Boekenplank:
Kies

Boeken van J.F. Freedman

Meer over J.F. Freedman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: J.F. Freedman


Overzicht

  • Broeinest - House of smoke
  • De sleutelgetuige - Key witness
  • De verdwijning - The disappearance

gedetailleerd overzicht

OverzichtBroeinest
Toen de man van politieagente Kate Blanchard, zelf ook smeris in het Californische Oakland, haar bijna doodsloeg na een incident dat voor drie mensen fataal afliep, verhuisde ze naar Santa Barbara. Daar vestigde ze zich als privé-detective. De jonge Laura Sparks, de laatste telg van één van de rijkste families in de staat, vraagt Kate de vermeende zelfmoord van haar vriend (de voorman van de rancho van de familie) na een misgelopen drugsdeal te onderzoeken. Kate ontdekt dat zijn dood het topje van een ijsberg van een gigantische zwendel vormt. Daarbij betrokken zijn een grote oliemaatschappij, de Mexicaanse maffia, plaatselijke milieugroepen - en Laura's eigen familie, drie generaties meedogenloze vrouwen van de familie Sparks. Miranda Sparks, Laura's moeder, die de ontelbare miljoenen dollars beheert, is knap, corrupt en immoreel. Dorothy Sparks, Miranda's schoonmoeder en Laura's oma, is een aristocratische matriarch die de familie met ijzeren hand regeert, en ze is tot alles in staat om de rijkdom en reputatie van de Sparks veilig te stellen...
Schrijver: J.F. Freedman
Oorspronkelijke titel: House of smoke
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-290-5094-2
Uitgever: Meulenhoff
De sleutelgetuige
De succesvolle advocaat Wyatt Matthews neemt, tegen het advies van zijn vrienden en de wil van zijn vrouw in, een schijnbaar hopeloze zaak aan: de verdediging van Marvin White, een jonge zwarte man met een strafblad, die van zeven extreem geweldadige roofmoorden wordt beschuldigd. Het is vrijwel zeker dat White zal worden veroordeeld - niet in de laatste plaats omdat hij op de plek van de laatste slachting herkend is. Naarmate Matthews dieper op de zaak ingaat - en zo wordt geconfronteerd met de cruciale vraag of White schuldig is of niet - merkt hij dat zijn carrière en privéleven op de tocht komen te staan. Eén vraag staat bij dit alles voor Matthews centraal: is hij bereid zijn moeizaam verworven reputatie en de vrouw van wie hij houdt op te offeren om tot elke prijs gerechtigheid voor zijn cliënt te verkrijgen?
Schrijver: J.F. Freedman
Oorspronkelijke titel: Key witness
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-290-5720-3
Uitgever: Meulenhoff
De verdwijning
Midden in de nacht verdwijnt Emma Lancaster, de veertienjarige dochter van de steenrijke en uiterst invloedrijke mediamagnaat Doug Lancaster, uit haar slaapkamer in het idyllische Montecito, Californië. Acht dagen later wordt het mishandelde lichaam van het meisje na een grootscheepse zoekactie gevonden in een ravijn. Pas een jaar later wordt er een verdachte gearresteerd. Hij, Joe Allison, is afkomstig uit de televisiewereld en een goede bekende van de familie Lancaster. De machtige Lancaster neemt zich plechtig voor de vermeende moordenaar van zijn dochter ter dood te laten veroordelen en zich daarbij door niets en niemand tegen te laten houden. Zijn tegenspeler is strafpleiter Luke Garrison, een vreemde eend in de bijt van het Californische strafrecht. Ooit was hij een briljant advocaat, maar na een mislukt huwelijk trok hij zich terug op het platteland. Nu keert hij terug in de praktijk om de verdachte van de Lancastermoorden te verdedigen. Een vrijwel onmogelijke opgave - want terwijl de publieke opinie om bloed schreeuwt en Lancaster hem zwaar onder druk zet, ontdekt Garrison dat Emma minder onschuldig was dan iedereen dacht.
Schrijver: J.F. Freedman
Oorspronkelijke titel: The disappearance
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-290-6645-8
Uitgever: Meulenhoff