Boekenplank:
Kies

Boeken van Markus Heitz

Meer over Markus Heitz

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1971

Geboorteland: Duitsland

Website: Markus Heitz


Overzicht

 • Bloedportaal - Blutportale
 • Oneiros: Dodelijke vloek - Oneiros: Tödlicher Fluch

De Donkere Tijd / Die Dunkle Zeit

 1. Schaduwen boven Ulldart - Schatten über Ulldart
 2. De orde van het Zwaard - Der Order der Schwerter
 3. Het teken van de duistere god - Das Zeichen des dunklen Gottes
 4. Het oog van Tzulan - Unter den Augen Tzulans
 5. De magie van de macht - Die Magie des Herrschers
 6. De bronnen van het kwaad - Die Quellen des Bösen

De Nieuwe Tijd / Die Zeit des Neuen

 1. Bedrieglijke vrede - Trügerischer Friede
 2. Wereld in vlammen - Brennende Kontinente
 3. Fatale erfenis - Fatales Vermächtnis

De Dwergen / Die Zwerge

 1. De dwergen - Die Zwerge
 2. De strijd van de dwergen - Der Krieg der Zwerge
 3. De wraak van de dwergen - Die Rache der Zwerge
 4. Het lot van de dwergen - Das Schicksal der Zwerge
 5. De triomf van de dwergen - Der Triumph der Zwerge
 6. De terugkeer van de dwergen, deel 1 - Die Rückkehr der Zwerge, Teil 1
 7. De terugkeer van de dwergen, deel 2 - Die Rückkehr der Zwerge, Teil 2
 8. Het hart van de dwergen, deel 1 - Das Herz der Zwerge, Teil 1
 9. Het hart van de dwergen, deel 2 - Das Herz der Zwerge, Teil 2

Legenden van de Alfen / Die Legenden der Albae

 1. Gerechtvaardigde toorn - Gerechter Zorn
 2. Dagen van vergelding - Vernichtender Hass
 3. Duistere paden - Dunkle Pfade
 4. De vergeten geschriften - Die Vergessenen Schriften
 5. De razende storm - Tobender Sturm

Collector

 1. Collector - Collector
 2. Operatie Vade Retro - Operation Vade Retro

De Drakendoder / Drachen

 1. Drakenvuur - Die Mächte des Feuers
 2. Drakenkeizer - Drachenkaiser

Eric Von Kastell / Die Bestie

 1. Ritus - Ritus
 2. Sanctum - Sanctum

Kinderen van Judas / Kinder des Judas

 1. Kinderen van Judas - Kinder des Judas
 2. Judaszoon - Judassohn
 3. Judasdochter - Judastöchter

De Donkere Tijd

Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen. De herinnering aan de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar geleden voltrok, is nog lang niet vergeten.

De Nieuwe Tijd

In het laatste deel van De Donkere Tijd werden de legerscharen van Govan vernietigend verslagen, de aanhangers van Tzulan gaven zich gewonnen en zijn op de terugtocht. Zo werd op het nippertje voorkomen dat de door de volgelingen van Tzulan gewenste Donkere Tijd werkelijkheid werd. Maar nu, nog voor de vrede goed en wel een feit is, tekent zich aan de horizon nieuw onheil af...

De Dwergen

De Dwergen is het verhaal van de door mensen opgevoede dwerg Tungdil en de strijd om het Veilige Land.

Legenden van de Alfen

De lezer van De dwergen-boeken kent de Alfen als duistere, genadeloze wezens. Nu, voor het eerst, wordt hun verhaal verteld, de keerzijde van de medaille. Het pleit voor het schrijftalent van Markus Heitz dat hun boosaardige charme ze deze keer op overtuigende wijze sympathiek maakt.

De Drakendoder / Drachen
Eric Von Kastell / Die Bestie
Kinderen van Judas / Kinder des Judas

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedportaal
Als Will wordt gevraagd een poosje op het buitenverblijf van een excentrieke miljonair te passen, wat rijkelijk zal worden beloond, ziet zijn toekomst er opeens onverwacht zonnig uit. Maar wat zich aanvankelijk aandient als een droomklus, leidt in werkelijkheid tot een gruwelijke ervaring.

Want, en dat weet Will niet - dat kán hij ook niet weten - in de villa bevindt zich een geheime kamer waar al heel lang een bijzonder artefact voor het oog van de wereld verborgen wordt gehouden. Een groep fanatici laat geen middel onbeproefd om dit duistere relikwie in handen te krijgen om daarmee een zogeheten bloedportaal te openen - een toegang naar een verschrikkelijke wereld - en zodoende chaos en verderf te brengen naar de wereld van de mens...

En wat heeft zíj met dit alles van doen, Saskia, die net als Will een heel gewoon leven leidt als kokkin? Haar wereld wordt op zijn kop gezet als ze tijdens een schermtoernooi door toedoen van een geheimzinnige schermmeester diepe sneeën oploopt die zich al spoedig vanzelf sluiten en dan een brandmerk vormen. Saskia is zich er niet van bewust dat ze al sinds eeuwen wordt gezocht door een geheimzinnige duistere macht die tot elke prijs de gave die in haar sluimert tot de zijne wil maken...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Blutportale
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024530960
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Oneiros: Dodelijke vloek
Konstantin is een zogenaamde Doodslaper, een onsterfelijke, maar geniet niet de voordelen die het eeuwige leven met zich meebrengt. Als ieder ander kan hij ziek of gewond raken. Hij geneest niet sneller, is niet sterker... en hij kan eenvoudigweg niet sterven, omdat De Dood hem niet kan zien!

