Boekenplank:
Kies

Boeken van Jet van Vuuren

Meer over Jet van Vuuren

Website: http://www.jetvanvuuren.nl

Geboren: 1956

Pseudoniem: Hennie de Groot

Overzicht
 • Bed & breakfast
 • Bloedheet
 • De minnaar
 • De oppas
 • Eindfeest
 • Het chateau
 • Hittegolf
 • Liegbeest
 • Misstap
 • Papadag
 • Wintergast
 • Zomerdruk
 • Zomerzin

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Bed & breakfast
Vertrouw niemand, zelfs niet je bloedeigen familie...

Als Myrthe Nieuwlandt na de dood van haar vader zijn wijngaard in de Achterhoek erft en bezoek krijgt van haar halfzusje, komt haar leven in één keer op zijn kop te staan. Veel tijd om erover na te denken krijgt Myrthe niet, zeker niet nu haar contract als docent geschiedenis afloopt. Ze verruilt daarom haar leven in de stad voor het platteland en trekt zich terug in het huis van haar jeugd. Een jeugd die gekenmerkt werd door de afwezigheid van haar moeder.

Op zekere dag valt haar oog op een rouwadvertentie waarin staat dat haar moeder is overleden. Myrthe besluit onuitgenodigd naar de uitvaart te gaan, waar ze voor het eerst kennismaakt met haar halfzusje Eva: een levensgenieter pur sang. Kort daarop staat Eva - die alles heeft wat Myrthe ontbeert: flair, charme en een vader met geld - bij Myrthe op de stoep. Ze ligt in scheiding en zoekt onderdak. Ook wil ze haar halfzusje dolgraag beter leren kennen.

Myrthe voelt zich gevleid door het verzoek. De bescheiden Myrthe wordt al snel meegesleurd in de overenthousiaste uitspattingen van haar springerige halfzusje. Als Eva met het voorstel komt samen een Bed & Breakfast te beginnen gooit Myrthe haar aanvankelijke twijfels al snel overboord en stort ze zich volop in het avontuur. Maar of dat nou verstandig is...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789045205687
Uitgever: Karakter
Bloedheet
Het is hoogzomer. De meeste inwoners van Almere zijn op vakantie of hebben ter verkoeling de omliggende strandjes opgezocht. Als opeens het kattenvrouwtje Mies van Rossum verdwijnt, worden in diverse wijken van Almere dode katten gevonden. Niet veel later wordt ook het lijk van Mies gevonden. Wie heeft haar vermoord, en waarom? De paar thuisblijvers zijn op één hand te tellen.

De jonge rechercheur Britt van Dijk woont nog maar net in Almere wanneer ze op deze moordzaak wordt gezet. Als er nog een dode valt en ook Britts leven gevaar loopt, moet ze heel goed nadenken over wie de dader kan zijn.
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789045201467
Uitgever: Karakter
De minnaar
Niet haar liefde wil hij, maar haar geld...

Als het levenloze lichaam van de bejaarde Charlie Meijer onderaan de trap van haar woning in Amsterdam wordt gevonden, wijst niets op een onnatuurlijke dood. Er wordt verondersteld dat Charlie na een duizeling van de trap is gevallen.

Haar kleindochter Dottie denkt daar anders over. Zij kan zich niet voorstellen dat haar levenslustige oma zomaar onwel is geworden en vermoedt dat er sprake is van een misdrijf. Daarin blijkt zij echter de enige. Totdat ze op de uitvaart een paar geheimzinnige mensen uit het verleden van haar oma ontmoet van wie ze het bestaan niet kende...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789045215860
Uitgever: Karakter
De oppas
Kim is de vaste oppas van Max en Suze. Toch is Kim allesbehalve geschikt als oppas: ze houdt niet van kinderen, rookt liever een joint, of vrijt met Anton de buurman, echtgenoot van de bedlegerige, kinderloze Dorien. Als op zekere dag de kleine Suze verdwijnt en niet veel later haar dode lichaampje bij de oppas in de tuin wordt teruggevonden, wijst alles erop dat Kim de dader is. Kim beweert dat ze het niet gedaan heeft, Max bevestigt dat, niemand gelooft hen. Wie vertelt de waarheid en wie is de echte moordenaar?

