Boekenplank:
Kies

Boeken van Paul Goeken


Overzicht

  • Dodelijke stijging
  • Hammerhead

Nueve

  1. Camouflage
  2. De Orde
  3. Spaanse furie
  4. De oversteek

gedetailleerd overzicht

OverzichtDodelijke stijging
Voor de Italiaanse kust komt zonder aanwijsbare reden een groep ervaren duikers om het leven. Hetzelfde gebeurt in Zuid-Frankrijk. De paniek in de duikwereld slaat toe als blijkt dat het om doelbewuste aanslagen gaat. Jens Hamann, een ervaren PADI-instructeur, bindt de strijd aan en gaat op jacht naar de dader. Ondertussen wordt een nieuwe aanslag voorbereid. Maar waar? Welk populair duiksportgebied is nu aan de beurt? Het is aan Jens om in het brein van de dader te kruipen om zodoende een volgende, dodelijke aanslag te voorkomen.
Schrijver: Paul Goeken
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-5695-176-9
Uitgever: Van Buuren
Hammerhead
Een duikersechtpaar ziet in de Costa Ricaanse wateren een enorme groep haaien aan zich voorbijtrekken. Twee Braziliaanse broers zijn aan het vissen als een onvoorstelbaar grote groep haaien de koers van hun schip kruist. Een ontmoeting met dramatische gevolgen. Meldingen over grote scholen hamerhaaien die als een militaire colonne op weg lijken te zijn naar een bepaalde plaats, komen terecht bij haaienexpert Ethan Cohen. Om mysterieuze redenen blijken de haaien onderweg naar Gran Canaria en maken de zee rondom het eiland onveilig. Het plaatselijke bestuur en de Spaanse overheid zien zich genoodzaakt maatregelen te nemen om te voorkomen dat de haaien een economische ramp voor het eiland gaan betekenen. Cohen wordt gevraagd om samen met een internationaal team van deskundigen te zoeken naar een oplossing. Maar een groep mensen met hele andere bedoelingen zorgt ervoor dat Cohen gedwarsboomd wordt. Het eiland lijkt af te stevenen op een regelrechte ramp...
Schrijver: Paul Goeken
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-5695-144-0
Uitgever: Van Buuren

NueveCamouflage
Op het moment dat de Spaanse regering druk lobbyt om Marokko bij de Europese Unie te krijgen, ontploft er een bom in een winkelcentrum op het toeristische eiland Gran Canaria, waarbij tientallen doden vallen. De hulp van de Spaanse geheime dienst wordt ingeroepen. Al snel blijkt dat de gruweldaad het werk is van een aan Al-Qaida gelieerde Marokkaanse terroristenbeweging. Alfonso Silva, leider van 'Nueve', de elite-eenheid van de geheime dienst, moet alles op alles zetten om een volgende aanslag te voorkomen. Geholpen door een fanatieke club duikers, wordt een groot gevaar afgewend... Dat daar wederom slachtoffers bij vallen is onvermijdelijk.
Schrijver: Paul Goeken
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-5695-210-2
Uitgever: Van Buuren
De Orde
Op vrijdag 13 oktober wordt in Granada iman Kamal Shoukri vermoord. Op zijn lichaam wordt een kleine, witte lap gevonden met in het midden een rood kruis. Drie dagen later vindt er weer een executie van een imam plaats, ditmaal in Barcelona. Ook nu treft men op het lichaam weer dezelfde merkwaardige relikwie aan. De aanslagen veroorzaken grote onrust in Spanje. De link met de lang vergeten Tempeliersorde wordt gelegd en de pers ruikt sensatie. Alfonso Silva van de elite-eenheid Nueve krijgt de taak 'de Tempelridder', zoals de moordenaar is gedoopt, te vinden. Maar terwijl Silva samen met Carmen Marrero, de eerste vrouw die is doorgedrongen tot Nueve, de jacht op de Tempelridder opent, ontwikkelt zich in de politieke arena een ander gevaar. De jonge, charismatische politicus Miquel Medina begint steeds populairder te worden onder de bevolking. De idealen die hij koestert zijn echter regelrecht afkomstig uit één van de zwartste periodes in de geschiedenis van Spanje. De tijden van dictator Franco lijken terug te keren...
Schrijver: Paul Goeken
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-229-8995-X
Uitgever: Bruna
Spaanse furie
Een onbekende Baskische beweging stuurt een opmerkelijke brief aan de krant El País. Vier provincies in Spaans Baskenland dienen binnen vier dagen door het parlement teruggegeven te worden aan het Baskische volk. Ze moeten onder volledig autonoom bestuur komen, anders zal Spanje getroffen worden door de bloedigste oorlog uit haar geschiedenis. Onderhandelen is niet mogelijk. Na precies vier dagen wordt op klaarlichte dag een Duits jongetje op het strand van Benidorm doodgeschoten door een sluipschutter. In Baskenland vallen de politieke partijen die jarenlang vochten voor onafhankelijkheid nu over elkaar heen om zich te distantiëren van deze laffe aanslag. Zij treden in contact met Nueve, de elite-eenheid van de Spaanse geheime dienst, om de dader te vinden. Aan Nueves intermediair Carmen Marrero de taak om de zaak tot een goed einde te brengen.
Schrijver: Paul Goeken
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-229-9244-9
Uitgever: Bruna
De oversteek
Voorjaar 2008. Duizenden Afrikaanse bootvluchtelingen overspoelen dagelijks de Canarische Eilanden, Madeira, Lampedusa en Malta. Via Spanje trekt een deel van hen door naar Frankrijk, Duitsland, Nederland en Engeland. Wanneer overal de opvangcentra verstopt dreigen te raken, stellen de Europese regeringen een crisisteam samen. Namens Spanje wordt Alfonso Silva gevraagd zitting te nemen. Carmen Marrero, Silva's rechterhand bij de elite-eenheid Nueve, krijgt intussen de opdracht de binnenlandse praktijk het hoofd te bieden. In het hele land nemen de bendes bootvluchtelingen de onderwereld over. En het blijft niet bij Spanje. Algauw blijkt dat de vluchtelingenstroom vanuit Afrika wordt aangestuurd. Het team van Nueve staat voor zijn moeilijkste opdracht tot nu toe: de strijd aanbinden met een onzichtbare vijand, die het Westen in een ijzeren greep houdt.
Schrijver: Paul Goeken
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-229-9319-4
Uitgever: Bruna