Boekenplank:
Kies

Boeken van John Burley

Meer over John Burley

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: John Burley


Overzicht

  • Een plek om te vergeten - The forgetting place
  • Langzaam, sterf langzaam - The absence of mercy

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen plek om te vergeten
Dr. Lise Shields weet dat veel van haar patiënten de forensisch-psychiatrische kliniek waar ze werkt nooit meer zullen verlaten. Daar zorgen zij en haar hechte team van collega-psychiaters wel voor.

Maar de laatste tijd gebeuren er vreemde dingen. Een gevangene wordt zonder rechtszaak of diagnose opgesloten; ze krijgt een mysterieuze nieuwe patiënt; en het lijkt erop alsof ze achtervolgd wordt. Of heeft de gekte die haar patiënten gevangenhoudt haar ook beslopen?

Hoe ontvlucht je een plek die ervoor gemaakt is om niemand te laten ontsnappen?
Schrijver: John Burley
Oorspronkelijke titel: The forgetting place
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402700350
Uitgever: HarperCollins
Langzaam, sterf langzaam
Wintersville is een klein stadje. Buren zijn als familie, iedereen kent iedereen en belastingontduiking en winkeldiefstal zijn de ergste vergrijpen die er de afgelopen jaren zijn gepleegd. Tot het zwaargehavende lijk van een middelbare scholier wordt gevonden.

Patholoog-anatoom Ben Stevenson is diep geschokt door het misdrijf; het zijn de gruwelijkste verminkingen die hij ooit heeft gezien. Omdat hij een zoon heeft in de leeftijd van het slachtoffer, maakt hij zich extra zorgen, die hij echter niet kan delen met zijn vrouw. Voor hem is het duidelijk: de belichaming van het kwaad is Winterville binnengedrongen en moet gevonden worden. En dan doet hij een ontdekking die zijn leven voorgoed zal ontwrichten...

Schrijver: John Burley
Oorspronkelijke titel: The absence of mercy
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402704709
Uitgever: HarperCollins