Boekenplank:
Kies

Boeken van Scott Turow

Scott Turow (Chicago, VS) studeerde rechten aan de universiteit van Harvard. Na zijn studie vestigde hij zich als advocaat in Chicago, waar hij medefirmant van een groot kantoor werd.

Meer over Scott Turow

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1949

Website: Scott Turow


Overzicht

 • Doodgewone helden - Ordinary heroes

Kindle County

 1. De aanklager - Presumed innocent
 2. Het bewijs - The burden of proof
 3. De beschuldiging - Pleading guilty
 4. De wet van de macht - The laws of our fathers
 5. Smartengeld - Personal injuries
 6. Cassatie - Reversible errors
 7. De grenzen van de wet - Limitations
 8. Onschuldig - Innocent
 9. Identiek - Identical
 10. Getuigenverklaring - Testimony

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoodgewone helden
Stewart Dubinsky wist dat zijn vader in de Tweede Wereldoorlog had gevochten en zijn moeder uit een concentratiekamp had bevrijd. Maar in de oorlogsbrieven aan een voormalige verloofde leest hij dat zijn overleden vader ook door de krijgsraad is berecht. Stewart onderneemt een speurtocht in het verleden aan de hand van militaire archieven, oude brieven en een gevangenisdagboek dat bewaard is door zijn vaders advocaat. De puzzel wijst op een reeks dramatische en verbijsterende gebeurtenissen.

Als gretige jonge JAG-officier bij Patton's Derde Leger kreeg David Dubin, zoals Stewarts vader zich noemde, bevel om Robert Martin te arresteren, een afvallige Amerikaanse OSS-agent. Tijdens de befaamde Battle of the Bulge wordt de onervaren Dubin met een sergeant in de Ardennen gedropt.

Door zijn reconstructie van de hartverscheurende keuzes die zijn vader moest maken, op het slagveld, in de rechtszaal en in de liefde, krijgt Stewart een beter begrip van zijn verleden, van zijn vaders karakter en van wat 'oorlog' werkelijk inhoudt.
Schrijver: Scott Turow
Oorspronkelijke titel: Ordinary heroes
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-5692-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Kindle CountyDe aanklager
Openbaar aanklager Rusty Sabich wordt belast met de moord op Carolyn Polhemus, zijn ex-collega en geliefde. Tijdens het onderzoek wordt er bewijsmateriaal gevonden dat zo alarmerend en belastend is, dat zijn positie van openbaar aanklager in het geding komt. Rusty, meestal koel, zakelijk en objectief, raakt dusdanig persoonlijk betrokken in deze zaak dat hij zelf oog in oog met de jury komt te staan...
Presumed Innocent - 1990
Regisseur: Alan J. Pakula
Cast: Harrison Ford, Brian Dennehy, Raul Julia, e.a.
Schrijver: Scott Turow
Oorspronkelijke titel: Presumed innocent
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789024581337
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het bewijs
Alejandro 'Sandy' Stern, de briljante verdediger van Rusty Sabich in De aanklager, vindt bij thuiskomst zijn vrouw in de garage; zij heeft zelfmoord gepleegd. Slechts vier woorden heeft ze op een briefje achtergelaten: 'Kun je me vergeven?'

Verbeten zoekt Sandy naar het waarom, terwijl hij ondertussen ook nog zijn zwager en schoonzoon verdedigt, die verdacht worden van een ingewikkelde beurszwendel. Uiteindelijk wordt de hele wereld van Sandy zelf door de mangel gehaald: zijn huwelijk, zijn gezin, zijn carrière...
The Burden of Proof - 1992
Regisseur: Mike Robe
Cast: Hector Elizondo, Brian Dennehy, Adrienne Barbeau, e.a.
Schrijver: Scott Turow
Oorspronkelijke titel: The burden of proof
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-245-1191-7
Uitgever: Bruna
De beschuldiging
De achtergrond... Kindle County, waar sombere wolken zich samenpakken en de waarheid zelden simpel is.

Vermist... Bert Kamin, de begaafde en grillige vennoot van Gage & Griswell, een van de meest vooraanstaande advocatenkantoren in Kindle County.

Ook vermist... Ruim vijf miljoen dollar uit een fonds voor schadeclaims tegen Transnational Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld en de belangrijkste cliënt van het kantoor.

De speurder... Advocaat Mack Malloy, ex-politieman, bijna vijftig, bijna van de drank af en afgeschreven. Zijn opdracht is duidelijk: zoek Bert Kamin en vind het geld. Discreet, maar snel.
Pleading Guilty - 2010
Regisseur: Jon Avnet
Cast: Jason Isaacs, Mädchen Amick, John Larroquette, e.a.
Schrijver: Scott Turow
Oorspronkelijke titel: Pleading guilty
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-245-1423-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De wet van de macht
De ex-vrouw van een invloedrijke senator wordt midden op straat in een ghetto doodgeschoten. De zaak neemt een sensationele wending wanneer haar zoon van aanzet tot de moord wordt beschuldigd.

