Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Phillip Margolin

Boeken van Phillip Margolin

Meer over Phillip Margolin

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Phillip Margolin


Overzicht

 • Als de duisternis valt - After dark
 • De brandende man - The burning man
 • De dode slaapster - Sleeping beauty
 • De firma - The associate
 • De laatste onschuldige - The last innocent man
 • Het complot - The undertaker's widow
 • Het verloren meer - Lost lake
 • Kroongetuige - Heartstone
 • Recht van spreken - Executive privilege
 • Rookgordijn - Smokescreen
 • Verdwenen, maar niet vergeten - Gone, but not forgotten

Amanda Jaffe

 1. Vals recht - Wild Justice
 2. Web van verraad - Ties that bind
 3. Hard bewijs - Proof positive
 4. Voortvluchtig - Fugitive

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls de duisternis valt
Laura Rizzatti, tijdelijk werkzaam voor opperrechter Robert Griffen van het Hooggerechtshof van Oregon, wordt 's avonds laat vermoord aangetroffen in het verlaten gerechtsgebouw. Er zijn geen verdachten en geen aanwijzingen.
De volgende maand komt Griffen zelf om het leven door een autobom op de oprit van zijn huis in Portland.
Ditmaal is er echter wel een verdachte: in een schokkende opeenvolging van gebeurtenissen wordt Abigail Griffen, de hoog aangeschreven officier van justitie bij het Openbaar Ministerie van Multnomah County en echtgenote van opperrechter Griffen, van wie ze zich wil laten scheiden, beschuldigd van moord met voorbedachte rade...
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: After dark
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-225-3830-3
Uitgever: Uitgeverij M
De brandende man
De dodelijk arrogante advocaat Peter Hale is vennoot van een groot advocatenkantoor in Portland, Oregon. Door tijdens een miljoenenrechtszaak een dringend advies in de wind te slaan van zijn vader, die senior partner is bij hetzelfde advocatenkantoor, begaat hij een ongelooflijke blunder.
Daarop krijgt Peter Hale zijn ontslag, hij wordt door zijn vader uit het testament geschrapt en gedwongen de stad te verlaten. In de hoop dat hij wat meer verantwoordelijkheidsgevoel zal krijgen, zorgt zijn vader ervoor dat hij als pro deo-advocaat aan de slag kan gaan in Whitaker, een klein stadje in Oregon.
Binnen een maand krijgt hij een buitengewoon ingewikkelde zaak toegewezen. Hij moet de geestelijk labiele Gary Harmon verdedigen, tegen wie de doodstraf geëist wordt wegens de brute moord op een studente. Dan pas beseft Peter dat zijn arrogante houding zijn cliënt het leven kan gaan kosten...
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: The burning man
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-290-5364-X
Uitgever: Uitgeverij M
De dode slaapster
Ashley Spencers perfecte kindertijd eindigde in de nacht waarop haar vader en haar beste vriendin Tanya Jones gruwelijk vermoord werden. Toen de twee meisjes eindelijk in slaap waren - die avond na de 2-1 overwinning van hun voetbalteam - drong een gemaskerde man hun kamer binnen.
Van rechercheur Larry Birch hoort Ashleys moeder, die bij hoge uitzondering die nacht niet thuis was, dat het om een seriemoordenaar ging die al veel slachtoffers had gemaakt. Altijd is er een tienerdochter bij betrokken. Eerst doodt hij de aanwezige volwassenen, dan gaat hij naar de keuken om iets te eten en daarna verkracht hij het meisje voor hij haar vermoord.
Als door een wonder wist Ashley het huis te ontvluchten. In haar zoektocht naar de moordenaar van haar vader, ontdekt ze dat in haar perfecte leven niet alles was zoals het leek...
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: Sleeping beauty
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-3833-8
Uitgever: Uitgeverij M
De firma
Ondanks zijn goede bedoelingen raakt de jonge, ambitieuze en hardwerkende advocaat Daniel Ames aan de vooravond van een ogenschijnlijk vlekkeloze carrière bij een vooraanstaand advocatenkantoor in grote problemen. Als hij aan het eind van een lange werkdag doodmoe op huis aan wil gaan, vraagt een vrouwelijke collega hem nog even wat dozen met stukken door te nemen. Zijn bereidwilligheid kost hem niet alleen zijn nachtrust, maar ook zijn carrière.
De volgende dag blijkt dat hij in de zaak waarin zijn kantoor namens geneesmiddelenfabrikant Geller zal optreden, iets over het hoofd heeft gezien. Erger nog, een cruciaal bewijsstuk valt in handen van de tegenpartij. Vanaf dat ogenblik wordt Daniel door zijn collega's met achterdocht bekeken en uiteindelijk wordt hij zelfs ontslagen.
Met in zijn achterhoofd de wetenschap dat hem onrecht is aangedaan, gaat hij samen met een vrouwelijke ex-collega verbeten op zoek naar de kwade genius die alle touwtjes in handen lijkt te hebben.
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: The associate
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-290-7076-5
Uitgever: Uitgeverij M
De laatste onschuldige
David Nash is een ervaren, veelgevraagde advocaat die een opmerkelijke reeks vrijspraken heeft bewerkstelligd in het ene na het andere spectaculaire proces. Ondanks zijn succes begint het besef dat hij zoveel moordenaars en verkrachters zo briljant heeft verdedigd aan hem te knagen.
Dan wordt politievrouw Darlene Hersch met doorgesneden keel aangetroffen in een motel. Plotseling bevindt de advocaat Larry Stafford zich in grote problemen, want de politie denkt dat hij de dader is. Zijn collega David Nash is bereid Stafford te verdedigen. Nash is ervan overtuigd dat hij eindelijk een cliënt gevonden heeft die onrecht wordt aangedaan: de laatste onschuldige.
Maar wanneer de datum van het proces nadert, overvallen hem nieuwe twijfels. Wordt Nash, die een meester is in het bespelen van de jury, nu zelf gemanipuleerd? En door wie?
The Last Innocent Man - 1987
Regisseur: Roger Spottiswoode
Cast: Ed Harris, Darrell Larson, Roxanne Hart, e.a.
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: The last innocent man
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-290-4619-8
Uitgever: Meulenhoff


