Boekenplank:
Kies

Boeken van Kiki van Dijk

Kiki van Dijk is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. De enige gegevens die de uitgever echter bekend maakt is dat deze in Utrecht is geboren en na haar Leidse studie Internationale Betrekkingen op verschillende plekken in de wereld heeft gewoond.

Meer over Kiki van Dijk

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Nederland

Website: Kiki van Dijk


Overzicht

 • Amsterdam
 • Bali
 • Florence
 • Gstaad
 • Lech
 • Londen
 • Nice
 • Parijs
 • Rome
 • Saint Tropez
 • Tarifa
 • Vlieland
 • Winterberg
 • Zeevlam

Ibiza

 1. Ibiza
 2. Ibiza, de erfenis

E-books

 • Barca
 • Pisa

gedetailleerd overzicht

OverzichtAmsterdam

In het winterse Amsterdam is niets wat het lijkt...

Dierenarts Jolijn werkt in Artis en is van plan een huis te verbouwen met haar vriend Boaz. Maar als ze zijn lichaam vindt in de bouwval, stort haar wereld in.

De moord lijkt snel opgelost, maar algauw ontdekt Jolijn dat de waarheid duisterder is dan ze had kunnen vermoeden. Langzaam maar zeker ontrafelt ze een sinister familiegeheim dat haar terugleidt naar de Tweede Wereldoorlog, en opeens loopt ze zelf ook gevaar...

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401620673
Ebook: 9789401620680
Uitgever: Xander
Bali

Cita's dochter Evi verblijft al een tijdje op het paradijselijke Bali. Wanneer blijkt dat Evi 48 uur wordt vermist, neemt Cita's leven een drastische wending. Door drankproblemen en betrokkenheid bij een noodlottig auto-ongeluk mag haar man het land niet verlaten, dus neemt Cita in haar eentje halsoverkop het vliegtuig. Terug naar het eiland waar ze als jong meisje veel tijd doorbracht.

Eenmaal op Bali wordt het pijnlijk duidelijk dat Cita de band met Evi door de jaren heen behoorlijk heeft verwaarloosd. Haar dochter blijkt er op het idyllische eiland een voor haar totaal onbekend leven op na te houden. Een leven dat niet zonder gevaren is.

Cita belandt in een zenuwslopende reis door het Bali dat voor toeristen verborgen blijft, terwijl haar man thuis vecht tegen zijn drankverslaving. Wie zit er achter de verdwijning van Evi en is Cita nog op tijd om de band met haar dochter te herstellen?

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401608800
Ebook: 9789401608817
Uitgever: Xander
Florence

Deze prachtige, oude stad verbergt levensgevaarlijke geheimen...

Kunstrestaurateur Clea wordt door haar oud-klasgenoot plotseling gevraagd haar roerige nachtleven in te wisselen voor een geheimzinnige opdracht in Florence. Van flaneren langs de oude palazzi en heerlijke trattoria’s is echter geen sprake: achter alle kunst en romantiek gaat een levensgevaarlijk complot schuil.

Ook blijkt Clea’s klasgenoot spoorloos verdwenen. Wat is er aan de hand? En wat heeft deze kunstzinnige stad met de Tweede Wereldoorlog te maken?

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401617253
Ebook: 9789401617260
Uitgever: Xander
Gstaad

De ijskoude façade waarachter de elite zich verschuilt...

In Gstaad komen alle sterke punten van Kiki helemaal tot leven. Herkenbare en eigenzinnige personages zoals de wat onzekere en grappige journalist Puck, die haar buurman van spionage verdenkt, de slimme, statige Cecile, directrice van een elitaire kostschool, en de aantrekkelijke kunstenaar Matz.

En dan is er Kiki’s talent om je een paar uur te wanen in een heel andere omgeving. Het waanzinnig chique skioord Gstaad, dat bevolkt wordt door oude adel, stinkend rijke Russen en gelukzoekers, komt messcherp tot leven.

