Boekenplank:
Kies

Boeken van Esther Verhoef

Esther Verhoef schreef columns voor diverse tijdschriften en publiceerde meer dan 50 boeken over (huis)dieren - met gebruik van eigen fotomateriaal - voor ze doorbrak bij het grote publiek met haar eerste thriller Rendez-vous. Sindsdien is ze één van de beste thrillerauteurs van Nederlandse bodem.

Meer over Esther Verhoef

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Escober, Marique Maas, Nova Lee Maier

Geboren: 1968

Geboorteland: Nederland

Website: Esther Verhoef


Overzicht

 • Alles te verliezen
 • Alter ego
 • Close-up
 • Déjà vu
 • De kraamhulp
 • De nachtdienst
 • Erken mij
 • Façade
 • Lieve mama
 • Nazomer
 • Rendez-vous
 • Tegenlicht

Sil Maier

 1. Onrust
 2. Onder druk

Verhalenbundels

 • Erken mij & andere wraakverhalen
 • Labyrint; de verhalen
 • Nouveau riche & andere spannende verhalen

Non-Fictie

 • De mooiste tijd van je leven
 • Is uw man al af?
 • Op de bonnefooi door Frankrijk
 • Stil in mij

Escober / Sil Maier

Onder het pseudoniem Escober schreef Esther Verhoef met haar partner Berry Verhoef diverse thrillers. De eerste twee delen van de Sil Maier Trilogie werden echter in eerste instantie onder naam van alleen Esther Verhoef uitgegeven en later onder de naam Escober heruitgegeven. Het 3e deel van de Trilogie is alleen onder de naam Escober verschenen.

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles te verliezen
In Alles te verliezen draait alles om de aantrekkelijke Claire, een vrouw van in de dertig. Ze woont op een van de meest idyllische plekken in Nederland, in een prachtig gerenoveerde boerderij, samen met haar man, de succesvolle makelaar Harald van Santvoort. Samen hebben ze twee dochters.

Claire is hulpouder op school en zorgt voor haar allenstaande moeder. Maar Claire is niet zo smetteloos als ze zich voordoet. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een verre van gezonde relatie onderhield met de beruchte crimineel Marius. Dat wil ze zo houden, koste wat kost. Maar laat Marius nu na tien jaar cel weer op vrije voeten komen en Claire traceren...
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026330896
Ebook: 9789041419927
Uitgever: Ambo | Anthos
Alter ego

Een sterrenkok, zijn jonge vrouw... en haar minnaar.

Het leven lacht Lynn eindelijk toe. Ze is getrouwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok, en verzorgt met verve de pr voor diens sterrenrestaurant De Luwte. Voor de buitenwereld vormen de twee een succesvol powerkoppel. Maar terwijl Camiel avond na avond de sterren van de hemel staat te koken, onderhoudt Lynn een passievolle affaire met de jonge, opvliegende Laurens.

Door ambitieuze uitbreidingsplannen komt het huwelijk verder onder druk te staan. En wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren in en rond de villa van Camiel en Lynn, kan Lynn bij niemand terecht.

Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044652895
Uitgever: Prometheus
Close-up
De tweeëndertigjarige Margot Heijne heeft een nare scheiding achter de rug. Ze probeert haar leven op orde te krijgen en haar zelfvertrouwen terug te winnen.

Haar nieuwe leven komt in een gevaarlijke stroomversnelling terecht als ze Leon Wagner ontmoet, een mysterieuze, dominante man met een bijzondere vriendenkring, die wel erg veel invloed op haar krijgt...
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041410566
Ebook: 9789041419910
Uitgever: Ambo | Anthos
Déjà vu
Hoe ver ga jij voor je idealen?

Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een half jaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan.

Ze vertrouwt erop dat haar grillige vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken. In het dorp gebeuren vreemde dingen. Wie sluipt er 's nachts door de bossen rond de woning, en waarom reageren de dorpelingen zo vijandig?

