Boekenplank:
Kies
 • Home
 • P
 • Michael Peinkofer

Boeken van Michael Peinkofer

Michael Peinkofer is schrijver, filmjournalist en vertaler.

Meer over Michael Peinkofer

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Duitsland

Website: Michael Peinkofer


Overzicht

 • De Broederschap van de Runen - Die Bruderschaft der Runen
 • De terugkeer van de Orcs - Die Rückkehr der Orks

De Tovenaar / Die Zauberer

 1. De tovenaar - Die Zauberer
 2. De eerste slag - Die Erste Schlacht

Sarah Kincaid

 1. De schaduw van Thot - Der Schatten von Thot
 2. De vlam van Pharos - Die Flamme von Pharos
 3. Aan de oever van de Styx - Am Ufer des Styx
 4. Het licht van Shambala - Das Licht von Shambala
De Tovenaar / Die Zauberer

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Broederschap van de Runen
Als een medewerker van de beroemde Schotse schrijver Sir Walter Scott onder raadselachtige omstandigheden de dood vindt, blijkt dit de aanloop tot een serie verontrustende gebeurtenissen te zijn. Sir Walter laat onderzoek uitvoeren, maar stuit op een muur van ijzig zwijgen.

Wat houdt de inspecteur van de koning, die speciaal uit Londen is overgekomen, geheim? Wat voor eeuwenoud geheim bewaren de monniken van Kelso? En wat is de betekenis van de onheilspellende zwaardrune, die Sir Walter en zijn neef Quentin op het spoor komen?

Een noodlot, waarvan de oorsprong honderden jaren in het verleden ligt, neemt zijn loop...
Schrijver: Michael Peinkofer
Oorspronkelijke titel: Die Bruderschaft der Runen
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789061121282
Uitgever: Karakter
De terugkeer van de Orcs
De Ork broers Balbok en Rammar overleven als enigen een aanval van de kobolden, maar vergeten het hoofd van hun commandant terug te brengen naar de stam, zoals de traditie vereist.

Prompt worden ze op een zelfmoordmissie gestuurd: ze moeten de schedel terugroven van de kobolden. Al snel worden ze vergezeld door de magiër Rurak, die zijn hulp aanbiedt in ruil voor een klusje dat ze moeten klaren in de elfenstad Shakara. En zo begint het grote avontuur van Balbok en Rammar.
Schrijver: Michael Peinkofer
Oorspronkelijke titel: Die Rückkehr der Orks
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022549469
Ebook: 9789460924712
Uitgever: Mynx

De Tovenaar / Die ZaubererDe tovenaar
Aardwereld gaat gebukt onder de dreiging van een allesvernietigende oorlog tussen Mensen, Elfen en Orks. Gelukkig worden de Elfen met wijze hand geregeerd door tovenaars die het lot nog proberen te keren. Hun hoop rust op de schouders van drie novices: de verleidelijke heldin Alannah, een mysterieuze Elf en een Mens die eigenlijk niet mag toveren.

In een burcht die voor eeuwig onder het ijs bedolven is komen de drie uitverkorenen voor dodelijke uitdagingen te staan. Zou hun gebundelde kracht genoeg zijn om Aardwereld te behoeden voor totale vernietiging?
Schrijver: Michael Peinkofer
Oorspronkelijke titel: Die Zauberer
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022553435
Ebook: 9789460926679
Uitgever: Mynx
De eerste slag
Aardwereld aan de vooravond van oorlog. De orks komen de grenzen over en de mensen hebben een verbond gesloten met elfen om zich te wapenen, maar vergeten hierdoor naar een andere dreiging te kijken. In het diepste geheim is de doodgewaande tovenaar Margok een nieuwe aanval aan het plannen.