Het complot
Rechter Richard Quinn heeft hoogstaande principes. Zo is hij bereid alles op het spel te zetten om te zorgen dat het recht in zijn rechtszaal zegeviert. Maar tijdens het proces tegen de koele, zelfverzekerde senator in Oregon, Ellen Crease, komen deze uitgangspunten onder zware druk te staan.
Ellen Crease wordt verdacht van de brute moord op haar man, een welgestelde begrafenisondernemer. De werkelijkheid is echter anders en Quinn begint al gauw te vermoeden dat zij het slachtoffer is van een samenzwering.
Als hij probeert de schokkende waarheid aan het licht te brengen, merkt de rechter dat hij steeds meer verstrikt raakt in een verradelijk web van moord en bedrog.
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: The undertaker's widow
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-290-5674-6
Uitgever: Meulenhoff
Het verloren meer
Twintig jaar geleden was Vanessa Kohler getuige van een gruwelijke moord. Congreslid Eric Rice werd koelbloedig afgeslacht nadat hij het bestaan van een ultrageheim, militair moordcommando had ontdekt. Dit commando werd geleid door Vanessa's vader, de vermeende oorlogsheld generaal Morris Wingate. Toen Vanessa dreigde zijn duistere geheimen openbaar te maken, sloot Wingate haar op in een inrichting.
Nu, vele jaren later, ontdekt Vanessa dat haar doodgewaande ex Carl nog in leven is. Hij maakte ooit deel uit van het commando, totdat hij door Wingate werd verraden. Samen hopen Vanessa en Carl hem te kunnen ontmaskeren. Ze roepen daarbij de hulp in van advocate Ami Vergano. Maar Ami weet niet wie en wat ze moet geloven.
Zijn de verhalen over het moordcommando de bizarre fantasieën van twee zieke geesten? Is de gerespecteerde presidentskandidaat Morris Wingate echt een kille moordenaar? En is Ami bereid haar leven en dat van haar zoontje op het spel te zetten om de waarheid boven tafel te krijgen?
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: Lost lake
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-225-4336-6
Uitgever: Boekerij
Kroongetuige
Rechercheur Roy Shindler raakt volledig geobsedeerd door de mysterieuze brute moord op twee tieners. De slachtoffers zijn Richie Walters, een student die een glanzende toekomst voor zich had, en Elaine Murray, een aantrekkelijke cheerleader. Op een nacht werden ze in het Lookout Park op gruwelijke wijze om het leven gebracht.
Eén persoon was getuige van de afschuwelijke moordpartij, maar zij - een jong meisje - wil de herinnering eraan alleen maar verdringen.
Naarmate de jaren verstrijken en de moordenaars onvindbaar blijven, worden Shindler en het meisje verliefd. Onder hypnose beginnen haar herinneringen terug te komen. Maar de vraag is: herinnert zij zich wat er werkelijk is gebeurd, of vertelt ze precies wat de rechercheur wil horen?
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: Heartstone
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-290-5013-6
Uitgever: Meulenhoff
Recht van spreken
De opdracht die privédetective Dana Cutler krijgt van een advocaat met politieke connecties lijkt eenvoudig: volg de studente Charlotte Walsh en laat weten waar zij heen gaat en met wie. Maar op een avond volgt Dana haar naar een afspraak met de president van de Verenigde Staten...
Als de volgende ochtend het lichaam van de studente wordt aangetroffen, vreest Dana ook voor haar eigen leven.
In Oregon werkt de jonge advocaat Brad Miller aan het hoger beroep van een ter dood veroordeelde seriemoordenaar. Die beweert erin te zijn geluisd door de staat, zelfs de president zou er iets mee te maken hebben, en hij beschikt over bewijsmateriaal.
Maar wat kunnen twee kleine spelers als Dana Cutler en Brad Miller nu écht bewijzen?
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: Executive privilege
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-225-4974-2
Uitgever: Boekerij
Rookgordijn
'Ik was de enige die alles kon vertellen over de lijken, over het geld en over wat er tijdens die verschrikkelijke zomer in Laurel county nog meer was gebeurd.'
Zo overdenkt advocaat Alan Parks achteraf de gebeurtenissen in Laurel County. Dit is zijn verhaal, het verhaal van een ontvoering met fatale gevolgen.
De vraag die centraal staat is: wie beraamde dat afschuwelijke misdrijf? Is het de projectontwikkelaar Paul McCann, wiens bedrijf in financiële problemen verkeert, of is het zijn werknemer Lester Dobbs?
Als Dobbs zijn baas beschuldigt van ontvoering en zelfs moord, ziet advocaat Alan Parks zich gesteld voor een bijna onmogelijke taak: Paul McCann vrij te pleiten. Maar is zijn cliënt wel zo onschuldig?
Rookgordijn is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek 1997.
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: Smokescreen
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-7433-636-1
Uitgever: Meulenhoff


