Boekenplank:
Kies

Boeken van Linda van Rijn

In 2022 maakte Mariëtte Middelbeek bekend dat zij de schrijfster is die schuil gaat achter het pseudoniem Linda van Rijn.

Meer over Linda van Rijn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Sandrine Jolie, Mariëtte Middelbeek

Geboren: 1983

Geboorteland: Nederland

Website: Linda van Rijn


Overzicht

 • Ardèche
 • Beach resort
 • Bestemming Bonaire
 • Bloedkoraal
 • Blue Curaçao
 • Casa Ibiza
 • Ciao bella
 • Costa Brava
 • De jaarclub
 • Familiediner
 • Ibiza Club
 • Last minute
 • Off Piste
 • Playa Blanca
 • Provence
 • Ski resort
 • Sneeuwblind
 • Strandslag
 • Terschelling
 • Vakantievrienden
 • Villa Algarve
 • Villa Toscane
 • Viva España
 • Vive la France
 • Voetbalvrouwen
 • Winterwereld
 • Winterzon
 • Zandvoort aan Zee
 • Zeezicht
 • Zomerhuis
 • Zomernacht
 • Zoutelande

Günter Wolfsberg

 1. Piste alarm
 2. Winter chalet

E-books

 • Schermtijd
E-books

gedetailleerd overzicht

OverzichtArdèche

Beschrijving momenteel niet beschikbaar.

Verschijnt in juni 2024.

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789460686528
Ebook: 9789463099035
Uitgever: Marmer
Beach resort

Een droombaan op Curaçao verandert in een nachtmerrie...

Op het tropische Curaçao geniet Esmée van haar werk als receptioniste in een prachtig vijfsterrenhotel. Maar als een van de gasten haar vraagt om een pakketje aan te nemen, slaat haar zorgeloze, zonnige leven om in een levensgevaarlijke nachtmerrie...

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789460684777
Uitgever: Marmer
Bestemming Bonaire

Nadat duidelijk is geworden dat hun grote kinderwens onvervuld zal blijven, boeken Saar en Niek in een opwelling een ticket naar Bonaire. Ze willen eruit, weg van hun normale leven, en het geld dat ze hebben gespaard hebben ze nu toch niet nodig.

Tijdens hun vakantie op het tropische eiland maken Saar en Niek al snel nieuwe vrienden. Maar dan doet Saar een vreselijke ontdekking...

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789460684111
Uitgever: Marmer
Bloedkoraal

Journalist Emily vertrekt naar Samos voor een reportage over een gloednieuw resort. Maar die relaxte reis verandert in een nachtmerrie als een van haar collega’s om het leven komt...

Als journalist Emily van Son wordt uitgenodigd voor een tiendaagse persreis naar het Griekse Samos, twijfelt ze geen moment. Er is een nieuw resort geopend, waar Antonie Singha, de Nederlandse eigenaar en spiritueel coach, helende reizen aanbiedt. Emily heeft daar niet veel mee, maar ze is wel nieuwsgierig en bovendien zien de foto’s van de stranden en de prachtige natuur er aantrekkelijk uit. Een kleine vakantie kan ze wel gebruiken, nu ze de laatste tijd hard heeft gewerkt als hoofdredacteur van een groot magazine voor vrouwen.

Eenmaal ter plekke blijkt de groep van de persreis een bont gezelschap van journalisten en bloggers, sommigen helemaal gericht op spiritualiteit, sommigen juist helemaal niet. Emily kan het met iedereen goed vinden, al sluit ze al snel vriendschap met blogger Zara. Samen laten ze zich onderdompelen in alles wat het resort te bieden heeft.

Maar dan maakt een gruwelijk duikongeval een einde aan de relaxte vakantie. Plotseling staan het resort, de groep en de hele persreis in het teken van het ongeluk, dat zelfs door de politie wordt onderzocht. En nog voordat dat onderzoek iets heeft opgeleverd, vindt er een tweede tragedie plaats. Emily wil nu zo snel mogelijk naar huis, maar mag het resort niet verlaten. Eerst moet duidelijk worden of het wel echt om ongelukken gaat. En dat is ook de vraag die zich aan Emily opdringt. Kan ze op tijd weg komen voor er nog meer slachtoffers vallen…

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789460684616
Ebook: 9789460687457
Uitgever: Marmer
Blue Curaçao
Ook al kent ze hem nog maar kort, Hannah aarzelt geen moment als de succesvolle en aantrekkelijke Koen haar ten huwelijk vraagt. Na hun huwelijk vertrekken ze naar Curaçao voor een korte reis. Dolverliefd genieten ze van de mooie stranden, van de immer schijnende zon en van elkaar. Maar hun tropische sprookje wordt ruw onderbroken als Koen tijdens het snorkelen verdwijnt. Er is geen spoor van hem te vinden en ook bij de politie vindt Hannah niet echt de medewerking die ze zoekt.

Ten einde raad gaat ze zelf op onderzoek uit, een zoektocht die met de minuut duisterder wordt en waarbij Hannah ineens zelf moet vrezen voor haar eigen leven.
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789460681998
Uitgever: Marmer


Casa Ibiza

In het familiehuis op Ibiza vindt Anna een onbekende ketting. Is dit het spoor naar de nooit opgeloste dood van haar zusje...