Dertien jaar later proberen Kim en Max alsnog hun gelijk te halen. Want wraak is zoet. Totdat het lot anders bepaalt...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789045211435
Uitgever: Karakter
Eindfeest
Constance is een gescheiden vrouw met een prachtige villa, een goedgevulde bankrekening, een leuke baan en een paar fijne vriendinnen. Dit leven verandert op slag als zij terminaal ziek blijkt te zijn. Ze besluit een afscheidsfeest te geven voor haar vriendinnen. Met het bepalende verschil, dat ze alleen vrouwen uitnodigt die haar in de steek hebben gelaten. Het afscheidsfeest krijgt daardoor een wrang randje.

Wat deze vriendinnen namelijk niet weten is dat het niet alleen voor Constance, maar ook voor hen het laatste feest van hun leven wordt. Ze legt haar krankzinnige besluit voor aan haar psychiater en vraagt hem haar te helpen haar duistere plannen uit te voeren. Ze wil dat hij haar behoedt voor het plegen van een moord...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789045208367
Uitgever: Karakter
Het chateau
Margo, Alice en Debby zijn weduwen. Ze hebben elkaar leren kennen op een 'zeven-jaar-jonger-dag' voor lotgenoten. Debby vat het idee op om er gezamenlijk op uit te trekken. De keus valt op een chic chateau in Limburg. En hoewel ieder zo zijn eigen rouwproces doormaakt, vertrekken ze vol goede moed naar het zonnige heuvelland.

Ze schrijven zich in voor een cursus wildborduren. De cursus wordt door de ietwat zonderlinge kunstenaar Christiaan Boon gegeven. Al snel komen de vrouwen erachter dat niet alleen hun karakters botsen, ook ontdekt een van hen dat ze Christiaan Boon nog van vroeger kent. Ooit woonden ze als kinderen in hetzelfde dorp. Deze op het eerste gezicht onschuldig lijkende ontdekking krijgt dramatische gevolgen. Zowel voor Christiaan als voor de vrouwen.

Eén van hen zal de korte vakantie niet overleven. Eén van hen is de moordenaar...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789045207650
Uitgever: Karakter
Hittegolf
Carla - zijn huidige echtgenote, die hij al ontelbare keren heeft bedrogen.
Ruth - zijn halfzus, bij wie hij vroeger een bastaardzoon heeft verwekt.
Ellen - zijn secretaresse, die hij al talloze beloftes heeft gedaan.
Machteld - zijn huidige minnares, die nu zwanger van hem is.

Paul Frischman is een nationaal bekende society-advocaat, Maar waar deze aantrekkelijke vijftiger net zo om bekend staat, is zijn zwak voor vrouwelijk schoon. Omgekeerd zijn er weinig vrouwen die zijn sexy uitstraling en charmes kunnen weerstaan. Bij bosjes vallen zij ten prooi aan zijn veroveringsdrift, waarna hij hen doorgaans als een blok laat vallen. Totdat één van hen het niet langer pikt en besluit met deze bedrieger af te rekenen...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 97890611125969
Uitgever: Bijlage bij Margriet no. 33, 2011
Liegbeest

Beschrijving momenteel niet beschikbaar.

Verschijnt in januari 2019.

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2019
ISBN: 9789045218717
Uitgever: Karakter
Misstap
Soms kun je maar beter niet weten wat je buren doen...

Den Haag wordt tijdens een hittegolf opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. Jonge vrouwen zijn het slachtoffer geworden van een seriemoordenaar die volgens de politie zeer waarschijnlijk een psychopaat is.

Al snel blijkt dat deze vrouwen allemaal op Tinder zaten en vermoedelijk kort na hun date met de dader in de duinen bij Scheveningen door hem zijn gedumpt. In de pers duikt een schokkend verhaal op: bij alle vrouwen zijn beide handen verwijderd.
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789045213651
Uitgever: Karakter
Papadag
Heleen is single, woont in Weesp en lijdt aan een vorm van vroege dementie. Als haar thuishulp wegvalt door bezuinigingen, wordt er een beroep gedaan op haar enige dochter Maud. In overleg met haar man Erik, laat Maud haar gezin en hun bedrijf op Walcheren achter om tijdelijk haar intrek te nemen op een flatje in de buurt van haar moeder, Heleen.

