Boekenplank:
Kies

Boeken van B.A. Paris

B.A. Paris is van Frans-Ierse komaf en groeide op in Engeland. Ze woont momenteel met haar echtgenoot en hun vijf dochters in Engeland, nadat ze eerder in Nederland en Frankrijk hebben gewoond.

Meer over B.A. Paris

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1958

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Achter gesloten deuren - Behind closed doors
  • Breng me terug - Bring me back
  • De gevangene - The prisoner
  • De gast - The guest
  • De therapeut - The therapist
  • De understudy - The understudy
  • Gebroken - The breakdown
  • Het dilemma - The dilemma

gedetailleerd overzicht

OverzichtAchter gesloten deuren
Soms is het perfecte huwelijk de perfecte leugen... Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom één slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.
Schrijver: B.A. Paris
Oorspronkelijke titel: Behind closed doors
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026339936
Uitgever: Ambo | Anthos
Breng me terug

Breng me terug gaat over de impact van een verdwijning. En over het feit dat iedereen wel iets te verbergen heeft...

Een jong stel rijdt door Frankrijk en stopt onderweg bij een benzinestation. Finn stapt uit om te tanken en te betalen, maar wanneer hij terugkomt bij de auto is Layla spoorloos verdwenen. Ze wordt nooit teruggevonden. Twaalf jaar later is Finn verloofd en gelukkig - zijn verleden heeft hij achter zich gelaten. Tot hij op een middag thuiskomt van zijn werk en zijn verloofde op de bank ziet zitten. Ze houdt iets in haar handen, houdt het tegen het licht. Een object zonder enige waarde, behalve voor Finn en Layla. Is zijn eerste liefde teruggekeerd? Of speelt iemand een spel met hen?

Schrijver: B.A. Paris
Oorspronkelijke titel: Bring me back
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026342943
Uitgever: Ambo | Anthos
De gevangene

Relaties kunnen dodelijk zijn...

Amelie is een overlever. Op haar achttiende kwam ze er alleen voor te staan na de dood van haar ouders, maar gelukkig werd ze al snel van de straat geplukt door Carolyn, die haar in huis neemt. Met hulp van Carolyn weet Amelie haar leven weer op de rit te krijgen en ze wordt meegesleept in de glamourwereld van Londen, waar ze de knappe en rijke Ned Hawthorne ontmoet. Al snel trouwen ze.

Maar dan komt Amelie bij kennis in een verduisterde kamer op een onbekende plek. Waarom is ze ontvoerd? Door wie wordt ze gevangengehouden? En waarom voelt ze zich hier veiliger dan ze zich de laatste tijd bij haar echtgenoot voelde?

Schrijver: B.A. Paris
Oorspronkelijke titel: The prisoner
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026361500
Ebook: 9789026361517
Uitgever: Ambo | Anthos
De gast

Soms blijft een logé te lang...

Wanneer Iris en Gabriel terugkeren van vakantie wacht hun een nare verrassing: Laure, een vriendin van de twee, is in hun huis getrokken. Ze slaapt in hun bed, draagt de kleding van Iris en heeft zelfs de inrichting verandert. Het blijkt dat ze haar echtgenoot heeft verlaten nadat hij een affaire had opgebiecht.

Iris en Gabriel willen er zijn voor Laure, maar die gedraagt zich steeds vreemder. Haar aanwezigheid zet de verhoudingen op scherp en geheimen uit het verleden komen aan de oppervlakte. En dan wordt het breekpunt bereikt...

Schrijver: B.A. Paris
Oorspronkelijke titel: The guest
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789026365591
Ebook: 9789026365607
Uitgever: Ambo | Anthos
De therapeut

Het perfecte huis, en de perfecte buren. Of een web van leugens?

Eindelijk komt de langgekoesterde wens van Alice en Leo uit: ze nemen hun intrek in een pasgerenoveerde woning in The Circle, een exclusieve gated community. Alice heeft niet eerder in een grote stad gewoond en moet dan ook even wennen. Toch wil ze er het beste van maken. Ze leert haar buren steeds beter kennen, en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt.