Als niet lang na haar moeder ook de vader van Anna de Kee overlijdt, moeten zij en haar broer beslissen wat ze met de mooie vakantievilla van hun ouders op Ibiza doen. Anna besluit erheen te gaan om het huis klaar te maken voor de verhuur. Terwijl haar ex hun zoontje een week meeneemt naar Texel, gaat Anna met haar beste vriendin Ciska naar het eiland waar ze zo veel herinneringen heeft. Ze zijn druk met het huis, maar nemen ook de tijd voor de heerlijke strandjes, het lekkere eten en natuurlijk de feesten op Ibiza.

Tijdens het opruimen vindt Anna een ketting die ze niet kent. Die blijkt van Yara te zijn, haar zusje dat op haar negende verdronk in het zwembad van het vakantiehuis. De vondst brengt een stroom herinneringen teweeg en Anna zit ineens met vragen, die ze niet meer aan haar ouders kan stellen. In plaats daarvan komt ze terecht bij een oud-politieman die destijds betrokken was bij het onderzoek. Maar waar ze eigenlijk hoopt op geruststelling en antwoorden, leidt een serie vreemde gebeurtenissen alleen maar tot meer vragen.

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789460683930
Uitgever: Marmer
Ciao bella

Met haar man Hugo runt Sanne een succesvolle camping aan het Italiaanse Gardameer. Tot één onfortuinlijke avond alles verandert...

Sanne en Hugo hebben een paar jaar geleden een camping aan het Gardameer overgenomen. Na een intensieve verbouwing en de nodige problemen loopt het inmiddels prima. Met hun dochtertje Zoë en zoontje Noah genieten Sanne en Hugo van het leven in de Italiaanse zon en het succes van de camping.

De emigratie heeft ze veel moois gebracht en daaronder vallen ook de nieuwe vrienden die Sanne en Hugo in Italië hebbe opgedaan. Zo is Sanne bevriend geraakt met de Nederlandse Hella, bij wie ze yogalessen volgt. Hella mag dan haar tegenpool zijn - extravagant, vrijgevochten en niet van plan zich aan wie dan ook te binden behalve aan haar zoontje Alexander - de band tussen Sanne en Hella is in korte tijd toch heel hecht geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Hella Sanne belt als ze plotseling in de problemen is gekomen. Na het paniektelefoontje gaat Sanne meteen naar haar toe en ze treft een horrorscenario aan. Sanne moet een keuze maken en automatisch besluit ze Hella te helpen, ook al weet ze dat daar grote gevolgen aan verbonden zijn.

In eerste instantie lijkt het met de gevolgen nog mee te vallen - los van de nachtmerries die Sanne aan die avond overhoudt - maar dan krijgt de politie lucht van wat er is gebeurd en alles wat Sanne in Italië heeft opgebouwd, dreigt in één keer in elkaar te storten. Daarbij is het maar zeer de vraag of ze zichzelf en haar gezin buiten schot weet te houden. En dan, als de problemen voor Sanne zich zover hebben opgestapeld dat ze echt niet meer weet hoe het verder moet, blijkt dat alles wat zij als de waarheid had gezien, recht in haar gezicht te ontploffen.

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789460686016
Ebook: 9789460687297
Uitgever: Marmer
Costa Brava

Tijdens de gezinsvakantie op een Spaanse camping hoopt Irene weer dichter tot haar man te komen. Maar dan zet een onverwachte ontmoeting alles in een ander daglicht…

Als Irene van Hout erachter komt dat haar man Jacco haar heeft bedrogen met een ander, breekt een moeilijke tijd aan. Irene wil nadenken, maar de zomervakantie staat voor de deur en hun kinderen Nikki en Stef verheugen zich op de jaarlijkse campingvakantie aan de Costa Brava.

Hoewel Irene niet goed weet hoe het verder moet tussen haar en Jacco, besluit ze toch om de vakantie te laten doorgaan. Haar jongere zus Rianne gaat ook mee en Irene is blij met de afleiding. Eenmaal in Spanje wordt de sfeer gelukkig beter. De kinderen genieten volop en onder de Spaanse zon lukt het Irene wat meer te ontspannen. Maar dan ontmoet ze Bob, een Nederlander die overduidelijk interesse in haar heeft...

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789460684166
Ebook: 9789460687112
Uitgever: Marmer
De jaarclub
Het vijftienjarig bestaan van jaarclub Artemis mag niet ongemerkt voorbijgaan. En dus vertrekken Dominique en haar vriendinnen voor een lang weekend naar het winterse Wenen. Ook de partners mogen mee. Nadat ze overdag de sprookjesachtige stad hebben bezocht, is het 's avonds een en al gezelligheid bij het haardvuur. De wijn vloeit rijkelijk en de jaarclubgenoten halen herinneringen op aan vroeger.

Er wordt ook stil gestaan bij het overlijden van jaarclubgenote Daniëlle, die in haar eerste studiejaar volkomen onverwacht zelfmoord pleegde. Als een van de vriendinnen in aangeschoten toestand verkondigt dat Daniëlle opzettelijk van het dak is geduwd, blijkt al snel dat dat niet bij iedereen goed valt. Kennelijk is iemand in de groep bereid heel ver te gaan om de waarheid te beschermen...
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789460683534
Uitgever: Marmer
Familiediner

Als er één plek aan het kerstdiner leeg blijft, is het de vraag welk familiegeheim hiermee te maken heeft...

