Boekenplank:
Kies

Boeken van Jet van Vuuren

Jet van Vuuren was werkzaam als beeldend kunstenaar en boekhandelaar voor ze in 2011 debuteerde met Zomerdruk. Van Vuuren schrijft oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoofdrol spelen; vrouwen met een bepaalde achtergrond, een tikkeltje verknipt, moordlustig, maar toch herkenbaar.

Meer over Jet van Vuuren

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Hennie de Groot

Geboren: 1956

Geboorteland: Nederland

Website: Jet van Vuuren


Overzicht

 • Basta!
 • Bed & breakfast
 • Bloedheet
 • De minnaar
 • De oppas
 • Eindfeest
 • Gifspoor
 • Het chateau
 • Hittegolf
 • Liegbeest
 • Misstap
 • Obsessie
 • Papadag
 • Vluchtweg
 • Wintergast
 • Zomerdruk
 • Zomerzin

Barbara van Eck

 1. Nieuw bloed
 2. Bloedband

Mammie

 1. Kerst met mammie
 2. De verrassing

E-books

 • Baklava
E-books

gedetailleerd overzicht

OverzichtBasta!

Iedereen heeft wel íets te verbergen...

Lynn word benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe. De man wil weten wat ze met het chalet van haar tante Bella gaat doen. Bella, een bekende tv-kok, is sinds een paar jaar vermist. Niemand weet wat er met haar gebeurd is - een lichaam is nooit gevonden.

Lynn ziet een bezoek aan het chalet als een buitenkans om tot rust te komen en vertrekt in haar eentje naar Drenthe. Daar ontmoet ze niet alleen Bob, de wat wereldvreemde eigenaar van het park, maar ook Sjouk, een rechercheur in ruste en vaste parkbewoner.

Eenmaal gesetteld ontdekt Lynn dat er achter de goedlachse Bella ook een heel andere persoon schuilging.

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789045217260
Uitgever: Karakter
Bed & breakfast
Vertrouw niemand, zelfs niet je bloedeigen familie...

Als Myrthe Nieuwlandt na de dood van haar vader zijn wijngaard in de Achterhoek erft en bezoek krijgt van haar halfzusje, komt haar leven in één keer op zijn kop te staan. Veel tijd om erover na te denken krijgt Myrthe niet, zeker niet nu haar contract als docent geschiedenis afloopt. Ze verruilt daarom haar leven in de stad voor het platteland en trekt zich terug in het huis van haar jeugd. Een jeugd die gekenmerkt werd door de afwezigheid van haar moeder.

Op zekere dag valt haar oog op een rouwadvertentie waarin staat dat haar moeder is overleden. Myrthe besluit onuitgenodigd naar de uitvaart te gaan, waar ze voor het eerst kennismaakt met haar halfzusje Eva: een levensgenieter pur sang. Kort daarop staat Eva - die alles heeft wat Myrthe ontbeert: flair, charme en een vader met geld - bij Myrthe op de stoep. Ze ligt in scheiding en zoekt onderdak. Ook wil ze haar halfzusje dolgraag beter leren kennen.

Myrthe voelt zich gevleid door het verzoek. De bescheiden Myrthe wordt al snel meegesleurd in de overenthousiaste uitspattingen van haar springerige halfzusje. Als Eva met het voorstel komt samen een Bed & Breakfast te beginnen gooit Myrthe haar aanvankelijke twijfels al snel overboord en stort ze zich volop in het avontuur. Maar of dat nou verstandig is...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045205687
Ebook: 9789045207186
Uitgever: Karakter
Bloedheet
Het is hoogzomer. De meeste inwoners van Almere zijn op vakantie of hebben ter verkoeling de omliggende strandjes opgezocht. Als opeens het kattenvrouwtje Mies van Rossum verdwijnt, worden in diverse wijken van Almere dode katten gevonden. Niet veel later wordt ook het lijk van Mies gevonden. Wie heeft haar vermoord, en waarom? De paar thuisblijvers zijn op één hand te tellen.

