Boekenplank:
Kies
 • Home
 • L
 • John T. Lescroart

Boeken van John T. Lescroart

Meer over John T. Lescroart

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: John T. Lescroart


Abe Glitsk

 1. De kleur van gerechtigheid - A certain justice
 2. Schuldig - Guilt
 3. De hoorzitting - The hearing
 4. Schade - Damage

Dismas Hardy

 1. Een dode Ier - Dead Irish
 2. De woekeraar - The vig
 3. Keihard bewijs - Hard evidence
 4. Het 13e jurylid - The 13th juror
 5. Moord op verzoek - The mercy rule
 6. Niets dan de waarheid - Nothing but the truth
 7. De eed - The oath
 8. Boven de wet - The first law
 9. Kwade zaken - The second chair
 10. Het motief - The motive
 11. De verdachte - The suspect
 12. Verraad - Betrayal
 13. Geheimhouding - A plague of secrets

Wyatt Hunt

 1. De Hunt Club - The Hunt Club
 2. Jacht - The hunter

gedetailleerd overzicht

Abe GlitskDe kleur van gerechtigheid
Wanneer het alarm van een BMW per ongeluk afgaat, wordt de eigenaar van de wagen, de zwarte advocaat Arthur Wade, aangezien voor een autodief en door een dronkenmansbende gelyncht. De blanke Kevin Shea schiet met een mes te hulp. De volgende dag wordt er op de televisie een foto van Kevin getoond waarop hij met een mes naast het bungelende lichaam van Wade staat. Overal in San Francisco breken nu rassenrellen uit en plotseling is Kevin de meest gezochte en gehate man van de stad. De zwarte senator van Californië, Loretta Wager, wier ambities verder reiken dan de strijd voor waarheid en gerechtigheid, probeert door het eisen van snelrecht haar aanhang binnen de Afro-Amerikaanse samenleving te vergroten. De enige hoop voor Kevin op een eerlijk proces is Abe Glitsky, het hoofd van de Afdeling Moordzaken, die onduidelijkheden ontdekt in het zogenaamd sluitende bewijs en vastbesloten is te voorkomen dat er nog een onschuldig slachtoffer valt. Maar Glitsky wordt overvleugeld door Wager die iedereen meesleept in haar heksenjacht, van de FBI tot haar dochter, de ambitieuze Officier van Justitie die met de zaak Shea haar slag wil slaan.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: A certain justice
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-269-7401-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Schuldig
Mark Dooher beschouwt zichzelf als een verstandig man. Anders was hij niet geworden wat hij nu is: hoofd van een zeer belangrijk advocatenkantoor in San Francisco, een vooraanstaand burger, een gerespecteerd huisvader en raadsman van het aartbisdom van San Francisco. Wanneer Mark verliefd wordt op de jonge rechtenstudente Christina Carrera, vindt hij het niet meer dan normaal dat ook zij tot zijn verworvenheden gaat behoren. En ondanks waarschuwingen van zijn oude vriend en collega Wes Farrell begint Mark op subtiele wijze Christina het hof te maken en binnen zijn kantoor te halen. Alles verloopt tot volle tevredenheid van Mark, tot zijn vrouw om het leven komt bij wat ogenschijnlijk een roofoverval lijkt. Abe Glitsky van de afdeling Moordzaken verdenkt Mark ervan de hand te hebben gehad in de dood van zijn vrouw en vindt voldoende aanwijzigingen om hem op beschuldiging van moord te arresteren. Maar Glitsky heeft niet gerekend op de koelbloedigheid van Mark, die met Farrell en Christina als zijn advocaten en tegen alle bewijzen in, tijdens een zinderende rechtszaak het hof en de jury op onnavolgbare wijze van zijn wettige onschuld overtuigd. Want schuld moet nog altijd worden bewezen...
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: Guilt
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-269-7427-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De hoorzitting
