Boekenplank:
Kies
 • Home
 • H
 • Daniëlle Hermans

Boeken van Daniëlle Hermans

Daniëlle Hermans heeft grote belangstelling voor geschiedenis en cultuur en haar boeken worden gelauwerd om haar gedegen research.

Meer over Daniëlle Hermans

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Nederland

Website: Daniëlle Hermans


Overzicht

 • De man van Manhattan
 • Het bedrog van Quisco
 • Het tulpenvirus
 • Stille getuigen

Van Helden & Hessels

 1. De watermeesters
 2. In vredesnaam

Non-Fictie

 • Doorlevers
 • Fooddetective
 • Stil in mij

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe man van Manhattan
Al jaren is de Amerikaanse historicus Don Christie bezig met zijn levenswerk: het ontcijferen van twaalfduizend zeventiende-eeuwse documenten. Dit unieke archief bevat materiaal over de ontdekking en kolonisatie van Manhattan door de Hollanders.

Als Don Christie tijdelijk in Nederland verblijft, krijgt journaliste Kes van Buren de opdracht een artikel over hem te schrijven. Maar precies in die periode overlijdt hij. Alles wijst op een ongeluk. Toch is Kes overtuigd van kwade opzet.

Tijdens haar onderzoek stuit zij op een duister geheim dat terug leidt naar de tijd dat Peter Stuyvesant met harde hand de Nederlandse kolonie bestuurde. Als het geheim bekend wordt, zal de verstandhouding tussen Nederland en Amerika nooit meer hetzelfde zijn.
Schrijver: Daniëlle Hermans
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022996515
Ebook: 9789026349393
Uitgever: Ambo | Anthos
Het bedrog van Quisco
De jonge journalist Evander Clovis krijgt de opdracht een stuk schrijven over de verdwijning van Martha Mulder uit het geheimzinnige Quisco, een gehucht op een schiereiland in de vorm van een uitgestoken wijsvinger. Over Quisco is weinig bekend. De bewoners houden niet van pottenkijkers, de moraal is enigszins afwijkend en er wonen geen kinderen. Op één na: Josie, de negenjarige dochter van Martha Mulder.

Tijdens zijn verblijf raakt Evander geïntrigeerd door de inwoners en vooral door Josie. Hoe langer zijn verblijf duurt, hoe meer hij verstrikt raakt in hun levens. En hoe meer hij zichzelf tegenkomt.
Schrijver: Daniëlle Hermans
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026329425
Ebook: 9789026330803
Uitgever: Ambo | Anthos
Het tulpenvirus
Alkmaar, 1636. De gerespecteerde herbergier en tulpenhandelaar Wouter Winckel wordt gevonden in de gelagkamer van zijn taveerne De Oude Schuttersdoelen. Vermoord. Waarom moest hij dood?

London, 2007. Frank Schoeller wordt door zijn neef Alec dodelijk gewond aangetroffen. Uit de laatste woorden van Frank en het boek dat hij omklemt, begrijpt Alex dat de moord iets met tulpen te maken moet hebben. Samen met zijn beste vriend Damian volgt Alec een spoor dat niet alleen terugleidt naar de zeventiende-eeuwse tulpenhandel en de moord op Winckel, maar ook naar een groep rijke investeerders waarvan Frank deel uitmaakte.

Dan duikt de ambitieuze wetenschapper Tara Quispel op. Zij blijkt Frank goed gekend te hebben. Maar om andere redenen dan Alec denkt... Als blijkt wat er achter Franks plannen zat en hoeveel er op het spel staat, is niemand van de betrokkenen zijn leven meer zeker.
Schrijver: Daniëlle Hermans
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022993996
Ebook: 9789026349355
Uitgever: Ambo | Anthos
Stille getuigen
In een kasteel langs de Vecht tussen Amsterdam en Utrecht huist het Landelijk Instituut voor Forensische Expertise. Het LIFE wordt met strakke hand geleid door de perfectionistische en ambitieuze Madeleine Bekkers. Alex van Brederode, een eigenzinnige veertiger die door zijn grote deskundigheid ‘de Professor’ genoemd, leidt het team van plaats delict onderzoekers. Hij wordt bijgestaan door zijn leergierige assistente Suzanne Meijer.

Als in een nieuwbouwwijk de onthoofde lichamen van een jong stel worden aangetroffen, zet het forensisch team van het LIFE alles op alles om ervoor te zorgen dat de dader zo snel mogelijk gevonden wordt. Want de kans is groot dat de moordenaar opnieuw toe zal slaan. Tegelijkertijd doet een wijkagent in een park een aantal macabere vondsten die hem grote zorgen baren.

Schrijver: Daniëlle Hermans
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022996522
Ebook: 9789044969535
Uitgever: Bruna

Van Helden & HesselsDe watermeesters
Vlak nadat Tim Paltzer zijn vriendin, de journaliste Sophie van Manschot, in paniek vraagt op zij alle bestanden van zijn computer kan wissen, verdwijnt hij. Sophie zet alles op alles om erachter te komen wat er aan de hand is. Dan wordt Berend Adriaans, directeur van het ingenieursbureau waar Tim werkt en dat gespecialiseerd is in waterbeheer, levenloos aangetroffen. Zijn hoofd is in een dijk gestoken. Een symbolische daad?