De jonge rechercheur Britt van Dijk woont nog maar net in Almere wanneer ze op deze moordzaak wordt gezet. Als er nog een dode valt en ook Britts leven gevaar loopt, moet ze heel goed nadenken over wie de dader kan zijn.
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045208398
Ebook: 9789045201566
Uitgever: Karakter
De minnaar
Niet haar liefde wil hij, maar haar geld...

Als het levenloze lichaam van de bejaarde Charlie Meijer onderaan de trap van haar woning in Amsterdam wordt gevonden, wijst niets op een onnatuurlijke dood. Er wordt verondersteld dat Charlie na een duizeling van de trap is gevallen.

Haar kleindochter Dottie denkt daar anders over. Zij kan zich niet voorstellen dat haar levenslustige oma zomaar onwel is geworden en vermoedt dat er sprake is van een misdrijf. Daarin blijkt zij echter de enige. Totdat ze op de uitvaart een paar geheimzinnige mensen uit het verleden van haar oma ontmoet van wie ze het bestaan niet kende...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045215860
Ebook: 9789045213774
Uitgever: Karakter
De oppas
Wraak is zoet, totdat het lot zich tegen je keert...

Kim is de vaste oppas van Max en Suze. Toch is Kim allesbehalve geschikt als oppas: ze houdt niet van kinderen, rookt liever een joint, of vrijt met Anton de buurman, echtgenoot van de bedlegerige, kinderloze Dorien. Als op zekere dag de kleine Suze verdwijnt en niet veel later haar dode lichaampje bij de oppas in de tuin wordt teruggevonden, wijst alles erop dat Kim de dader is. Kim beweert dat ze het niet gedaan heeft, Max bevestigt dat, niemand gelooft hen. Wie vertelt de waarheid en wie is de echte moordenaar?

Dertien jaar later proberen Kim en Max alsnog hun gelijk te halen. Want wraak is zoet. Totdat het lot anders bepaalt...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045211435
Ebook: 9789045208640
Uitgever: Karakter


Eindfeest
De klok tikt door en de tijd dringt. Niemand kan leven met een moord op zijn geweten, behalve als je bent opgegeven...

Constance is een gescheiden vrouw met een prachtige villa, een goedgevulde bankrekening, een leuke baan en een paar fijne vriendinnen. Dit leven verandert op slag als zij terminaal ziek blijkt te zijn. Ze besluit een afscheidsfeest te geven voor haar vriendinnen. Met het bepalende verschil, dat ze alleen vrouwen uitnodigt die haar in de steek hebben gelaten. Het afscheidsfeest krijgt daardoor een wrang randje.

Wat deze vriendinnen namelijk niet weten is dat het niet alleen voor Constance, maar ook voor hen het laatste feest van hun leven wordt. Ze legt haar krankzinnige besluit voor aan haar psychiater en vraagt hem haar te helpen haar duistere plannen uit te voeren. Ze wil dat hij haar behoedt voor het plegen van een moord...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045208367
Ebook: 9789045208466
Uitgever: Karakter
Gifspoor

Als een onschuldige hobby een gevaarlijke obsessie wordt...

In het voorjaar wordt er op de grens bij Zeeland een naakte, vermoorde vrouw gevonden. De vrouw is zwaarverminkt in haar gezicht. De politie staat voor een raadsel: geen enkel spoor wijst naar een dader en zelfs na intensief politieonderzoek vinden ze niemand die haar heeft gekend. Het lijkt alsof de vrouw door niemand wordt gemist. Haar identiteit blijft onduidelijk. Na drie maanden wordt ze in een anoniem graf begraven.

Noor den Braber is rechercheur in Middelburg. Ze is single, eind veertig, en leeft voor haar werk. Als het dossier van de vermoorde vrouw geen prioriteit meer krijgt, gaat Noor in haar eentje op onderzoek uit.

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026352331
Ebook: 9789026352348
Uitgever: Ambo | Anthos
Het chateau
Drie weduwen trekken zich terug in een chic chateau. Een oude bekende en een onschuldig lijkende ontdekking geven hun verblijf een noodlottige wending...

