Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa Unger

Meer over Lisa Unger

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Lisa Unger


Overzicht

 • Black-out - Black out
 • De rode jager - The red hunter
 • In mijn bloed - In the blood
 • In vuur en vlam - Crazy love you
 • Verdronken hart - Heartbroken
 • Voor jou wil ik sterven - Die for you

Ridley Jones

 1. Mooie leugens - Beautiful lies
 2. Halve waarheden - Sliver of truth

The Hollows

 1. Breekbaar - Fragile
 2. Vriend van de duisternis - Darkness, my old friend
 3. Inkt en bloed - Ink and bone

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlack-out
Annie Powers, zoals ze bij de meeste mensen bekend is, leeft een schijnbaar gelukkig leven in haar chique villa aan het strand in Florida. Ze heeft een man, Gray, die haar aanbidt en een prachtig dochtertje dat ze, in een vlaag van overmoed, Victory heeft genoemd. Maar Annie Powers heeft ook andere, ongelukkiger tijden gekend. Ooit heette ze Ophelia March en was ze een angstige en getraumatiseerde puber, een periode waar Annie zich nog maar weinig van kan herinneren.

Voor de jonge Ophelia begint de ellende wanneer haar moeder trouwt met een massamoordenaar die door een procedurefout is vrijgelaten uit de gevangenis. Als zijn zoon Marlowe bij hen intrekt, laat Ophelia zich inpalmen door zijn liefdesverklaringen. Marlowe blijkt echter nog verknipter dan zijn vader...

Ophelia ontsnapt aan Marlowe door zich dood te laten verklaren en een nieuwe identiteit aan te nemen als Annie Powers. Maar enkele onrustbarende gebeurtenissen brengen verwarrende herinneringen bij haar boven. Ze zal snel moeten reconstrueren wat er is gebeurd, voor de demonen uit haar verleden haar en haar dochtertje in hun macht krijgen.
Schrijver: Lisa Unger
Oorspronkelijke titel: Black out
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789058314833
Ebook: 9789058316288
Uitgever: Sirene
De rode jager
Negentien jaar geleden viel het tot dan perfecte leven van Claudia in duigen toen ze het slachtoffer werd van een seksuele aanranding in haar eigen huis. Ze bleef achter met een verkruimelend huwelijk, een jonge dochter en een gevoel van angst dat nooit leek weg te gaan.

Jaren later is Claudia een succesvolle blogger die bekend is om haar stijlvolle renovaties van huizen. Dan komt een woning op haar pad waartoe ze op onverklaarbare wijze wordt aangetrokken. Een huis waarvan gefluisterd wordt dat het een duistere geschiedenis heeft en dat het vol zit met verborgen verrassingen.

Zoey was als kind getuige van de vreselijke dood van haar ouders in hun huis. Datzelfde huis. Nu is Zoey 'de rode jager', een vigilante en expert in gevechtskunsten met maar één doel: wraak. Wraak op de mannen die haar leven verwoestten. Het is tijd om te boeten.

Claudia besluit het huis te kopen, ondanks herhaalde waarschuwingen. Ze zet een ketting van gebeurtenissen in gang waardoor zij en Zoey op hetzelfde pad terechtkomen. Een pad dat leidt naar ernstig gevaar. Finaal zullen Zoey en Claudia de confrontatie met hun verleden moeten aangaan om zichzelf en hun families te redden.
Schrijver: Lisa Unger
Oorspronkelijke titel: The red hunter
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022333525
Ebook: 9789460415395
Uitgever: Manteau
In mijn bloed
Het leven van Lana Granger is een farce. Ze heeft zoveel leugens verteld over zichzelf dat ze amper nog weet wat de waarheid is. Ze krijgt een baantje als oppas van Luke, een moeilijk hanteerbaar jongetje dat iedereen manipuleert. Niemand kan hem aan, maar in Lana lijkt hij zijn gelijke te hebben gevonden - of zij de hare?

Dan verdwijnt Lana's beste vriendin Beck spoorloos. Lana's alibi klopt niet en de politie legt haar het vuur na aan de schenen. Lana echter hult zich in stilzwijgen totdat blijkt dat iemand haar duistere geheimen kent en staat te popelen om ze aan het licht te brengen.
Schrijver: Lisa Unger
Oorspronkelijke titel: In the blood
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400503847
Ebook: 9789044971378
Uitgever: Bruna
In vuur en vlam
Ian Paine is sinds zijn jeugd op de vlucht. Als kind wilde hij alleen maar iemand anders en ergens anders zijn. Om de pijn te verzachten vluchtte hij in alcohol, drugs en tonnen junkfood - tot hij écht iemand anders was. Maar Ian had geluk. Hij slaagde erin te ontsnappen en werd een succesvolle bestsellende striptekenaar in New York City.