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401626163
Ebook: 9789401613415
Uitgever: Xander
Lech

Tess heeft haar droombaan gevonden als accountmanager bij het populaire pr-bureau Image House. De mooiste opdrachten stromen binnen, maar het succes heeft ook een keerzijde: ze maakt lange dagen en ziet haar driejarige tweeling steeds minder. En net als ze een gezellige familievakantie wil boeken, wordt Tess gevraagd deel te nemen aan een brainstormsessie in Lech.

Met een klein team gaat ze vier dagen aan de slag in een luxe chalet midden op de berg. De sfeer is inspirerend, maar gaandeweg krijgt ze het gevoel dat haar collega's iets voor haar verbergen. En als het chalet door een hevige storm ingesneeuwd raakt, lopen de spanningen hoog op. Tess ontdekt geheimen die haar leven op het spel zetten...

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401607957
Ebook: 9789401608282
Uitgever: Xander


Londen

Een levensgevaarlijk kat-en-muisspel in een ijskoude wereldstad...

In Londen heeft de Nederlandse journalist Kate haar ziel aan de duivel verkocht: voor haar Instagramkanaal maakt ze elke dag zoveel mogelijk paparazzifoto’s van beroemdheden. Maar dan worden er plotseling vips vergiftigd, en lijkt er een link te zijn met haar account. Ze moet erachter komen wie haar verdacht probeert te maken, in iets wat een levensgevaarlijk kat-en-muisspel blijkt te zijn...

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401618687
Ebook: 9789401618359
Uitgever: Xander
Nice

Het rustige Delftse leventje van Jacky, een bekende ontwerper van parfums, wordt ruw verstoord door een schokkend bericht. Haar flamboyante zus Christine is na een nare val in coma geraakt. Halsoverkop vliegt ze naar haar geboorteplaats Nice, waar Christine een makelaarskantoor runt.

Wakend bij haar zus beseft Jacky dat ze hun duistere familiegeschiedenis niet langer kan negeren. Als vervolgens blijkt dat bij de val mogelijk opzet in het spel was, heeft Jacky geen andere keus dan de confrontatie aan te gaan met de mysteries uit haar verleden.

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401610100
Ebook: 9789401610230
Uitgever: Xander
Parijs

Parijs, de meest romantische stad ter wereld. Maar achter de lichtjes en knusse straatjes gaat een gruwelijke werkelijkheid schuil...

Voetbaljournalist Mika is op zoek naar haar tweelingzus, die in Parijs woont maar al dagen niets van zich heeft laten horen.

In de besneeuwde lichtstad ontdekt ze dat Abby van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn, dat zij een heel ander, gevaarlijker leven leidde dan Mika dacht. Wie kan ze nog vertrouwen? En is ze zelf wel veilig?

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401615990
Ebook: 9789401616072
Uitgever: Xander
Rome

Journalist Gina belandt na een avond stappen in de zomerse Italiaanse hoofdstad in bed met haar jeugdvriend Okke. Hij is directeur van een modebedrijf én de geheime vriend van Sofia, de burgemeester van Rome, biecht hij op. De volgende ochtend blijkt hij vermist - Gina is de laatste die hem heeft gezien. Ze besluit niemand te vertellen over hun onenightstand, ze heeft al genoeg aan haar hoofd.

Wanneer Okke dood wordt aangetroffen ontvouwt zich een sinister machtsspel dat Gina’s leven volledig op z’n kop zal zetten... Wie kan ze nog vertrouwen?

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789401621922
Ebook: 9789401621977
Uitgever: Xander
Saint Tropez

Om haar gezin te redden moet ze tot het uiterste gaan...

Sylvie runt een populair restaurant in de zonnige, chique badplaats Saint Tropez. Het gaat haar voor de wind: ze krijgt een nieuw pand op een gewilde locatie en Netflix wil een documentaire over haar maken.

