Boekenplank:
Kies

Boeken van D.W. Buffa

Meer over D.W. Buffa

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1940

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: D.W. Buffa


Overzicht

  • De zaak van de Evangeline - The Evangeline

Joseph Antonelli

  1. De strafpleiter - The defense
  2. De speciale aanklager - The prosecution

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zaak van de Evangeline
Soms lijkt moord gerechtvaardigd...

Het hypermoderne zeilschip de Evangeline is tijdens een storm voor de kust van Afrika vergaan. Veertien mensen weten zich te verzamelen op een reddingsboot zonder water of voedsel. Veertig dagen later wordt de boot gevonden. Met nog maar zes overlevenden aan boord...

Wat is er gebeurd tijdens die veertig dagen op zee? De zes mannen en vrouwen vertellen hun verhaal tijdens een rechtszaak tegen Vincent Marlowe, de kapitein van de Evangeline, die terechtstaat op verdenking van moord. Zijn enige verdediging? Soms is het nodig om iemand te doden om de anderen te redden.
Schrijver: D.W. Buffa
Oorspronkelijke titel: The Evangeline
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026985799
Uitgever: Unieboek

Joseph AntonelliDe strafpleiter
Joseph Antonelli is een zeer succesvol strafpleiter, wiens enige doel is te zorgen dat de jury aan het eind van het strafproces van oordeel is dat de beklaagde onschuldig is.

Het maakt hem niet uit of zijn cliënt schuldig of onschuldig is, hij heeft altijd op sublieme wijze gebruikgemaakt van het rechtssysteem en zich nooit laten leiden door gerechtigheid. Het is voor hem dan ook een routineklus een man te verdedigen van wie hij weet dat hij schuldig is aan verkrachting.

Maar Antonelli kan niet voorzien dat de verdediging van de verkrachter tot diens moord leidt. En nog minder dat hij daarna de verdediging op zich moet nemen van de rechter die de verkrachter heeft vrijgesproken.
Schrijver: D.W. Buffa
Oorspronkelijke titel: The defense
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789026975646
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De speciale aanklager
Een jaar nadat Joseph Antonelli zich heeft teruggetrokken uit de advocatuur, wordt hij door zijn vriend, rechter Horace Wollner, gevraagd om als speciale aanklager op te treden in een delicate moordzaak, die het openbaar ministerie in ernstig diskrediet kan brengen.

Een zekere Trevis Quentin is namelijk gearresteerd voor een dubbele moord en hij zal zonder enige twijfel tot de doodstraf veroordeeld worden. Hij biedt echter aan inlichtingen te verstrekken over nog een moord, als hij in ruil daarvoor strafvermindering krijgt.

Quentin beweert twee jaar eerder de vrouw van plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Goodwin in diens opdracht te hebben vermoord. Omdat er vooralsnog geen andere bewijzen voor handen zijn dan de bewering van deze crimineel, die hiermee zijn nek probeert te redden, staat Antonelli vrij zwak. Het enige dat Quentin zich herinnert, is een beeldschone vrouw die hem een envelop met tienduizend dollar heeft overhandigd.

Maar zoals Antonelli vroeger als strafpleiter nooit een zaak verloor die hij moest winnen en bijna altijd de zaken won die hij moest verliezen, is hij ervan overtuigd, dat hij ook nu als aanklager zijn zaak zal winnen.
Schrijver: D.W. Buffa
Oorspronkelijke titel: The prosecution
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789026981937
Uitgever: Van Holkema & Warendorf