravity
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044350364
Ebook: 9789044350371
Uitgever: The House of Books
De studente

Taryn Moore is jong, mooi en briljant... Waarom zou ze zelfmoord plegen? Wanneer rechercheur Frankie Loomis de fatale duik van het balkon onderzoekt, denkt ze dat er meer aan de hand is. Haar vermoedens worden versterkt na de autopsie: de studente was zwanger. Het kan reden genoeg zijn voor zelfmoord - of een motief voor moord.

Voor professor Jack Dorian was Taryn de ultieme fantasie: intelligent, innemend en verboden terrein. Maar Taryn kende ook een donkere kant, een gevaarlijke kant die degenen van wie ze hield bedreigde - inclusief Jack. En nu ze dood is, zijn de problemen nog maar net begonnen.

Nadat Frankie een schat aan smerige geheimen ontdekt, vermoedt ze dat Jack de waarheid kent. Hij maakt zich schuldig aan bedrog, maar is hij in staat tot moord?

* Geschreven door Tess Gerritsen & Gary Braver.

Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Choose me
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044361681
Ebook: 9789044361698
Uitgever: The House of Books
Diagnose besmet
Dokter Toby Harper heeft nachtdienst op de eerstehulpafdeling van het Springerziekenhuis als er een naakte, verwarde man binnen wordt gebracht. Het is onduidelijk wat de oude man mankeert en Toby laat hem wegbrengen voor röntgenfoto's. Als ze de patiënt even later opzoekt, is zijn bed leeg. Hij is spoorloos verdwenen.

Toby zet alles op alles om de oude man te vinden, maar ook in het luxe verzorgingscomplex Brant Hill, waar hij woont, heeft niemand hem gezien. Toby maakt zich zorgen en voelt tegelijkertijd de hete adem van de ziekenhuisdirectie in haar nek, die een schandaal in de pers vreest.

Dan sterft er in het ziekenhuis een man met dezelfde vreemde symptomen. Hij blijkt ook in Brant Hill te wonen. Toby vertrouwt de zaak niet en gaat op zoek naar de dossiers van de twee mannen. Ze ontdekt dat in de privé-kliniek van het tehuis hormooninjecties worden gegeven aan zeer vermogende bejaarden, die deze verjongingskuur voor veel geld ondergaan. Maar de machtige artsen van Brant Hill deinzen inmiddels nergens meer voor terug. Toby beseft dat dit grote medische experiment totaal uit de hand dreigt te lopen...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Life support
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044350302
Ebook: 9789044350319
Uitgever: The House of Books
Hartslag
Dokter Abby DiMatteo is er bijzonder trots op dat zij als eerste vrouw mag samenwerken met het beroemde transplantatieteam van het Bayside ziekenhuis in Boston.

Maar wanneer ze een donorhart aan een stervende, niet verzekerde jongen toewijst in plaats van aan de rijke privé-patiënte Nina Voss, komt Abby's carrière ernstig in gevaar.

Plotseling komt er een nieuw hart vrij voor Nina Voss en Abby begint te twijfelen aan de herkomst van het orgaan. Vooral wanneer ze vervalste medische dossiers ontdekt en één van haar collega's onder verdachte omstandigheden sterft.

De furieuze ziekenhuisdirectie snoert Abby de mond. Maar gedreven door vreselijke vermoedens, blijft ze doorgaan met haar onderzoek. Niets kan haar echter voorbereiden op het ultieme verraad onder de felle lampen van de OK...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Harvest
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789044350326
Ebook: 9789044350333
Uitgever: The House of Books
Koud bloed
Als je op zoek bent naar rust, dan is het plaatsje Tranquillity niet wat de dokter je zou voorschrijven....

Het rustiek gelegen stadje Tranquillity lijkt de perfecte woonplaats voor de arts Claire Elliot, die na de dood van haar man rust in haar leven en dat van haar zoon Noah zoekt. Maar Claire heeft haar praktijkdeuren nog niet geopend of haar plannen vallen in duigen: in Noahs klas trekt een jongen in koelen bloede een pistool en richt daarbij een bloedbad aan. En dat is nog maar het begin van een golf beestachtige misdrijven in het eens zo rustige stadje.