Het is eerste kerstdag en de familie Tichelaar viert dat in een luxe restaurant. Vader Wim en moeder Anneke hebben, na jaren waarin het kerstdiner traditioneel bij hen thuis was, ervoor gekozen om de hele familie mee uit eten te nemen.

Op het oog zijn ze een gezin waar weinig aan de hand is, tot de jongste zoon, Roemer van dertig, niet komt opdagen bij het diner. Met zijn lege stoel pijnlijk zichtbaar aan tafel heeft ieder familielid zo z’n eigen, verontruste idee over de reden van Roemers afwezigheid.

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789460684579
Ebook: 9789460687440
Uitgever: Marmer


Ibiza Club

Wanneer de beroemde dj Rosa van Leeuwen ernstig wordt bedreigd, staat haar bruisende leven ineens op scherp. Ze heeft alleen geen idee wie het op haar heeft gemunt...

Rosa van Leeuwen, beter bekend als dj RedLion, heeft op haar dertigste bereikt waar anderen alleen maar van kunnen dromen. Haar muziek is meer dan succesvol, haar agenda staat standaard volgeboekt met optredens in de grote clubs van Ibiza en ze bezit een enorme villa op het eiland, waar ze sinds een paar jaar woont. Ook al kan ze haar leven makkelijk laten draaien om exclusieve feesten en peperdure champagne, toch kiest Rosa er liever voor wat meer op de achtergrond te blijven. Ze is dol op haar werk, maar besteedt haar vrije tijd het liefst aan haar zoontje Xavier van vier jaar. Met de vader van Xavier is ze niet meer samen, maar ze heeft inmiddels nieuw geluk gevonden bij Timo, een Nederlander die ook al jaren op Ibiza woont en die eigenaar is van een succesvolle club.

Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven op scherp. Rosa begint zich af te vragen of ze Timo wel echt goed kent en of ze samen verder kunnen. En wie is de afzender van de onheilspellende berichten die ze krijgt? Wanneer ook Xavier betrokken wordt in de dreigementen, is er geen tijd meer te verliezen en zal de dader gevonden moeten worden. Maar hoe meer Rosa ontdekt, hoe meer zich de vraag opdringt of ze wel de juiste personen in vertrouwen neemt...

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789460684418
Ebook: 9789460687556
Uitgever: Marmer
Last minute
Vijf jaar zijn Susan Waterberg en haar man Hugo getrouwd en gelukkig in Almere. Die mijlpaal wil Susan niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ze regelt haar schoonouders als oppas voor hun zoontje Stijn van drie en boekt een lastminutevakantie naar Hurghada. Voor Hugo is de trip een grote verrassing, zeker omdat hij zijn PADI (duikbrevet) pas een jaar heeft. Nu kan hij eindelijk 'echt' gaan duiken. Hoewel het afscheid van Stijntje hun beiden zwaar valt, verheugen ze zich op een onbezorgde zonvakantie.

Als ze op de duikschool inchecken krijgt Susan de schrik van haar leven. De duikinstructeur is een 'oude bekende' en confronteert haar met een verleden dat ze altijd voor Hugo heeft verzwegen. De zorgeloze strandvakantie die Susan voor ogen had, verandert in een web van leugens en chantage. Om haar gezin te behouden, zal ze definitief moeten afrekenen met haar verleden.
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789460680427
Uitgever: Marmer
Off Piste
Saskia, Nicolette en Judith zijn al langer dan ze weten vriendinnen. Op de jaarlijkse skivakantie gaan ook de partners altijd mee. Dit jaar is dat naar Saalbach, de perfecte bestemming voor een week snowboarden, skiën en natuurlijk de après-ski. Ook Peter hoort al jaren bij de vriendengroep. Hij heeft sinds vier maanden een relatie met Frederique, en neemt zijn nieuwe vriendin mee. Frederique - van het type mooi, succesvol en een tikje arrogant - blijkt het goed te kunnen vinden met de andere meiden. Ze hebben zelfs met elkaar op school te hebben gezeten, al herinnert Frederique zich daar niets meer van.

Als de vriendengroep besluit een off-pisteafdaling te maken, gaat het mis. Een van de meiden komt ernstig ten val en wordt in coma overgebracht naar het ziekenhuis in Salzburg. Rechercheur Rolf Bauendorf start het onderzoek, dat slechts een formaliteit lijkt. Alles wijst erop dat het slachtoffer vreselijk veel pech heeft gehad. Maar één vriendin heeft alles gefilmd op haar iPhone en als de rechercheur het filmpje bestudeert valt hem iets vreemds op. Is er toch opzet in het spel?
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789460682742
Uitgever: Marmer
Playa Blanca

Laura gaat met vrienden op vakantie naar het zonnige Lanzarote. Maar een verschrikkelijke gebeurtenis op een feest doet de gezellige trip omslaan in een bizarre nachtmerrie...

Met haar vriend Ruben en een aantal vrienden vertrekt Laura van Diemen naar het zonnige Lanzarote voor een welverdiende vakantie. De afgelopen tijd hebben ze elkaar maar weinig gesproken en Laura kijkt ernaar uit om bij te praten en te relaxen met de mensen die zo belangrijk voor haar zijn. Eenmaal op het eiland is de vakantie alles wat ze ervan had verwacht: het hotel is geweldig, het weer heerlijk en ze genieten van lekker eten, het mooie eiland en het fijne strand.