Maar dan wordt ze plotseling verdacht van corruptie en komen er geheimen aan het licht die teruggaan tot de Parijse studentenopstand uit 1968. Als haar dochter plotseling verdwijnt, moet Sylvie uitzoeken wie het op haar gemunt heeft, voordat het te laat is...

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401619783
Ebook: 9789401619790
Uitgever: Xander


Tarifa

De schaduwkant van het zonovergoten surfparadijs...

Liv en Gerry, een succesvol stel dat festivals organiseert, besluiten een weekje te gaan relaxen in Andalusië. Om hun puberzoon Pepijn te paaien, beloven ze ook te gaan surfen in het hippe Tarifa.

Na een avondje romantisch corona’s drinken bij een beachclub komt hun zoon niet terug van stappen. Hij is ook de dag erna nergens te bekennen. Behalve een golf paniek, krijgen Liv en Gerry veel vragen en onbegrip over zich heen. Wat zou er gebeurd kunnen zijn? Hadden ze beter op hem moeten letten?

Tegen de stroom kritiek in moeten ze uitvinden wat er aan de hand is. Al gauw wordt duidelijk dat Pepijn dicht bij de gevaarlijke onderwereld schuilgaat achter het vrolijke partystadje Tarifa... Maar kunnen Liv en Gerry elkaar eigenlijk wel vertrouwen?

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401612142
Ebook: 9789401612234
Uitgever: Xander
Vlieland

Tijdens een zomerstorm verdwijnen twee meisjes van het idyllische eiland...

Charlie is reisblogger, maar moet het dit jaar noodgedwongen wat dichter bij huis zoeken. Als ze wordt uitgenodigd voor een paar nachten op een glamping in Vlieland, grijpt ze haar kans. Het eiland trekt de laatste jaren veel hippe toeristen, dankzij de luxe restaurants, exclusieve winkeltjes en prachtige natuur.

Op het eiland wil ze Sytze spreken, de eigenaar van een nieuwe bierbrouwerij. Hij is echter bot en ongeïnteresseerd, en als Charlie wat mensen naar hem vraagt krijgt ze vreemde reacties.

Dan verdwijnt er een meisje van de glamping. Sytze is de laatste die met haar is gezien, en als er nog een meisje verdwijnt weet iedereen het zeker: hij is de dader. Als Charlie door een zomerstorm gedwongen wordt langer op het eiland te blijven, gaat ze zelf op onderzoek uit, met gevaar voor eigen leven…

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401613996
Ebook: 9789401614009
Uitgever: Xander
Winterberg

Een wit droomlandschap verbergt een donkere geschiedenis...

Drie vriendinnen laten hun gezin een weekendje achter om samen te gaan skiën in Winterberg. Rose kent de plek op haar duimpje, ze heeft er als jonge astmapatiënt regelmatig gekuurd. Het oude familiehotel is niets veranderd en voelt meteen vertrouwd gezellig. Vooral wanneer de sportjournalisten die een skischanswedstrijd verslaan in de bar aanschuiven.

Gedurende de nacht sneeuwt het dorp volledig in en verdwijnt Rose. Journalist Frank stuit op een groot geheim dat de geschiedenis van Rose's familie en van Winterberg voorgoed zal veranderen. Kan hij ook op tijd achterhalen wat er met Rose is gebeurd?

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401611657
Ebook: 9789401611732
Uitgever: Xander
Zeevlam

Elke vrijdagmiddag spreekt Ellen af met haar vriendinnen Dayenne, Suusje en Kelly bij de Scheveningse strandtent Hemels om het weekend lekker feestend in te luiden. Ze drinken, ze dansen en ze lachen. Als vakantiehulp Ties 's ochtends vroeg de zonnebedjes op het strand zet, ziet hij in de branding een dode man liggen.

