Boekenplank:
Kies

Boeken van Richard Dübell

Meer over Richard Dübell

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Richard Dübell


De Duivelsbijbel

  1. De duivelsbijbel - Die Teufelsbibel
  2. De wachters van de duivelsbijbel - Die Wächter der Teufelsbibel
  3. De erfgename van de duivelsbijbel - Die Erbin der Teufelsbibel

gedetailleerd overzicht

De DuivelsbijbelDe duivelsbijbel
Duitsland, 1572. In een half vervallen klooster in de Bohemen is de achtjarige Andrej getuige van een verschrikkelijk schouwspel - tien mensen, onder wie zijn ouders, worden op brute wijze vermoord door een waanzinnige monnik met een bijl.
Het klooster verbergt één van de grootste geheimen die de religieuze wereld ooit heeft gekend: de Codex Gigas, ook bekend als de Duivelsbijbel, naar verluidt met behulp van een monnik geschreven door de duivel zelf. Andrejs vader, een alchemist, was met zijn zoon naar het klooster gereisd om het boek te stelen, maar iemand was hem voor, met catastrofale gevolgen. Andrej weet op het nippertje te ontsnappen.
Vele jaren later wordt hij in Praag gevangengenomen na een diefstal, en moet hij voor de keizer verschijnen. Om zijn hachje te redden vertelt hij de keizer het verhaal van zijn vaders fatale zoektocht naar de Duivelsbijbel. Is Andrej de sleutel tot het geheim van de bergplaats van de Codex?
Zijn kennis blijkt levensgevaarlijk: een mensenleven is immers een geringe prijs om te betalen voor het voortbestaan van het machtigste boek dat de wereld ooit heeft gekend. Het christendom dreigt ten onder te gaan, en velen zoeken vertwijfeld naar een wapen waarmee ze de ondergang kunnen afwenden. Maar is er een wapen dat krachtig genoeg is om de duivel te bestrijden?
Schrijver: Richard Dübell
Oorspronkelijke titel: Die Teufelsbibel
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-261-2501-0
Uitgever: De Fontein
De wachters van de duivelsbijbel
Praag, 1612. Na de dood van keizer Rudolph II dringen plunderaars de Burcht binnen en stelen het meest omstreden boek van die tijd, de Codex Gigas. Dit boek staat ook bekend als de Duivelsbijbel, en werd volgens de overlevering met behulp van een monnik door de duivel zelf geschreven.
Niet veel later gebeuren er onheilspellende dingen in de naam van de Satan: mensen begaan de verschrikkelijkste misdaden en getuigen dat ze de Duivel hebben zien lachen en dansen, en allerlei duistere voorspellingen worden bewaarheid.
Het lijkt of er een verband is tussen de diefstal van de Duivelsbijbel en de plotselinge toename van het geweld, maar het is een raadsel waarom. De jacht op de Duivelsbijbel wordt geopend en er gaan geruchten dat er een kopie van het boek in omloop is gebracht, hetgeen de vraag oproept waar zich dan de echte bevindt...
Met de verwoesting van een klooster in Braunau ontbrandt de religieuze strijd en proberen monniken de Bijbel veilig te stellen en het Goede te redden. Maar is het Kwaad door het Kwaad uit te roeien?
Schrijver: Richard Dübell
Oorspronkelijke titel: Die Wächter der Teufelsbibel
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-261-2702-1
Uitgever: De Fontein
De erfgename van de duivelsbijbel
1648. Na bijna dertig jaar snakt de Europese bevolking naar het einde van de oorlog. De Duivelsbijbel, het machtigste boek ter wereld, staat in het middelpunt van de belangstelling.
Vanuit het noorden stuurt koningin Kristina van Zweden haar minnares Ebba Sparre om het boek te vinden. In het westen wordt een jezuïet met een belangrijke boodschap vermoord en in het zuiden komt een oeroud netwerk weer tot leven.
Vanuit het oosten beginnen twee vrouwen aan een reis met als doel een doodziek kind te redden. Hun tocht voert hen rechtstreeks in de armen van de jezuïetenpater Silvicola. Die heeft maar één missie: het vernietigen van de Duivelsbijbel.
Schrijver: Richard Dübell
Oorspronkelijke titel: Die Erbin der Teufelsbibel
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-261-4739-5
Uitgever: De Fontein