En hij heeft Priss. Ze is alles wat hij niet is: krachtig, verleidelijk, mooi. Gevaarlijk. Priss lost de problemen op die Ian zelf niet aankan, maar tegelijk blijft ze zijn verslavingen voeden.

Alles komt in een stroomversnelling terecht wanneer hij de lieve, mooie Megan ontmoet. Voor haar wil hij zijn leven veranderen. Maar Priss houdt niet van verandering. Verandering maakt haar boos. En als Priss boos is, gebeuren er vreselijke dingen...
Schrijver: Lisa Unger
Oorspronkelijke titel: Crazy love you
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022331644
Ebook: 9789460414787
Uitgever: Manteau
Verdronken hart
Emily staat op het punt een beslissing te nemen die desastreuze gevolgen voor haar zal hebben. Ze heeft een baan zonder toekomstperspectieven, zit in een relatie met een man die niet goed voor haar is en voelt dat ze de controle over haar leven langzaam kwijtraakt.

Dan is er Kate, die met behulp van de nagelaten dagboeken van haar tante en haar grootmoeder een roman heeft geschreven over een waargebeurde, tragische liefdesgeschiedenis.

Kate en Emily kennen elkaar niet, maar zijn op weg naar dezelfde bestemming: het idyllische Heart Island, dat het eigendom is van de starre Birdie Burke, de moeder van Kate. Een verschrikkelijke misdaad drijft deze vrouwen tot elkaar op Heart Island, dat een grimmig geheim blijkt te herbergen...
Schrijver: Lisa Unger
Oorspronkelijke titel: Heartbroken
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400501713
Ebook: 9789044969115
Uitgever: Bruna


Voor jou wil ik sterven
Isabel en Marcus Raine zijn het volmaakte stel: zij is een bekende romanschrijfster, hij een briljante game-ontwerper. Hun huwelijk is nog even romantisch als toen ze vijf jaar geleden trouwden en het geluk lijkt op hun hand. Tot op een ochtend als alle andere Marcus zijn tas pakt, Isabel gedag kust en van de aardbodem verdwijnt.

Hoe vaak Isabel hem die dag ook belt, ze krijgt alleen zijn voicemail. En als ze dan eindelijk vanaf zijn gsm wordt gebeld, hoort ze het geschreeuw van een man in doodsangst. In paniek belt Isabel de politie, die lauw reageert: volwassen mannen verdwijnen niet zomaar.

Ze haast zich naar zijn kantoor, maar raakt daar betrokken bij een inval van de FBI. Uren later komt ze bij in een ziekenhuis, waar de politie haar ondervraagt over Marcus Raine. De echte Marcus Raine.
Schrijver: Lisa Unger
Oorspronkelijke titel: Die for you
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789058314994
Ebook: 9789058316325
Uitgever: Sirene

Ridley JonesMooie leugens
Was Ridley Jones maar tien minuten later opgestaan. Of had ze maar de metro genomen en niet op een taxi gewacht. Dan was ze misschien niet betrokken geraakt bij de uitzonderlijke gebeurtenis die alles veranderde wat zij over haar leven dacht te weten. Dan zou ze nog de bevoorrechte dochter van liefhebbende ouders zijn geweest. Haar leven zou nog altijd volmaakt hebben geleken - met slechts enkele haarscheurtjes in het anderszins zo perfecte geheel.

Maar het liep allemaal anders...

Wanneer Ridley een mysterieus pakje ontvangt met daarin een foto en een briefje met daarop de vraag 'Ben jij mijn dochter?', blijkt dat haar hele wereld mogelijk niet meer is dan een illusie.

Ridley wordt plots gedwongen alles wat zij over zichzelf en haar familie weet in twijfel te trekken. Ze betreedt een duistere wereld waarvan zij het bestaan nooit had vermoed. Een wereld waar iedereen in haar leven een vreemde lijkt. Ridley heeft geen idee wie zij kan vertrouwen en wie iets te verbergen heeft - zelfs, of juist vooral, haar nieuwe geliefde, Jake, lijkt geheimen te hebben.
Schrijver: Lisa Unger
Oorspronkelijke titel: Beautiful lies
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789058313874
Ebook: 9789044971361
Uitgever: Sirene
Halve waarheden
Net nu Ridley Jones haar leven weer op orde probeert te krijgen, brengt een doodgewone handeling - het ophalen van foto's - haar in aanraking met een internationaal crimineel netwerk. Op bijna elke foto die ze heeft gemaakt blijkt een schimmige figuur te staan. Iedereen, van de federale recherche tot de criminele onderwereld, wil weten wie die man is en waar hij zich bevindt.

Ridley wordt scherp in de gaten gehouden door de FBI, gevolgd door onderwereldfiguren, en de familie waar ze ooit van hield is verder weg dan ooit. Wie kan ze nog vertrouwen?