Wat echter niemand weet, is dat Maud niet alleen om nobele redenen mantelzorg verleent aan haar moeder, maar uit bittere noodzaak. Maud wordt namelijk via Facebook gestalkt en gechanteerd. Iemand uit Heleens verleden zegt te weten dat Heleen ooit haar bloedeigen zus - de tante van Maud - heeft vermoord. En volgens deze stalker zijn er meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en Maud en haar gezin kunnen ontwrichten...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789045211503
Uitgever: Karakter
Wintergast
Het is bijna kerstvakantie en Bea Versluis is moe. Moe van haar werk in het onderwijs en moe van haar man. Als een aangetrouwde neef haar vraagt of ze de kerstdagen bij hem en zijn familie komt doorbrengen, aarzelt Bea geen moment. Hoewel ze tot dan toe amper contact met hen heeft gehad, pakt ze haar koffers en vertrekt ze zonder echtgenoot.

Onderweg naar de herenboerderij van de neef strandt ze echter met haar auto in een dichte sneeuwstorm. Als de neef haar daarna oppikt zal ze zonder eigen vervoer de rest van de vakantie in het huis van de onbekende familie moeten doorbrengen. Een huis dat niet alleen ver van de bewoonde wereld ligt, maar ook geheimen herbergt.

Ingesneeuwd en geïsoleerd stuit Bea op een verschrikkelijk familiegeheim dat niet voor haar bestemd is. Dan merkt ze dat haar sprookjesachtige droom van een fijne kerst in een warme familiekring uit elkaar dreigt te spatten. Niet alleen wordt haar de welverdiende rust ontnomen, maar begint het langdurige slaapgebrek ook bezit van haar te nemen. Wat is nog werkelijkheid en wat is droom?
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789045204345
Uitgever: Karakter
Zomerdruk
Het is zaterdag in het hoogseizoen, de dag waarop het zomerse Waddeneiland volstroomt met nieuwe toeristen. Al dagen is het eiland in de ban van een hittegolf die behalve voor veel strandplezier bij sommige permanente bewoners van het eiland ook voor behoorlijk wat stress en zomerdruk zorgt. Zo ook bij Helen, een wat eenzelvige maar aantrekkelijke vrouw van zestig, die zich sinds haar VUT als bibliothecaris voorgoed op een eiland heeft gevestigd. Helen leeft een teruggetrokken leven met haar kat en haar plantenboeken en in harmonie met haar omgeving en de oorspronkelijke eilanders. Tot die bewuste zaterdag, de dag waarop er nieuwe huurders komen in het vakantiehuisje naast Helen. Een vader, zijn twee dochters en hun hond. Als ze de stem van Simon, de man, hoort, raakt dat Helen in een diep weggestopt trauma. Ze meent de stem van haar man te herkennen die ze vijf jaar geleden heeft vermoord. De man die haar leven tot een hel heeft gemaakt. In één klap komen alle herinneringen aan haar verknipte leven naar boven. Niet alleen aan haar man die ze vermoord heeft, maar ook aan haar broer die door haar toedoen is verongelukt met zijn auto. Helen besluit dat ook deze man, Simon, gestraft én uit de weg geruimd moet worden...
Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2011
ISBN: 9789061125969
Uitgever: Karakter
Zomerzin
Iris van Egmond leidt een overzichtelijk bestaan. Ze heeft haar boekhandel in hartje stad, een fijne etage en een stel dierbare vrienden. Als haar hartsvriendin met een verrassing op de proppen komt in de vorm van een spirituele zomerweek buiten de stad, wordt het rustige leven van Iris in één keer op zijn kop gezet.

Ze ontmoet niet alleen de man van haar dromen, ze ontmoet ook haar oude studievriendje dat haar jaren gestalkt heeft. En wat een week vol mindfulness, yoga en bezinning had moeten worden, wordt een ware nachtmerrie.

Schrijver: Jet van Vuuren
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789045201603
Uitgever: Karakter
Gerelateerde schrijvers