Boekenplank:
Kies

Boeken van Marian Mudder

Meer over Marian Mudder

Genre: Thriller / Spanning

Pseudoniem: Marian Mudder (1958) verwierf grote bekendheid met haar rollen in series als Vrouwenvleugel en Baantjer. In 2009 debuteerde ze met de roman Geluksblind. In al haar boeken speelt de liefde voor eten en koken een grote rol.

Website: http://www.marianmudder.nl

Overzicht
  • De perfecte minnares
  • Geluksblind
  • Opium
  • Volgende keer bij ons
Non-Fictie
  • Food Detectives
  • Sofasessies

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De perfecte minnares
Eva is een levensgenieter en heeft er haar beroep van gemaakt. Samen met haar vriendin Desiree heeft ze een cateringbedrijfje en kookt ze in een lifestyle televisieprogramma. Eva is verslaafd aan koffie, suiker, alcohol, seks en liefde. Ze heeft een hartstochtelijke relatie met Damien en is zielsgelukkig met hem tot hij volstrekt onverwacht de relatie verbreekt. Om mooi te houden wat mooi is, omdat hij van haar houdt. Zegt hij. Eva begrijpt er niets van. Als ze tijdens een televisieopname instort, besluit ze met iemand te gaan praten om over haar liefdesverdriet heen te komen. Ze gaat in therapie bij drs. Wüsthof, die er een wat onconventionele methode op nahoudt. Onbewust kiest Eva altijd de verkeerde mannen uit, de vraag is alleen waarom ze dat doet. In een poging om zich van het verleden te bevrijden, neemt ze wraak op de enige man voor wie ze nooit heeft gekookt. Is dat het antwoord op haar foutemannensyndroom?
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-229-9862-5
Uitgever: Bruna
Geluksblind
Het leven van Isabel Hubar-Harteveld staat bol van tegenstellingen. Ze is getrouwd met een man waar ze niet van houdt. Ze speelt luchtgitaar, iets wat alleen aan jongens is voorbehouden, slikt stiekem de pil om niet zwanger te worden en zou diep in haar hart grootse en meeslepende liefde willen voelen. Als Isabel erachter komt dat haar man vreemdgaat, heeft ze eindelijk een goede reden om hem te verlaten. En daar zit ze dan, in haar nieuwe huis in Amsterdam Oud-Zuid, met haar nieuwe leven. Maar wat is dat voor leven, zonder relatie? Ze neemt haar toevlucht tot The Secret en andere hedendaagse wondermiddelen, en warempel het werkt! In de wasserette op de hoek komt ze de liefde van haar leven tegen en ze storten zich in een onstuimig liefdesavontuur. Het is geen gemakkelijke opgave voor Isabel, want met het geluk komt ook de angst boven datzelfde geluk te verliezen. Dus saboteert ze zelf de relatie. In haar pogingen haar geliefde terug te winnen, komt ze tot het inzicht dat niemand haar gelukkig kan maken, behalve zijzelf.
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-229-9573-0
Uitgever: Bruna
Opium
Wanneer fotografe Laura van der Velden in een café zit, raakt ze gefascineerd door een verliefd stel. In de jonge vrouw herkent ze een fotomodel met wie ze ooit heeft gewerkt. De man zoekt oogcontact met Laura. Op weg naar huis ziet Laura de jonge vrouw de liefde bedrijven in een geparkeerde auto, ze kan niet zien met wie. Ze maakt enkele foto's van het tafereel. De volgende dag wordt het meisje gevonden, dood. Laura besluit de foto's niet naar de politie te brengen en gaat zelf op onderzoek uit. Wanneer ze de man weer ontmoet, is ze vastbesloten de waarheid te achterhalen. Langzaam raakt ze in een gevaarlijke liaison verstrengeld. Heeft hij iets met de dood van het meisje te maken? Zal ze zich staande weten te houden of raakt ze ten prooi aan haar gevoelens voor hem?
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044627176
Uitgever: Prometheus
Volgende keer bij ons
Iris is na haar scheiding tegen al haar verwachtingen in verliefd geworden op de zestien jaar jongere Rig. Wanneer ze hem meeneemt naar een familiediner in Italië, worden de onderlinge verhoudingen op scherp gezet. Dat leidt tot hilarische en schrijnende confrontaties waarin geheimen, leugens en zelfbedrog aan de oppervlakte komen.
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022998632
Uitgever: Bruna

Non-Fictie

Food Detectives
Carpaccio, caesarsalade, tiramisu en boeuf stroganoff: iedereen heeft er van gehoord of het zelf wel eens gegeten. Maar hoe zijn deze klassiekers aan hun naam gekomen en hoe zijn ze ontstaan? Wie claimde het recept en hoe terecht was dat?
In Food Dectectives ontrafelen Marian Mudder en Daniëlle Hermans de mysteries rondom de herkomst en benaming van wereldberoemde gerechten. Ze achterhalen de originele receptuur (die in de loop van de jaren nogal eens geweld is aangedaan) en laten zien hoe spannend eten kan zijn.
Food Dectectives gaat over mythes, vetes en intriges, over koks met grote ego's, geheime ingrediënten en eeuwenoude familierecepten, maar bovenal over eten.
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044336207
Uitgever: The House of Books
Sofasessies
Sofasessies is een openhartig, persoonlijk en humoristisch verslag van een zoektocht in therapieland.
Op haar achtentwintigste ging Marian Mudder voor het eerst in therapie voor haar angsten en depressies. Het was intensief: twee weken geblinddoekt op een sofa. Maar het hielp niet, ze kreeg er nieuwe problemen bij.
Er volgde een lange zoektocht naar de juiste therapeut - regulier en alternatief, van nlp tot rebirthing -, workshops en zelfhulpboeken. Na veel psychologische omzwervingen kwam ze op het spoor van wat haar wél heeft geholpen.
Sofasessies is een scherp, grappig en openhartig boek dat een persoonlijke inkijk biedt in een kwart eeuw Nederlandse psychologische hulpverlening. Het is een kruising tussen een memoir en een zelfhulpboek.
Schrijver: Marian Mudder
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026337598
Uitgever: Ambo | Anthos