Eva wil weten wat er met Dianne is gebeurd en ze gaat op onderzoek uit. En dat had ze beter niet kunnen doen...
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041416537
Ebook: 9789041419934
Uitgever: Ambo | Anthos
De kraamhulp
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…

De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner.
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789041423696
Ebook: 9789041425560
Uitgever: Ambo | Anthos


De nachtdienst

Een mysterieuze patiënt verstoort je nachtdienst. Nu ben je nooit meer veilig...

Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.

Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044643589
Uitgever: Prometheus
Erken mij
Erken mij speelt zich af in Parijs. Daphne, een vrijgezelle vrouw van 28, is een halfjaar in therapie geweest bij psycholoog Etienne Segers voor een burn-out. Als de therapie ten einde loopt lukt het Etienne niet om afscheid nemen van zijn cliënte. Hij nodigt haar uit voor een romantisch weekend in Parijs, de stad waar hij is geboren. Maar de wankele idylle wordt al op hun eerste avond ruw verstoord...

Erken mij is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de maand van het spannende boek 2009.
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789059650886
Ebook: 9789041423023
Uitgever: CPNB
Façade

Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen.

Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen, lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn. Hij leek zo aardig. Dat ze hem ontmoette, was toeval. Of niet?

Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044641196
Uitgever: Prometheus
Lieve mama
Je denkt dat je je grenzen kent. Maar als je gezin in gevaar is... hoever ga je dan?

Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien.

De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner.

Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen...                  
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044628791
Ebook: 9789044628814
Uitgever: Prometheus
Nazomer
Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt...

In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu?

Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026340550
Ebook: 9789026334337
Uitgever: Ambo | Anthos


Rendez-vous
Wie heeft niet de droom te emigreren naar het zuiden van Frankrijk waar het klimaat beter, de mensen minder gehaast, de omgeving weidser, de natuur meer aanwezig, en de algehele stemming vrolijker is?

Ontmoet Simone, een 34-jarige vrouw die de stap waagt om in het zuiden van Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Samen met haar man en twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis om op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres d'hôtes.

De werkelijkheid haalt de droom in. Waar haal je goede werklui vandaan in een vreemd dorp waar je nog niet eens de bakker weet te vinden? Hoe stel je je kinderen gerust die de taal nog niet machtig zijn en al hun vriendjes hebben moeten achterlaten? Hoe houd je je relatie opwindend terwijl de stress van de verbouwing steeds zwaarder op je schouders drukt?

Terwijl de hectiek in en om het huis steeds groter wordt vlucht Simone - die er genoeg van heeft haar leven continu aan dat van haar man aan te passen - in een hartstochtelijke affaire met de aantrekkelijke twintigjarige Michel. Ze raakt daarbij echter langzaam maar zeker de controle over haar eens zo georganiseerde leven kwijt.
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041410252
Ebook: 9789041419903
Uitgever: Ambo | Anthos
Tegenlicht
Vera Zagt heeft het niet gemakkelijk gehad als kind. Haar moeder zat vaker in een psychiatrische inrichting dan dat ze thuis was, haar autoritaire vader behandelde haar alsof ze een van zijn rekruten was en gepest worden op school was ook eerder regel dan uitzondering.

Als volwassene heeft Vera nog altijd een beschadigd zelfbeeld. Ze is inmiddels twintig jaar samen met Lucien Reinders, een succesvol ondernemer. Haar huwelijk, haar werk als dierenfotografe en haar huis - 't Fort - zijn de drie wankele pijlers waarop haar leven steunt.

Wanneer de relatie met Lucien onder druk komt te staan, raakt Vera in paniek en vlucht in een buitenechtelijke verhouding. Dan gebeuren er meer dingen waardoor ze langzaam maar zeker de controle verliest.

Om zich te kunnen ontplooien zal Vera zich moeten losmaken van haar traumatische ervaringen en haar zorgvuldig opgebouwde muren moeten afbreken: Vera moet leren leven en vertrouwen krijgen. Maar is het daarvoor niet te laat?

Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789041414298
Ebook: 9789041423085
Uitgever: Ambo | Anthos

Sil MaierOnrust
Een eenling neemt het op tegen de Russische maffia en laat een spoor van lijken achter in de criminele wereld.

