Boekenplank:
Kies

Boeken van Daniel Cole

Daniel Cole werkte als ambulancebroeder tot hij in één klap doorbrak met Ragdoll. Cole woont in Bournemouth in het zuidwesten van Engeland.

Meer over Daniel Cole

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1983

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Jackdaw - Jackdaw
  • Mimic - Mimic

Ragdoll

  1. Ragdoll - Ragdoll
  2. Marionet - Hangman
  3. De wolven - The wolves

gedetailleerd overzicht

OverzichtJackdaw

Ze noemen hem de Jackdaw killer...

Rechercheur Scarlett Delaney arriveert op de plaats delict van een onmogelijke moord: de onthoofding van een beroemde socialite tijdens een drukbezocht feest, gruwelijke foto's die op haar eigen sociale media werden geüpload en haar lichaam dat vervolgens op onverklaarbare wijze verdween. De derde moord in korte tijd, met dezelfde handelswijze... ongetwijfeld het werk van de door de media genaamde Jackdaw killer.

Scarlett moet samenwerken met Henry Devlin, de knappe en charmante ‘privédetective’ die is ingehuurd om te doen wat de politie niet lijkt te kunnen. De eerste misstap van de Jackdaw biedt hen een onverwachte kans om daadwerkelijk een leven te redden. Maar zal de aantrekkingskracht van hun eigenbelang en hun tikkende tijdbom van een relatie lang genoeg standhouden om hen beiden veilig tot het bittere einde te helpen?

Schrijver: Daniel Cole
Oorspronkelijke titel: Jackdaw
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021040974
Ebook: 9789021040981
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Mimic

Hij moordt voor zijn kunst. Zij wordt zijn meesterwerk...

1989. Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters zijn op het spoor van een seriemoordenaar die een bizarre passie heeft voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis, met behulp van de lichamen van zijn slachtoffers. Maar de zaak loopt dood door gebrek aan bewijs. De moordenaar gaat ondergronds, zijn verzameling is niet af.

Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan om de zaak te heropenen. Dat brengt evenwel ook een nieuwe golf van gruwel op gang. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan wie ook ooit had verwacht...

Schrijver: Daniel Cole
Oorspronkelijke titel: Mimic
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024594894
Ebook: 9789024594900
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

RagdollRagdoll
Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd?

Terwijl Wolf samen met zijn collega's Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?
Ragdoll - 2021 - TV-serie
Regisseur: Freddy Syborn
Cast: Lucy Hale, Henry Lloyd-Hughes, Thalissa Teixeira, e.a.
Schrijver: Daniel Cole
Oorspronkelijke titel: Ragdoll
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024574988
Ebook: 9789024574995
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Marionet
Rechercheur Emily Baxter krijgt te maken met een nieuwe zaak die haar akelig bekend voorkomt: een lichaam dat in dezelfde onmogelijke houding is opgehangen als in de Ragdoll-zaak: aan draden. Dit keer bevindt het lichaam zich echter aan de andere kant van de wereld, en staat het woord LOKAAS gekerfd op de borst.

Terwijl de media-aandacht steeds groter wordt, moet Baxter helpen bij een andere moordzaak. En dan treft ze eenzelfde soort moord aan: nu met het woord POP op het lijk. Voor wie is het lokaas bedoeld, en wie zijn de poppen? Maar nog belangrijker, wie heeft de touwtjes in handen?

Schrijver: Daniel Cole
Oorspronkelijke titel: Hangman
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024576005
Ebook: 9789024576012
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De wolven

De schijnbare zelfmoord van goede vriend Finley Shaw zorgt ervoor dat William Fawkes weer uit zijn zelfgekozen isolement komt. Samen met Baxter en Edmunds duikt Wolf in Shaws verleden om zijn dood te verklaren. Het wordt een race tegen de klok, want een intern onderzoek naar Wolfs rol bij de Ragdoll-moorden wordt steeds intenser.

Ondertussen stuit Wolfs onderzoek op vergaande corruptie binnen het corps, en dreigt hij meer te verliezen dan alleen zijn carrière...

Zullen Wolf en Baxter hun meest complexe zaak ooit overleven?

Schrijver: Daniel Cole
Oorspronkelijke titel: The wolves
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024576029
Ebook: 9789024576036
Uitgever: Luitingh-Sijthoff