Boekenplank:
Kies
 • Home
 • F
 • Sebastian Fitzek

Boeken van Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek studeerde rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radio en tv.

Meer over Sebastian Fitzek

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Max Rhode

Geboren: 1971

Geboorteland: Duitsland

Website: Sebastian Fitzek


Overzicht

 • Afgesneden - Abgeschnitten
 • De gijzeling - Amokspiel
 • De patiënt - Der Insasse
 • De therapie - Die Therapie
 • De weg naar huis - Der Heimweg
 • De wreker - Das Kind
 • De zielenbreker - Der Seelenbrecher
 • Het experiment - Splitter
 • Het geschenk - Das Geschenk
 • Het Joshuaprofiel - Das Joshua Profil
 • Het pakket - Das Pakket
 • Passagier 23 - Passagier 23
 • Stoel 7A - Flugangst 7A

Alina Gregoriev

 1. De ogenverzamelaar - Der Augensammler
 2. Wijd open - Der Augenjäger

gedetailleerd overzicht

OverzichtAfgesneden
Forensisch patholoog Paul Herzfeld vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met daarin het telefoonnummer van zijn dochter. Hannah is ontvoerd en Herzfeld begint een speurtocht naar zijn dochter. De psychopathische ontvoerder heeft in een ander lichaam de volgende aanwijzing aangebracht en het lijk gedumpt op het strand van Helgoland.

Herzfeld heeft echter geen kans om de informatie te verkrijgen: het eiland is door een orkaan afgesneden van het vasteland, de bevolking is geëvacueerd. Er ontvouwt zich een ingenieus spel tussen Herzfeld, de ontvoerder van zijn dochter en een kwade genius uit het verleden.

* Afgesneden is geschreven door Sebastian Fitzek en Michael Tsokos.
Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Abgeschnitten
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789048819935
Ebook: 9789048819942
Uitgever: Mistral
De gijzeling
Vandaag is haar laatste dag. De gerenommeerde forensisch psychologe Ira Samin heeft haar zelfmoord zorgvuldig voorbereid. De dood van haar oudste dochter drukt te zwaar op haar geweten.

Maar dan wordt Ira op het laatste moment naar een brutale gijzeling bij een radiozender geroepen. Een psychopaat speelt een macaber spel: tijdens een uitzending belt hij willekeurig mensen op. Als ze opnemen met een speciaal wachtwoord, wordt één gijzelaar vrijgelaten, doen ze dat niet, dan wordt er één doodgeschoten. De man dreigt net zo lang door te spelen totdat zijn verloofde bij hem in de studio komt. Maar zijn verloofde is maanden geleden overleden...

Ira begint aan de bijna uitzichtloze onderhandelingen, terwijl er miljoenen mensen met haar meeluisteren...
Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Amokspiel
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026123665
Uitgever: De Fontein
De patiënt

Om de waarheid te achterhalen, moet hij zijn verstand verliezen...

Hij heeft twee kindermoorden bekend, maar nu zwijgt Guido T. De politie is er zeker van: hij is ook de ontvoerder van de zesjarige Max, die spoorloos is verdwenen. De onderzoekers hebben echter enkel indirect bewijs. Zonder de verklaring van de gedetineerde loopt het onderzoek vast.

Drie maanden na de verdwijning van Max plaatst het onderzoeksteam de wanhopige vader undercover als patiënt in het psychiatrisch gevangenisziekenhuis waar Guido T. zit. Zo kan hij toenadering zoeken tot de kindermoordenaar en hem een bekentenis afdwingen. Tenminste, als hij zelf zijn verstand niet verliest...

Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Der Insasse
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044356397
Ebook: 9789044356403
Uitgever: The House of Books
De therapie
Geen getuigen. Geen sporen. Geen lijk. Josy, de zieke 12-jarige dochter van psychiater Viktor Larenz verdwijnt onder mysterieuze omstandigheden. Er wordt nooit meer iets van haar vernomen.

Vier jaar na de verdwijning van zijn dochter trekt Viktor Larenz zich terug in een afgelegen vakantiehuis op een eiland. Op een dag duikt daar de mooie Anna op. Ze wil bij dr. Larenz in therapie omdat ze last heeft van waanvoorstellingen. Daarin duikt steeds een jong meisje op, dat net zo spoorloos verdwenen is als Josy.

Viktor hoort haar met tegenzin aan, maar dan blijken er opmerkelijk veel overeenkomsten te zijn met de verdwijning van Josy. Anna beschrijft details die een buitenstaander niet kan weten.