Rechercheur Rob van Helden en rechercheur in opleiding Nicole Hessels moeten deze bizarre moord zien op te lossen. De relatie tussen de moord op Berend Adriaans en een eeuwenoude schedel die een aantal maanden eerder is gevonden, lijkt absurd. Toch leiden de sporen naar een moord in de zeventiende eeuw en naar een groep rijke kooplieden die destijds een obscure overeenkomst sloot. Een overeenkomst waarbij alles draaide om macht. En om water. Nu, vierhonderd jaar later, lijkt de geschiedenis zich te herhalen...
Schrijver: Daniëlle Hermans
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022994016
Ebook: 9789026349379
Uitgever: Ambo | Anthos
In vredesnaam
In de nok van de Utrechtse Domkerk hangt het levenloze lichaam van een vrouw. Niet lang daarna worden in twee andere kerken in Utrecht lichamen aangetroffen. Ook deze vrouwen zijn op gruwelijke wijze om het leven gebracht.

Rechercheurs Rob van Helden en Nicole Hessels worden op de zaak gezet. Tijdens het onderzoek stuiten zij op een geheim gangenstelsel onder het hart van de oude binnenstad waar tientallen portretten van vrouwen hangen. Wie zijn die vrouwen? En wat betekent dat symbool - een wiel met zes spaken - dat overal opduikt?

Stap voor stap komen Rob en Nicole erachter dat de moorden iets met de Vrede van Utrecht, die in 1713 is gesloten, te maken hebben. Ondertussen probeert Dominique van Doorn, voorzitster van een vrouwennetwerk, ze net een stap voor te zijn. Zij weet al na de eerste moord dat zij gevaar loopt en ook dat zij niet de enige is...
Schrijver: Daniëlle Hermans
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022998830
Ebook: 9789026349416
Uitgever: Ambo | Anthos

Non-FictieDoorlevers

In Doorlevers van Daniëlle Hermans en Barbara Slagman vertellen vijftien mensen hoe zij omgaan met het leven na kanker.

Door nieuwe, soms experimentele, medische behandelingen leven mensen met levensbedreigende kanker maanden, soms jaren langer dan verwacht. Ze krijgen hierdoor tijd om in een redelijk goede lichamelijke conditie weer verder te gaan.

Maar hoe pak je de draad van je leven weer op als er zoveel onzekerheid is over je toekomstperspectief? Hoe ver kun je vooruit plannen? Hoe zit het met je mentale conditie? Is je zelfbeeld veranderd? Begrijpen jouw werkgever en/of bedrijfsarts in wat voor wereld jij je nu bevindt? Hoe leg je je situatie uit aan je kinderen? Snapt je partner jou nog? En je vrienden? Hoe pakken zij het op? Gaan ze dichter bij je staan of trekken ze zich juist terug?

Iedereen haalt opgelucht adem, ‘het gaat weer goed...’ Maar zo simpel ligt het niet. In Doorlevers vertellen mensen - jong en oud, man en vrouw, met en zonder gezin - hoe zij met dit nieuwe leven omgaan.

* Geschreven door Daniëlle Hermans & Barbara Slagman.

Schrijver: Daniëlle Hermans
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026350474
Ebook: 9789026350481
Uitgever: Ambo | Anthos
Fooddetective
Wat heeft Mexico met de caesar salad te maken? Wie heeft de hamburger uitgevonden? Is de manier waarop wij dame blanche serveren - vanille-ijs met chocoladesaus - wel de juiste? En wie was Carpaccio?

Achter het ontstaan van veel klassieke gerechten gaan spannende verhalen schuil. Marian Mudder en Daniëlle Hermans combineren hun culinaire kennis en gedegen onderzoeksvaardigheden en duiken als detectives in de culinaire materie om de oorsprong van bekende gerechten te achterhalen. Ook gingen zij op zoek naar de meest oorspronkelijke recepten, van tournedos rossini en beef wellington tot tiramisu en de tompouce.

Deze culinaire whodunnit gaat over mythes rond wereldberoemde gerechten, over geheime ingrediënten en bereidingswijzen, over eeuwenoude familierecepten, en bovenal over lekker eten.

* Geschreven door Daniëlle Hermans & Marian Mudder.                               
Schrijver: Daniëlle Hermans
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789035142077
Uitgever: Prometheus/Bert Bakker
Stil in mij
In Stil in mij; overleven bij de nonnen vertellen tientallen vrouwen hun schokkende verhaal van seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld door nonnen binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Auteurs Esther Verhoef en Daniëlle Hermans interviewden tientallen slachtoffers om hun persoonlijke ervaringen uit eerste hand te kunnen optekenen.

In Stil in mij laten deze vrouwen voor het eerst hun eigen stem horen en vertellen zij zelf over hun ervaringen toen zij als kinderen werden overgedragen aan scholen en instituten waar nonnen de leiding hadden.

* Geschreven door Daniëlle Hermans & Esther Verhoef.
Schrijver: Daniëlle Hermans
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400504257
Ebook: 9789044971736
Uitgever: Bruna