Rechter Sonia Klonsky staat voor de moeilijkste opgave in haar carrière: ze kent alle betrokkenen nog van haar studietijd aan de universiteit van Californië, toen ze intens betrokken waren bij de studentenopstanden van de jaren zestig. Verleden en heden beginnen onlosmakelijk door elkaar te lopen....
Schrijver: Scott Turow
Oorspronkelijke titel: The laws of our fathers
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-2508-X
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Smartengeld
Waarom neemt een advocaat een advocaat?

Advocaat Robbie Fuller is charmant, succesvol en getrouwd met een beeldschone vrouw. Hij heeft ook een geheime bankrekening, waarmee hij rechters paait voor een gunstige uitspraak voor zijn cliënten. Door een toevalstreffer van de fiscale opsporingsdienst wordt Robbie met zijn illegale praktijken ontdekt. Hij wordt gedwongen mee te werken aan het onderzoek van FBI-agente Evon Miller om belastend materiaal te leveren tegen de corrupte rechters.

En terwijl het onderzoek vordert en het net van de wet zich sluit, raken de levens van Robbie en Evon steeds nauwer verweven...
Schrijver: Scott Turow
Oorspronkelijke titel: Personal injuries
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-3475-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Cassatie
Rommy Gandolph is ter dood veroordeeld wegens een in 1991 gepleegde drievoudige moord. Vlak voor Gandolphs executie hoort zijn advocaat Arthur Raven dat een medegedetineerde over nieuw bewijs beschikt dat Gandolph vrijpleit.

Ravens opponent is de ambitieuze assistent-aanklager Muriel Wynn. Muriel en Larry Starczek, die het rechercheonderzoek heeft geleid, willen niet dat Gandolph zijn straf ontloopt.

Een complicerende factor is dat de rechter die het doodvonnis over Gandolph heeft uitgesproken zelf nog maar net op vrije voeten is na het uitzitten van een veroordeling wegens omkoperij.
Reversible Errors - 2004
Regisseur: Mike Robe
Cast: William H. Macy, Monica Potter, Tom Selleck, e.a.
Schrijver: Scott Turow
Oorspronkelijke titel: Reversible errors
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-4197-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De grenzen van de wet
George Mason lijkt geslaagd in het leven. In Smartengeld leerden we hem kennen als strafpleiter, maar die tijd ligt ver achter hem. Op zijn 59e is hij al bijna tien jaar rechter bij het Hof van Beroep in Kindle County.

Maar als een verontrustende, gruwelijke verkrachtingszaak aan hem wordt voorgelegd begint de rechter vragen te stellen over de aard van de wet en zijn eigen verhouding ertoe.

Waardoor raakt George Mason aan het tobben? De recente diagnose die bij zijn vrouw gesteld is? De vreemde en dreigende e-mails die hij begint te ontvangen? Wat aan deze seksuele strafzaak maakt dat hij twijfelt aan zijn vermogen om recht te spreken?
Schrijver: Scott Turow
Oorspronkelijke titel: Limitations
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-245-0924-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Onschuldig
Rusty Sabich, hoogste rechter aan een hof van beroep, is 60 jaar geworden. Hij zit in zijn slaapkamer, op de rand van het bed. Op bed ligt zijn overleden vrouw Barbara.

Hij zit daar al 23 uur en dan pas bedenkt hij dat hij iemand moet bellen. Hij belt zijn zoon. En hij vertelt hem waarom hij daar zo lang heeft gezeten. Maar hij zegt niets over het meisje...
Schrijver: Scott Turow
Oorspronkelijke titel: Innocent
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-245-3246-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Identiek
Identiek is het verhaal van de tweeling Cass en Paul Gianis en de uiterst gespannen relatie tussen hun familie en de steenrijke Kronons, hun voormalige buren. Paul is kandidaat voor het burgemeesterschap van Kindle County en Cass komt net uit de gevangenis, nadat hij een straf van vijfentwintig jaar heeft uitgezeten voor de moord op zijn toenmalige vriendin Dita Kronon.

Wanneer Evon Miller, ex-FBI-agente en hoofd beveiliging bij het miljoenenbedrijf van de familie Kronon, samen met privédetective Tim Brodie, de dood van Dita nogmaals onderzoekt, raken ze verstrikt in een web van geheimen, seks en verraad.
Schrijver: Scott Turow
Oorspronkelijke titel: Identical
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024562527
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Getuigenverklaring

Bill ten Boom heeft alles achtergelaten wat hij ooit als belangrijk beschouwde: zijn carrière, zijn vrouw en zelfs zijn land. Als hij vervolgens wordt benaderd om de verdwijning van honderden Kosovaarse vluchtelingen in Bosnië te onderzoeken, belandt hij midden in een uiterst complexe en gevoelige strafzaak.

Om de waarheid over de chaotische periode vlak na de Bosnische oorlog te kunnen achterhalen, moet hij kriskras de wereld rond, achter alle betrokkenen aan, variërend van Servische paramilitairen tot beroepscriminelen en de Amerikaanse overheid. Hij ontdekt algauw dat iedereen er een dubbele agenda op na houdt. Zal hij erin slagen om de verleidingen van de gemakkelijke antwoorden te weerstaan in zijn zoektocht naar gerechtigheid?

Schrijver: Scott Turow
Oorspronkelijke titel: Testimony
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044633368
Uitgever: Prometheus