In de hoop dat ze hem meer over de verdwijning kan vertellen, stemt dr. Larenz toe in de therapie. Maar gaandeweg lijken de vermoeiende en emotionele sessies meer en meer op een dramatisch verhoor en gebeuren er vreemde en onverklaarbare dingen op het eiland...
Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Die Therapie
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026121197
Uitgever: De Fontein
De weg naar huis

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt...

Het is zaterdag, net na 22.00 uur. Jules Tannberg is vrijwilliger bij een telefoondienst voor vrouwen die 's avonds bang worden op weg naar huis en die een telefoongezel willen wiens kalmerende stem hen veilig naar huis kan leiden. Er is tijdens de telefoontjes nog nooit een levensbedreigende situatie geweest. Tot vandaag, wanneer Jules met Klara belt.

De jonge vrouw is doodsbang. Ze gelooft dat ze wordt gevolgd door een man die haar eerder heeft aangevallen en die in bloed een datum op haar slaapkamermuur heeft geschilderd: de dag van Klara's dood! En die dag breekt aan in minder dan twee uur...

Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Der Heimweg
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044362190
Ebook: 9789044362206
Uitgever: The House of Books


De wreker
Op een dag bekent de tienjarige Simon een moord aan advocaat Robert Stern - een moord die hij vijf jaar voor zijn geboorte pleegde. Stern staat voor een raadsel.

Zijn verbazing slaat echter om in ontzetting als hij in de kelder die Simon hem beschreven heeft inderdaad de stoffelijke resten van een mens aantreft. Deze vondst is slechts het begin van een bizar avontuur. In zijn brievenbus vindt Stern een dvd met beelden van een tienjarig jongetje dat sprekend lijkt op zijn zoontje Felix, die kort na de geboorte is overleden. De voice-over op de dvd beveelt Stern om binnen een week alle moorden waarover Simon vertelt na te trekken, zonder de politie in te schakelen. Voldoet hij aan deze eis, dan zal hij Stern in contact brengen met Felix.

Hiermee begint een gruweltocht door de schimmige onderwereld van Berlijn. Er komen smerige zaken aan het licht, zaken die Stern ondanks al zijn beroepservaring nooit voor mogelijk had gehouden. Wat is er destijds precies gebeurd op de kinderafdeling van het ziekenhuis waar Felix stierf?
Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Das Kind
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026127892
Uitgever: De Fontein
De zielenbreker
Drie jonge, levenslustige vrouwen verdwijnen spoorloos. De Zielenbreker, zoals hij in de media wordt genoemd, heeft slechts een week nodig om hun levens te verwoesten. Daarna worden ze teruggevonden met een raadselachtig briefje in hun handen geklemd - ongedeerd, maar psychisch gebroken. Dan stoppen de ontvoeringen even plotseling als ze zijn begonnen.

Kort voor kerstmis wordt de Zielenbreker weer actief, uitgerekend in de Teufelsbergkliniek, een instelling voor psychiatrische zorg. De artsen moeten ontzet concluderen dat ze hem ongemerkt hebben binnengelaten. Maar is hij een van de medewerkers, of is hij een patiënt?

Door een sneeuwstorm raakt de Teufelsberg volledig geïsoleerd van de buitenwereld. Vertwijfeld proberen de bewoners en medewerkers elkaar te beschermen tegen het kwaad, maar in een ijzingwekkende nachtelijke apotheose laat de Zielenbreker zien dat er geen ontsnapping mogelijk is.
Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Der Seelenbrecher
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026126895
Uitgever: De Fontein
Het experiment
Bij een ongeluk heeft Marc Lucas zijn vrouw en ongeboren kind verloren. Zelf heeft hij een splinter in zijn nek, die helse pijn veroorzaakt. Erger dan dat is de depressie die zich na het ongeluk van hem meester maakt. Dan stuit hij op een advertentie voor een kliniek die experimenteert met het wissen van traumatische gebeurtenissen uit het geheugen.

Marc gaat erheen, maar besluit niet deel te nemen aan het experiment omdat zijn gehele identiteit erdoor zou worden gewist. Als hij de kliniek verlaat, zijn er echter verontrustende tekenen dat dit al gebeurd is en begint voor Marc een hallucinatoire zoektocht.
Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Splitter
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026127595
Uitgever: De Fontein
Het geschenk

Ik heb een cadeau voor jou. Durf je het uit te pakken...?

Milan Berg staat bij het stoplicht wanneer er een auto naast hem stopt. Op de achterbank zit een doodsbang meisje. Wanhopig drukt ze een briefje tegen het raam. Een vraag om hulp? Milan weet het niet: hij is, net zoals zes miljoen landgenoten, analfabeet. Toch voelt hij dat het meisje in levensgevaar is.