Maar... telkens als Konstantin in slaap valt, geeft zijn brein een signaal af dat De Dood in staat stelt hem op te sporen. Als dat gebeurt, gaat hij op pad en vernietigt hij alles en iedereen in Konstantins nabije omgeving - mensen, dieren, planten - in de hoop dat Konstantin zich deze keer onder zijn slachtoffers bevindt. Dat betekent ook dat Konstantin nooit naast een vrouw in slaap kan vallen - binnen luttele seconden zou De Dood een eind aan haar leven maken.

Maar Konstantin is niet de enige Doodslaper; ook zijn goede vriend Timothy, die in opdracht van MI6 terroristen en andere bedreigingen uit de weg ruimt, is een van hen. Samen gaan ze op zoek naar een Doodslaper die aan narcolepsie lijdt en door zijn slaapzucht en geregelde woedeaanvallen onschuldige slachtoffers maakt. En Konstantin heeft nog een persoonlijk doel voor ogen: hij is vastbesloten de vloek op te heffen die hem aan De Dood bindt, zodat hij als een gewone sterveling de rest van zijn leven kan doorbrengen in het gezelschap van de vrouw van wie hij zielsveel houdt...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Oneiros: Tödlicher Fluch
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024555376
Ebook: 9789024559664
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De Donkere Tijd / Die Dunkle ZeitSchaduwen boven Ulldart
Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen. Het volk siddert, want de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar geleden voltrok, is nog niet vergeten.

Tegelijk besluit de stervende heerser van Tarpol dat zijn zoon Lodrik, een vijftienjarige losbol die maar niet wil deugen, in het kader van zijn 'heropvoeding' verbannen dient te worden naar de provincie Grauburg, om daar een onbelangrijke gouverneurspost in te nemen, een taak waarop hij allerminst is voorbereid.

Wat Lodrik niet weet, is dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat hem bij de terugkeer van de Donkere Tijd een belangrijke rol is toebedacht. Hij zal de dreiging van de Donkere Tijd afwenden of juist de katalysator van het naderend onheil zijn. Welke rol Lodrik ook is toebedeeld, vooralsnog heeft het er alles van weg dat het onheil onafwendbaar is...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Schatten über Ulldart
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024527816
Ebook: 9789024568048
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De orde van het Zwaard
Wat vooraf ging...

Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen. Het volk siddert, want het is de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar geleden voltrok, nog niet vergeten. Toen sloot een naar macht hongerende heerser een verbond met Tzulan, de geest van het kwade, en riep daarmee oorlog, duisternis en ellende af over de volkeren van Ulldart.

Tegelijk besluit de stervende heerser van Tarpol dat zijn zoon Lodrik, een vijftienjarige losbol die maar niet wil deugen, in het kader van zijn 'heropvoeding' verbannen dient te worden naar de provincie Grauburg, om daar als stadhouder een onbelangrijke gouverneurspost in te nemen. Wat Lodrik niet weet, is dat hem bij de terugkeer van de Donkere Tijd een belangrijke rol is toebedacht.

In De orde van het Zwaard wordt het allengs nog interessanter...

Lodrik heeft het inmiddels tot heerser van Tarpol gebracht. De herenboeren en het volk willen niets weten van de hervormingen die hij wil doorvoeren, en dat geeft de nodige problemen.

Daar komt bij dat Lodrik op aanraden van zijn vader, die ondanks zijn kritieke toestand maar niet wil overlijden, gedwongen wordt tot een huwelijk met zijn nichtje - voor wie, eerlijk is eerlijk, Lodrik best iets voelt.

En boven dit alles hangt de dreiging van de Donkere Tijd, terwijl Lodrik steeds meer de indruk wekt dat hij wel eens voor de Donkere Kant zou kunnen kiezen. Dat zorgt voor de nodige beroering, bij zowel vriend als vijand.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Der Order der Schwerter
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024527823
Ebook: 9789024568055
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het teken van de duistere god
Wat vooraf ging...

Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen. Het volk siddert, want de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar eerder voltrok, is nog niet vergeten. Toen sloot een naar macht hongerende heerser een verbond met Tzulan, de geest van het kwade, en riep zodoende oorlog, duisternis en ellende af over de volkeren van Ulldart.

Tegelijk besluit de stervende heerser van Tarpol dat zijn zoon Lodrik, een vijftienjarige losbol die maar niet wil deugen, in het kader van zijn 'heropvoeding' verbannen dient te worden naar de provincie Granburg, om daar als stadhouder een onbelangrijke gouverneurspost in te nemen. Wat Lodrik niet weet, is dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat hem bij de terugkeer van de Donkere Tijd een belangrijke rol is toebedacht.

In Het teken van de duistere god lijkt de profetie waarheid te worden.

Het Kwade wint terrein en dreigt de overhand te krijgen. Onder de invloed van valse vrienden en intrigerende adviseurs wankelt Lodrik, de jeugdige heerser van Tarpol, onder de druk die van verschillende kanten op hem wordt uitgeoefend. Niet in de laatste plaats omdat er levensgevaar dreigt voor zijn werkelijke getrouwen en bondgenoten.

