Boekenplank:
Kies

Boeken van Marian Mudder

Marian Mudder verwierf grote bekendheid met haar rollen in series als Vrouwenvleugel en Baantjer. In 2009 debuteerde ze met de roman Geluksblind. In al haar boeken speelt de liefde voor eten en koken een grote rol.

Meer over Marian Mudder

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1958

Geboorteland: Nederland

Website: Marian Mudder


Overzicht

  • De perfecte minnares
  • Geluksblind
  • Opium
  • Volgende keer bij ons

Non-Fictie

  • Fooddetective
  • Lichter leven
  • Sofasessies

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe perfecte minnares
Eva is een levensgenieter en heeft er haar beroep van gemaakt. Samen met haar vriendin Desiree heeft ze een cateringbedrijfje en kookt ze in een lifestyle televisieprogramma. Eva is verslaafd aan koffie, suiker, alcohol, seks en liefde. Ze heeft een hartstochtelijke relatie met Damien en is zielsgelukkig met hem tot hij volstrekt onverwacht de relatie verbreekt. Om mooi te houden wat mooi is, omdat hij van haar houdt. Zegt hij.

Eva begrijpt er niets van. Als ze tijdens een televisieopname instort, besluit ze met iemand te gaan praten om over haar liefdesverdriet heen te komen. Ze gaat in therapie bij drs. Wüsthof, die er een wat onconventionele methode op nahoudt. Onbewust kiest Eva altijd de verkeerde mannen uit, de vraag is alleen waarom ze dat doet. In een poging om zich van het verleden te bevrijden, neemt ze wraak op de enige man voor wie ze nooit heeft gekookt. Is dat het antwoord op haar foutemannensyndroom?
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022998625
Ebook: 9789044964899
Uitgever: Bruna
Geluksblind
Het leven van Isabel Hubar-Harteveld staat bol van tegenstellingen. Ze is getrouwd met een man waar ze niet van houdt. Ze speelt luchtgitaar, iets wat alleen aan jongens is voorbehouden, slikt stiekem de pil om niet zwanger te worden en zou diep in haar hart grootse en meeslepende liefde willen voelen.

Als Isabel erachter komt dat haar man vreemdgaat, heeft ze eindelijk een goede reden om hem te verlaten. En daar zit ze dan, in haar nieuwe huis in Amsterdam Oud-Zuid, met haar nieuwe leven. Maar wat is dat voor leven, zonder relatie? Ze neemt haar toevlucht tot The Secret en andere hedendaagse wondermiddelen, en warempel het werkt!

In de wasserette op de hoek komt ze de liefde van haar leven tegen en ze storten zich in een onstuimig liefdesavontuur. Het is geen gemakkelijke opgave voor Isabel, want met het geluk komt ook de angst boven datzelfde geluk te verliezen. Dus saboteert ze zelf de relatie. In haar pogingen haar geliefde terug te winnen, komt ze tot het inzicht dat niemand haar gelukkig kan maken, behalve zijzelf.
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789400500860
Ebook: 9789044966657
Uitgever: Bruna
Opium
Wanneer fotografe Laura van der Velden in een café zit, raakt ze gefascineerd door een verliefd stel. In de jonge vrouw herkent ze een fotomodel met wie ze ooit heeft gewerkt. De man zoekt oogcontact met Laura. Op weg naar huis ziet Laura de jonge vrouw de liefde bedrijven in een geparkeerde auto, ze kan niet zien met wie. Ze maakt enkele foto's van het tafereel.

De volgende dag wordt het meisje gevonden, dood. Laura besluit de foto's niet naar de politie te brengen en gaat zelf op onderzoek uit. Wanneer ze de man weer ontmoet, is ze vastbesloten de waarheid te achterhalen. Langzaam raakt ze in een gevaarlijke liaison verstrengeld. Heeft hij iets met de dood van het meisje te maken? Zal ze zich staande weten te houden of raakt ze ten prooi aan haar gevoelens voor hem?
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044627176
Ebook: 9789044626445
Uitgever: Prometheus
Volgende keer bij ons
Iris is na haar scheiding tegen al haar verwachtingen in verliefd geworden op de zestien jaar jongere Rig. Wanneer ze hem meeneemt naar een familiediner in Italië, worden de onderlinge verhoudingen op scherp gezet. Dat leidt tot hilarische en schrijnende confrontaties waarin geheimen, leugens en zelfbedrog aan de oppervlakte komen.
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022998632
Ebook: 9789044968958
Uitgever: Bruna

Non-FictieFooddetective
Wat heeft Mexico met de caesar salad te maken? Wie heeft de hamburger uitgevonden? Is de manier waarop wij dame blanche serveren - vanille-ijs met chocoladesaus - wel de juiste? En wie was Carpaccio?

Achter het ontstaan van veel klassieke gerechten gaan spannende verhalen schuil. Marian Mudder en Daniëlle Hermans combineren hun culinaire kennis en gedegen onderzoeksvaardigheden en duiken als detectives in de culinaire materie om de oorsprong van bekende gerechten te achterhalen. Ook gingen zij op zoek naar de meest oorspronkelijke recepten, van tournedos rossini en beef wellington tot tiramisu en de tompouce.

Deze culinaire whodunnit gaat over mythes rond wereldberoemde gerechten, over geheime ingrediënten en bereidingswijzen, over eeuwenoude familierecepten, en bovenal over lekker eten.

* Geschreven door Daniëlle Hermans & Marian Mudder.
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789035142077
Uitgever: Prometheus/Bert Bakker
Lichter leven

In Lichter leven geeft personal coach Marian Mudder een zevenstappenplan voor een leuker leven zonder angsten. Lichter leven is een no-nonsense en geestig zevenstappenplan dat oefeningen bevat waarmee je leert hoe je effectief moet omgaan met negatieve gevoelens zoals stress, angst, schaamte en verdriet.

Als een wijze vriendin bij wie je je volledig op je gemak voelt, moedigt Marian Mudder je aan je zelfbeeld te onderzoeken en te verbeteren door te lachen (en misschien een beetje te huilen).

Lichter leven is een praktische en motiverende gids, geworteld in compassie, vol waardevolle tips en tricks die tot nadenken aanzetten. Marian deelt op geheel eigen en geestige wijze haar kennis, ervaring en wijsheid met de lezer.

Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026343254
Uitgever: Ambo | Anthos
Sofasessies
Sofasessies is een openhartig, persoonlijk en humoristisch verslag van een zoektocht in therapieland.

Op haar achtentwintigste ging Marian Mudder voor het eerst in therapie voor haar angsten en depressies. Het was intensief: twee weken geblinddoekt op een sofa. Maar het hielp niet, ze kreeg er nieuwe problemen bij.

Er volgde een lange zoektocht naar de juiste therapeut - regulier en alternatief, van nlp tot rebirthing -, workshops en zelfhulpboeken. Na veel psychologische omzwervingen kwam ze op het spoor van wat haar wél heeft geholpen.

Sofasessies is een scherp, grappig en openhartig boek dat een persoonlijke inkijk biedt in een kwart eeuw Nederlandse psychologische hulpverlening. Het is een kruising tussen een memoir en een zelfhulpboek.
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026337598
Ebook: 9789026337604
Uitgever: Ambo | Anthos