Terwijl de gewonden haar praktijk binnenstromen, probeert Claire als een razende te achterhalen wat het gewelddadige gedrag van de jongeren veroorzaakt. Als de angst van de bewoners omslaat in blinde woede tegen hun nieuwe dokter, beseft Claire dat ze op het punt staat alles te verliezen wat haar lief is...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Bloodstream
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044350340
Ebook: 9789044350357
Uitgever: The House of Books


Koud hart
Toen hoorde ze de voetstap...

Heden: Julia Hamill doet een afgrijselijke ontdekking in haar tuin: een begraven schedel - menselijk, vrouwelijk, en volgens patholoog-anatoom Maura Isles, met de onmiskenbare sporen van moord...

Boston, 1830: Om zijn studie te betalen is de straatarme student Norris Marshall op de medische faculteit van de universiteit van Boston toegetreden tot de gelederen van 'opgravers' - lieden die kerkhoven plunderen. Maar deze lugubere praktijk verbleekt bij de moord op een verpleegster die toegetakeld wordt aangetroffen op het terrein van het universiteitsziekenhuis.

Wanneer een arts hetzelfde lot treft, merkt Norris dat de handel in clandestiene kadavers hem tot hoofdverdachte heeft gemaakt. Hij moet nu de enige getuige van de moord opsporen: Rose Connolly, een meisje uit de achterbuurten van Boston...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: The bone garden
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044329148
Ebook: 9789044330878
Uitgever: The House of Books
Schaduw van de nacht

Ava Collette ontvlucht haar verleden in Boston en huurt Brodie's Watch, een oud huis in een afgelegen kustdorpje in Maine. En ook al gaan er verhalen over de rondwarende geest van kapitein Brodie, ze voelt zich er onmiddellijk op haar gemak.

Totdat ze vreemde geluiden begint te horen en de dorpelingen ontfutselt wat ze liever geheim houden voor buitenstaanders: iedere vrouw die het huis bewoont heeft... is er ook komen te overlijden.

Is de geest van kapitein Brodie hiervoor verantwoordelijk of is een moordenaar van vlees en bloed de schuldige? Een moordenaar die steeds dichter in de buurt van Ava komt...

Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: The shape of night
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044355390
Uitgever: The House of Books
Speel met vuur
Julia Ansdell raakt in de greep van de Incendio-wals, een merkwaardig muziekstuk dat ze bij toeval ontdekt in een antiekwinkeltje in Rome. Als Julia de wals thuis in Boston voor de eerste keer speelt, heeft de muziek een onverklaarbaar angstaanjagend effect op haar dochtertje; ze lijkt wel behekst.

Vastbesloten de oorsprong en het geheim van het muziekstuk te ontrafelen reist Julia naar Venetië. Daar raakt ze verstrikt in het web van een oppermachtige familie, die ver zal gaan om Julia in haar zoektocht tegen te werken. Heel ver...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Playing with fire
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044349115
Ebook: 9789044349122
Uitgever: The House of Books

Romantische thrillersDe dood in de ogen
Willy's vader is een van de vele vermisten die de oorlog in Vietnam heeft opgeleverd. Sinds 1970, het jaar waarin zijn vliegtuig vlak bij de grens met Noord-Vietnam boven Laos is neergehaald, heeft niemand meer iets gehoord of gezien van 'Wild Bill' Maitland. Dood? Willy heeft het nooit kunnen accepteren, en nu haar moeder stervende is, besluit ze een laatste poging te wagen.

In Vietnam komt ze aanvankelijk geen millimeter verder. En niet alleen ontsnapt ze ternauwernood aan een aanslag, de autoriteiten werken haar aan alle kanten tegen. Pas wanneer ze in aanraking komt met Guy Barnard, een ex-militair met een onduidelijk verleden maar waardevolle connecties, komt er een beetje schot in de zaak. Een zaak waarin een dode meer of minder niet blijkt te tellen.
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Never say die
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789402702002
Ebook: 9789402750003
Uitgever: HarperCollins
Dicht op de hielen
Elk woord is een mokerslag...

Sarah Fontaine is nog maar net getrouwd wanneer ze een schokkend telefoontje krijgt van het ministerie van Buitenlandse Zaken: haar man is omgekomen bij een hotelbrand in Berlijn. Maar de bewijzen die de volgende dag worden aangedragen - ze hebben zelfs zijn trouwring met inscriptie - overtuigen haar niet. Ze voelt dat hij nog in leven is, en dat besluit ze te bewijzen ook.