Maar zo snel geven Lodriks veteranen het niet op, en gelukkig neemt ook in de vrije landen het verzet tegen de demonische macht toe. Op de Vlakte van Telmaran wacht het leger van Lodrik een beslissende strijd...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Das Zeichen des dunklen Gottes
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024529162
Ebook: 9789024568062
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het oog van Tzulan
Wat vooraf ging...

Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen. Het volk siddert, want de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar eerder voltrok, is nog niet vergeten. Toen sloot een naar macht hongerende heerser een verbond met Tzulan, de geest van het kwade, en riep zodoende oorlog, duisternis en ellende af over de volkeren van Ulldart.

Tegelijk besluit de stervende heerser van Tarpol dat zijn zoon Lodrik, een vijftienjarige losbol die maar niet wil deugen, in het kader van zijn 'heropvoeding' verbannen dient te worden naar de provincie Granburg, om daar als stadhouder een onbelangrijke gouverneurspost in te nemen. Wat Lodrik niet weet, is dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat hem bij de terugkeer van de Donkere Tijd een belangrijke rol is toebedacht.

Het oog van Tzulan...

Na de slachting van Telmaran is iedereen in Ulldart ervan overtuigd dat de profetie die voorspelt dat de Donkere Tijd zal wederkeren bewaarheid zal worden. Lodrik staat nog steeds onder invloed van een demonische kracht en zijn bondgenoten van weleer zuchten in de kerkers van Tarpol.

Dan verschijnt er onverwacht een jongeman op het toneel, Lorin, de zoon van Lodrik, die voorbestemd lijkt de machten van de Donkere Tijd een halt toe te roepen. Maar zal zijn bemoeienis wel op tijd komen?
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Unter den Augen Tzulans
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024529179
Ebook: 9789024568079
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De magie van de macht
Wat vooraf ging...

Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen. Het volk siddert, want de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar eerder voltrok, is nog niet vergeten. Toen sloot een naar macht hongerende heerser een verbond met Tzulan, de geest van het kwade, en riep zodoende oorlog, duisternis en ellende af over de volkeren van Ulldart.

Tegelijk besluit de stervende heerser van Tarpol dat zijn zoon Lodrik, een vijftienjarige losbol die maar niet wil deugen, in het kader van zijn 'heropvoeding' verbannen dient te worden naar de provincie Granburg, om daar als stadhouder een onbelangrijke gouverneurspost in te nemen. Wat Lodrik niet weet, is dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat hem bij de terugkeer van de Donkere Tijd een belangrijke rol is toebedacht.

De magie van de macht...

Na lange jaren van oorlog en strijd verlangt Lodrik, de heerser van Tarpol, meer dan ooit naar vrede en rust. Alleen de bastions van de Rogogarders en Kensustrianen verzetten zich nog tegen zijn heerschappij en zijn droom van een groot en machtig, maar vooral vredevol rijk, lijkt werkelijkheid te worden.

Maar Lodriks beproefde raadgever, de doortrapte Martva Nescrea, smeedt op de achtergrond duistere plannen om dat te voorkomen, en die plannen voert hij ook uit...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Die Magie des Herrschers
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024530533
Ebook: 9789024568086
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De bronnen van het kwaad
Wat vooraf ging...

Kort voor zijn dood voorspelt een monnik dat de Donkere Tijd zal wederkeren en het vasteland van Ulldart met chaos en rampspoed zal treffen. Het volk siddert, want de eerste Donkere Tijd, die zich vierhonderd jaar eerder voltrok, is nog niet vergeten. Toen sloot een naar macht hongerende heerser een verbond met Tzulan, de geest van het kwade, en riep zodoende oorlog, duisternis en ellende af over de volkeren van Ulldart.

De bronnen van het kwaad...

Om de dood van Lodrik te wreken, grijpen zijn onderdanen naar de wapenen. Niemand vermoedt dat de heerser van Tarpol door zijn op macht beluste kinderen werd geofferd. De grootheidswaan van, bijvoorbeeld, de jonge Govan kent geen grenzen.

Dan gaat plotseling het gerucht dat Lodrik nog leeft. Intussen maakt de jeugdige Loran zich op om samen met zijn geheime bondgenoten tegen de horden van de Boze op te trekken. Govan, daarentegen, spant zich tot het uiterste in om de profetie van de Donkere Tijd uit te laten komen en Ulldart voorgoed aan het kwaad over te leveren.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Die Quellen des Bösen
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024530540
Ebook: 9789024568093
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De Nieuwe Tijd / Die Zeit des NeuenBedrieglijke vrede
In het laatste deel van De Donkere Tijd werden de legerscharen van Govan vernietigend verslagen, de aanhangers van Tzulan gaven zich gewonnen en zijn op de terugtocht. Zo werd op het nippertje voorkomen dat de door de volgelingen van Tzulan gewenste Donkere Tijd werkelijkheid werd.

Nu, nog voor de vrede goed en wel een feit is, nog voor in Ulldart aan de wederopbouw van stad en dorp is begonnen, tekent zich aan de horizon nieuw onheil af. Lodriks eerste vrouw Aljascha zint in bannelingschap op wraak vanwege de vernederingen die haar onterecht - dat wil zeggen, dat vindt zijzelf - zijn aangedaan. In het geheim sluit ze een verbond met de aanhangers van Tzulan om de heerschappij over Tarpol te herwinnen.