Dismas Hardy krijgt te maken met een moordzaak die zo klaar als een klontje lijkt: een roofmoord. De verdachte, Cole Burgess, bekent vrijwel direct. Al snel blijkt dat de zaken ook dit keer niet zo eenvoudig zijn als ze aanvankelijk lijken. Waarom heeft Abe Glitsky, hoofd Moordzaken en een oude vriend van Dismas, een meer dan gewone belangstelling voor deze zaak? Wist het slachtoffer Elaine, een vooraanstaand advocate, iets wat haar noodlottig werd? Het wordt nog ingewikkelder als de Officier van Justitie in deze zaak de doodstraf eist om haar eigen reputatie op te vijzelen. Dismas is bereid de verdediging van Burgess op zich te namen, maar heeft feitelijk weinig om mee te werken. Tijdens de hoorzitting zal hij tot het uiterste moeten gaan om achter de waarheid te komen. Een wirwar van intriges en corruptie begint zich te ontrafelen.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: The hearing
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-269-8234-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Schade
Roland 'Ro' Curtlee, veroordeeld voor diverse aanrandingen en verkrachtingen, wordt op borgtocht vrijgelaten, tot groot ongenoegen van rechercheur Abe Glitsky en zijn collega's bij de politie en het openbaar ministerie. Als kort na Ro's vrijlating een getuige in diens proces wordt aangerand en vermoord, zijn ze vastbesloten Ro Curtlee met spoed achter de tralies te krijgen.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: Damage
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-475-1752-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Dismas HardyEen dode Ier
In zijn nieuwe leven als barman bij 'de Kleine Klaver', hoopt Dismas Hardy enkel wat rust te vinden. Hij heeft zowel de politie als zijn juridische carrière achter zich gelaten. Helaas is het niet gemakkelijk om persoonlijk verlies te vergeten, maar momenteel red hij het met een stevige borrel en een potje darts. Wanneer het nieuws van de dood van Eddie Cochran hem bereikt, komt de herinnering terug aan alles waaraan hij probeerde te ontsnappen. Nu moet hij een web van oude geheimen en hartstocht ontrafelen omwille van Eddie's zwangere weduwe en voor anderen die mogelijk nog steeds gevaar lopen.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: Dead Irish
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-269-7428-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De woekeraar
Wanneer moordenaar Louis Baker vervroegd wordt vrijgelaten uit de gevangenis, zijn Dismas Hardy en zijn oud-collega Rusty Ingraham daar niet bepaald blij mee. Zij waren er destijds verantwoordelijk voor dat Baker achter de tralies kwam, en hij heeft gezworen wraak te nemen. Hun angst blijkt niet ongegrond: een dag na Bakers vrijlating wordt Maxine, de vriendin van Rusty, dood gevonden op zijn woonboot. Rusty zelf is onvindbaar. Is hij doodgeschoten of verdronken? Dismas heeft geen andere keuze dan onder te duiken, in de hoop dat zijn vriend en politieman Abe Glitsky de zaak snel oplost. Dit blijkt echter niet zo eenvoudig. Er zijn nog meer verdachten in het spel: Rusty blijkt enorme schulden te hebben bij de maffia en de ex-man van Maxine was woedend toen zij hem in de steek liet. Dismas ziet zich gedwongen om zelf een onderzoek in te stellen en zet daarmee zijn leven op het spel.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: The vig
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-269-7426-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Keihard bewijs
Dismas Hardy is openbaar aanklager in de grootste moordzaak die San Francisco ooit heeft gehad. De verdachte is een Japanse callgirl die een lijst met namen van zeer vooraanstaande klanten bezit, waaronder die van het slachtoffer. Als de ambitieuze Officier van Justitie zich met de zaak gaat bemoeien om er zijn voordeel mee te doen, wordt Hardy op een zijspoor gezet. Door een vreemde wending van het lot wordt de aanklacht echter ingetrokken en een nieuwe verdachte gearresteerd, een man die Hardy kent, respecteert en bewondert. Hardy aarzelt dan ook geen moment en neemt de verdediging op zich om te bewijzen dat zijn vriend onschuldig is. Maar daarvoor moet hij wel de strijd aangaan met een wraakzuchtige, vijandige aanklager en een bevooroordeelde rechter, die beiden niets liever zien dan de ondergang van Hardy en zijn cliënt.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: Hard evidence