Het strand van het dorp Playa Blanca is ook de plek waar ze Mike en Cynthia ontmoeten, een Nederlands stel dat een paar maanden in een villa op Lanzarote verblijft. Laura en haar vrienden raken aan de praat met de Nederlanders, die hen vervolgens uitnodigen voor een feest bij hen thuis. Dat feest blijkt alle verwachtingen te overtreffen: er is een dj, een bar en heel veel mensen. Laura kijkt haar ogen uit en geniet met volle teugen, tot ze zich ineens vreemd begint te voelen. Het volgende wat ze weet, is dat ze wakker wordt in haar hotelbed en dat haar hele lichaam pijn doet.

Zowel Ruben als haar vriendin Benthe denken dat Laura gedrogeerd is en ze halen haar over om naar de politie te gaan. Die onderzoekt de zaak en doet een vreselijke ontdekking...

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789460686139
Ebook: 9789460687174
Uitgever: Marmer
Provence

De droombruiloft van celebrity-duo Leila en Bram verandert in een nachtmerrie als de bruidegom spoorloos verdwijnt...

Een groot kasteel in de Provence, een peperdure jurk en een feest waar het aan niets ontbreekt - de bruiloft van presentatrice Leila en zanger Bram lijkt op het eerste gezicht een sprookje. Visagiste Nadia Schutte weet echter wel beter. De escapades van Bram uit het verleden - ook met haarzelf - maken dat ze hem voor geen meter vertrouwt. Het liefst was ze niet naar de bruiloft gekomen, maar afzeggen zou te grote gevolgen hebben voor haar werk. Tijdens de ceremonie en het feest houdt ze zich wat afzijdig en ze neemt zich voor de volgende dag zo snel mogelijk naar huis te gaan.

Maar de volgende ochtend is iedereen in het kasteel in rep en roer: de bruidegom is spoorloos verdwenen. Leila is in alle staten en Nadia maakt zich grote zorgen. Wat als uitkomt dat zij Bram die nacht nog heeft gezien?

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789460684708
Ebook: 9789460687389
Uitgever: Marmer


Ski resort
Nienke Draaijer kan haar geluk niet op als ze een geheel verzorgde wintersportvakantie naar Oostenrijk wint. Ze vindt skiën geweldig, maar doordat ze haar baan is kwijtgeraakt en haar relatie na vier jaar is verbroken - met de gedwongen verkoop van haar huis tot gevolg - zit ze financieel in een dip. Deze gratis vakantie is precies wat ze nodig heeft. Samen met de andere deelnemers van de groepsreis vertrekt ze naar het ski resort Bad Kleinkirchheim. Het gezelschap van overwegend jongere mensen kan het goed met elkaar vinden en ze vermaken zich prima tijdens het skiën en de après-ski.

Nienke geniet niet alleen van de mooie pistes en de gezelligheid van de groep, maar koestert zich ook in de aandacht van de getrouwde Rogier en van Jonathan, de knappe en mysterieuze reisleider, die vanaf de eerste aanblik veel indruk op haar maakt. Na wederom een heerlijke dag op de pistes bezoekt de groep het thermenbad en heeft een reuzegezellige avond. Maar van die gezelligheid is niets meer over als een medewerkster van de thermen in het bubbelbad het zielloze lichaam van een van de groepsleden aantreft.
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789460682773
Uitgever: Marmer
Sneeuwblind

Nadat Kim van Rooij tijdens een skivakantie als een blok is gevallen voor de Oostenrijker Levi, besluit ze met haar driejarige zoon Owen naar Lech te verhuizen. Daar trekt ze in bij Levi en zijn twee kinderen. Levi's eerste vrouw is tien jaar eerder spoorloos verdwenen tijdens een skitocht in de bergen, hoogstwaarschijnlijk is ze verongelukt. Een groot verdriet voor Levi en de kinderen, maar met Kim en Owen erbij vindt het gezin nieuw geluk.

In Lech is Levi eigenaar van een goedlopende cocktailbar en Kim, die in Nederland als fotograaf werkte, heeft wel zin in een nieuwe uitdaging. Ze neemt samen met Levi de dagelijkse leiding van de bar op zich en burgert zo razendsnel in in de kleine gemeenschap.

Na een paar weken merkt ze wel dat de drukke werkdagen, de zorg voor Owen en het wennen aan haar nieuwe leven hun tol beginnen te eisen. Kim is moe, voelt zich niet goed en wil het eigenlijk wat rustiger aan doen. Maar het lijkt alsof elke keer als zij een stapje terug doet, er iets vreselijks gebeurt. Zelfs zo erg, dat ze zich afvraagt of ze niet beter terug kan gaan naar Nederland. De politie raakt erbij betrokken, maar hoe kunnen ze Kim helpen als niemand weet in welke hoek ze het moeten zoeken?

Kim voelt zich intussen slechter en slechter. En als ze op het punt komt dat ze niet meer weet hoe het verder moet, is het de vraag of het niet al veel te laat is.