Tegelijk wordt in Borosgotan verrassend genoeg de jeugdige Raspot Putjomkin tot koning gekroond - slechts weinigen is bekend dat dit het gevolg is van de machinaties van de geslepen intrigant Fjanski, die de jongeling wil inzetten als een machtige pion teneinde zijn eigen doeleinden te verwezenlijken.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Trügerischer Friede
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024531547
Ebook: 9789024568109
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wereld in vlammen
Verontrustende gebeurtenissen in Ulldart volgens elkaar in rap tempo op: de voormalige heerseres van Tersion keert terug uit ballingschap en doet een greep naar de macht.

Aan de westkust van het continent duikt een vloot op van oorlogsschepen die geen andere bedoeling lijkt te hebben dan de strijd aan te binden met het Kensustriaanse leger. Maar wie zijn de vreemdelingen, en welk doel streven ze na?

Norina, de vorstin van Tarpol, ontsnapt ternauwernood aan een aanslag op haar leven, Lodrik beseft dan pas hoeveel Norina voor hem betekent. Maar dit inzicht komt te laat. Norina wordt opnieuw in een val gelokt...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Brennende Kontinente
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024532384
Ebook: 9789024568116
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Fatale erfenis
Aan elke geschiedenis, hoe groots en meeslepend ook, komt onverbiddelijk een eind. Niet of, maar hoe De Nieuwe Tijd zal worden afgesloten, dat is evenwel de grote vraag voor alle betrokkenen in het spel om de macht.

Zo stort Lodriks dochter Zvatochna zich in de Magie van de Necromanten en verzamelt een Leger van Zielen om zich heen. Maar nu vindt ze niet alleen Lodrik tegenover zich, ook Vahidin legt zich niet zomaar bij de dreigende feiten neer. En bovendien zetten de Qwor hun vernietigende veldtocht voort.

Alle ogen en alle hoop zijn gevestigd op ridder Tokaro en zijn gezellen die in Kallistron op zoek zijn naar een magisch kleinood, een Aldorelisch zwaard met amulet, dat de enige macht bevat die Ulldart van de totale ondergang redden kan...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Fatales Vermächtnis
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024532568
Ebook: 9789024568123
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De Dwergen / Die ZwergeDe dwergen
Eens bewaakten de dwergen de Stenen Tolweg om het Verborgen Land met zijn mensen en goede elfen te beschermen tegen de invloed van de Heer van het Boze. Verraad baande de weg voor Orcs en Ogern, die als een vloedgolf vanuit het Dode Land met zijn talrijke verschrikkingen het Verborgen Land binnenvielen. Nu, eindelijk, de rust is wedergekeerd, komt onverwacht de onheilstijding dat de zwarte elfen en hun bondgenoten een nieuwe aanval voorbereiden.

Elders is de dwerg Tungdil ooit onder toezicht van de magiër Lot-Ionan onder mensenvolk opgevoed. De geschiedenis en de zeden en gewoonten van het dwergenvolk kent hij alleen uit boeken. Zonder ook maar te vermoeden wat hem te wachten staat, wordt deze jonge smid door zijn mentor met een belangrijke opdracht op reis gestuurd.

Wat het er bepaald niet gemakkelijker op maakt is dat de dwergenkoning Gundrabur, om de eenheid van de vijf dwergenstammen te bewaren, onverwacht verklaart dat Tungdil de verloren gewaande koningszoon is, de toekomstige Dwergenheer. En dat heeft grote gevolgen.

Want plotseling staat de onervaren Tungdil in de voorste gelederen in de strijd tegen de Boze, tegen de Zwarte Elfen, die zijn teruggekeerd naar het Verborgen Land, en wel om een eeuwen geleden gedane belofte in te lossen. De belofte het dwergenvolk voorgoed van de aardbodem weg te vagen...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Die Zwerge
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024569496
Ebook: 9789024566327
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De strijd van de dwergen
In het Veilige Land heerst een feeststemming. Maar terwijl de dwerg Tungdil met zijn vrienden de overwinning viert op de verraderlijke Magus Nod'onn, dringt een reusachtig leger orcs met woest geweld het veilige Land binnen, met geen andere bedoeling dan het dwergenrijk onder de voet te lopen.

Ergo, het Zwarte Water, een duister en sluimerend geheim, heeft zich intussen onsterfelijk gemaakt en manifesteert zich in een angstaanjagende gedaante. Algauw moeten Tungdil en zijn getrouwen alle moed, list en dapperheid waarover zij beschikken aanspreken om de booswillende invallers een halt toe te roepen.

Tot overmaat van ramp manifesteert zich elders een tweede dreiging van nog grotere omvang: de legers van de zwarte elfen, dienaren van een gevallen god, verzamelen zich met hun legers bij de westgrenzen van het rijk. Maar een dwerg geeft nooit op, zelfs niet nu de dubbele overmacht schrikbarend groot is.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Der Krieg der Zwerge
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024522163
Ebook: 9789024566570
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De wraak van de dwergen
Als vanuit het niets duiken ze op in het Veilige Land: een woeste horde angstaanjagende schepselen, half orc, half elf, die jacht maken op de magische diamanten. Wie deze diamanten bezit, zal de wereld regeren.

Wanneer de meedogenloze halfwezens het dwergenvolk met dodelijk gevolg bedriegen, wordt Tungdil opgeroepen om nog meer onheil af te wenden. Hij neemt zijn magische bijl ter hand en opent op zijn beurt de jacht...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Die Rache der Zwerge
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024569519
Ebook: 9789024568000
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het lot van de dwergen
Heel wat jaren zijn verstreken sinds de dappere dwerg Tungdil Goudhand in de Zwarte Kloof verdween. Intussen zucht het Veilige Land onder het juk van de machtige alfen die het dwergenrijk veroverd hebben.