Verdwenen, maar niet vergeten
De hoofdpersoon is de temperamentvolle advocaat Betsy Tannenbaum die enige faam verwierf vanwege haar succesvolle verdediging van mishandelde vrouwen die het recht in eigen hand namen, met fatale gevolgen. Maar niets had haar kunnen voorbereiden op de zaak Martin Darius.
Deze steenrijke en meedogenloze projectontwikkelaar vraagt haar zijn belangen te behartigen als blijkt dat er zeer ernstige beschuldigingen tegen hem zullen worden ingebracht.
Betsy Tannenbaum stemt toe, en dat komt haar duur te staan. Want in haar omgeving is er nog iemand die van zich doet spreken, de seriemoordenaar die stad en land terroriseert door vrouwen te ontvoeren. Al wat van de slachtoffers wordt teruggevonden is de onheilspellende boodschap Verdwenen, Maar Niet Vergeten, en een zwarte roos.
De gebeurtenissen raken in een stroomversnelling als Betsy op beklemmende wijze verstrikt raakt in een web van dood en geweld en zij tenslotte, onvermijdelijk - tot de ontdekking komt dat zij zal moeten kiezen voor haar principes of voor de stem van haar geweten.
Gone But Not Forgotten - 2004
Regisseur: Armand Mastroianni
Cast: Brooke Shields, Lou Diamond Phillips, Scott Glenn, e.a.
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: Gone, but not forgotten
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-290-4739-9
Uitgever: Meulenhoff