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-269-7335-7
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het 13e jurylid
Advocaat Dismas Hardy neemt de verdediging op zich van Jennifer Witt, die beschuldigd wordt van moord op haar echtgenoot en op hun achtjarige zoon. Bovendien wordt ze ervan verdacht ook haar eerste echtgenoot te hebben vermoord, die negen jaar geleden ogenschijnlijk aan een overdosis drugs is overleden. Terwijl Hardy de zaak aan het voorbereiden is komt hij erachter dat beide echtgenoten Jennifer hebben mishandeld. Maar Jennifer verbiedt hem deze informatie te gebruiken, aangezien die haar schuld aannemelijk zou maken. Zij houdt vol onschuldig te zijn. Hardy is nu gedwongen andere bewijzen te vinden om de jury te overtuigen van Jennifers onschuld.Het proces verloopt moeizaam, nieuwe bewijzen worden aangedragen, andere verdwijnen, waarheden worden verdraaid... Aan het eind van het proces lijkt Jennifers schuld vast te staan en ligt haar lot in de handen van één persoon... het 13de jurylid.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: The 13th juror
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-269-7334-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Moord op verzoek
Dismas Hardy’s cliënt is zijn collega Graham Russo, die ervan wordt verdacht zijn vader, Sal, te hebben vermoord. Graham wist dat zijn vader aan kanker en de ziekte van Alzheimer leed en niet lang meer te leven had. Hij wist dat zijn vader morfine nodig had tegen de pijn en geeft ook vrijwillig toe zijn vader enkele injecties te hebben gegeven. Maar hij blijft ontkennen dat hij bij zijn vader was in de nacht dat deze stierf. Heeft zijn vader de laatste daad van een wanhopige man gepleegd? Was zijn dood het gevolg van moord? Of was het op zijn verzoek?
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: The mercy rule
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-269-8134-1
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Niets dan de waarheid
Dismas Hardy krijgt de schrik van zijn leven, als zijn vrouw Frannie om onverklaarbare redenen niet thuis komt. Zij blijkt wegens belediging van het hof gegijzeld te zijn door de rechter, omdat zij weigert te vertellen wat zij op die bewuste ochtend besprak met Ron Beaumont, die verdacht wordt van moord op zijn vrouw. Zij heeft Ron haar woord gegeven dat zij niemand iets over hun gesprek zou vertellen en voor Frannie is een woord een woord, ook voor de rechtbank. Dismas wendt al zijn overredingskracht als advocaat en echtgenoot aan om Frannie op andere gedachten te brengen, maar als dat op niets uitloopt, rest hem niets anders dan zelf op onderzoek uit te gaan. Maar waarom is Ron met zijn kinderen San Francisco ontvlucht en ondergedoken als hij onschuldig is, zoals hij beweert? Al gauw blijkt dat achter een ogenschijnlijk onschuldige val van een balkon een sinister complot schuil gaat en Dismas rust nu niet eerder dan dat hij de waarheid en niets dan de waarheid boven water heeft gekregen...
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: Nothing but the truth
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-269-8223-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De eed
Wanneer de directeur van de grootste ziekenkostenverzekeraar van San Francisco overlijdt, wordt er aanvankelijk niet aan getwijfeld dat dit het gevolg is van diens zware verwondingen na een verkeersongeluk. Maar uit de autopsie blijkt dat een overdosis kalium hem fataal is geweest. Zijn arts, Eric Kensing, wordt meteen als hoofdverdachte aangemerkt. Abe Glitsky, hoofd Moordzaken, die twee onervaren rechercheurs op het onderzoek had gezet, raakt ervan overtuigd dat dit geen gewone moordzaak is en zet meer mankracht in. Kensing, voor wie het er steeds ongunstiger uitziet, roept de hulp in van advocaat Dismas Hardy. Hardy stelt de tegenaanval in: deze moord is niet gepleegd door Kensing, maar heeft alles te maken met zakelijke belangen. Hij weet dat er problemen zijn bij de ziektekostenverzekeraar, en komt tot de afschuwelijke ontdekking dat er naar verhouding veel te veel patiënten overlijden. Het lijkt erop dat het ziekenhuis, dat in eigendom is van de ziektekostenverzekeraar, een rol speelt bij hun dood. Terwijl zijn huwelijk eronder lijdt, stelt Hardy alles in het werk om zijn cliënt te verdedigen. Hij gaat de strijd aan met de hebzuchtige, gewelddadige samenzweerders die - tegen hun artseneed in - patiënten van het leven beroven, terwijl zij dat behoren te redden.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: The oath