Diplomaat Nick O'Hara hoefde er niet bij betrokken te raken. De weduwe het slechte nieuws vertellen was zijn enige taak. Iets in haar vaste overtuiging raakt hem echter, zodat hij dieper in de zaak duikt dan nodig is. Niet alleen zet hij daarmee zijn baan op het spel, de jacht brengt hem samen met Sarah in Europa - tot zijn nek in de troebele wateren van de internationale spionage...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Call after midnight
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789034754202
Ebook: 9789402513783
Uitgever: HarperCollins
Meisje vermist
Kat Novak, patholoog-anatoom, moet in een paar dagen tijd sectie verrichten op de lichamen van twee jonge vrouwen die op verschillende dagen in een steegje door vuilnismannen zijn gevonden. Het zijn twee gevallen van overdosis die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Toch krijgt Kat argwaan en ze vermoedt dat er meer aan de hand is.

Het probleem is dat niemand die er toe doet haar wil geloven. Er zit niets anders op dan de zaak zelf tot op de bodem uit te zoeken. Een telefoonnummer dat een van de vrouwen bij zich had, leidt naar een farmaceutisch bedrijf en een nieuwe, gevaarlijke drugs.
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Girl missing / Peggy Sue got married
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789044351767
Ebook: 9789044346305
Uitgever: The House of Books
Onder het mes
Er is maar één klein duwtje voor nodig...

Het gebeurt niet elke dag dat er een collega op de operatietafel ligt, dus is anesthesist Kate Chesne onwillekeurig nóg zorgvuldiger dan anders. Niet dat ze zich zorgen maakt; Ellen O'Brien is jong en gezond, en de ingreep is niet gevaarlijk. Ze is dan ook verbijsterd wanneer Ellen tijdens de operatie overlijdt en zijzelf wordt beschuldigd van nalatigheid. Ze weet zeker dat ze geen fouten heeft gemaakt, maar wat is er dan wél gebeurd?

David Ransom verdient al jaren zijn geld met het voor het gerecht slepen van artsen die medische fouten hebben gemaakt. De zaak van Kate Chesne is simpel: alle bewijs is tegen haar. Wanneer Kate hem persoonlijk probeert te overtuigen van haar onschuld, is hij dan ook niet onder de indruk.

Maar dan valt er een tweede dode, en een derde...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Under the knife
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789034754172
Ebook: 9789402513790
Uitgever: HarperCollins
Prijs van de waarheid
Wie de klok luidt, kan nooit meer terug...

Uit de regen duikt plotseling een man voor haar auto op. Een doffe klap en daarna doodse stilte. Als verlamd staart Cathy naar de zwiepende ruitenwissers. Dan stapt ze haastig uit. De man ligt ineengedoken naast de weg - totaal in paniek, te oordelen naar zijn gejaagde reacties op haar vragen. En gewond: bloed loopt langs haar hand als ze hem overeind helpt en naar haar auto brengt.

In het dichtstbijzijnde ziekenhuis wordt hij meteen weggereden naar de ok, waarna Cathy aangeslagen doorrijdt naar haar vriendin Sarah, bij wie ze zou gaan logeren. Daar belt de politie. De verwonding van de man blijkt een schotwond en een onbekende heeft zijn spullen uit het ziekenhuis gestolen.

De volgende ochtend wordt bruut duidelijk dat iemand naar iets op zoek is en over lijken gaat om het te vinden...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Whistleblower
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789034754189
Ebook: 9789461999696
Uitgever: HarperCollins


Stille getuige
Dus nu had ze dood moeten zijn...

Portland, Maine. Het ene moment staat ze voor het altaar, het volgende moment staart ze verwezen naar de brokstukken van de kerk...

Het wil allemaal nog niet goed tot Nina doordringen. Van de stralende bruid die Nina had moeten zijn, is niet veel meer over dan een hoopje ellende. Niet alleen is ze voor het altaar in de steek gelaten, het lijkt er veel op dat ze ook doelwit van een aanslag is geweest. Maar uit welke hoek?

