Boekenplank:
Kies

Boeken van Escober

Escober is een pseudoniem van Esther Verhoef en haar partner Berry Verhoef. Samen schrijven zij snoeiharde en spannende actiethrillers met psychologische diepgang. Alle Escobers werden genomineerd voor prijzen.

Meer over Escober

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Esther Verhoef, Berry Verhoef

Geboorteland: Nederland

Website: Escober


Overzicht

  • Chaos
  • Overkill

Sil Maier

  1. Onrust
  2. Onder druk
  3. Ongenade

gedetailleerd overzicht

OverzichtChaos
Geen mens die besefte dat de oorlog, die voor hun gevoel zover weg was, ook hun schijnveilige wereld binnendrong, via de geesten, dromen en daden van hen die er waren geweest.

Wanneer Alex Fisher, Brits militair, terugkeert na zijn uitzending in Bosnië, blijkt dat de oorlog hem nog niet wil loslaten. Black-outs, nachtmerries en ongecontroleerde geweldsuitspattingen zijn het gevolg. De demonen in zijn hoofd drijven Fisher en zijn jeugdliefde Helen uit elkaar.

Als het hem niet lukt om zich weer in het dagelijkse leven in te passen, vlucht hij naar Mexico om letterlijk afstand te nemen en alles van zich af te zetten. In Mexico komt hij op onorthodoxe wijze in aanraking met de mysterieuze Angela, oogverblindend mooi, gepassioneerd - en gevaarlijk. Alex komt opnieuw in levensbedreigende situaties terecht, maar nu is hij niet langer alleen voor zichzelf op de vlucht...
Schrijver: Escober
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041423306
Ebook: 9789041420022
Uitgever: Ambo | Anthos
Overkill

Als in korte tijd een verkrachter en een moordenaar die door vormfouten aan veroordeling zijn ontsnapt, en een lichtgestrafte pedofiel bruut zijn vermoord, staan politie en justitie in regio Nijmegen voor een raadsel. Er is drie maal hetzelfde DNA gevonden, dat echter niet in het systeem zit.

Rechter-commissaris Reinier Muller ziet bij de derde moord dat veel wijst naar zijn eigen verleden en naar zijn jeugdvriend Ronny Schut, die door drankmisbruik op een zijspoor raakte bij het korps Commandotroepen, vaak deelnam aan ingrijpende buitenlandse missies en nu een eigen beveiligingsbedrijf heeft. Als bij drie volgende moorden de tekens nog duidelijker worden, heeft dat voor Reinier grote gevolgen.

Schrijver: Escober
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789041425706
Uitgever: Ambo | Anthos

Sil MaierOnrust
Een internationaal opererende criminele organisatie wordt keer op keer bezocht door een uiterst gewelddadige overvaller. Het is een eenling, niemand kent zijn gezicht en niemand weet wie hij is, maar zijn werkwijze is koel, berekenend en uiterst professioneel. En terwijl de klok doortikt, dunt de organisatie steeds verder uit. Alles wordt op alles gezet om de identiteit van de vernietigende indringer te achterhalen.

Natuurfotografe Susan Staal heeft haar eigen problemen. Ze heeft al een tijdlang een intense, maar platonische relatie met Sil Maier, die haar gevoelens weliswaar deelt, maar toch zijn vrouw Alice niet in de steek wil laten. Alice is op haar beurt bezeten door de ambitie presentatrice te worden bij het succesvolle televisieproductiebedrijf Programs4You, waarvoor ze bereid is zeer ver - misschien wel té ver - te gaan.
Schrijver: Escober
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041412201
Ebook: 9789041420046
Uitgever: Ambo | Anthos
Onder druk
Net als Sil Maier heeft besloten zijn oude leven de rug toe te keren, wordt het kind van zijn vriend Sven Nielsen ontvoerd. Er zijn aanwijzingen die naar Frankrijk leiden. Samen met de nerveuze dierenarts gaat hij naar Parijs, vastbesloten de ontvoerders het mes op de keel te zetten.

Maar hoe verder Maier doordringt in het criminele netwerk, hoe sterker zijn gevoel wordt dat er meer aan de hand is. Wordt het kind inderdaad gebruikt als pressiemiddel door een internationale drugsbende, of speelt er meer? En is de dierenarts wel het slachtoffer dat hij lijkt te zijn? En wat is de connectie met de Colombiaanse ex-commando die ineens opduikt bij Susan Staal, Maiers vriendin?

In een adembenemende race tegen de klok wordt duidelijk dat elke speler zijn eigen verborgen agenda heeft, en niets is zoals het lijkt.
Schrijver: Escober
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041412218
Ebook: 9789041420039
Uitgever: Ambo | Anthos
Ongenade
Het moest een reden hebben dat hij hier nu was. Hij had het lang genoeg genegeerd. Als hij nog iets van zijn leven wilde maken, dan moest hij eerst de fundamenten ervan vinden. Anders viel er niets op te bouwen.

In Ongenade gaat Sil Maier - die gebroken heeft met zijn vriendin Susan - terug naar zijn geboortestad München, in de hoop er een verklaring te vinden voor zijn destructieve gedrag. Bij aankomst in de stad die hij sinds zijn jeugd als de pest heeft gemeden, blijkt het verleden springlevend en beseft hij dat dit nog maar het begin is van zijn worsteling...
Schrijver: Escober
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041412225
Ebook: 9789041420053
Uitgever: Ambo | Anthos