Dan duikt uit de Zwarte Kloof een krijger in een zwarte wapenrusting op die zich Tungdil noemt. Voor zijn trouwste vriend Woestling betekent dit nieuwe hoop. Maar is het werkelijk Tungdil? Of is het iemand die zich voor Tungdil uitgeeft? Wat zijn de bedoelingen van de krijger in de magische wapenrusting?

Deze keer staat niet alleen de toekomst van het Veilige Land op het spel, maar ook het lot van de dwergen, alle dwergen...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Das Schicksal der Zwerge
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024569526
Ebook: 9789024568017
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De triomf van de dwergen
Nu de strijd om het Veilige Land voorbij is, keert de rust onder de bewoners eindelijk terug en is het land sterker dan ooit voorbereid om elk gevaar te trotseren. Maar niet alles is wat het lijkt...

In hun oude rijk smeden de elfen duistere plannen. En in de Grijze Bergen wordt een mensenkind gevonden dat de taal van de alfen spreekt. Wonder boven wonder weet het meisje de gunst te winnen van vele bewoners van het Veilige Land. Alleen de dwergen bekijken haar met argusogen.

Als er in de bergen voorbij de grenzen vervolgens een nieuwe, oppermachtige vijand wordt gesignaleerd, blijkt dat het meisje een geheim met zich meedraagt dat de toekomst van mens en dwerg zal bepalen. Met een laatste, allesbepalende slag in het vooruitzicht speelt er echter nog steeds een belangrijke vraag: is de teruggekeerde Tungdil werkelijk de legendarische held van weleer?
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Der Triumph der Zwerge
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024568161
Ebook: 9789024568178
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De terugkeer van de dwergen, deel 1

Honderden cycli zijn voorbijgegaan in het Veilige Land. De dwerg Goïmron werkt als edelsteenslijper in de stad Malleniaswacht. Maar de jonge dwerg is vooral geïnteresseerd in de oude dagen, de tijd van de vijf dwergenstammen, en zoekt keer op keer de markten af naar schriften en artefacten die hem meer kunnen vertellen over de geschiedenis van zijn trotse volk.

Tijdens zijn zoektocht vindt Goïmron een met de hand geschreven boek in de Dwergentaal. Er is geen twijfel over mogelijk: dit boek moet geschreven zijn door de grote held Tungdil Goudhand zelf, maar die verdween honderden cycli geleden na een grote aardbeving in het Grijze Gebergte. De laatste aantekening in het boek is echter van nog niet zo lang geleden...

Als Goïmron eropuit trekt om de legendarische dwerg te vinden, komen hij en zijn kameraden terecht in een eeuwenoude intrige en dodelijke machtsstrijd tussen gewetenloze mensen, mysterieuze Alfen - en draken!

Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Die Rückkehr der Zwerge, Teil 1
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024599608
Ebook: 9789024599615
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De terugkeer van de dwergen, deel 2

Honderden cycli zijn voorbijgegaan in het Veilige Land. De dwerg Goïmron werkt als edelsteenslijper in de stad Malleniaswacht. Maar de jonge dwerg is vooral geïnteresseerd in de oude dagen, de tijd van de vijf dwergenstammen, en zoekt keer op keer de markten af naar schriften en artefacten die hem meer kunnen vertellen over de geschiedenis van zijn trotse volk.

Tijdens zijn zoektocht vindt Goïmron een met de hand geschreven boek in de Dwergentaal. Er is geen twijfel over mogelijk: dit boek moet geschreven zijn door de grote held Tungdil Goudhand zelf, maar die verdween honderden cycli geleden na een grote aardbeving in het Grijze Gebergte. De laatste aantekening in het boek is echter van nog niet zo lang geleden...

Als Goïmron eropuit trekt om de legendarische dwerg te vinden, komen hij en zijn kameraden terecht in een eeuwenoude intrige en dodelijke machtsstrijd tussen gewetenloze mensen, mysterieuze Alfen - en draken!

Nog een keer heeft het Veilige Land de wijsheid, de humor, de vechtkracht en de dikke schedels van de dwergen nodig. Oude en nieuwe helden gaan gevaarlijke uitdagingen aan. Zullen de kleinste weer op grootste wijze overwinnen?

Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Die Rückkehr der Zwerge, Teil 2
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021030500
Ebook: 9789021030432
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het hart van de dwergen, deel 1

De dwerg Goïmron is toe aan wat rust na de spannende avonturen in Malleniaswacht en wil graag dicht bij zijn geliefde Rodana zijn. Maar de opkomst van een gevaarlijke moerasheks, op zoek naar een artefact, zorgt voor chaos.

Bovendien maakt de mysterieuze dwerg Vraccimbur vanuit het niets aanspraak op de troon van de Grote Koning. Vreemd genoeg is Tungdil Goudhand, de grootste held van zijn volk, de enige die zijn zaak steunt. Heeft de oude man ongelijk?

In de strijd om de hoogste titel komt het nieuws van een wreed wezen dat het voortbestaan van het Veilige Land bedreigt. Orks staan klaar om te vechten onder hun leider Borkon, en de alfen zijn ook nog lang niet verslagen. Goïmron en zijn metgezellen moeten nieuwe, gevaarlijke uitdagingen aangaan, aangezien het Veilige Land hun hulp meer dan ooit nodig heeft.

Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Das Herz der Zwerge, Teil 1
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021036342
Ebook: 9789021036298
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het hart van de dwergen, deel 2

De dwerg Goïmron is toe aan wat rust na de spannende avonturen in Malleniaswacht en wil graag dicht bij zijn geliefde Rodana zijn. Maar de opkomst van een gevaarlijke moerasheks, die op zoek is naar een artefact, zorgt voor chaos. Bovendien maakt de mysterieuze dwerg Vraccimbur vanuit het niets aanspraak op de troon van de grootkoning. Vreemd genoeg is Tungdil Goudhand, de grootste held van zijn volk, de enige die zijn zaak steunt. Heeft de oude man gelijk?

Tijdens de strijd om de hoogste titel horen de dwergen het nieuws dat een wreed wezen het voortbestaan van het Veilige Land bedreigt. De alfen Mòndarcai en Ascatoîa zweren samen en bedrijven de donkerste magie. Goïmron en zijn metgezellen hebben niet veel tijd om de mysteries te ontrafelen en de illusies van hun vijanden te ontmaskeren – zodat het Veilige Land zich kan wapenen tegen de grootste bedreiging die de dwergen in generaties hebben meegemaakt.

Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Das Herz der Zwerge, Teil 2
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021036359
Ebook: 9789021036335
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Legenden van de Alfen / Die Legenden der AlbaeGerechtvaardigde toorn
De Alfen gaan geen enkele strijd uit de weg. Ze worden door hun vijanden gevreesd, hun slaven volgen hen gedwee. Maar hun macht is niet onbegrensd.

Het alfenrijk is verraden en nu treffen de Alfen in hun rijk, Dson Faimon, voorbereidingen om in de grootste veldtocht ooit hun vijanden voorgoed te verslaan. Om over de uitkomst van die strijd geen twijfel te laten bestaan, willen de Alfen Caphalor en Sintoras een machtige demon voor zich te winnen, om zodoende het alfenleger onoverwinnelijk te maken.

Over het uiteindelijke doel van de krijgstocht verschillen de beide Alfen evenwel ernstig van mening. Voor Caphalor is het voldoende om de grenzen van het alfenrijk veilig te stellen en te vrijwaren voor indringers. Sintoras wil echter meer, hij wil niets liever dan het gehele Veilige Land aan de heerschappij van de Alfen onderwerpen...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Gerechter Zorn
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024531417
Ebook: 9789024568598
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dagen van vergelding
De boze plannen van de alfen Sinthoras en Caphalor verlopen naar wens. Het Veilige Land, thuisland van dwergen en mensen, zal worden overspoeld door een leger van trollen, barbaren en alfen. De eerste aanvallen zijn geslaagd, de opmars verloopt voorspoedig en niets staat een zege van de alfen en hun bondgenoten nog in de weg.

Tot de bondgenoten van de alfen het bij herhaling laten afweten. Ongehoorzaamheid is aan de orde van de dag als er in toenemende mate onduidelijkheid bestaat over wie er zal regeren als de vijand is verslagen. Voorlopig hebben Sinthoras en Caphalor echter wel iets anders aan hun hoofd - onverwachts verschijnt er een weerloos geachte vijand voor de poorten van de onbeschermde hoofdstad van het alfenrijk.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Vernichtender Hass
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024531530
Ebook: 9789024568024
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Duistere paden
Nu de boze plannen van de alfen Sinthoras en Caphalor zijn gedwarsboomd en de hoofdstad van hun alfenrijk, Dsôn Faïmon, door een kleine groep dwergen met de grond gelijk is gemaakt, lijkt de verovering van het Veilige Land niet meer dan een vage droom. De samenwerking met de trollen is uitgelopen op een fiasco, de elfen hergroeperen zich in hun wouden, en tot overmaat van ramp lijkt, te midden van de dwergen, een held te zijn opgestaan die over een magisch wapen beschikt.

De vooruitzichten voorspellen niet veel goeds, maar de alfen hebben nog een troef achter de hand, een geheim wapen dat hun wel eens de overwinning zou kunnen bezorgen. Een duivels gebroed, gewrocht door de koning en koningin van het alfenrijk.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Dunkle Pfade
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024558544
Ebook: 9789024568031
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De vergeten geschriften
Dit zijn De Vergeten Geschriften, verhalen van bekende en onbekende helden en heldinnen uit de geschiedenis van de alfen, het machtige en duistere elfenras uit de wereld van Markus Heitz' De Dwergen en Legenden van de Alfen. Verhalen van de grootste geschiedschrijvers en de beste kunstenaars, maar ook van hun trouwste vrienden en ergste vijanden.

In deze verzameling korte verhalen worden de avonturen onthuld die niet in de Alfen-boeken terechtkwamen, de verhalen die eerder niet openbaar gemaakt konden worden vanwege de gevoelige inhoud. Een rapport van de meest legendarische verhalen van de duistere alfen. Geen geheim is meer veilig...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Die Vergessenen Schriften
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024562831
Ebook: 9789024563845
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De razende storm
Alles en iedereen in het Veilige Land is aangeslagen. Vele duizenden helden en heldinnen hebben het hoogste offer gebracht om het land van dwergen, elfen en mensen te beschermen tegen het kwaad.

