Boekenplank:
Kies

Boeken van Noortje Brink

Noortje Brink werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar gezin. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst thrillers en spannende verhalen.

Meer over Noortje Brink

Genres: E-books only, Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1978

Geboorteland: Nederland


Overzicht

 • Bloedhitte
 • De lockdown
 • Dun ijs
 • Golfslag
 • Hotel Havana
 • Hotel van sneeuw
 • Schaduwdag
 • Stille nacht
 • Waddenstorm
 • Zonnevlam
 • Zwart land

E-books

 • De huizenruil
 • De pijnboom
 • Druivenbloed
 • Het vakantiehuis
 • Noorderzon
 • Stikheet

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedhitte

Twee vriendinnen gaan op vakantie in Portugal. Iemand heeft het op hen gemunt...

Lieneke is net gescheiden en kan de herinneringen aan haar ex-man maar moeilijk onderdrukken. Dat hij op een botte manier een punt zette achter hun relatie omdat het niet lukte om kinderen te krijgen, maakt het des te pijnlijker. Om haar zinnen te verzetten vertrekt Lieneke met haar beste vriendin Monique naar Portugal voor een heerlijke zonvakantie. Twee weken genieten is het plan. Eenmaal aangekomen in Faro krijgt Lieneke echter al snel het gevoel dat ze wordt gevolgd. En op het hotelterrein lijkt zich ook een schimmige figuur te begeven…

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205463
Uitgever: Ambo | Anthos
De lockdown

Patricia weet teveel. Doodsbang vlucht ze naar een afgelegen chambre d'hôte in Frankrijk. Dan gaat het land op slot...

De eenendertigjarige Patricia werkt als directiesecretaresse op een administratiekantoor. Ze heeft het idee dat haar leven stilstaat: haar baas gebruikt haar als voetveeg en ze verlangt naar een vaste relatie. Het is tijd om te settelen en Patricia vraagt zich af waar de ware blijft. Al is ze er stiekem van overtuigd dat ze hem al heeft ontmoet. Mark is een vaste klant van het kantoor en al sinds ze hem voor het eerst zag, is Patricia verliefd.

Wanneer hij haar eindelijk mee uit vraagt, kan ze haar geluk niet op. Mark blijkt echter bepaald geen lieverdje. Patricia ontdekt zijn geheim en ziet geen andere uitweg dan op de vlucht slaan, en ze belandt in Bretagne. Dan stelt de Franse regering de coronalockdown in en haalt Patricia opgelucht adem. Maar is ze daar echt veilig?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205661
Uitgever: Ambo | Anthos
Dun ijs

Wat begint als een gezellige skivakantie loopt uit op een ramp...

Saskia vertrekt met haar man, dochtertje en moeder Thea naar Oostenrijk voor een wintersportvakantie. Daarmee hoopt Saskia haar moeder een hart onder de riem te steken. Thea verloor een jaar geleden haar man na een aanrijding en leeft sindsdien teruggetrokken. Dat haar moeder rouwt, begrijpt Saskia, maar ze heeft het gevoel dat er meer aan de hand is…

Onderweg naar Oostenrijk komen ze een aantal keer dezelfde andere Nederlandse auto tegen. Omdat ze een populaire route volgen denkt Saskia er niets van, tot haar opvalt dat Thea paniekerig probeert te zien wie er achter het stuur zit. Wanneer Saskia haar moeder uiteindelijk confronteert met haar gedrag blijkt dat er iets speelt met gevolgen voor het hele gezin.

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205821
Uitgever: Ambo | Anthos
Golfslag

Thrillerschrijver Vera boekt een schrijfretraite in Spanje. Maar is ze daar wel veilig?

In Golfslag schrijft Vera aan een tweede boek. Haar debuut was een doorslaand succes. Duizenden fans lazen over de door haar bedachte seriemoordenaar die zijn slachtoffers altijd een doosje roze lelieblaadjes toestuurt voordat hij aanvalt. Nu voelt Vera een enorme prestatiedruk die haar bij het schrijven in de weg zit. Sterker nog: de stress maakt haar angstig en ze voelt zich onveilig. Dan ontvangt ze zelfs dreigpost.