Dat is de vraag waarmee rechercheur Sam Navarro is belast. Tot zijn grote frustratie slaagt hij er niet in de zaak helder te krijgen. Weet Nina meer dan ze vertelt? En waarom is haar verloofde ervandoor gegaan? Dan maakt hij de grootste fout die een agent kan maken: hij laat zich leiden door zijn gevoelens. En dat komt de bommenlegger heel goed uit...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Keeper of the bride
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789034754226
Ebook: 9789461999726
Uitgever: HarperCollins
Verdacht van moord
Hij ligt op háár bed, is vermoord met háár mes en was háár ex-minnaar...

Bij onderzoek naar de moord op Richard Tremain wijst alle bewijs in de richting van Miranda Wood. Hij ligt in háár huis, op háár bed, is vermoord met háár mes en - last but not least - was háár ex-minnaar. Een doodeenvoudige crime passionnel, zo luidt de conclusie. Maar hoe uitzichtloos Miranda's situatie ook lijkt, ze is vastbesloten haar naam te zuiveren.

In eerste instantie is ook Chase Tremain ervan overtuigd dat zijn broer is neergestoken door zijn ex-minnares. Tot hij de vermeende moordenares in de ogen kijkt en daar totaal andere emoties in ziet dan hij verwachtte. Ten prooi aan twijfel, laat hij zich verleiden om samen met haar op zoek naar de werkelijke dader te gaan. Al heel snel wordt het bewijzen van haar onschuld echter ruw naar de achtergrond gedrongen. Allereerst moeten ze zien in leven te blijven!
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Presumed guilty
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789402702101
Ebook: 9789402750034
Uitgever: HarperCollins

Jane Rizzoli / Maura IslesDe chirurg
's Nachts dringt hij hun huizen binnen. Hij sluipt door slaapkamers waar vrouwen zich nog onbewust zijn van de verschrikkingen die ze spoedig zullen doorstaan. De precisie waarmee de moordenaar te werk gaat duidt erop dat hij een gestoorde man is. De kranten geven hem al gauw de onheilspellende bijnaam 'De Chirurg'.

De enige aanwijzing waar de politie over beschikt is een andere chirurg, het slachtoffer van een bijna identieke misdaad. Twee jaar geleden vocht dokter Catherine Cordell terug en slaagde ze erin haar aanrander neer te schieten. Nu verbergt ze haar angst achter een koel en elegant uiterlijk en haar welverdiende reputatie.

Catherines zorgvuldig in stand gehouden façade stort ineen als deze nieuwe moordenaar de details van haar beproeving blijkt te kennen. Met elke moord daagt hij haar uit, komt hij dichterbij. Haar enige troost is Thomas Moore, de rechercheur die de zaak onderzoekt. Maar zelfs hij kan Catherine niet beschermen tegen een briljante jager die inspeelt op de geheime angsten van vrouwen - en daarvan geniet.
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: The surgeon
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044325256
Ebook: 9789044330939
Uitgever: The House of Books
De leerling
Het is een snikhete zomer in Boston. De stad wordt geteisterd door een reeks schokkende misdaden die eindigen in ontvoering en dood. Het patroon suggereert dat er één man aan het werk is: seriemoordenaar Warren Hoyt, bijgenaamd 'De Chirurg', die echter onlangs achter tralies is gezet.

De politie vermoedt dat er een leerling rondwaart, een maniak die gebruik maakt van de gruwelijke methoden van 'De Chirurg', die hij mateloos bewondert. Tenminste, dat veronderstelt rechercheur Jane Rizzoli.

Jane gaat de confrontatie aan met de man die diepe littekens bij haar heeft veroorzaakt - letterlijk en figuurlijk. Ze is vastbesloten een einde te maken aan Hoyts verschrikkelijke invloed op haar leven. Maar Jane Rizzoli houdt er geen rekening mee dat ze zelf wel eens het doelwit zou kunnen worden. Als Hoyt plotseling op vrije voeten komt, voegt hij zich bij zijn mysterieuze bloedbroeder in een nietsontziende vendetta.
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: The apprentice
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044312843
Ebook: 9789044330915
Uitgever: The House of Books
De zondares
Gij zult niet doden...

Binnen de muren van een klooster heeft een afschuwelijk bloedbad plaatsgevonden. In de sneeuw vindt men twee nonnen, de één dood, de ander levensgevaarlijk gewond. De beestachtige misdaad lijkt zonder motief. 

