Boekenplank:
Kies

Boeken van Greg Iles

Greg Iles is geboren in Duitsland waar zijn vader op dat moment als militaire arts gelegerd was. Hij groeide echter op in de plaats waar een groot deel van zijn boeken zich afspeelt, Natchez, Mississippi. Iles is een enthousiast musicus en heeft in diverse bands gespeeld.

Meer over Greg Iles

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: Duitsland

Website: Greg Iles


Overzicht

 • 24 uur - 24 hours
 • De naakte waarheid - Third degree
 • Doodsangst - Mortal fear
 • Doodsslaap - Dead sleep
 • Kwade opzet - True evil
 • Opstanding - The footprints of God
 • Profiel in bloed - Blood memory
 • Rusteloos - Sleep no more

Penn Cage

 1. Het stille spel - The quiet game
 2. Ontluistering - Turning Angel
 3. Spel zonder regels - The devil's punchbowl

gedetailleerd overzicht

Overzicht24 uur
Will Jennings is een jonge arts met een bloeiende praktijk. Hij is dol op zijn beeldschone vrouw Karen en hun vijfjarige dochtertje Abby.

Will en zijn familie hebben echter de aandacht getrokken van een geniale en zeer gevaarlijke psychopaat, een man die nog nooit gepakt is en wiens slachtoffers niet met de politie durven te praten. Een man die de grootste angst van elk gezin uitbuit: de ontvoering van een kind.

Maar hij heeft nog nooit te maken gehad met mensen als Will en Karen Jennings...
Trapped - 2002
Regisseur: Luis Mandoki
Cast: Charlize Theron, Stuart Townsend, Kevin Bacon, e.a.
Schrijver: Greg Iles
Oorspronkelijke titel: 24 hours
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789024539888
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De naakte waarheid
Laurel Shields treft haar echtgenoot Warren 's ochtends vroeg aan in zijn werkkamer terwijl hij als een waanzinnige met boeken aan het smijten is. Warrens reputatie als huisarts blijkt bezoedeld te zijn.

Laurel is zwanger. Ze weet niet of het van haar verkilde man is of van haar ex-minnaar. Dan vindt Warren een aan Laurel gerichte liefdesbrief. Hij gijzelt haar en zijn twee kinderen, in de hoop achter de naam van haar geliefde te komen.
Schrijver: Greg Iles
Oorspronkelijke titel: Third degree
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024529148
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Doodsangst
Een moordenaar zoekt zijn slachtoffers op het internet...

Ex-muzikant Harper Cole heeft om aan de kost te komen een zeer exclusieve internet-sexbabbelbox opgericht: EROS. Voor fabelachtig veel abonnementsgeld garandeert EROS absolute anonimiteit. Alleen Harper heeft - als systeembeheerder - toegang tot alle informatie.

Harper voelt dat er iets goed mis is als plotseling zes EROS-abonnees abrupt stilvallen. Wanneer een EROS-klant vermoord wordt gevonden, tipt hij de politie. Tot zijn afgrijzen blijken alle zes vermoord.

Maar van tipgever wordt Harper al snel verdachte: wie anders immers kan de identiteit van de EROS-abonnees achterhalen?

Om zijn onschuld te bewijzen besluit Cole een val te zetten...
Schrijver: Greg Iles
Oorspronkelijke titel: Mortal fear
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024503629
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Doodsslaap
Op de tentoonstelling The Sleeping Women ontdekt fotojournaliste Jordan Glass een schilderij van haar tweelingzus Jane.

Net als de andere modellen ziet ze er eerder dood dan slapend uit. Jane wordt vermist en men vreest voor een verband met de seriemoordenaar die in New Orleans vrouwen van de straat plukt. Alle vermiste vrouwen blijken opgenomen in de Sleeping Women-serie. Het is het eerste spoor in een geruchtmakende zaak die muurvast zit.

Tegen de regels in betrekt FBI-agent John Kaiser daarom Jordan bij de jacht op de anonieme kunstenaar. Een jacht die niet zonder gevaar is...
Schrijver: Greg Iles
Oorspronkelijke titel: Dead sleep
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024543946
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kwade opzet
Dr. Chris Shepard is zesendertig en hij heeft een perfect leven. Denkt hij. Maar dan komt FBI-agente Alex Morse bij hem langs, met de schokkende mededeling dat zijn vrouw hem wil laten vermoorden.

Alex heeft bewijzen: ze onderzoekt een reeks onverwachte sterfgevallen, die allemaal gelieerd zijn aan een bepaalde advocaat. Haar eigen zus is een van de slachtoffers. En... Chris' vrouw is een week eerder bij de bewuste advocaat geweest.

Chris besluit Alex te helpen de advocaat te ontmaskeren. Naarmate hij meer en meer overtuigd raakt van de kwade opzet van de advocaat en zijn zakenpartners, moet hij helaas ook constateren dat zijn mooie vrouw hem inderdaad wil laten doden.
Schrijver: Greg Iles
Oorspronkelijke titel: True evil
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024528127
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Opstanding
De ethicus David Tennant werkt samen met een groep geleerden in het diepste geheim aan een uniek, fascinerend en riskant miljardenproject onder de codenaam Trinity.

De experimenten blijken echter een vreemde uitwerking te hebben op de geleerden. Zo krijgt David bijvoorbeeld bijbelse visioenen. Hij en zijn geniale collega Andrew Fielding maken zich zo'n zorgen dat ze het project stil willen leggen, dit zeer tegen de zin van projectleider Peter Godin.