Op aanraden van haar uitgever boekt ze een schrijfretraite aan de Costa del Sol, maar is ze wel veilig onder de Spaanse zon?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789047206712
Uitgever: Ambo | Anthos
Hotel Havana

De zwangere Lotte en haar nieuwbakken echtgenoot Frank gaan op huwelijksreis naar Cuba. Ze kennen elkaar pas zes maanden: het was liefde op het eerste gezicht en toen bleek dat Lotte in verwachting was, besloten ze meteen te trouwen. Door alle commotie hebben ze al een tijd geen goed gesprek kunnen voeren en Lotte hoopt dat ze op Cuba eindelijk tijd voor elkaar hebben.

Maar tijdens de vlucht reageert Frank ontwijkend op haar vragen en na aankomst lijkt hij liever samen te zijn met hun reisgenoten Bianca en Gert-Jan dan met haar. Als ze in de dagen die volgen ook veel tijd met zijn vieren doorbrengen, krijgt Lotte het gevoel dat Frank steeds verder van haar afdrijft. Heeft ze zich in hem vergist, of speelt er iets anders?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789047206576
Uitgever: Ambo | Anthos


Hotel van sneeuw

Een nachtje weg in Drenthe loopt uit op een nachtmerrie...

Stella en Joost hebben een moeilijk jaar achter de rug. De verbouwing van hun woning sleept zich maar voort, waardoor ze nu tussen het puin moeten wonen, en Stella heeft een miskraam gehad. Heel pijnlijk, want de babykamer was al ingericht. Tot overmaat van ramp vermoedt Stella dat Joost vreemdgaat.

Het dreigt een afschuwelijke jaarwisseling te worden, na een vreselijke kerst. Een paar nachtjes weg in Drenthe moet hen nader tot elkaar brengen. Maar wanneer Stella en Joost bij het hotel aankomen, blijkt dat er iets vreemds met het hotel aan de hand is…

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789047205319
Uitgever: Ambo | Anthos
Schaduwdag

Naomi wordt verrast met een weekendje Zierikzee. Maar daar wachten de demonen uit haar verleden...

In Schaduwdag wordt Naomi verrast door haar vriend Jim. Om te vieren dat ze een jaar samen zijn, heeft hij een vakantie geboekt naar Zeeland, haar geboortegrond. Het zal hun eerste vakantie worden als stelletje, en het is meteen een goede relatietest, want het stille verlangen om te gaan samenwonen hangt in de lucht.

Hoeveel zin ze ook heeft in een gezellig weekje weg, Naomi twijfelt: is het wel een goed idee om terug te keren naar haar thuisstad? Ze is er al ruim vijftien jaar niet geweest, en met een goede reden… Maar Jim is zo enthousiast en ze wil hem niet teleurstellen. Kom op, na zoveel jaar zal ze toch wel door Zierikzee kunnen struinen zonder herkend te worden?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789047205845
Uitgever: Ambo | Anthos
Stille nacht

Karlijn gaat een paar nachten naar Londen met haar vriend Sven om te genieten van de kerstsfeer in de wereldstad. Ze heeft een zware tijd achter de rug: sinds haar ex haar in de steek liet draagt ze de zorg voor haar dochtertje alleen en ook haar werk in een tbs-kliniek vraagt veel van haar. Na haar scheiding kreeg ze een burn-out, waar ze maandenlang last van had, en had ze constant het gevoel dat iemand haar in de gaten hield. Gelukkig gaat het nu alweer een tijdje beter. Maar toch...

Als Sven haar verrast met een citytrip naar Londen voelt ze zich overvallen, maar verliefd als ze is, gaat ze mee. Te midden van alle kerstdecoraties in de Britse hoofdstad komen haar oude angsten echter in alle hevigheid terug. Wat als die onrustige gevoelens uit het verleden haar blijven teisteren, wat als er meer achter schuilt?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789047206590
Uitgever: Ambo | Anthos
Waddenstorm

Als er een jongetje verdwijnt, verandert een midweekje Texel in een drama...