Maar de autopsie van de dode vrouw door patholoog-anatoom Maura Isles levert een schokkende verrassing op: de twintigjarige zuster Camille was zwanger voordat ze werd vermoord.

Terwijl lang begraven geheimen aan het licht komen, leidt het speurwerk van Maura Isles onafwendbaar naar de kern van het mysterie, en naar een verbijsterende onthulling.
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: The sinner
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044312867
Ebook: 9789044330922
Uitgever: The House of Books
Zustermoord
Zij lijkt precies op mij...

Dr. Maura Isles ziet door haar werk als patholoog-anatoom meer lijken dan haar lief is, maar nooit eerder bood het slachtoffer van een moord zo'n angstaanjagende aanblik. Maura huivert wanneer ze op de autopsietafel het levenloze lichaam ziet dat als twee druppels water op haar lijkt.

Toch kan het verbijsterende bewijs dat voor haar en rechercheur Jane Rizzoli ligt, niet worden ontkend: de vrouw die voor Maura's huis is doodgeschoten is haar evenbeeld.

Op zoek naar antwoorden gaat Maura naar een kustplaatsje in Maine waar haar huiveringwekkende verrassingen wachten. In het gebied waart al jaren een onbekende moordenaar rond. Om hem te stoppen moet Maura in contact zien te komen met haar moeder, die ze nooit heeft gekend, maar haar het leven heeft geschonken - en nu misschien plannen beraamt haar van het leven te beroven...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Body double
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044322965
Ebook: 9789044330908
Uitgever: The House of Books
Verdwijn
Zij krijgt de schrik van haar leven...

Een naamloze, mooie vrouw schijnt niet meer dan de volgende dode in het lijkenhuis te zijn. Maar als patholoog-anatoom Maura Isles de lijkzak openritst, krijgt ze de schrik van haar leven. Het lijk opent de ogen.

De nog levende vrouw wordt bliksemsnel naar het ziekenhuis overgebracht. Maar iets bizars verandert in iets dodelijks. Met schokkende, koelbloedige precisie vermoordt ze een bewaker en gijzelt enkele mensen. Waaronder een zwangere patiënte: rechercheur Jane Rizzoli. Wie is deze gewelddadige vrouw en wat wil ze?

Terwijl de uren van zinderende spanning doortikken, voegt Maura zich bij Jane's echtgenoot, FBI-agent Gabriel Dean, in een poging de identiteit van de geheimzinnige moordenares te achterhalen. Alleen Jane, in de val met de gewapende, waanzinnige vrouw, bezit de sleutel tot het mysterie... als ze het overleeft.
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Vanish
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044326659
Ebook: 9789044330892
Uitgever: The House of Books


De Mefisto Club
Ik heb gezondigd...

Peccavi... Dit Latijnse woord is in bloed gekrast op de plek waar een jonge vrouw op gruwelijke wijze is vermoord: Ik heb gezondigd. Het is bedoeld als kerstgroet die patholoog-anatoom Maura Isles en rechercheur Jane Rizzoli de stuipen op het lijf jaagt.

Algauw brengen ze het slachtoffer in verband met de controversiële psychiater Joyce O'Donnell, lid van een sinistere groep die zich de Mefisto Club noemt. Op Beacon Hill wijden de aanhangers van de Mefisto Club zich aan de analyse van het kwaad. Kan het wetenschappelijk worden verklaard? Heeft het een fysieke verschijningsvorm? Met behulp van historische gegevens en mysterieuze religieuze symboliek, proberen ze een verbijsterende theorie te bewijzen: Satan is onder ons.

Maura en Jane raken verwikkeld in de angstaanjagendste zaak van hun carrière en gaan de confrontatie aan met een boosaardige vijand - wiens werk nog maar net is begonnen...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: The Mephisto Club
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044350814
Ebook: 9789044330885
Uitgever: The House of Books
Het aandenken
Een psychopaat legt een bizarre collectie van de dood aan...

Al jarenlang blijkt er een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston te liggen. De ontdekking ervan door de museumstaf is een opzienbarende vondst. Dan treft patholoog-anatoom Maura Isles een macabere boodschap in het lichaam aan, een bewijs dat dit 'eeuwenoude' reliek in feite een modern moordslachtoffer is.

Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk dat er een psychopaat rondwaart. Jane en Maura beginnen aan een race om dit gestoorde roofdier te stoppen voordat hij nóg een aandenken kan toevoegen aan zijn gruwelijke verzameling...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: The keepsake
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044332711
Ebook: 9789044330861
Uitgever: The House of Books
Sneeuwval
De nachtmerrie is begonnen...

Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come.

Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto's nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken echter in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert.

Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Ice cold
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044337273
Ebook: 9789044329223
Uitgever: The House of Books
Het stille meisje
Zij weet wat er werkelijk is gebeurd...

In Bostons Chinatown wordt de hand van een vrouw gevonden. Op het dak van een gebouw ligt haar lijk met een bijna afgehakt hoofd. Er worden twee zilvergrijze haren op haar lichaam aangetroffen.

Tijdens het onderzoek ontdekken rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles dat er nog meer brute moorden zijn gepleegd. Negentien jaar eerder vonden tijdens een schietincident in een restaurant in Chinatown vijf mensen de dood.

Slechts één persoon overleefde die slachtpartij: een mysterieuze vrouw en een meester in de Chinese vechtkunst die een groot geheim met zich meedraagt. Nu is ze het doelwit van een onzichtbare vijand die meedogenloos toeslaat...
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: The silent girl
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044332490
Ebook: 9789044333282
Uitgever: The House of Books
De laatste sterft
Drie families, drie overlevenden. Ontlopen zij hun lot?

De levens van drie kinderen raken door extreem gruwelijke gebeurtenissen met elkaar verweven: eerst worden hun families vermoord, daarna hun pleeggezinnen. Ze blijven als enige overlevenden over.

De kinderen worden in veiligheid gebracht op de streng beveiligde kostschool Evensong, een internaat voor zwaar getraumatiseerde kinderen dat is opgericht door leden van de Mefisto Club. Maura Isles vertrouwt de gang van zaken op de school niet en wil dat de zestienjarige Julian 'Rat' Perkins, die ze kent van een eerdere zaak en ook op Evensong verblijft, een ander onderkomen zoekt.

Rechercheur Jane Rizzoli en Maura storten zich op het onderzoek naar de moorden op de families en zetten hun eigen levens op het spel om de kinderen te beschermen. Kunnen ze het gevaar op tijd afwenden?
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Last to die
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044336900
Ebook: 9789044337068
Uitgever: The House of Books
Sterf twee keer
Rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles worden naar een wel heel lugubere plaats delict geroepen. De beroemde taxidermist Leon Gott is dood aangetroffen, opgehangen aan zijn voeten, met opengesneden buik, als een stuk wild. Zijn ingewanden liggen in de prullenbak in de buurt van zijn lichaam, samen met een extra set organen. Deze blijken toe te behoren aan een onlangs overleden sneeuwpanter uit de plaatselijke dierentuin. Aan het slachtoffer was de eer toegevallen om deze zeldzame sneeuwpanter op te zetten.

Terwijl Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een wildsafari in Botswana, waar een aantal toeristen spoorloos verdween.

* Dit boek bevat tevens het korte verhaal John Doe.
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Die again
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044358759
Ebook: 9789044345551
Uitgever: The House of Books
Ik weet een geheim
Jane Rizzoli en Maura Isles onderzoeken één van de meest bizarre moorden die ze ooit hebben gezien: een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Is het een hint naar de horrorfilms die de vrouw heeft gemaakt?

Als er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn. Vreemd genoeg is er iemand die denkt dat zijzelf de volgende is, want ze is op de hoogte van een geheim. Dat ze nooit aan iemand zal vertellen.
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: I know a secret
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044348521
Ebook: 9789044348538
Uitgever: The House of Books
Luister naar mij

Rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles onderzoeken de gruwelijke moord op Sofia Suarez, een verpleegster die enorm geliefd was bij haar buren en collega's. De moord lijkt een zinloze daad van geweld tot Jane erachter komt dat Sofia de dagen voor haar dood meerdere telefoontjes pleegde naar wegwerptelefoons. Had ze iets te verbergen?

Jane en Maura ontdekken dat de zaak veel complexer is dan ze dachten, maar verliezen ze, vanwege de nieuwe ontwikkelingen, niet het zicht op iets onheilspellends wat veel dichter bij huis gebeurt?

Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Listen to me
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044364439
Ebook: 9789044364446
Uitgever: The House of Books

Martini Club

De spionne

Voormalig spion Maggie Bird kwam naar het kustplaatsje Purity om haar verleden achter zich te laten nadat een missie tragisch mislukte. Tegenwoordig leeft ze in alle rust op haar kippenboerderij. Maar wanneer Maggie een lichaam op haar oprit vindt, weet ze dat de geesten uit haar verleden haar opnieuw komen kwellen.

Ze richt zich tot haar oude vriendenkring - allemaal gepensioneerde CIA-agenten - om te achterhalen wie haar probeert te vermoorden en waarom. De Martini Club-leden, zoals ze zichzelf noemen, zijn dan misschien wel gepensioneerd, maar ze hebben nog steeds een aantal handige skills die ze dolgraag willen gebruiken, al is het maar om hun huidige saaie levens op te fleuren.

Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: The spy coast
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044367409
Ebook: 9789044367416
Uitgever: The House of Books

Tavistock

Het spoor terug
Een moord van twintig jaar geleden, een dader in het nauw...

Beryl Tavistock weet niet beter, of haar ouders zijn doodgeschoten in Parijs, in 1973. Dan wordt haar opeens verteld dat haar vader haar moeder heeft omgebracht en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd. Omdat ze dat niet kan en niet wil geloven - daarvoor hielden haar ouders te veel van elkaar - reist ze af naar de Franse hoofdstad, vastbesloten de waarheid boven water te krijgen.

Haar zoektocht leidt haar steeds verder de duistere wereld van spionage en contraspionage binnen, zodat ze al snel beseft dat ze het zonder hulp niet redt. Het verleden lijkt nog springlevend, en er blijken mensen te zijn die zelfs voor geweld niet terugschrikken om bepaalde geheimen diep begraven te houden. Voormalig CIA-agent Richard Wolf is haar enige hoop. Maar durft ze hem wel te vertrouwen nu vrienden vijanden blijken te zijn... en vijanden moordenaars?
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: In their footsteps
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789402701807
Ebook: 9789402750010
Uitgever: HarperCollins
Houd de dief
Inbreken is levensgevaarlijk...

In de gevangenis had Clea Rice zich voorgenomen de rest van haar leven op het rechte pad te blijven. Maar wanneer ze per ongeluk getuige is van een bloedbad op zee, besluit ze dat alles geoorloofd is om het recht te laten zegevieren. Zelfs haar oude 'vak' weer oppakken: inbreken. Als ze voor die tijd niet al vermoord is.

Bij haar eerste poging wordt ze tot haar verbijstering gestoord door nóg een indringer: de chique Jordan Tavistock. Wantrouwen overheerst, maar desondanks vonkt ook iets anders tussen hen. En dat gebeurt bij volgende ontmoetingen weer. Alleen geven de omstandigheden hun weinig tijd om daarbij stil te staan. Letterlijk. Want al gauw is hun grootste zorg niet of een dief en een gentleman wel zo'n goede combinatie vormen... maar of ze lang genoeg aan de dood kunnen ontsnappen om daarachter te komen!
Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Thief of hearts
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789034716002
Ebook: 9789461700742
Uitgever: HarperCollins

E-books

Freaks

Speciaal ter ere van het verschijnen van Het stille meisje schreef Tess Gerritsen het korte verhaal Freaks.

Rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles zijn vaker met afschuwelijke misdaden geconfronteerd, maar de dood van Kimberly mag onmenselijk worden genoemd. Wanneer het lijk van het broodmagere zeventienjarige meisje naast een lege doodkist in een verlaten kerk wordt gevonden, lijken blauwe plekken erop te wijzen dat ze is vermoord.

Haar vriend Lucas, net zo'n uitgemergelde bleke tiener als Kimberly, wordt gearresteerd als hij op de vlucht slaat. Hij beweert dat hij onschuldig is en dat hij een onbedwingbare bloeddorst heeft. Maar de wanhopige vader van het slachtoffer gelooft niet in vampiers, alleen in wraak...

Schrijver: Tess Gerritsen
Oorspronkelijke titel: Freaks
Eerste uitgave: 2011
Ebook: 9789044334005
Uitgever: The House of Books