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789460684722
Uitgever: Marmer
Strandslag

Daniëlle en haar man Gijs hebben onlangs een vakantiehuisje gekocht op Texel, op dezelfde plek waar Daniëlle als kind altijd met haar grootouders naartoe ging. Het is een droom die kon uitkomen dankzij de erfenis die Daniëlle van haar oma heeft gekregen.

Tijdens de eerste zomer in hun eigen huisje kunnen ze hun geluk niet op. Het is prachtig weer, de kinderen spelen eindeloos op het strand en Gijs en Daniëlle genieten van de rust en de tijd voor elkaar.

Op een avond meldt zich bij het huisje een bezoeker met een vreemde boodschap. Die klinkt onheilspellend en Gijs en Daniëlle weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Het kan niet anders dan dat er sprake is van een misverstand en daarom vergeten ze het voorval snel.

Tot Daniëlle haar oude vakantieliefde Mitchell tegen het lijf loopt. Het is hem de laatste jaren niet bepaald voor de wind gegaan, maar wat heeft hij te maken met die vreemde bezoeker? Wanneer hij dreigt om haar gezin iets aan te doen, weet Daniëlle zeker dat ze niet langer kan toekijken. Als de politie niet ingrijpt, zal ze het zelf moeten doen...

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789460684555
Ebook: 9789460687488
Uitgever: Marmer
Terschelling

Jaren nadat haar vriendin dood op het strand werd gevonden, maakt Nina een podcast over de cold case. Maar hoe dieper ze graaft, hoe meer gevaar ze loopt...

Als Nina en haar vriend Floris tijdens hun vakantie op Terschelling langer moeten blijven dan verwacht, besluit Nina om vanaf het Waddeneiland haar werk als journalist voort te zetten. Een onderwerp om in te duiken is zo gevonden. De dood van haar vriendin Sterre tijdens hun meidenvakantie, nu 25 jaar geleden, zit de laatste weken toch al de hele tijd in haar hoofd. Want hoe kan het dat de zaak nooit is opgelost en dat de politie zelfs bijna geen aanknopingspunten heeft gevonden?

Nina besluit een podcast te maken over de cold case en gaat terug naar de camping waar ze destijds verbleven. Ze spoort vrienden van vroeger op, klopt aan bij de recherche en ontdekt dat destijds de onderste steen helemaal niet boven is gekomen. Vastbesloten daar nu wel voor te zorgen, graaft ze dieper en dieper. Maar dan blijkt dat niet iedereen op haar onderzoekswerk zit te wachten...

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789460686443
Ebook: 9789460686832
Uitgever: Marmer
Vakantievrienden
Mieke en Thom Zuidkerken grijpen de jaarlijkse kampeervakantie met hun gezin aan om te proberen hun huwelijk te redden. Sinds Mieke weet dat Thom is vreemdgegaan staat hun relatie onder grote druk. Via de vakantievriendjes van de kinderen ontmoeten ze Wendy en Ewoud, met wie ze gezellig borrelen en barbecueën. Mieke voelt zich aangetrokken tot de spannende en intrigerende Ewoud en bekijkt haar eigen doorsneehuwelijk ineens met heel andere ogen. En dat heeft grote gevolgen...
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789460681042
Uitgever: Marmer


Villa Algarve

Isabelles vakantie aan de zonnige Portugese kust wordt nog leuker wanneer ze de vrijgevochten surfer Victor ontmoet. Maar dan slaat het noodlot toe...

Isabelle van Duren vertrekt met haar vriendin Sanne voor een vakantie aan de Portugese Algarve. Allebei begin dertig, allebei net single na een lange relatie en allebei niet op zoek naar de liefde. De vakantie is alles wat het moet zijn: heerlijk eten, prachtige stranden en wanneer Isabelle ook nog de knappe surfer Victor ontmoet, kan de week helemaal niet meer stuk. Hoewel dit geen langdurige relatie gaat worden - of misschien wel juist daarom - geniet ze met volle teugen van het gezelschap van Victor: hij leert haar surfen op de golven en samen kanoën ze langs de prachtige kust.

Een jaar later is Isabelle terug in de Algarve. Ze heeft een nieuwe liefde gevonden en samen bezoeken ze zijn familie in hun vakantievilla vlak bij het schilderachtige Portimão. Maar wat een gezellige vakantie zou moeten worden, verandert in een nachtmerrie. De prachtige rotsen van de Algarve verbergen geheimen die Isabelle liever nooit had geweten...

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789460686238
Ebook: 9789460687075
Uitgever: Marmer
Villa Toscane
Als Carlo Marino zijn baan bij een bank verliest, besluiten hij en zijn vrouw Heleen te gaan voor de droom die ze al jaren koesteren: ze verhuizen met hun twee kinderen naar Toscane, waar ze in een oude hoeve een agriturismo beginnen. Na een grondige verbouwing en de nodige investeringen komen er al snel veel gasten en Carlo en Heleen genieten van hun nieuwe leven als gastheer en gastvrouw en van het fantastische Italiaanse leven. Net als de kinderen Florian en Sophia zijn ze helemaal ingeburgerd in de kleine gemeenschap.