Margo, Alice en Debby zijn weduwen. Ze hebben elkaar leren kennen op een 'zeven-jaar-jonger-dag' voor lotgenoten. Debby vat het idee op om er gezamenlijk op uit te trekken. De keus valt op een chic chateau in Limburg. En hoewel ieder zo zijn eigen rouwproces doormaakt, vertrekken ze vol goede moed naar het zonnige heuvelland.

Ze schrijven zich in voor een cursus wildborduren. De cursus wordt door de ietwat zonderlinge kunstenaar Christiaan Boon gegeven. Al snel komen de vrouwen erachter dat niet alleen hun karakters botsen, ook ontdekt een van hen dat ze Christiaan Boon nog van vroeger kent. Ooit woonden ze als kinderen in hetzelfde dorp. Deze op het eerste gezicht onschuldig lijkende ontdekking krijgt dramatische gevolgen. Zowel voor Christiaan als voor de vrouwen.

Eén van hen zal de korte vakantie niet overleven. Eén van hen is de moordenaar...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045207650
Ebook: 9789045207759
Uitgever: Karakter
Hittegolf
Eén man bedriegt vier vrouwen. Eén vrouw rekent met hem af...

Carla - zijn huidige echtgenote, die hij al ontelbare keren heeft bedrogen.
Ruth - zijn halfzus, bij wie hij vroeger een bastaardzoon heeft verwekt.
Ellen - zijn secretaresse, die hij al talloze beloftes heeft gedaan.
Machteld - zijn huidige minnares, die nu zwanger van hem is.

Paul Frischman is een nationaal bekende society-advocaat, Maar waar deze aantrekkelijke vijftiger net zo om bekend staat, is zijn zwak voor vrouwelijk schoon. Omgekeerd zijn er weinig vrouwen die zijn sexy uitstraling en charmes kunnen weerstaan. Bij bosjes vallen zij ten prooi aan zijn veroveringsdrift, waarna hij hen doorgaans als een blok laat vallen. Totdat één van hen het niet langer pikt en besluit met deze bedrieger af te rekenen...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 97890611125969
Uitgever: Bijlage bij Margriet no. 33, 2011
Liegbeest

Wat als niemand de waarheid spreekt...?

Jochem Nijhoff, een succesvol en vermogend advocaat, verheugt zich op een weekend in zijn buitenhuis, waar hij met oud-jaargenoten van het Utrechts studentencorps hun vijfde lustrum zal vieren. Toch verloopt niet alles even feestelijk als gepland. Vlak voor het lustrum valt een van Jochems studievrienden van zijn paard en komt te overlijden. De politie twijfelt over de doodsoorzaak en er volgt een onderzoek. Kort daarna wordt Jochem met de dood bedreigd en krijgen ook de andere jaargenoten vreemde appjes waaruit blijkt dat iedereen het volgende slachtoffer kan zijn.

Jochem roept bij zijn secretaresse hulp in voor het weekend. Zij komt met Hannah, een betrouwbare vriendin die de rotzooi opruimt en haar mond kan houden. Maar spreekt Hannah wel de waarheid als ze zegt discreet te zijn? Hoe oprecht is Jochems secretaresse? En hoe zit het met de leugens van Jochem en zijn vrienden als ze stuk voor stuk iets voor elkaar te verbergen hebben?

Niemand is eerlijk, iedereen liegt; iedereen heeft een reden om te liegen en Hannah nog het meest...

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789045218717
Ebook: 9789045218816
Uitgever: Karakter


Misstap
Soms kun je maar beter niet weten wat je buren doen...

Den Haag wordt tijdens een hittegolf opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. Jonge vrouwen zijn het slachtoffer geworden van een seriemoordenaar die volgens de politie zeer waarschijnlijk een psychopaat is.