Aiphatòn, de zoon van de alfenkeizer, heeft het op zich genomen om de laatste overlevenden van zijn volk op te zoeken. Hij is vastbesloten ervoor te zorgen dat de alfen de vrede in het Veilige Land niet meer zullen verstoren. Maar dan kruist hij het pad van een geheimzinnige tovenares wier clan beschikt over een unieke vorm van magie waar niets tegen bestand is. Als Aiphatòn er niet in slaagt de plannen van deze clan te dwarsbomen, dan betekent dat wis en zeker de ondergang van het danig verzwakte Veilige Land. En zo wordt een alf, de aartsvijand van het Veilige Land, de enige hoop van de overlevenden...

In dit laatste deel van de Legenden van de Alfen, laat Markus Heitz de verhalen van de dwergen en alfen eindelijk samensmelten. De Razende Storm sluit direct aan op de gebeurtenissen uit Het Lot van de Dwergen, het laatste deel De Dwergen. Het verhaal werpt nieuw licht op de ware toedracht en het verloop van de verbeten machtsstrijd tussen twee volkeren, tussen dwergen en alfen.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Tobender Sturm
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024565207
Ebook: 9789024565214
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Collector

Collector
We schrijven 3042...

De mensheid is eindelijk het immense heelal in getrokken om andere planeten te koloniseren. Dankzij mysterieuze buitenaardse relikwieën, gevonden tijdens opgravingen op aarde, kan de mens nu door de ruimte reizen. Maar de kolonisatie verloopt frustrerend en vooral chaotisch. De precieze werking van de relikwieën is voor velen namelijk nog onduidelijk.

Als de mens vervolgens op de buitenaardse Collectors stuit, wordt hun een aanbod gedaan dat zij niet kunnen weigeren. De Collectors beloven de mensheid een plek in de galactische gemeenschap én uitleg van de werking van de relikwieën. Maar ingaan op dat aanbod zou wel eens desastreuze gevolgen kunnen hebben, want de Collectors hebben zo hun eigen plannen met de mensheid.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Collector
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024533183
Ebook: 9789024564071
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Operatie Vade Retro
Sinds de mensheid de ruimte in is getrokken en de gruwelijke Collectors tegen het lijf liep, is er veel veranderd... te veel. Niemand is zijn leven nog zeker nu de onverslaanbare Collectors de nieuwe machthebbers in het heelal zijn.

Totdat iemand ontdekt dat het buitenaardse ras een zwakke plek heeft. Een die terugvechten mogelijk maakt - Operatie Vade Retro gaat van start.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Operation Vade Retro
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024561964
Ebook: 9789024564064
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De Drakendoder / Drachen

Drakenvuur
Op macht beluste draken bestoken sinds het begin der tijden het mensenvolk met haat en intrige. Meer dan eens leidde dat tot een verwoestende oorlog...

We schrijven 1925. De drakendoder Silena handelt in opdracht van het Officium, een bond van gelijkgestemden die hebben gezworen jacht te maken op de gevleugelde monsters tot er niet één draak meer over is. Als Drakenvuur opent verkeren Silena en de andere leden van haar bondgenootschap in groot gevaar, maar niet vanwege de dreiging van de draken.

In verschillende Europese steden roert een nieuwe, onzichtbare vijand zich. In Londen wordt de scepter van Marmaduk gestolen, een artefact dat een onvoorstelbare macht vertegenwoordigt. Als er dan ook nog drakendoders op verschillende plaatsen in de wereld op gruwelijke wijze worden vermoord, wordt de sfeer opeens heel grimmig.

Silena doet er alles aan om de identiteit van de geheimzinnige belager te achterhalen - ze beseft niet dat ze zodoende de plannen van een vijand doorkruist die machtig genoeg is om de wereld in rampspoed, chaos en verwoesting ten onder te doen gaan...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Die Mächte des Feuers
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024530823
Ebook: 9789024572397
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Drakenkeizer
We schrijven 1926. Sinds het begin der dagen worden de vrije landen van Europa geteisterd door de machtige draken. De gevleugelde monsters zaaien dood en verderf, lokken politieke conflicten uit en intrigeren te kust en te keur.

Maar er is ook verzet. Drakendoder Silena, nu vorstin Anastasia Zadornova, en haar man, vorst Grigori Wadim Basilius Zadornov, hebben de moed nog niet opgegeven. Sterker, de eerste slag in de strijd tegen de wereldheerschappij van de draken hebben ze zelf gewonnen.

Maar juist omdat de vuurmonsters van de oude wereld verzwakt en verdeeld zijn, ziet een machtige nieuwkomer in de drakenorde, afkomstig uit het Verre Oosten, haar kans schoon. Haar gretige klauwen reiken in de richting van Europa.

Silena en haar bondgenoten zullen zich in de komende machtsstrijd tot het uiterste moeten inspannen om deze nieuwe dreiging het hoofd te bieden...

* Saillant detail: de grachten van Amsterdam maken deel uit van het strijdtoneel.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Drachenkaiser
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024532551
Ebook: 9789024572403
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Eric Von Kastell / Die Bestie

Ritus

Toen...

1764, Frankrijk. De bevolking van de Haute Loire leeft in angst omdat hun kinderen worden opgejaagd en vermoord. Wat is het voor verschrikkelijk Beest, dat geen jager kan vinden. De koning zet een torenhoge beloning op de kop van het Beest, zelfs het Vaticaan bemoeit zich ermee.