Het is bijna herfstvakantie en Marieke plant spontaan een midweekje Texel, samen met haar beste vriendin Karin en hun twee zoontjes. Marieke kan de rust goed gebruiken - tijd om lekker uit te waaien en na te denken - want haar man gedraagt zich de laatste tijd nogal afstandelijk en ze begrijpt niet waarom.

Nog voordat de vakantie goed en wel is begonnen, lopen de zaken anders dan verwacht. Op de boot naar Texel botst Mariekes zoontje tegen een vreemde man aan, die woedend reageert. De volgende dag komen ze hem weer tegen, bij het strand, en kort daarna verdwijnt een jongetje van het vakantiepark. De schrik slaat hun om het hart: weten Marieke en Karin het jochie weer te vinden, en zijn ze zelf eigenlijk wel veilig?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205807
Uitgever: Ambo | Anthos
Zonnevlam

Anouk logeert op de camping bij haar schoonfamilie. Dan stuit ze op iets vreemds...

Anouk gaat over twee weken met haar man Jim en hun dochtertje Merel verhuizen naar een villa in ’t Gooi. Tot de renovatie van hun nieuwe huis is afgerond geniet Anouk van een vakantie bij haar schoonouders op de camping. Tenminste, dat probeert ze. Ze voelt al een tijd afstand tussen haar en Jim; hij heeft meer aandacht voor zijn werk dan voor haar en Merel…

Gelukkig heeft ze een goede band met haar schoonmoeder en de camping is van alle gemakken voorzien. Als ze na een bezoekje aan de campingwinkel over het terrein wandelt, stuit ze op iets verdachts. Moet ze de politie bellen, of kan ze beter eerst zelf uitzoeken wat er aan de hand is?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789047205869
Uitgever: Ambo | Anthos


Zwart land

Twintiger Julie komt op internet haar oude vriendin van de middelbare school weer tegen: Carmen. Wanneer Julie vertelt dat haar huisgenoot binnenkort haar Zweedse vriend te logeren krijgt en dat zij daar tegenop ziet, nodigt Carmen haar spontaan uit naar Brabant te komen. Ze gaat daar in het huis van haar oom en tante aan haar toneelstuk schrijven. In een opwelling zegt Julie ja. Genieten van de rust en haar gedachten op een rijtje zetten, denkt ze, ze is de laatste tijd zo druk met haar werk, daten en haar toekomstplannen.

Maar eenmaal op het platteland is het wel erg stil. Carmen laat duidelijk merken dat ze vindt dat Julie haar leven een andere invulling zou moeten geven en de buren? Tja, die zijn op z’n zachtst gezegd niet in voor een praatje... Valt er iets te verbergen? Is de rustige omgeving wel zo vredig als die lijkt?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789047207283
Uitgever: Ambo | Anthos

E-booksDe huizenruil

Anna en Sieb vieren vakantie in Anna’s moederland België. Ze hebben daar een prachtig appartement gevonden in een van de gezelligste wijken van Brussel. De eigenaren van dat appartement betrekken een maand hun woning in Amsterdam. Ideaal zo’n huizenruil, want zo wordt een lange vakantie heel betaalbaar.

Maar dat de vakantie goedkoop is, blijkt al snel het enige ideale. Op de dag van vertrek krijgt Anna slecht nieuws, Sieb doet meer dan vreemd en dan blijkt het appartement dat er op de woningruilwebsite zo mooi uitzag in werkelijkheid een bijeengeraapt zootje. Als er dan ook nog ongure gasten aan de deur verschijnen, dringt het tot Anna door dat ze in de val zijn gelopen. Zullen ze ooit nog thuiskomen?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789047207986
Uitgever: Loft Books
De pijnboom

Faye emigreert met haar zoontje en zus naar Frankrijk, maar de inwoners zitten niet bepaald te wachten op nieuwkomers...

Faye waagt het erop! Samen met haar zoon Joep en haar zus verhuist ze naar een dorpje in Frankrijk. Een nieuw begin voor hen en voor hun kledingwinkel Le Bonheur.