Al snel blijkt dat deze vrouwen allemaal op Tinder zaten en vermoedelijk kort na hun date met de dader in de duinen bij Scheveningen door hem zijn gedumpt. In de pers duikt een schokkend verhaal op: bij alle vrouwen zijn beide handen verwijderd.
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045213651
Ebook: 9789045213750
Uitgever: Karakter
Obsessie

Waar liefde toe kan leiden...

Na een turbulente jeugd en veel gedoe in de liefde heeft Laura op haar vijftigste eindelijk de ware gevonden in Kees, een avontuurlijke vlieginstructeur die een fijne nieuwe invulling aan haar leven geeft. Tot hij op een dag verongelukt bij een vliegongeval. Laura stort in. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Na zijn dood stapelen de problemen zich op. De liefde van Laura’s leven blijkt niet alleen maar een leuke kerel te zijn geweest, hij heeft haar ook met een schuldenlast achtergelaten.

Noodgedwongen doet ze een beroep op haar oude huisgenoten uit haar studententijd. Ze trekt tijdelijk in bij een van hen in de hoop daar even rust te vinden, maar al snel blijkt dat onverwerkte zaken uit het verleden haar nog dieper de ellende insleuren. Zal het Laura lukken hier doorheen te komen?

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026357282
Ebook: 9789026357299
Uitgever: Ambo | Anthos
Papadag
Een schokkende gebeurtenis uit het verleden, heeft grote consequenties in het heden...

Heleen is single, woont in Weesp en lijdt aan een vorm van vroege dementie. Als haar thuishulp wegvalt door bezuinigingen, wordt er een beroep gedaan op haar enige dochter Maud. In overleg met haar man Erik, laat Maud haar gezin en hun bedrijf op Walcheren achter om tijdelijk haar intrek te nemen op een flatje in de buurt van haar moeder, Heleen.

Wat echter niemand weet, is dat Maud niet alleen om nobele redenen mantelzorg verleent aan haar moeder, maar uit bittere noodzaak. Maud wordt namelijk via Facebook gestalkt en gechanteerd. Iemand uit Heleens verleden zegt te weten dat Heleen ooit haar bloedeigen zus - de tante van Maud - heeft vermoord. En volgens deze stalker zijn er meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en Maud en haar gezin kunnen ontwrichten...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789045211503
Ebook: 9789045212715
Uitgever: Karakter
Vluchtweg

Waar zou jij heen gaan als je nergens meer veilig lijkt te zijn?

De mooie zeventienjarige Femke verdrinkt tijdens een zeiltocht in Friesland voor de ogen van haar zusje Judy. Ze belandt door een klap van de giek in het water en komt om het leven, Judy kan net op tijd worden gered. Het drama ontwricht Judy’s leven ernstig en ze houdt er een groot trauma aan over.

Twintig jaar later, wanneer Judy denkt haar trauma te hebben verwerkt, is ze terug in Friesland. Tijdens haar verblijf dringen zich steeds meer onverwerkte beelden van de zeiltocht aan haar op. Is het waar wat ze ziet, en is Femke niet door een noodlottig ongeluk omgekomen, maar vermoord? Wie heeft Judy indertijd dan doen geloven dat het een zeilongeluk was, en waarom?

In haar verwarring gaat Judy op zoek naar de waarheid. Al snel stuit ze op duistere zaken en personen uit hun Friese verleden die onlosmakelijk zijn verbonden met het zeilongeluk. Hoe meer de waarheid zich ontvouwt, hoe banger Judy wordt dat zij haar zus zelf heeft omgebracht. Is dat zo? En als dat niet zo is, wie helpt haar dan om dat idee te weerleggen? De echte moordenaar...?

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026352355
Ebook: 9789026352362
Uitgever: Ambo | Anthos
Wintergast
Het is bijna kerstvakantie en Bea Versluis is moe. Moe van haar werk in het onderwijs en moe van haar man. Als een aangetrouwde neef haar vraagt of ze de kerstdagen bij hem en zijn familie komt doorbrengen, aarzelt Bea geen moment. Hoewel ze tot dan toe amper contact met hen heeft gehad, pakt ze haar koffers en vertrekt ze zonder echtgenoot.

