Boekenplank:
Kies

Boeken van Charlotte Link

Charlotte Link is de dochter van de Duitse schrijver en journalist Almuth Link. Op 16-jarige leeftijd schreef Link haar eerste roman, Die schöne Helena, die op haar negentiende werd uitgeven. Link schrijft zowel moderne romans als psychologische thrillers. Naast haar schrijven is Link actief bij de dierenorganisatie PETA, waar ze zich inzet voor straathonden in Turkije en Spanje.

Meer over Charlotte Link

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

 • De echo van de schuld - Das Echo der Schuld
 • De misleiding - Die Täuschung
 • De toeschouwer - Der Beobachter
 • De vreemde gast - Der fremde Gast
 • Het andere kind - Das andere Kind
 • Het einde van de stilte - Am Ende des Schweigens
 • Het huis van de zusters - Das Haus der Schwestern
 • Het laatste spoor - Die letzte Spur
 • Verlaten - Im Tal des Fuchses

Kate Linville

 1. Leugenaar - Die Betrogene
 2. Moordenaar - Die Suche
 3. Zondaar - Ohne Schuld
 4. Minnaar - Einsame nacht

Dubbel uitgegeven titels

 • Overboord - zie De echo van de schuld
 • Wraak - zie Het andere kind
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe echo van de schuld
In het holst van de nacht zinkt er voor de kust van Schotland een zeilboot. Het Duitse echtpaar Nathan en Livia Moor slaagt er ternauwernood in het vege lijf te redden. De Engelse Virginia Quentin en haar man Frederic, een bankier, vangen de schipbreukelingen op in hun vakantiehuis.

Dan overtreedt Nathan alle regels van het fatsoen door Virginia naar het huis van haar familie in Norfolk te volgen. Desondanks raakt Nathan een gevoelige snaar bij de eenzame Virginia. Ze vertelt hem haar geschiedenis - van de echo van de schuld, die ze elke seconde van haar leven meent te horen.

Dan gebeurt het onvoorstelbare: Virginia's zevenjarige dochter verdwijnt spoorloos...
Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Das Echo der Schuld
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044321432
Ebook: 9789044338027
Uitgever: The House of Books
De misleiding
Het Duitse echtpaar Laura en Peter Simon bezit een vakantiehuis in de Provence. Peter reist regelmatig alleen naar Zuid-Frankrijk om er met zijn beste vriend een zeiltocht te maken. Ook op deze oktoberavond krijgt Laura weer een telefoontje van Peter dat hij is gearriveerd. Maar naderhand blijkt dat zijn laatste levensteken te zijn geweest.

Laura pakt haar koffers en vertrekt naar de Provence. Wanhopig probeert ze te achterhalen waar haar man voor het laatst is gezien. Bij haar naspeuringen stuit ze op onwaarheden en moet ze erkennen dat Peter niet degene was voor wie ze hem hield.

Als Laura hoort dat er twee gruwelijke moorden zijn gepleegd, slaat de angst haar om het hart...
Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Die Täuschung
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044319675
Uitgever: The House of Books
De toeschouwer
Buiten staat een auto. Ik geloof dat iemand mijn huis observeert. Dat gaat al een aantal weken zo. Ik zie het licht van de koplampen als de auto nadert. Over een hobbelig bospad, want er is geen andere manier om hier te komen. Dan gaan de koplampen uit. De auto staat ergens en ik weet niet wat de chauffeur wil. Wat hij van míj wil.

Hij observeert ze dag en nacht. Vrouwen die hij niet kent. Vrouwen die nooit de zijne kunnen worden.

Dan schrikt een serie van drie moorden Londen op. De slachtoffers zijn drie alleenstaande vrouwen, op een raadselachtige, sadistische wijze omgebracht. De politie is op zoek naar de psychopaat die deze gewetenloze misdaden heeft gepleegd en die vrouwen uit de grond van zijn hart lijkt te haten.

Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Der Beobachter
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044338836
Ebook: 9789044338843
Uitgever: The House of Books
De vreemde gast
Op een ochtend in juli besluit de weduwe Rebecca Brandt een eind aan haar leven te maken. Maar haar poging mislukt, want precies op die dag komen er enkele mensen op bezoek in haar vakantiehuis in Zuid-Frankrijk: Maximilian Kemper, een oude vriend van haar overleden echtgenoot, en twee lifters, Inga en Marius.

Kort daarop valt Marius bij een zeiltocht tijdens een storm overboord en verdwijnt spoorloos. In Duitsland berichten de kranten ondertussen over een schokkende misdaad. Een ouder echtpaar is op gruwelijke wijze vermoord.

Terwijl de politie naar aanwijzingen speurt, beseft Rebecca dat zij de centrale figuur is in een verraderlijk, geënsceneerd spel - en dat zij in levensgevaar verkeert...
Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Der fremde Gast
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044316612
Uitgever: The House of Books
Het andere kind
In het Noord-Engelse kustplaatsje Scarborough wordt het lijk van een studente aangetroffen. Ze is op gruwelijke wijze vermoord. De politie tast volledig in het duister. Maanden later vindt er een tweede moord plaats.

De ambitieuze politievrouw Valerie Almond bijt zich in de zaak vast en probeert een verband tussen de moorden te vinden. Haar enige aanknopingspunt is een ruzie binnen de familie van het tweede slachtoffer.
Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Das andere Kind
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044326284
Ebook: 9789044338041
Uitgever: The House of Books


Het einde van de stilte
In Stanbury - een klein dorp in het zuidwesten van Yorkshire - brengen drie intiem bevriende Duitse echtparen al jaren hun vakantie door. Ze gaan met elkaar om als één grote, gelukkige familie.

Jessica Wahlberg, die met een onbevangen blik achter de façade kijkt, merkt al spoedig dat niets is wat het lijkt. Achter de opgewektheid gaan angst, haat, jaloezie en vertwijfeling schuil. Jessica, die slecht tegen deze hypocriete sfeer kan, vlucht steeds vaker in lange, eenzame wandelingen.

Maar plotseling stort de hele schijnwereld van Stanbury House ineen: een gruwelijke misdaad maakt een einde aan de tientallen jaren durende stilte en confronteert elk van de overlevenden met zijn of haar persoonlijke waarheid.
Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Am Ende des Schweigens
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044314717
Uitgever: The House of Books
Het huis van de zusters
Eigenlijk was de reis naar Yorkshire als verjaardagscadeau bedoeld - en als een laatste poging om hun huwelijk te redden. Maar voor het echtpaar Barbara en Ralph Amberg loopt vanaf het eerste moment alles verkeerd.

Al in de eerste nacht wordt het door hen gehuurde Westhill House door een sneeuwstorm van de buitenwereld afgesloten. Als Barbara de kamers doorzoekt, stuit ze op een manuscript. Het bevat de levensgeschiedenis van Frances Gray, een vrouw die haar tijd vooruit leek.

Steeds meer begint Barbara zich met Frances te identificeren. Als in trance laat Barbara zich meeslepen door een beklemmende strijd om liefde. Uiteindelijk neemt ze een beslissing die haar leven drastisch zal veranderen.
Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Das Haus der Schwestern
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044328745
Ebook: 9789044338034
Uitgever: The House of Books
Het laatste spoor
Elaine Dawson wordt door pech achtervolgd. Als ze voor het huwelijk van haar beste vriendin op reis gaat naar Gibraltar, worden alle vluchten vanaf Heathrow wegens mist geannuleerd. In plaats van in de vertrekhal te wachten, neemt ze het aanbod van een vreemde aan om bij hem in de flat te overnachten. Samen verlaten zij het vliegveld en vanaf dat moment is Elaine spoorloos verdwenen.

Vijf jaar later verdiept haar vriendin en journalist Rosanna Hamilton zich opnieuw in de zaak. Plotseling zijn er aanwijzingen dat Elaine misschien nog leeft. Maar als Rosanna dit spoor volgt, vermoedt ze niet dat zij spoedig zélf in levensgevaar zal verkeren...
Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Die letzte Spur
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044325355
Uitgever: The House of Books
Verlaten
Een zonnige augustusdag, een afgelegen parkeerplaats. Vanessa wacht op haar man, die een wandeling met de hond maakt. In gedachten verzonken let ze niet op de auto die haar stilletjes nadert. Voor ze er erg in heeft, overmant en verdooft een vreemde haar.