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-269-8270-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Boven de wet
Abe Glitsky keert na een lang ziekbed terug naar zijn oude baan. Tenminste, dat dénkt hij. Hij komt echter niet terug bij Moordzaken, maar wordt hoofd Salarissen. Wanneer een vriend van zijn vader wordt neergeschoten, kan Glitsky niet anders dan zich ermee bemoeien. De politie heeft al snel een hoofdverdachte: John Holiday, een vriend van Dismas Hardy. Hardy weigert te geloven dat zijn vriend een brute moordenaar is en samen met Glitsky zet hij een onderzoek in. Wanneer Hardy en Glitsky van alle kanten worden tegengewerkt en wanneer zelfs hun families worden bedreigd, blijken ze nergens terecht te kunnen: niet bij de politie en niet bij justitie. Tot het uiterste getergd, worden de twee vrienden gedwongen om het recht in eigen hand te nemen.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: The first law
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-269-8352-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Kwade zaken
Voor de buitenwereld lijkt het alsof het advocaat Dismas Hardy voor de wind gaat nu hij een topbaan heeft bij een advocatenkantoor, maar schijn bedriegt. Na een donkere periode, waarbij zijn mentor om het leven kwam en Hardy door politie en justitie werd geïsoleerd, is hij zijn vertrouwen in het rechtssysteem kwijt. Hardy's jonge collega Amy Wu moet een zeventienjarige jongen verdedigen, die wordt verdacht van een dubbele moord. In haar ijver maakt ze een grote fout. Hierdoor wordt het kantoor ernstig in verlegenheid gebracht. Hardy moet in actie komen en Wu bijstaan, wil hij nog iets van de zaak kunnen redden. En terwijl de bewijzen tegen de cliënt zich opstapelen, begint Hardy steeds sterker te twijfelen aan zijn schuld. Tegelijkertijd wordt San Francisco geplaagd door een golf van geweld. Hardy's beste vriend, rechercheur Abe Glitsky, doet wat hij kan om de misdaad een halt toe te roepen. Terwijl om hem heen de stad in de greep is van paniek en de rechtszaak steeds hachelijker wordt, moet Hardy eerst met zichzelf in het reine komen voordat bij zijn cliënt kan helpen.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: The second chair
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-269-8392-1
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het motief
Dismas Hardy en Abe Glitsky raken verwikkeld in een moordzaak binnen de hogere echelons van San Francisco, waar geld en politieke invloed onlosmakelijk met elkaar verbonden lijken te zijn. De dubbele moord op een hotemetoot en zijn glamourvriendin zorgen voor grote bemoeienis van de burgemeester van San Francisco. Om de buitenwereld tevreden te stellen eist hij een rechercheur van naam. Abe Glitsky wordt op de zaak gezet, tot ontsteltenis van rechercheur Cuneo, die al aan het onderzoek werkte en een belangrijke verdachte heeft: een vrouw zonder alibi en met een duidelijk motief. Zij roept de hulp in van advocaat Dismas Hardy, met wie zij ooit een relatie had. Terwijl Hardy in de rechtszaal vecht voor een hopeloze zaak, raakt ook Glitsky er steeds meer van overtuigd dat zij de dader niet is. Hij zet zijn naspeuringen op eigen houtje voort en ontdekt een verontrustend spoor dat tot ver buiten San Francisco voert...
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: The motive
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-269-8493-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