Onderweg naar de herenboerderij van de neef strandt ze echter met haar auto in een dichte sneeuwstorm. Als de neef haar daarna oppikt zal ze zonder eigen vervoer de rest van de vakantie in het huis van de onbekende familie moeten doorbrengen. Een huis dat niet alleen ver van de bewoonde wereld ligt, maar ook geheimen herbergt.

Ingesneeuwd en geïsoleerd stuit Bea op een verschrikkelijk familiegeheim dat niet voor haar bestemd is. Dan merkt ze dat haar sprookjesachtige droom van een fijne kerst in een warme familiekring uit elkaar dreigt te spatten. Niet alleen wordt haar de welverdiende rust ontnomen, maar begint het langdurige slaapgebrek ook bezit van haar te nemen. Wat is nog werkelijkheid en wat is droom?
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045215877
Ebook: 9789045206042
Uitgever: Karakter


Zomerdruk
Hoogseizoen: het eiland stroomt vol toeristen. Eén vrouw kan al die drukte niet aan. Haar oplossing: moord...

Het is zaterdag in het hoogseizoen, de dag waarop het zomerse Waddeneiland volstroomt met nieuwe toeristen. Al dagen is het eiland in de ban van een hittegolf die behalve voor veel strandplezier bij sommige permanente bewoners van het eiland ook voor behoorlijk wat stress en zomerdruk zorgt.

Zo ook bij Helen, een wat eenzelvige maar aantrekkelijke vrouw van zestig, die zich sinds haar VUT als bibliothecaris voorgoed op een eiland heeft gevestigd. Helen leeft een teruggetrokken leven met haar kat en haar plantenboeken en in harmonie met haar omgeving en de oorspronkelijke eilanders. Tot die bewuste zaterdag, de dag waarop er nieuwe huurders komen in het vakantiehuisje naast Helen. Een vader, zijn twee dochters en hun hond. Als ze de stem van Simon, de man, hoort, raakt dat Helen in een diep weggestopt trauma. Ze meent de stem van haar man te herkennen die ze vijf jaar geleden heeft vermoord. De man die haar leven tot een hel heeft gemaakt.

In één klap komen alle herinneringen aan haar verknipte leven naar boven. Niet alleen aan haar man die ze vermoord heeft, maar ook aan haar broer die door haar toedoen is verongelukt met zijn auto. Helen besluit dat ook deze man, Simon, gestraft én uit de weg geruimd moet worden...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789061125969
Ebook: 9789045203812
Uitgever: Karakter
Zomerzin
Wat een spirituele zomerweek had moeten worden, ontaardt in een nachtmerrie...

Iris van Egmond leidt een overzichtelijk bestaan. Ze heeft haar boekhandel in hartje stad, een fijne etage en een stel dierbare vrienden. Als haar hartsvriendin met een verrassing op de proppen komt in de vorm van een spirituele zomerweek buiten de stad, wordt het rustige leven van Iris in één keer op zijn kop gezet.

Ze ontmoet niet alleen de man van haar dromen, ze ontmoet ook haar oude studievriendje dat haar jaren gestalkt heeft. En wat een week vol mindfulness, yoga en bezinning had moeten worden, wordt een ware nachtmerrie.

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045201603
Ebook: 9789045203003
Uitgever: Karakter

Barbara van EckNieuw bloed

De gescheiden Barbara van Eck is oneervol ontslagen als rechercheur en woont tijdelijk in het tiny house van een vriendin. Als Timmetje, haar teckel, plotseling overlijdt besluit ze dan maar kattenoppas te worden. Om te beginnen mag ze uitkijken naar drie weken oppassen in een seniorencomplex.

Aanvankelijk lijken het een paar saaie weken te worden, maar dat verandert als de ene na de andere bewoner overlijdt. De politie gaat in alle gevallen uit van een natuurlijke dood. Intussen slinkt de wachtlijst voor een appartement in het complex en komt er nieuw bloed binnen: jonger, energieker en vermogender. Barbara’s rechercheursbloed kruipt waar het niet gaan kan, ze vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit.