Vanessa wordt opgesloten met eten en drinken voor ongeveer een week. Maar nog voordat haar ontvoerder losgeld kan eisen, wordt hij opgepakt voor een ander misdrijf. Vanessa is ten dode opgeschreven als niemand haar vindt.
Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Im Tal des Fuchses
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044343113
Ebook: 9789044343120
Uitgever: The House of Books

Kate LinvilleLeugenaar

Na de gruwelijke moord op haar vader ontdekt ze meer dan ze wilde weten...

Kate Linville, een eenzame detective van Scotland Yard, gunt maar één persoon op de wereld haar liefde en vertrouwen: haar vader. Als hij op brute wijze wordt vermoord in zijn eigen huis, verliest Kate abrupt haar laatste steun en toeverlaat. Om de zaak op de voet te volgen keert Kate vanuit Londen terug naar Yorkshire.

Ze wordt al snel teleurgesteld: inspecteur Caleb Hale lijkt meer interesse te hebben in gemakkelijke antwoorden dan het achterhalen van de waarheid. Kate besluit zelf op onderzoek uit te gaan, want ze voelt aan alles dat de moord op haar vader veel complexer is dan de politie denkt. En terecht: haar vader had een heel donkere kant... waardoor de man die Kate dacht te kennen in één klap niet meer bestaat.

Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Die Betrogene
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401614245
Ebook: 9789401614252
Uitgever: Xander
Moordenaar

De agenten van Scotland Yard, brigadier Kate Linville en inspecteur Caleb Hill, worden geconfronteerd met de verdwijningen van een aantal jonge meisjes. Onder druk van de media proberen ze de zaak zo snel mogelijk op te lossen, maar alles wijst erop dat ze met een meedogenloze seriemoordenaar te maken hebben...

Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Die Suche
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401615624
Ebook: 9789401615822
Uitgever: Xander
Zondaar

Kate Linville is terug: ze heeft een nieuwe woonplaats en een nieuwe baan bij de politie van Scarborough. En ze krijgt het meteen voor haar kiezen: een vrouw ontsnapt ternauwernood aan een vreemde man met een pistool in de trein. Een paar dagen later raakt een jonge vrouw zwaargewond als ze van haar fiets valt omdat er een dunne draad over het pad gespannen is, en ze wordt beschoten als ze valt. Het wapen is hetzelfde...

Kate duikt in de zaak en gaat op zoek naar het verband tussen de slachtoffers. Haar collega Caleb Hale is geschorst, maar kan het natuurlijk niet laten zich met de zaak te bemoeien. Als Kate uiteindelijk een connectie vindt tussen de slachtoffers, zijn niet alleen zij, maar ook Kate zelf in levensgevaar.

Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Ohne Schuld
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401616935
Ebook: 9789401616782
Uitgever: Xander
Minnaar

In het holst van de nacht rijdt een jonge vrouw in haar eentje door het verlaten gebied van de Yorkshire Dales. Het is een koude decembernacht, en het sneeuwt. De volgende ochtend wordt haar lichaam gevonden in de ingesneeuwde auto.

Kate Linville wordt op de zaak gezet en ontdekt al snel dat de vriend van de vrouw ook verdwenen is, én dat er een verrassende connectie is met een beruchte cold case...

Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: Einsame nacht
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401618052
Ebook: 9789401618069
Uitgever: Xander

Dubbel uitgegeven titelsOverboord

Zie voor de beschrijving van dit boek: De echo van de schuld.

Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: zie De echo van de schuld
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789401618960
Uitgever: Xander
Wraak

Zie voor de beschrijving van dit boek: Het andere kind.

Schrijver: Charlotte Link
Oorspronkelijke titel: zie Het andere kind
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789401621281
Ebook: 9789401621298
Uitgever: Xander