Maar wanneer er onverwacht vreemde dingen gebeuren op de agriturismo valt hun droomwereld in scherven. Een gruwelijke gebeurtenis brengt een verzwegen verleden naar boven en dwingt hun om hun complete toekomst op het spel te zetten...
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789460681677
Uitgever: Marmer
Viva España
Anne Verhulst geniet met volle teugen van haar leven in Spanje, waar ze werkt op een makelaars- en verhuurkantoor van luxe vakantievilla's. Het warme klimaat, de zon, de zee en natuurlijk Daniel maken haar leven perfect. Haar Spaanse vriend overlaadt haar met passie, aandacht en de meest uitbundige cadeaus. Hij is een schril contrast met haar nieuwe baas, de zoon van Henk Bleiswijk, die het kantoor van zijn vader heeft overgenomen.

Als Anne op een dag de gehandicapte dochter van haar voormalige baas in een van de villa's vindt, vastgebonden en onder het bloed, is het over met haar zorgeloze leventje. De misselijke actie lijkt een waarschuwing te zijn, maar waarvoor? Als ook het kantoor overhoop wordt gehaald en Anne merkt dat ze wordt gevolgd, wordt ze echt bang. Waarom hebben de criminelen het juist op haar voorzien?
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789460682391
Uitgever: Marmer
Vive la France
De gezellige kampeervakantie met het gezin, verloopt de eerste dagen precies zoals Esther de Koning had gedacht en gehoopt. Niet voor niets had ze er enorm naar uitgezien om weer eens lekker met zijn drieën op vakantie te gaan. Maar al snel begint haar man Rob zich vreemd te gedragen, hij heeft weinig aandacht voor zijn gezin en zit continu op zijn telefoon. Er ontstaan irritaties, vooral bij Esther. Die bereiken een hoogtepunt als Rob ineens en zonder reden van camping wil veranderen. Nu is niet alleen Esther maar ook Isa de dupe van zijn vreemde gedrag.

Op de nieuwe camping lijkt het beter te gaan, maar dat is slechts van korte duur. Rob schuift het af op problemen op zijn werk, maar Esther kan dat maar moeilijk geloven. Als Esther en Isa terugkeren van een dagje shoppen in Parijs, is Rob er niet om hen op te halen van het station. Ook reageert hij niet op de oproepen en berichtjes. Maakt Rob het nu al te bont of is er heel iets anders aan de hand?
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789460682353
Uitgever: Marmer
Voetbalvrouwen
Voetbalclub DKS - Door Kracht Sterker - speelt voor het eerst in zijn bestaan in het betaald voetbal. Richard Jongsma, de jonge aanvallende middenvelder, staat in de belangstelling van diverse grote eredivisieclubs. Tot nu toe weet hij zijn concurrent, de getalenteerde aanvaller Fernando, nog te overklassen.

Michelle, de vriendin van Richard, gunt haar vriend zijn gedroomde carrière, maar moet weinig hebben van de hysterische wereld van voetbalvrouwen. Ze houdt niet eens van shoppen. In de winterstop gaat DKS op trainingskamp naar Gran Canaria. De vrouwen mogen mee, dus naast trainen is er tijd voor leuke uitstapjes. Het voelt voor Michelle bijna als vakantie. Tot een noodlottig ongeval alles verandert. Michelle vermoedt opzet en wil uitvinden wie dit op zijn geweten heeft. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze merkt dat er mensen zijn die niet willen dat de waarheid boven tafel komt...
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789460681530
Uitgever: Marmer


Winterwereld
Tijdens het jaarlijkse vriendenweekend doet Lara een vreselijke ontdekking. Boos en verdrietig verdwijnt ze in de ijskoude nacht. Als Lara uren later nog niet terug is, wordt voor het ergste gevreesd.

Lara van Dam verheugt zich op een knus winterweekendje met haar vriendengroep. Ze hebben een huisje gehuurd in de Brabantse bossen en er zijn geen andere plannen dan eten, drinken en bijkletsen bij de open haard. Maar het weekend loopt totaal anders als Lara er op de eerste avond achter komt dat haar vriend Yves is vreemdgegaan.

Lara is woedend en wil naar huis, maar zonder rijbewijs en openbaar vervoer komt ze niet ver. Boos en verdrietig loopt ze weg, het donkere en ijskoude bos in. Het maakt haar niet uit, als ze maar niet terug hoeft naar het huisje. Wanneer vervolgens ieder spoor van Lara ontbreekt, worden de vrienden ongerust en gaan haar zoeken. Maar dat loopt uit op een nachtmerrie...

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789460683800
Uitgever: Marmer
Winterzon
Vanwege hun 40-jarig huwelijksfeest nemen Herman en Ineke van Heesch hun kinderen en kleinkinderen mee op een winterzonvakantie naar Curaçao. Op een avond besluiten de schoonzusjes Amber en Sophie te gaan stappen en ze gaan naar een cocktailparty op het strand.

De vrijgevochten Amber voert de keurige huismoeder Sophie de ene cocktail na de andere. Sophie raakt zowaar los en is de hit van de avond op de dansvloer. Ze gaat zelfs in op de avances van een knappe en charmante Antilliaan. Amber vindt het reuzegrappig om deze kant van de brave Sophie te zien en vermaakt zich kostelijk.