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026362743
Ebook: 9789026362750
Uitgever: Ambo | Anthos
Bloedband

Tot haar grote verdriet heeft ex-rechercheur Barbara van Eck haar enige kind en dochter, Kim, als baby moeten afstaan. Ruim dertig jaar later worden moeder en dochter herenigd. Barbara kan haar geluk niet op, ze wil Kim nooit meer loslaten.

Al snel daarna zijn de twee het eens, ze bundelen hun krachten en beginnen een detectivebureau. Ze zijn nog maar amper begonnen als ze een opdracht van een bekende Nederlander krijgen. Lennard Wallage, een oud-tennisser en bekend tv-gezicht bij een spelletjesprogramma, wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Terwijl Barbara en Kim alles in het werk stellen om voor Lennard de waarheid boven tafel te krijgen, duikt er nog een andere man op in hun leven. Teun, het broertje van Gijs en de oom van Kim. De man die heeft gezworen wraak te nemen op Barbara. Wie loopt straks het meeste gevaar, Barbara, Lennard of... Kim?

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789026362767
Ebook: 9789026362774
Uitgever: Ambo | Anthos

MammieKerst met mammie

Het is kerst, de kerstboom is prachtig opgetuigd en in haar mooie huis is mammie met haar kinderen en kleinkinderen bij elkaar gekomen voor het kerstdiner. Wanneer haar zoon Lodewijk een korte speech houdt, slaat de sfeer helemaal om.

* Kerst met mamma is een prequel van De verrassing.

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789026363535
Uitgever: Ambo | Anthos
De verrassing

Ze willen allemaal iets van Mammie, maar Mammie heeft een verrassing voor ze...

Josefien van de Berg wordt 80. In de familieapp ‘Mammie’ nodigt ze haar kinderen, Lodewijk (52), Sylvia (54) en Jennifer (48) uit om haar verjaardag te vieren. Ze heeft een verrassing voor hen. Waar Josefien geld en een mooi huis in Maarssen heeft, hebben haar kinderen geldzorgen. En niet zo’n beetje ook. Tegenover haar en elkaar houden ze de schijn op dat alles goed gaat. Ze komen allemaal samen in Maarssen met als doel geld van Mammie te krijgen. Maar Mammie is er niet. Ze stuurt appjes naar de kinderen dat ze in Dresden is voor een kerstmarkt en is ingesneeuwd. Maar ze wil dat de kinderen op haar wachten voor de verrassing.

Terwijl de kinderen wachten, beginnen ze te kibbelen en elkaar vragen te stellen. Wat kan de verrassing zijn? Hoe groot is de erfenis eigenlijk? Wie is het favoriete kind van Mammie? Is Mammie wel in Dresden en zijn de appjes wel van Mammie? Langzamerhand komen ze erachter dat niets is wat het lijkt, dat iedereen een ander motief heeft om aanspraak te maken op de erfenis en bovenal dat de verrassing van Mammie weleens heel anders kan uitpakken dan ze dachten...

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026357268
Ebook: 9789026357275
Uitgever: Ambo | Anthos

E-booksBaklava

In bepaald opzicht verschillen we van elkaar als dag en nacht. Wat onze relatie van ruim twintig jaar nooit kwaad heeft gedaan. Mensen kunnen elkaar soms heel goed aanvullen, een sleutel-slot-relatie hebben bijvoorbeeld. Zonder al te veel aan elkaar te hoeven uitleggen, weet de een precies wat de ander bedoelt.

Heel lang heb ik gedacht dat mijn man dat ook bij mij had. Dat als hij zonder me aan te kijken iets tegen me bromde, hij dat deed ter bevestiging en goedkeuring en daarvoor geen woorden nodig had. Hoe lang kan een mens zichzelf voor de gek houden?

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2016
Ebook: 9789045210186
Uitgever: Karakter

Gerelateerde schrijvers