Milan begint een zoektocht die hem op een griezelig dwaalspoor zet. Aan het einde van de tocht wordt hij geconfronteerd met de wrede realiteit: soms is de waarheid te gruwelijk om mee te leven, en onwetendheid het grootste geschenk op aarde.

Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Das Geschenk
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044360547
Ebook: 9789044360554
Uitgever: The House of Books
Het Joshuaprofiel
De als schrijver mislukte Max is een brave en plichtsgetrouwe burger - anders dan zijn broer, die in een gesloten psychiatrische inrichting zit. Maar Max heeft nooit iets illegaals gedaan in zijn leven. Tot nu toe.

Binnen een paar dagen zal hij één van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet. Er zijn echter mensen die er wel van afweten en die willen hem vermoorden voordat het te laat is.
Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Das Joshua Profil
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044349870
Ebook: 9789044349887
Uitgever: The House of Books


Het pakket
De jonge psychiater Emma Stein komt haar huis niet meer uit. Ze is namelijk doodsbang sinds ze werd verkracht in een hotelkamer, en herkent in elke man de dader. Emma was het derde slachtoffer van de psychopaat die in de pers de Kapper genoemd wordt, en zij is de enige die dat heeft overleefd.

Op een dag neemt ze een pakje aan van de postbode, dat voor haar buurman bedoeld is. Maar als het niet wordt opgehaald begint ze zich af te vragen wat er in het pakje zit. En of het niet voor haar bedoeld is...
Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Das Pakket
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044352245
Ebook: 9789044352252
Uitgever: The House of Books
Passagier 23
Tijdens een vakantie op het cruiseschip Sultan of the Seas verdwenen de vrouw en het zoontje van politiepsycholoog Martin Schwarz spoorloos. Niemand heeft ooit kunnen ophelderen wat er op die noodlottige reis is gebeurd en Martin blijft achter als een mentaal wrak.

Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten.

Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt een verdwenen gewaand meisje op het spoor dat is teruggekeerd naar de Sultan - samen met de teddybeer van zijn zoontje.
Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Passagier 23
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048825271
Ebook: 9789048825288
Uitgever: The House of Books
Stoel 7A

Mats Krüger, een ervaren en succesvolle psychiater, moet zijn vliegangst overwinnen als zijn hoogzwangere dochter Nele voor het eerst in jaren weer contact met hem opneemt. Na een cursus tegen vliegangst gaat Mats aan boord van de langeafstandsvlucht Buenos Aires - Berlijn.

Al zijn angsten lijken voor niets tot een vreemdeling hem vertelt dat een van Mats' ex-patiënten zich ook aan boord bevindt. Iemand die hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën. En nu moet Mats zien te voorkomen dat hij de 600 passagiers en zichzelf niet mee de dood in jaagt...

Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Flugangst 7A
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044354485
Uitgever: The House of Books

Alina GregorievDe ogenverzamelaar
Eerst doodt hij de moeder, dan ontvoert hij het kind. De vader heeft 45 uur de tijd om het kind te vinden. Als de vader daar niet binnen de tijd in slaagt zal het kind overlijden in zijn schuilplaats. Maar dan is de gruwel nog niet voorbij: bij alle teruggevonden kinderlijkjes ontbreekt het linkeroog.

Elk spoor van de moordenaar ontbreekt, maar er is een mogelijke getuige: Alina Gregoriev, een blinde fysiotherapeut die door louter fysiek contact in het verleden van haar patiënten kan kijken. Mogelijk heeft ze recentelijk de ogenverzamelaar behandeld...
Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Der Augensammler
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026134333
Uitgever: De Fontein
Wijd open
Dr. Suker is een befaamd oogchirurg. Overdag voert hij complexe oogoperaties uit, maar 's nachts ontpopt hij zich als psychopaat. Zijn vrouwelijke slachtoffers ontdoet hij van hun oogleden om ze daarna te verkrachten. Allen plegen kort daarna zelfmoord.

De politie staat voor een raadsel en wendt zich tot de blinde fysiotherapeute Alina. Sinds zij de Ogenverzamelaar ontmaskerde, geldt ze als medium. Zal zij hen ook nu kunnen helpen en informatie kunnen verstrekken over Dr. Sukers volgende 'patiënt'?
Schrijver: Sebastian Fitzek
Oorspronkelijke titel: Der Augenjäger
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026133749
Uitgever: De Fontein