Amanda JaffeVals recht
De dood reikt in vele gedaanten naar het personeel van Medisch Centrum St. Francis...
Na een anonieme tip stuit een rechercheur in de nabijheid van een buitenhuisje op negen ontzielde lichamen. Van de meeste slachtoffers - sommigen gruwelijk verminkt, anderen missen een orgaan - loopt een duidelijke rode draad naar het ziekenhuis.
Alle beschuldigende vingers wijzen naar dr. Vincent Cardoni, de eigenaar van het huisje, als de seriemoordenaar die meedogenloos heeft huisgehouden. Cardoni is een chirurg met een serieus alcohol- en drugsprobleem, wiens dossier bij de medische tuchtraad almaar dikker wordt. Bovendien wordt zijn persoonlijke geschiedenis getekend door geweld.
Op hetzelfde moment wint de sympathieke jonge advocate Amanda Jaffe haar eerste rechtszaak. Haar vader, de beroemde advocaat Frank Jaffe, accepteert met enige tegenzin haar hulp bij de verdediging van dr. Cardoni.
Amanda's onderzoek onder het ziekenhuispersoneel levert meteen resultaat op. Zij ontdekt dat Cardoni niet de enige is met een verdorven verleden. Zo is zijn echtgenote, de knappe Justine Castle - die haar man haat als de spreekwoordelijke pest - een vrouw met een duister geheim. En zij is niet de enige...
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: Wild Justice
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-290-6768-3
Uitgever: Meulenhoff
Web van verraad
Jonathan Dupre, exploitant van een escortservice en zoon van een machtige zakenman, zit in de gevangenis, verdacht van moord op een prominente politicus. Door de overvloed aan bewijs lijkt het een duidelijke zaak. Dan steekt hij ook nog, onder de ogen van een bewaker, zijn advocaat dood. De rechtbank kan aanvankelijk niemand vinden die de verdediging wil overnemen.
Uiteindelijk gaat Amanda Jaffe overstag, ook al is de advocate zelf maar nauwelijks bekomen van een gruwelijke aanval van een seriemoordenaar.
Gesteund door haar vader, ook advocaat, en haar vriendin, privé-detective Kate Ross gaat ze aan de slag en ontdekt dat de schuld van haar cliënt niet zo vanzelfsprekend is. Amanda stuit op een web van hoge ambtenaren, Zuidamerikaanse drugscriminelen en politici, die voor niets terugdeinzen om zichzelf te beschermen...
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: Ties that bind
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3607-6
Uitgever: Uitgeverij M
Hard bewijs
Teneergeslagen door de executie van zijn cliënt, die hij vergeefs heeft geprobeerd te behoeden voor de doodstraf, moet Doug Weaver zich alweer richten op een nieuwe zaak, een geval van brute moord.
Ook hier hangt de verdachte de doodstraf boven het hoofd, en mede dankzij een onderzoek van het forensisch laboratorium lijkt alles te wijzen op een waterdichte zaak voor de aanklager.
Maar ook forensische bewijzen kunnen worden vervalst...
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: Proof positive
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-225-4476-1
Uitgever: Boekerij
Voortvluchtig
Wanneer een populair tijdschrift Amanda Jaffe 500.000 dollar biedt om Charlie Marsh te verdedigen, kan ze niet weigeren. Twaalf jaar geleden stond Marsh terecht voor de moord op een congreslid, maar hij ontsnapte op spectaculaire wijze en verdween spoorloos. Al die jaren later heeft hij zich vrijwillig aangegeven bij de politie en zal hij opnieuw moeten terechtstaan.
De charismatische Marsh werd bij zijn eerste proces verdedigd door de vader van Amanda. Daarom wil ze zich de kans om de zaak eindelijk tot een goed einde te brengen niet laten ontnemen. Vol overgave poogt ze te achterhalen wat er twaalf jaar geleden is gebeurd en waar Marsh al die tijd is geweest.
Schrijver: Phillip Margolin
Oorspronkelijke titel: Fugitive
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-225-5307-7
Uitgever: Boekerij