De verdachte
Als Dr. Caryn Dryden dood wordt aangetroffen in bad, vermoedt de politie dat de dader een goede bekende van het slachtoffer moet zijn geweest: haar echtgenoot, Stuart Gorman. Hij had nog maar net gehoord dat zijn vrouw van hem wilde scheiden en er wacht hem een miljoenenuitkering van haar levensverzekering. Advocate Gina Roake, partner bij Dismas Hardy, is blij met deze belangrijke zaak, vooral omdat Gorman een waterdicht alibi lijkt te hebben. Maar naarmate ze meer tijd met hem doorbrengt raakt Gina steeds verder verwikkeld in Stuarts verleden vol geheimen, liefde en leugens...
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: The suspect
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-475-0404-7
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verraad
Dismas Hardy wordt gevraagd om het werk van een vermiste advocaat over te nemen. Aanvankelijk verwacht hij er niet al te veel tijd aan te hoeven besteden. Maar als hij zich buigt over de zaak van Evan Scholler en Ron Nolan ontdekt hij een ijzingwekkend complot dat hem gevaarlijk dicht in de buurt brengt van huurmoordenaars en hoogverraad.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: Betrayal
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-475-0933-2
Uitgever: Holkema & Warendorf
Geheimhouding
In een meervoudige moordzaak, geteisterd door leugens en misleiding, is advocaat Dismas Hardy wettelijk verplicht om een verschrikkelijk geheim te bewaren - ook al staat het leven van zijn cliënt op het spel. Als Dylan Vogler, bedrijfsleider van het populaire koffietentje Bay Beans, dood wordt gevonden in een steegje, leidt de vondst van marihuana in zijn rugzak tot de ontdekking dat de high society van San Francisco haar drugs bij het onschuldig ogende koffietentje kocht. Politie en media wijzen al snel een beschuldigende vinger naar Maya Townshend, de eigenaar van Bay Beans en het nichtje van de burgemeester. Op Dylans klantenlijst blijken een paar zeer belangrijke en invloedrijke personen te staan en Maya lijkt de spil in een levensgevaarlijk web te zijn geweest...
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: A plague of secrets
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-475-1271-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Wyatt HuntDe Hunt Club
Wanneer rechter Palmer en zijn minnares vermoord worden gevonden in zijn werkkamer, heeft het alle schijn van een crime passionel. Inspecteur Juhle ontdekt echter dat de rechter niet in alle kringen even geliefd was en een ogenschijnlijke eenvoudige zaak verandert in een complex geheel. Ondertussen denkt Wyatt Hunt, van het kersverse detectivebureau De Hunt Club, een blauwtje te hebben gelopen als de knappe advocate Andrea Parisi niet komt opdagen. Ze lijkt van de aardbodem verdwenen. Maar wanneer Parisi de belangrijkste verdachte is van inspecteur Juhle, bedenkt Wyatt zich niet langer en besluit op eigen houtje onderzoek te doen naar haar mysterieuze verdwijning.
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: The Hunt Club
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-269-8574-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jacht
Wyatt Hunt is op zesjarige leeftijd geadopteerd en terechtgekomen in een warm, gelukkig pleeggezin. Vanaf dat moment heeft hij alle herinneringen aan de eerste jaren van zijn leven verdrongen. Nu, meer dan veertig jaar later ontvangt hij ineens een mysterieus sms'je: 'Hoe is je moeder gestorven?' Als Wyatt op onderzoek uitgaat, ontdekt hij dat hij niet door zijn biologische ouders in de steek is gelaten, zoals hij altijd heeft gedacht, maar dat zijn moeder is vermoord. De zaak is nooit opgelost, maar justitie blijkt nog altijd een hoofdverdachte op het oog te hebben: Wyatts biologische vader. Wyatt is vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen, maar om dat voor elkaar te krijgen zal hij zijn traumatische jeugd onder ogen moeten zien...
Schrijver: John T. Lescroart
Oorspronkelijke titel: The hunter
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000307524
Uitgever: Van Holkema & Warendorf