Het blijkt de bekende steenrijke Hagenaar Ron de Herder te zijn, en de verdenking valt op Ellen en haar vriendinnen - die de avond ervoor losgingen met Ron. Voor de jonge rechercheur Michiel is dit al snel een broeierige zaak die de zomerhitte overstijgt.

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401602822
Ebook: 9789401602839
Uitgever: Xander

IbizaIbiza

Maggies leven is perfect. Succesvol ondernemer, moeder, echtgenoot, veertiger en nog altijd aantrekkelijk. Haar bruisende ontbijtketen is een doorslaand succes. Vestigingen in acht steden en ook nog eens genomineerd voor ondernemer van het jaar!

Om bij te komen van alle hectiek geeft haar man Sam haar een vakantie naar Ibiza cadeau. Zonder kinderen, zonder man en vooral: zonder stress. Twee weken voor zichzelf, op yogaretreat bij haar jeugdvriendin Floor. Terug naar het spirituele eiland, waar ze als student de eerste houseparty's meemaakte.

Maar wat begint als een relaxte zonvakantie, eindigt plotseling in een ware nachtmerrie. Na een onverwachtse ontmoeting met haar ex en een mysterieuze verdwijning, toont het idyllische eiland zijn donkere kant. Of zijn het de geheimen van Maggie zelf die haar in gevaar brengen?

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401606622
Ebook: 9789401605113
Uitgever: Xander
Ibiza, de erfenis

Dorien is een wereldberoemde fotograaf die de wereld rondvliegt voor opdrachten. Als ze in Nederland is, leidt ze een prettig leven met haar puberzoon Mick. Maar wanneer Mick voor een vakantie naar Ibiza wil, is Dorien direct tegen. Door tussenkomst van haar ex-man David laat ze hem met tegenzin gaan, maar als Mick meteen na aankomst verdwijnt weet Dorien dat het foute boel is.

Halsoverkop vliegt ze naar het eiland dat zij vijfendertig jaar eerder met haar moeder verliet. Daar wordt ze plotseling geconfronteerd met herinneringen aan een verleden dat ze nooit helemaal heeft afgesloten. Ze raakt verstrikt in een gevaarlijk spel waarbij niemand te vertrouwen is en Dorien en haar familie grote risico's lopen. Zal ze op tijd doorzien wat er op het eiland speelt?

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401606639
Ebook: 9789401606813
Uitgever: Xander

E-booksBarca

De succesvolle Hellen woont al elf jaar in Barcelona. Als een jongetje van vijf verdwijnt van de school tegenover haar appartement, zet zij haar populaire travelblog in om erover te berichten. Maar als daarna weer een jongetje uit de wijk verdwijnt, raakt ze verstrikt in een web van leugens, fake news en corruptie. Lukt het haar om op tijd de dader te ontmaskeren of wordt ze ingehaald door haar eigen verleden?

Barca is een megaspannend kort verhaal over een dappere jonge vrouw die haar verleden niet langer kan negeren.

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789401613118
Uitgever: Xander
Pisa

Een gezinsvakantie naar Pisa neemt een totaal onverwachte wending...

Janine en Enrico runnen samen een goedlopend Italiaans restaurant in Delft. Enrico is de flamboyante kok, Janine de gastvrouw en culinair journalist. In mei gaan ze met hun zesjarige dochter Vera op vakantie naar Pisa om inspiratie op te doen voor de nieuwe menukaart. Maar door een heftige gebeurtenis op het Piazza dei Miracoli blijkt het Italiaanse leven toch niet zo dolce als Janine dacht. Sterker nog, ze ontdekt een donkere kant met een zeer bittere nasmaak...

Pisa is een razend spannend kortverhaal over een jonge moeder die nietsvermoedend op vakantie gaat en als een ander mens thuiskomt. Een verhaal vol onverwachte wendingen en grote verrassingen.

Schrijver: Kiki van Dijk
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789401610278
Uitgever: Xander