Hun nieuwe buurvrouw is niet gecharmeerd van hun komst en negeert de zussen volledig. Dan treft Faye op een ochtend ook nog eens een inbreker aan in het magazijn. In het dorp breken protesten uit en een golf van vernielingen volgt. Het schattige Franse dorpje laat zich van een heel andere kant zien. Zitten de bewoners wel te wachten op nieuwkomers?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789047207948
Uitgever: Loft Books
Druivenbloed

Loes is net begonnen als freelance webdesigner en heeft daardoor maar weinig tijd voor haar vriend Nick. Ze besluiten om twee weken naar een wijnboerderij in Zuid-Duitsland te gaan, waar Nick als tiener een aantal zomers heeft gewerkt. Heerlijk rode wijn drinken, vakantievieren en genieten van al het goede dat de wijnstreek Baden te bieden heeft. Ze worden warm ontvangen door eigenaars Tess en Carl, maar Loes beseft al snel dat er iets niet klopt aan de wijngaard...

Waarom mogen ze niet in de buurt van de oude logeerbedrijven achter in de wijnboerderij komen? En waarom brengt Nick steeds meer tijd door met Tess en Carl in plaats van met haar? Als ze dan ook nog eens de aantrekkelijke ex van Nick tegenkomen loopt de onderlinge spanning hoog op. Was deze vakantie wel een goed idee?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789047207320
Uitgever: Loft Books
Het vakantiehuis

Als dierenarts Emma tijdens een operatie een fout maakt die een hond bijna het leven kost, weet ze: ik moet op vakantie. Weg van haar werk, weg van haar leven, en bovenal weg van haar ex. Gelukkig overwinteren haar ouders in het prachtige Benidorm, waar ze een vakantiehuis hebben. Dus: op naar Spanje!

Meteen bij aankomst merkt Emma dat er iets is wat haar ouders haar niet vertellen. Wat houden ze achter? Dan valt haar een verdacht uitziende man op, die geld ophaalt op het vakantieresort, en gaan al haar alarmbellen af. Ze gaat op onderzoek. Maar is dit wel iets wat Emma kan oplossen zonder zelf diep in de problemen te raken?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789047207344
Uitgever: Loft Books
Noorderzon

Saskia heeft, anderhalf jaar nadat ze haar partner heeft verloren door een ongeluk, de liefde opnieuw gevonden in Jochem. Hij is knap en charmant en hun zoons Vigo en David kunnen het goed met elkaar vinden. Jochems vorige relatie is niet goed geëindigd en hij zit daardoor diep in de schulden.

Als bedankje en als terugbetaling voor het geld dat Saskia hem geleend heeft, verrast hij haar met een reisje naar Legoland in Denemarken. Alhoewel Saskia het heel spannend vindt - dit is hun eerste vakantie samen - gaan zij en Vigo mee. De vakantie verloopt goed, totdat de ex van Jochem ineens voor haar neus staat. Wat wil deze vrouw van haar? Waarom laat ze Saskia niet met rust?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789047207306
Uitgever: Loft Books


Stikheet

Een drukke baan, een puberende zoon en een vriend die steeds minder aandacht heeft... Zo ziet het leven van doktersassistent Diana eruit. Is dit het nou, vraagt ze zich steeds vaker af.

Dan vertelt haar vriend ook nog dat hij de hele zomer door moet werken in het restaurant waar hij als chef-kok de scepter zwaait. Ze is absoluut not amused. Gelukkig vinden ze een oplossing: ze huren een bed and breakfast bij het restaurant om de hoek, hartje Utrecht. Ideaal, omdat de beste vriend van zoon Vincent daar ook woont. Niemand hoeft zich te vervelen.

Nou, dat blijkt nogal een understatement. De Utrechtse grachten worden het doelwit van een serie heftige explosies. Vincent raakt ‘ergens’ bij betrokken; hij wil niet zeggen bij wat, maar heeft wel ernstige verwondingen. En dan duikt Diana’s heftige verleden ook nog eens op. In de stikhete binnenstad probeert ze uit alle macht haar gezin bij elkaar te houden. Maar kan ze dat wel?

Schrijver: Noortje Brink
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789047207962
Uitgever: Loft Books