Onder de verschillende mannen die gedreven jacht maken op de onbekende verschrikking, treffen we de houtvester Jean Chastel, die een duister geheim met zich meedraagt. Toeval of niet, regelmatig kruist zijn pad dat van de abdis Gregoria die, zo blijkt al gauw, ook iets te verbergen heeft. Geen van beiden beseft slechts een pion te zijn in een spel dat tweehonderd jaar later nog niet is uitgespeeld.

Nu...

Voor de buitenwereld is Eric Von Kastell een gevierd kunstenaar die naam en faam vergaarde met zijn duistere, soms zelfs wrede expressionistische schilderijen. De buitenwereld weet echter niet dat Von Kastell de beelden opdoet in de lange nachten waarin hij jaagt op weerwolven en andere nachtwezens die mensen opjagen en vermoorden.

Als zijn vader tijdens een van deze jachten wordt gedood, gaat hij op zoek, naar de afstammelingen van het Beest dat in de achttiende eeuw een ware terreur uitoefende in de Haute Loire.

Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Ritus
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024527809
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Sanctum
Rome, eeuwige stad, hoeder van oeroude geheimen. Hierheen leiden vanuit het eigentijdse heden de sporen van een verschrikkelijke vervloeking.

Opnieuw is een hoofdrol weggelegd voor Eric von Kastell, waarheidsvinder, die het kwaad niet ongewroken of onbestraft te werk zal laten gaan. En opnieuw treft Eric op zijn speurtocht naar de waarheid een bewonderenswaardige vrouw, Gregoria, de abdis van een ontwijd klooster die in de achttiende eeuw voor haar leven moest vechten.

Eric en Gregoria zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden door de heiligste Substantie op deze aarde: het Sanctum, dat wonderen kan bewerkstelligen... of een vroegtijdige dood.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Sanctum
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024528608
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Kinderen van Judas / Kinder des Judas

Kinderen van Judas
De adem van de jeugd, jong zijn, gezond, en dat tot in de eeuwigheid. Wat voor velen een droomwens is, is voor Sia al heel lang doodgewoon. Ze hunkert ernaar op een goede nacht in slaap te vallen en nooit meer wakker te worden. Tegelijk is ze heel bang dat dit ooit werkelijk gebeurt. De schuld die Sia op zich heeft genomen is namelijk groot, ondraaglijk groot, en dat geldt ook voor haar verantwoordelijkheid ten opzichte van de mensheid in het algemeen. En er is nog iets dat haar dwars blijft zitten, de herinnering aan een heel bijzonder meisje.

Overdag is Sia de goede ziel die het leed van velen verzacht in het ziekenhuis waar ze werkt. Hier staat zij diegenen bij die in het stervensuur niet alleen kunnen en willen zijn. Iedereen die de jonge vrouw aan het werk ziet, ziet in haar de Engel van Verlichting. Niemand weet wie zij werkelijk is. Of liever gezegd: was. Een heel bijzonder meisje.

Om de pijn van haar eigen leven te verzachten, zet Sia in een lange doorwaakte nacht de geschiedenis van Scylla op papier. Het verhaal van Scylla begint in 1670 en is onverbrekelijk verbonden met de duistere machten van de Kinderen van Judas, een machtig verbond van wetenschappers en ondoden.
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Kinder des Judas
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024529186
Ebook: 9789024572410
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Judaszoon
In het middelpunt van dit hedendaagse verhaal staat Theresa Sarka, ook wel Sia genoemd. Een vampier die al eeuwenlang niet meer veroudert. De laatste afstammeling van de kinderen van Judas, een bijzonder vampiergeslacht uit oude tijden.

Sia doet er alles aan om haar menselijke kinderen Emma en Elena te beschermen tegen de wreedheden die zelfs haar schrik aanjagen. Als Sia erachter komt dat zij niet het laatste kind van Judas is, begint zij aan een zoektocht naar deze laatste gevaarlijke afstammeling.

Veel eerder, in het prerevolutionaire Frankrijk van 1781 proberen drie mannen erachter te komen wat hun onsterfelijk heeft gemaakt. En belangrijker nog, wat hun hunkering naar bloed veroorzaakt. Hoe zijn ze getransformeerd, en hebben ze nog een kans hun lot te veranderen?
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Judassohn
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024532995
Ebook: 9789024572373
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Judasdochter
Voor de vampier Sia is het leven nog steeds een vloek in plaats van een zegen. In Judasdochter staat er voor haar meer op het spel dan ooit tevoren...

Sia, voluit Theresa Sarka, een vampier en de laatste afstammeling van de Kinderen van Judas, heeft er veel, zo niet alles voor over om te voorkomen dat de vloek die op haar rust wordt doorgegeven aan haar menselijke afstammelingen, Emma en Elena. Als de twee worden ontvoerd, lijken al Sia's inspanningen vergeefs.

Algauw wordt duidelijk wat de opzet van de dubbele kidnapping is. De ontvoerders nemen contact op met Sia en stellen haar voor de keus: een reeks moordaanslagen-in-opdracht plegen of haar familie verliezen. Voorgoed.

De beoogde slachtoffers zijn gedaantewisselaars die in Ierland wonen. Zodra zij niet meer tot de levende behoren, zullen Emma en Elena worden vrijgelaten, aldus de ontvoerders. Sia's vijanden hebben er evenwel geen idee van wat het betekent zich de woede van de laatste Dochter van Judas op de hals te halen...
Schrijver: Markus Heitz
Oorspronkelijke titel: Judastöchter
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024533589
Ebook: 9789024572380
Uitgever: Luitingh-Sijthoff