De drie jonge tovenaars Granock, Aldur en Alannah gaan op zoek naar zijn bolwerk en stuiten op een verborgen beschaving. Een zoektocht die de grenzen van hun vriendschap tot het uiterste zal testen...
Schrijver: Michael Peinkofer
Oorspronkelijke titel: Die Erste Schlacht
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022558966
Ebook: 9789460924927
Uitgever: Boekerij

Sarah KincaidDe schaduw van Thot
'En?' vroeg Sarah alleen maar. 'Als mijn theorie niet klopt, dan is het toch alleen maar zo dat de dochter van de grote Gardiner Kincaids zich vergist heeft - en aangezien het bekend is dat vrouwen minder intelligent zijn dan mannen, zal dit niet al te veel opzien baren. Maar als ik daarentegen toch gelijk heb, dan is er in het verre Egypte een bedreiging van ongekende omvang voor het Britse imperium aan het ontstaan, waarvan de eerste tekenen nu al in Londen waar te nemen vallen. Ik bezweer u dus, laat niet toe dat nog meer onschuldigen het leven verliezen!'

Archeologe Sarah Kincaid is gespecialiseerd in de oud-Egyptische geschiedenis, en misdaadzaken behoren eigenlijk niet tot haar onderzoeksgebied. Maar het Britse koningshuis wordt door een onbekende kracht bedreigd en vraagt vertwijfeld om haar hulp, want Londen wordt geteisterd door mysterieuze moordgevallen.

Waarom worden de slachtoffers beroofd van hun organen? Waarom laat de moordenaar hiëroglyfen achter op de plaatsten delict? Is het een oeroude vloek die zich op het koningshuis richt?

Het antwoord ligt in de schaduw van Thot...
Schrijver: Michael Peinkofer
Oorspronkelijke titel: Der Schatten von Thot
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061122463
Uitgever: Karakter
De vlam van Pharos
Parijs, 1882. De jonge Engelse archeologe Sarah Kincaid woont in Frankrijk een wetenschappelijk symposium bij. Daar krijgt ze van de waarzegger Maurice de Gard te horen dat haar vader, die op een geheime regeringsmissie is, in levensgevaar verkeert. Tegen alle waarschuwingen in stelt Sarah direct alles in het werk om hem te redden. Een avontuurlijke reis voert haar van Parijs naar Malta en Alexandrië.

Opgejaagd door een mysterieuze killer vindt Sarah haar vader uiteindelijk en terwijl Alexandrië door Britse kanonneerboten wordt beschoten, begeven beiden zich in de catacomben van de stad op zoek naar het grootste geheim van de antieke wereld: de verdwenen bibliotheek van Alexandrië.

Noot BBS: De vlam van Pharos is het tweede avontuur van Sarah Kincaid, hoewel het verhaal zich afspeelt vóór de gebeurtenissen in De schaduw van Thot. Peinkofer wilde zowel Sarah Kincaids achtergrondverhaal vertellen alsook de achtergrond van de samenzwering blootleggen.
Schrijver: Michael Peinkofer
Oorspronkelijke titel: Die Flamme von Pharos
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789061126508
Uitgever: Karakter
Aan de oever van de Styx
Alexander de Grote zocht er tevergeefs naar. Herakles kwam erdoor om het leven. Sarah Kincaid móét het vinden: het levenswater.

Herfst 1884. Een gevangeniscel in Londen, donker en vies. Daarin een levenloos lichaam - is de man dood? Onder zijn tong een muntje - het betaalmiddel voor Charon, de veerman in het dodenrijk.

De jonge archeologe Sarah Kincaid is vertwijfeld, want de bewegingloze man is niemand anders dan haar geliefde Kamal. Maar... er is één laatste mogelijkheid om hem te redden.
Schrijver: Michael Peinkofer
Oorspronkelijke titel: Am Ufer des Styx
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789061125082
Uitgever: Karakter
Het licht van Shambala
Op de bergtoppen van Tibet ligt de dood op de loer. Daar waar de wijsheid haar oorsprong zou hebben, dreigt nu een donker gevaar voor de gehele mensheid. Maar dat dringt niet direct tot de jonge archeologe Sarah Kincaid door.

Haar eerste zorg is namelijk haar geliefde Kamal die ze met alles wat in haar vermogen ligt uit de handen van haar vijanden moet redden. Het spoor voert via Istanbul steeds verder naar het oosten, totdat ze uiteindelijk aan boord van een luchtschip in Shambala aankomt...
Schrijver: Michael Peinkofer
Oorspronkelijke titel: Das Licht von Shambala
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789061126676
Uitgever: Karakter