Als de party ten einde loopt en Amber naar huis wil, kan ze Sophie nergens vinden. Amber moet eigenlijk wel grinniken om de situatie: de brave Sophie, die waarschijnlijk ergens ligt te rollebollen met een knappe Antilliaan. Maar als Sophie ook de volgende dag niet naar huis terugkeert, blijkt er niet veel meer te lachen.
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789460685545
Uitgever: Marmer
Zandvoort aan Zee

Een heerlijke zomervakantie slaat om in een nachtmerrie als Mandy's zus tijdens een strandwandeling spoorloos verdwijnt. Mandy gaat op onderzoek uit, maar het spoor leidt in een ongelooflijke richting...

Als de moeder en stiefvader van Mandy hun twaalfenhalfjarig huwelijk willen vieren, bestaat daarvoor geen betere plaats dan Zandvoort aan Zee, de plek waar ze elkaar destijds ook het jawoord gaven. Mandy en haar zus Judith worden uitgenodigd voor een familievakantie in een mooi strandhuis, samen met Mandy's vriend Robin en zijn achtjarige dochter Lise. Het is mooi weer en ze genieten van de zon en het strand. Voor Mandy is het fijn dat ze na een drukke tijd even op adem kan komen en meer tijd aan Robin en Lise kan besteden. En aan Judith, want ze heeft haar zus de laatste tijd ook niet veel gezien.

Maar wat een onbezorgde familievakantie had moeten worden, verandert na een paar dagen in een regelrechte nachtmerrie als Judith na een lange strandwandeling niet meer terugkomt in het strandhuis. In paniek gaat Mandy haar zoeken, maar haar zus lijkt van de aardbodem weggevaagd te zijn. De politie wordt ingeschakeld, maar ook die kan Judith niet vinden. Wel wordt een belangrijke aanwijzing ontdekt, waardoor Mandy zelf betrokken lijkt. Hoe goed kent Mandy haar eigen familieleden eigenlijk? Wat doet de ex van haar vriend ineens op het strand in Zandvoort? En wat heeft die mysterieuze afspraak in de agenda van haar zus te betekenen?

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789460684661
Ebook: 9789460687402
Uitgever: Marmer
Zeezicht
Door de crisis zit de jaarlijkse vakantie naar Spanje er dit jaar niet in voor Jan en Anouk. De meubelwinkels waarvan Jan eigenaar is draaien minder goed en een luxe vakantievilla kunnen ze nu niet betalen. In plaats daarvan gaan ze met hun kinderen Timo en Lena naar Bergen aan Zee, waar ze gratis in het vakantiehuis van een bevriende zakenrelatie kunnen verblijven.

Anouk is hard toe aan de vakantie. De laatste maanden zijn erg druk geweest. Doordat Jan personeel heeft moeten ontslaan, moest ze voortdurend bijspringen en dat naast haar eigen baan en de zorg voor de kinderen. Bovendien zijn de spanningen in haar huwelijk opgelopen. Jan heeft meer oog voor zijn computer dan voor haar en dat is zich gaan wreken. Anouk hoopt op vakantie weer dichter tot elkaar te komen.

In eerste instantie lijkt dat ook te gebeuren: Jan is ontspannen en als hij ook nog te horen krijgt dat de zaak een grote order heeft gekregen, gaat het eindelijk wat beter met zijn humeur. Anouk probeert op haar beurt iets positiefs te doen en organiseert een surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag. Had ze dat maar nooit gedaan...
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789460683619
Uitgever: Marmer
Zomerhuis
Eva geniet van de eerste gezinsvakantie met haar vriend Leon en hun zes maanden oude baby Max. Hoewel ze dol is op Max vindt ze haar leven sinds zijn komst wel erg druk geworden en daardoor heeft ze het gevoel dat zij en Leon een beetje langs elkaar heen zijn gaan leven.

In het vakantiehuisje van Eva's ouders in Drenthe hebben zij en Leon eindelijk weer eens echt alle tijd voor elkaar, en voor Max. Ze ontmoeten Ron en Nienke, hun oude vrienden, die nu de camping beheren. Met elkaar halen ze herinneringen op aan vroeger, en aan Saskia, het meisje dat in hun jeugd spoorloos van het vakantiepark verdween.

De eerste week is het een onbezorgde en zonovergoten vakantie, en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Tot Eva op een ochtend wakker wordt en haar ergste nachtmerrie waarheid is geworden.

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789460683633
Uitgever: Marmer


Zomernacht

Net als andere jaren besteedt Laurien van Poelgeest de eerste week van de zomervakantie als leiding op een zomerkamp voor kinderen. Ook al kan ze na haar eerste jaar als lerares Nederlands op een middelbare school wel vakantie gebruiken, ze heeft veel zin in het kamp. Sinds ze zelf als kind meeging, heeft ze nog geen jaar overgeslagen. Haar tweelingzus Tessa is er ook, net als een aantal goede vrienden met wie ze inmiddels een vaste groep leiding vormt. Ook heeft Laurien haar collega Pieter gevraagd om mee te gaan, omdat ze één persoon te kort kwamen. Dat zij en Pieter al een tijd aan het flirten zijn, maakt het kamp voor haar des te leuker.

Het kamp in de duinen bij Egmond aan Zee is zoals gewoonlijk een groot succes. Het is mooi weer, de kinderen hebben het naar hun zin en dat geldt ook voor Laurien, zeker als zij en Pieter 's avonds bij het kampvuur steeds nader tot elkaar komen. Bij datzelfde kampvuur gaat het ook over die ene gebeurtenis, vijfentwintig jaar geleden, toen een kind verdween van het kamp en verdronk in zee. Die gebeurtenis heeft veel indruk gemaakt op Laurien en ze herinnert het zich nog steeds, zeker nu ze weer op diezelfde plek is.