Een internationaal opererende criminele organisatie wordt keer op keer bezocht door een uiterst gewelddadige overvaller. Het is een eenling, niemand kent zijn gezicht en niemand weet wie hij is, maar zijn werkwijze is koel, berekenend en uiterst professioneel. En terwijl de klok doortikt, dunt de organisatie steeds verder uit. Alles wordt op alles gezet om de identiteit van de vernietigende indringer te achterhalen.

Natuurfotografe Susan Staal heeft haar eigen problemen. Ze heeft al een tijdlang een intense, maar platonische relatie met Sil Maier, die haar gevoelens weliswaar deelt, maar toch zijn vrouw Alice niet in de steek wil laten. Alice is op haar beurt bezeten door de ambitie presentatrice te worden bij het succesvolle televisieproductiebedrijf Programs4You, waarvoor ze bereid is zeer ver - misschien wel té ver - te gaan.
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789061122425
Ebook: 9789041420046
Uitgever: Ambo | Anthos
Onder druk
Een lang geleden gepleegde misdaad. Oude en nieuwe vriendschappen die op de proef worden gesteld. Verborgen agenda's. Niets is wat het lijkt...

Net als Sil Maier heeft besloten zijn oude leven de rug toe te keren, wordt het kind van zijn vriend Sven Nielsen ontvoerd. Er zijn aanwijzingen die naar Frankrijk leiden. Samen met de nerveuze dierenarts gaat hij naar Parijs, vastbesloten de ontvoerders het mes op de keel te zetten.

Maar hoe verder Maier doordringt in het criminele netwerk, hoe sterker zijn gevoel wordt dat er meer aan de hand is. Wordt het kind inderdaad gebruikt als pressiemiddel door een internationale drugsbende, of speelt er meer? En is de dierenarts wel het slachtoffer dat hij lijkt te zijn? En wat is de connectie met de Colombiaanse ex-commando die ineens opduikt bij Susan Staal, Maiers vriendin?

In een adembenemende race tegen de klok wordt duidelijk dat elke speler zijn eigen verborgen agenda heeft, en niets is zoals het lijkt.
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789061120339
Ebook: 9789041420039
Uitgever: Ambo | Anthos

VerhalenbundelsErken mij & andere wraakverhalen
Wraak is een geliefd thema, het appelleert aan ons rechtvaardigheidsgevoel. Maar wat in beginsel rechtvaardig lijkt, is dat zelden, waardoor het onderwerp wraak zich perfect leent voor uiteenlopende literaire genres.

Esther Verhoef dacht al schrijvende na over alle nuances van schuld, onschuld, strafmaat en consequenties, en voert de lezer mee op haar ontdekkingstocht.

Speciaal voor deze bundel schreef Esther Verhoef een voorwoord over het thema wraak en heeft zij de oorspronkelijke teksten van Erken mij, Offline en Na sluitingstijd bewerkt en gereviseerd. Het verhaal De stagiaire is nieuw en niet eerder gepubliceerd.

Erken mij & andere wraakverhalen bevat de verhalen:
 1. Erken mij
 2. Offline
 3. Na sluitingstijd
 4. De stagiaire
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026334467
Ebook: 9789041423078
Uitgever: Ambo | Anthos
Labyrint; de verhalen

In Labyrint; de verhalen komt alles van Nederlands succesvolste schrijfster Esther Verhoef samen. In dertien spannende, verrassende en meeslepende verhalen laat zij de lezer alle hoeken van het thrillergenre zien.

Verhoef betreedt nieuwe paden met het mysterieuze ‘Labyrint’, waarin hoofdpersoon Hanna in een obscure onderwereld terechtkomt. ‘Vuile handen’ zoomt in op een eenzame tuinierster met een sinister geheim, en in de ‘Dodemansrit’ van failliet verklaarde ondernemer Aad blijft de spanning tot op het allerlaatst om te snijden.

Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026351082
Ebook: 9789026351099
Uitgever: Ambo | Anthos
Nouveau riche & andere spannende verhalen
Een ontmoeting met oude vrienden waarbij nog niet alle rekeningen vereffend te zijn, een eerste date die niet helemaal loopt zoals gepland, een prachtig liefdesverhaal en een plastisch chirurg die wonderen lijkt te kunnen verrichten: deze spannende verhalenbundel staat garant voor een aantal heerlijke uren leesgenot.

Nouveau riche & andere spannende verhalen bevat de verhalen:
 1. Nouveau riche
 2. Worst case scenario
 3. De ontmoeting
 4. De perfecte partner
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041417671
Ebook: 9789041419972
Uitgever: Ambo | Anthos

Non-FictieDe mooiste tijd van je leven

Vol levenslust trekt Esther Verhoef er in De mooiste tijd van je leven op uit...

De kinderen zijn uitgevlogen, haar agenda is leger en het is nog te vroeg voor de geraniums. Eindelijk kan ze doen waar ze zin in heeft.

Met humor, aanstekelijk plezier en de nodige zelfspot treedt Esther samen met haar man Berry en de surrogaatkinderen en honden deze nieuwe levensfase tegemoet. Ze genieten volop, maar vragen zich soms af hoeveel avontuur een mens met vaste gewoontes (en behoefte aan comfort) eigenlijk aankan. Er is ook tijd voor reflectie: hoe betrokken moet je zijn bij het leven van je volwassen kinderen? Wat moet je loslaten? En hoe doe je dat?

Kortom: hoe maak je van deze nieuwe fase de mooiste tijd van je leven?

Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789026366925
Ebook: 9789026366932
Uitgever: Ambo | Anthos
Is uw man al af?
'Ik wil het deze keer eens met u hebben over 'de ideale man'. Hiermee doel ik met name op het type dat onze eierstokken beroert: mannelijk, zelfstandig, zelfverzekerd, een tikje mysterieus, ongrijpbaar en tóch met het hart op de juiste plek - misschien rijdt hij motor of gaat hij graag kajakken in Noorwegen. In elk geval drinkt hij zijn koffie zwart, heeft hij twee rechterhanden en zit hij gezond en vooral lekker in zijn vel. Heeft u een beeld?

Zulke mannen zijn schaars, inderdaad. En ik weet waarom. Het is onze eigen schuld! Want wat doen we als zo'n smakelijk mannetjesdier bij ons intrekt - of wij bij hem? Juist. We slaan meteen aan het sleutelen. We willen hem temmen, verbeteren. Het wordt een Project.'
Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041416834
Ebook: 9789041420756
Uitgever: Ambo | Anthos
Op de bonnefooi door Frankrijk

Stap in en rijd mee met Berry en Esther Verhoef in hun zelfgebouwde camper, van alle (on)gemakken voorzien...

Niet meer jakkeren van Brabant naar de Dordogne en vice versa, maar genieten van de reis zélf. Esther Verhoef en haar man Berry proberen het, en trekken met hun honden Mel en Saar in hun zelfgebouwde camper door Frankrijk.

Spannend verhaal 'Deauville'

Rianne is in de wolken met haar nieuwe vriend Chris. Knap, vrijgevig en avontuurlijk, wat wil je nog meer? Too good to be true, waarschuwt haar vriendin, er is iets mis met die kerel. Maar Rianne is van plan het ervan te nemen en stapt bij Chris in zijn camper, het avontuur tegemoet.

Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026361982
Uitgever: Ambo | Anthos
Stil in mij
In Stil in mij; Overleven bij de nonnen vertellen tientallen vrouwen hun schokkende verhaal van seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld door nonnen binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

Auteurs Esther Verhoef en Daniëlle Hermans interviewden tientallen slachtoffers om hun persoonlijke ervaringen uit eerste hand te kunnen optekenen.

In Stil in mij laten deze vrouwen voor het eerst hun eigen stem horen en vertellen zij zelf over hun ervaringen toen zij als kinderen werden overgedragen aan scholen en instituten waar nonnen de leiding hadden.

* Geschreven door Esther Verhoef & Daniëlle Hermans.

Schrijver: Esther Verhoef
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400504257
Ebook: 9789044971736
Uitgever: Bruna