Hierna raakt ze geobsedeerd door Nina, de therapeut die hun huis twee jaar voor Alice en Leo bewoonde en er werd vermoord, en ze wil er koste wat het kost achter komen wat er is gebeurd. Maar niemand wil haar meer vertellen over de precieze gebeurtenissen van destijds. Haar buren lijken iets voor haar verborgen te houden, en binnen The Circle blijkt alles lang niet zo perfect als het lijkt...

Schrijver: B.A. Paris
Oorspronkelijke titel: The therapist
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026355240
Ebook: 9789026355257
Uitgever: Ambo | Anthos


De understudy

Hoe ver zou jij gaan om je dochter te beschermen?

Carolyn, Bronnie, Elise en Kendall zijn de moeders van vier meiden op de Orla Flynn Academy, een beroemde maar competitieve toneelschool. Hun dochters zijn elkaars beste vriendinnen. Alles wordt anders met de komst van een nieuw meisje, Imogen Curwood.

Vanaf dag één vinden er gruwelijke incidenten plaats op school en de moeders vragen zich af of hun dochters nog wel veilig zijn. Ze richten hun pijlen op Imogen, maar is zij wel de schuldige?

Als een van de meiden ontsnapt aan de dood en Imogen een waterdicht alibi heeft, zijn de moeders vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Maar ook als dat betekent dat ze hun eigen geheimen moeten prijsgeven?

De understudy is een razendsnelle psychologische thriller van een bestsellerteam bestaande uit Sophie Hannah, B.A. Paris, Clare Mackintosh en Holly Brown, over geheimen, verraad en moeders die als leeuwinnen hun dochters beschermen, koste wat het kost...

Schrijver: B.A. Paris
Oorspronkelijke titel: The understudy
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026350856
Ebook: 9789026350863
Uitgever: Ambo | Anthos
Gebroken
Als je jezelf al niet kunt vertrouwen, wie dan wel? Het begon op die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om een vrouw te helpen en nu is die vrouw dood. Vermoord. Sindsdien vergeet ze steeds meer: waar ze haar auto heeft geparkeerd, of ze haar medicijnen heeft ingenomen, waarom ze een kinderwagen bestelde ook al heeft ze geen baby. Wat ze niet kan vergeten is de vrouw die ze misschien had kunnen redden en het verschrikkelijke schuldgevoel. En de telefoontjes van iemand die zwijgt. Er is iemand die haar in de gaten houdt...
Schrijver: B.A. Paris
Oorspronkelijke titel: The breakdown
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026339394
Uitgever: Ambo | Anthos
Het dilemma

Hoever zou jij gaan om je lief nog een paar gelukkige uren te laten beleven?

Livia geeft een groot feest ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag. Ze droomt er al van sinds haar bescheiden bruiloft, jaren geleden. Iedereen die ze liefheeft zal op het feest aanwezig zijn, behalve dochter Marnie, die in het buitenland studeert. Stiekem is Livia opgelucht dat Marnie niet kan komen. Ze moet haar echtgenoot Adam iets vertellen over hun dochter, een geheim dat ze heeft ontdekt, maar ze wacht totdat het feest voorbij is zodat hun geluk niet wordt verstoord.

Adam wil dat alles perfect is voor Livia en heeft vliegtickets voor Marnie gekocht, zodat ze als verrassing aanwezig kan zijn. Op de dag van het feest krijgt hij vreselijk nieuws. Hij moet het eigenlijk aan Livia vertellen, want hoe kan het feest nu doorgaan? Maar Livia ziet er zo gelukkig uit en de gasten kunnen er ieder moment zijn...

Schrijver: B.A. Paris
Oorspronkelijke titel: The dilemma
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026351204
Ebook: 9789026351211
Uitgever: Ambo | Anthos