Terwijl haar leven gevaar loopt, vraagt Ridley zich af of ze ooit de kracht heeft gehad haar eigen lot te bepalen. Het enige dat ze zeker weet is dat ze de waarheid over zichzelf en haar verleden moet achterhalen om ooit weer rust te vinden.
Schrijver: Lisa Unger
Oorspronkelijke titel: Sliver of truth
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789058314574
Ebook: 9789044971354
Uitgever: Sirene

The HollowsBreekbaar
'Maar hoe weet je dat hij haar niet iets heeft aangedaan?' vraagt Jones bezorgd aan zijn vrouw Maggie als de vriendin van hun zoon plotseling verdwenen is.

Maggie weet niet wat ze hoort als haar man, hoofdrechercheur bij de politie, denkt dat hun zoon Ricky iets met Charlene's verdwijning te maken kan hebben. Ze probeert hem gerust te stellen door te zeggen dat Ricky ondanks zijn zwarte kleren en tatoeages toch echt een zoon van zijn vader is. Dan beseft ze dat juist dát Jones' grootste angst is.

Wat houdt haar man voor haar verborgen? Heeft zijn geheim Charlene in gevaar gebracht en Ricky verdacht gemaakt? Kent ze haar man eigenlijk wel?

De geheimen rond de verdwijning van een ander meisje, twintig jaar geleden, vormen een bedreiging voor alles wat Maggie lief is. Tegen de zin van velen, die het verleden liever laten rusten, gaat Maggie op zoek naar de waarheid voordat de leugens haar wereld doen instorten.
Schrijver: Lisa Unger
Oorspronkelijke titel: Fragile
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789058315144
Ebook: 9789058316295
Uitgever: Sirene
Vriend van de duisternis
Jones Cooper is zichzelf niet na het opzeggen van zijn baan als hoofdrechercheur bij de politie. Door een verschrikkelijke gebeurtenis uit het verleden heeft hij moeite zijn leven weer op de rails te krijgen. Hij hoopt met therapie hier verandering in te brengen. Als hij plotseling bezoek krijgt van waarzegster Eloise Montgomery, hoort hij voorspellingen over zijn toekomst. Sommige daarvan zijn rampzalig.

Michael Holt is een jongeman die is opgegroeid in The Hollows. Een paar jaar geleden verdween zijn moeder en hij is nu teruggekomen om antwoorden te vinden. Hij hoopt het mysterie te ontrafelen dat hem al jaren achtervolgt, maar de antwoorden die hij vindt kunnen wel eens zijn ondergang worden.

De vijftienjarige Willow Grace woont sinds zes maanden in The Hollows, samen met haar romanschrijvende moeder. Ze zet zich tegen alles af, spijbelt veel en gaat met de verkeerde mensen om. Wanneer dingen moeilijk worden heeft ze de neiging te vluchten, maar dit kan haar nog wel eens naar duistere plekken leiden...

In hetzelfde provinciestadje als in Breekbaar, raken de levens van de hoofdpersonen in elkaar verstrengeld met verwoestende gevolgen. Het resultaat is een van Ungers meest overtuigende literaire thrillers.
Schrijver: Lisa Unger
Oorspronkelijke titel: Darkness, my old friend
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789058315731
Ebook: 9789058315915
Uitgever: Rainbow
Inkt en bloed
Finley Montgomery is altijd al een buitenbeentje geweest. In haar geboortestad Seattle zoekt ze geregeld het gezelschap op van dubieuze vrienden en meer dan eens is ze onder invloed van drank en drugs. Maar Finley heeft een geheim. Ze hoort stemmen die er niet zijn, ziet mensen die al lang geleden deze wereld verlieten. Hoe ze ook probeert om alles buiten te sluiten, ze kan zich niet van het gevoel ontdoen dat de fluisteringen haar iets proberen te vertellen...

Wanneer Finley bij haar grootmoeder Eloise gaat wonen in het afgelegen dorpje The Hollows komt ze voor het eerst dichter bij de waarheid. En het gevaar. Een jong meisje werd ontvoerd tijdens een boswandeling met haar vader en haar broer. Een jaar later is er nog steeds geen spoor van de dader.

Kan Finley haar gaven gebruiken om het verdwenen meisje op te sporen en de verantwoordelijke eindelijk te vatten? Hoe diep moet ze graven in zichzelf en de stemmen toelaten haar geest over te nemen? Wie zijn de Drie Zusters die haar overal achtervolgen en die alleen zij kan zien?
Schrijver: Lisa Unger
Oorspronkelijke titel: Ink and bone
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022332498
Ebook: 9789460414992
Uitgever: Manteau

Gerelateerde schrijvers