Het kamp neemt een bizarre wending als de geschiedenis zich lijkt te herhalen. Op klaarlichte dag verdwijnt een van de kinderen en de politie zet onmiddellijk een grootse zoekactie op touw. Niemand heeft echter iets gezien of gehoord en het jongetje is onvindbaar...

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789460684029
Uitgever: Marmer
Zoutelande

Eline van As kijkt uit naar de jaarlijkse vakantie met haar twee vriendinnen van vroeger, Lydia en Sascha. Ze kennen elkaar van de zomers die ze als kind doorbrachten in Zoutelande en hebben altijd contact gehouden. Zoals elk jaar komen ze in september samen in de Zeeuwse plaats om te ontspannen en bij te praten.

Lydia heeft afgelopen jaar samen met haar man Gert een strandtent overgenomen en daar kunnen de vriendinnen verblijven. Het was een druk seizoen voor Lydia en Gert en het valt Eline op dat haar vriendin echt aan rust toe is. Eline zelf heeft een bewogen jaar achter de rug en kan ook wel wat ontspanning gebruiken.

Eerst lijkt dat te gaan lukken: het is mooi weer, de vriendinnen maken lange strandwandelingen en de avonden zijn gevuld met lekker eten en wijn. Toch voelt Eline dat er iets niet klopt. Komt dat door het flirtgedrag van Gert of is er meer aan de hand? En wat heeft een recente verdrinking in Zoutelande ermee te maken?

Tegen de tijd dat Eline er op een gruwelijke manier achter komt wat er speelt, zit ze er al middenin. En dan is het de vraag hoe ze hier zelf nog uitkomt.

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789460684388
Ebook: 9789460687594
Uitgever: Marmer

Günter Wolfsberg

Piste alarm
Het is hoogseizoen in het Oostenrijkse Kirchberg en dat betekent topdrukte voor Daphne Duisenburg, een Nederlandse die samen met haar Oostenrijkse echtgenoot Franz al jaren een leuk pension in het dorp runt. Onder meer de familie Donkervoort neemt haar intrek in een van de familieappartementen: Renske, met haar twee dochters uit een eerder huwelijk, haar man Sven en hun vijfjarig zoontje Marius. Marius krijgt voor het tweede jaar les, de rest kan al goed skiën. Ze vermaken zich prima tijdens hun eerste dag op de pistes.

De volgende dag is het mistig en het sneeuwt licht. Tijdens de skiles ontstaat grote paniek want Marius Donkervoort is ineens spoorloos. Het ene moment skiede hij nog gewoon in zijn klasje, het volgende moment is hij van de aardbodem verdwenen. Renske en Sven zijn ten einde raad en zodra duidelijk wordt dat Marius niet zomaar is verdwaald, start de politie een grootschalige zoekactie. De zaak herinnert de lokalen aan een vergelijkbare verdwijning, twintig jaar eerder. Rechercheur Günter Wolfsberg bijt zich helemaal vast in de mysterieuze verdwijning van Marius. Maar hoe hij de zaak ook analyseert, het jongetje lijkt opgelost te zijn in het niets. Tot Daphne een verrassende ontdekking doet...
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789460681592
Ebook: 9789460689642
Uitgever: Marmer
Winter chalet
Tijdens een gezellige skivakantie in het Oostenrijkse Kirchberg kunnen de vriendinnen Karen, Chantal, Isa en Annemieke eindelijk weer eens tijd met elkaar doorbrengen. Door haar werk kan Annemieke pas later aansluiten, maar dat mag de pret niet drukken. Ook zonder haar genieten de andere drie de eerste dagen van de besneeuwde hellingen, het stralend zonnige weer en de altijd gezellige après-ski in het Oostenrijkse skidorp.

Maar de vakantie krijgt een onverwachte wending als een van de vriendinnen op brute wijze wordt vermoord. De dader kan niet ver weg zijn. Rechercheur Günter Wolfsberg start een onderzoek en ontdekt al snel dat sommige mensen wel erg graag de verdenking willen afschuiven...
Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789460681578
Ebook: 9789460689406
Uitgever: Marmer

E-books

Schermtijd

Susanne doet tijdens een liefdesweekend in Parijs een ontdekking op de telefoon van haar vriend. Ze kan niet vermoeden welke fatale gevolgen dat heeft...

Susanne van Soest kan haar geluk niet op als haar nieuwe vriend Steven haar voor haar verjaardag meeneemt op een liefdesweekend in Parijs. Ze geniet volop van de prachtige stad, het heerlijke eten en natuurlijk van Steven. Maar dan ziet ze, als ze per ongeluk op zijn telefoon kijkt, iets vreemds: Stevens schermtijd is vijf uur en drieënveertig minuten. Dat is extreem veel voor iemand die bijna nooit op zijn telefoon zit, en die zo uitgesproken tegen het voortdurende gebruik van mobieltjes is.

Meteen krijgt Susanne een vreemd gevoel. Wat doet hij op zijn telefoon dat zij niet mag weten?

Schrijver: Linda van Rijn
Eerste uitgave: 2024
Ebook: 9789460686870
Uitgever: Marmer