Als Fielding wordt vermoord, begrijpt David dat ook hij gevaar loopt. Wanhopig wendt hij zich tot Rachel Weiss, de psychiater die het raadsel van zijn visioenen probeert op te lossen.

Terwijl ze worden opgejaagd door Godins meedogenloze veiligheidsdienst, trachten David en Rachel de waarheid achter het Trinity-project te achterhalen. Maar de tijd dringt, want het project is bijna af en de mensheid dreigt voorgoed buitenspel gezet te worden...
Schrijver: Greg Iles
Oorspronkelijke titel: The footprints of God
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024554690
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Profiel in bloed
Cat Ferry, forensisch expert voor de politie in New Orleans, werd altijd de IJskoningin genoemd vanwege haar sto?cijnse houding. Maar niemand weet dat ze haar nachtmerries onderdrukt met alcohol en dat ze een langlopende, pijnlijke affaire heeft met een getrouwde politieman.

Als ze bij het gruwelijk omgebrachte slachtoffer van een seriemoordenaar plotseling een angstaanval krijgt, wordt ze van de zaak afgehaald. In verwarring vlucht ze naar haar ouderlijk huis - een koloniaal landhuis in Natchez met een rijk verleden - in de hoop tot rust te komen.

Maar ook Natchez heeft zijn spoken. Haar vader is er om het leven gekomen toen ze jong was, en ze weet nog steeds niet of hij is doodgeschoten door een insluiper of dat haar familie zijn zelfmoord heeft willen verdoezelen.

De gebeurtenissen uit het verleden raken gaandeweg steeds meer verweven met die van het heden. Alleen als Cat de seriemoordenaar kan ontmaskeren, zal ze haar eigen verleden kunnen begrijpen en haar angsten kunnen overwinnen...
Schrijver: Greg Iles
Oorspronkelijke titel: Blood memory
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024554591
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Rusteloos
John Waters heeft ooit een gepassioneerde relatie met de `Southern Belle' Mallory Chandler gehad. Een relatie die hij verbrak toen hij haar destructieve kant leerde kennen. Kort daarna is Mallory verkracht en vermoord op een pier gevonden.

Tien jaar later is John een gelukkig en tevreden man, met een leuke baan en met een leuk gezin. Dan duikt Eve Sumner op, die niet alleen een griezelige gelijkenis met Mallory vertoont, maar ook details weet die alleen Mallory kan weten. Eve praat zelfs als Mallory.

Voor John Waters begint een nachtmerrie waaruit hij niet meer kan ontsnappen...
Schrijver: Greg Iles
Oorspronkelijke titel: Sleep no more
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024541959
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Penn CageHet stille spel
Na de tragische dood van zijn vrouw neemt openbaar aanklager Penn Cage zijn vierjarige dochtertje Annie mee naar zijn geboortestad in Mississippi om tot rust te komen. Het plaatsje Natchez was vroeger een juweel van het Zuiden, een stad van oud geld en nog oudere zonden. Achter de elegante façades vieren echter nog steeds hartstocht, machtswellust en rassenhaat hoogtij.

Na een afwezigheid van twintig jaar komt Penn er tot zijn verbijstering achter dat zijn eigen familie verstrikt is in een web van intriges. Penn bundelt zijn krachten met die van Caitlin Masters, uitgeefster van de plaatselijke krant. In hun speurtocht naar de waarheid stuiten ze op zaken die betrekking hebben op een gruwelijk geheim van de stad: de onopgeloste moord op een zwarte oorlogsveteraan, dertig jaar geleden.

Onder overweldigende aandacht van de nationale media heropent Penn de zaak...
Schrijver: Greg Iles
Oorspronkelijke titel: The quiet game
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024512768
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ontluistering
Natchez: een slaperig Southern stadje niet ver van New Orleans, vol zuidelijke traditie, oud geld en geheimen. Penn Cage, de officier van justitie die schrijver is geworden, raakt er betrokken bij de problemen van zijn oude vriend Drew Elliot als die van de verkrachting van en moord op een zwanger, zeventienjarig meisje beschuldigd wordt en Penns hulp als advocaat inroept.

Penn blijft rotsvast in Drews onschuld geloven, terwijl er in de loop van het onderzoek steeds meer mensen vermoord worden en naarmate er meer duistere zaken aan het licht komen.

Penn wordt zelf ook doelwit, terwijl hij in een race tegen de klok de waarheid boven tafel moet krijgen. Drew wordt aangeklaagd voor moord. En daar staat de doodstraf op...
Schrijver: Greg Iles
Oorspronkelijke titel: Turning Angel
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024503667
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Spel zonder regels
Penn Cage liet vroeger als advocaat in Houston door de wol geverfde criminelen ter dood veroordelen. Maar dat was nog niets: als burgemeester van Natchez moet hij nu de stad proberen te redden uit de klauwen van de gokmaffia.

Penn staat er alleen voor als blijkt dat het college van B&W als één man voor de verlokkingen van het snelle geld is gevallen. Niet alleen Penn's eigen leven maar ook de levens van zijn geliefden verkeren in groot gevaar wanneer hij tóch het juiste doet...
Schrijver: Greg Iles
Oorspronkelijke titel: The devil's punchbowl
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024531080
Uitgever: Luitingh-Sijthoff